Opdateret 3. juli 2024 af Peter Klitkou

​​Hvad er SEO? Hjælp til søgemaskineoptimering i 2024

SEO bureau Google

SEO, Search Engine Optimization, også kaldet søgemaskineoptimering på dansk, er øvelsen i at øge mængden og kvaliteten af besøgende til din hjemmeside, gennem organiske søgeresultater. Optimer dit website efter søgemaskiner, som Google, og bliv #1 i søgeresultatet, så du skaber synlighed, hos dine potentielle kunder.

I vores indlæg giver vi dig indsigt i, hvordan du arbejder med SEO optimering i 2024, samt konkrete tiltag, du kan implementere allerede i dag. Udforsk området for organisk trafik sammen med os, eller kontakt os uforpligtende, og få et oplæg på hjælp til dit arbejde med organisk optimering.

Du kan også læse mere om lokal SEO, hvis du allerede har et kendskab til søgemaskineoptimering. 

Hvad er søgemaskineoptimering?

Du har sikkert stiftet bekendtskab med forkortelsen før, nu hvor du har klikket dig ind på denne side. Men vi imødekommer alligevel SEO for begyndere. Så lad os for en god ordens skyld alligevel kort introducere, hvad det egentlig betyder. For hvad er definitionen på SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, der på dansk betyder søgemaskineoptimering.

Når man arbejder med søgemaskineoptimering, gør man det ud fra formålet om at optimere en hjemmeside på søgemaskiner, der, for eksempel, omfatter Google og Bing.

Disse søgemaskiner, som er nogle af de mest brugte og bedste søgemaskiner, kigger på nogle overordnede punkter, man bør have for øje, hvis man, som virksomhed, ønsker at få sin hjemmeside til at rangere højt i de organiske søgeresultater i netop disse søgemaskiner. Sæt fut under din online marketing med en veludført SEO strategi.

Ved organiske søgeresultater forstås de resultater, der kommer frem lige under de øverst placerede Google Ads, som er betalte annoncer på Google.

Det er de placeringer, man kan opnå, med søgemaskineoptimering, hovedsageligt en Google optimering. De punkter, der er vigtige at arbejde ud fra, vil vi se nærmere på i næste sektion.

Hvad er SEO?Hvad er SEO?

Få en gratis SEO analyse af jeres hjemmeside

Indtast din URL, og vi kommer med bud på dine mulige SEO optimeringer, som kan føre dig til tops på Google.
 • Få analyse med optimeringsmuligheder og personlig sparring
 • Hjælp fra erfarne SEO specialister med +10 år i branchen
 • Jeres mail benyttes kun i forbindelse med analysen, og I modtager ikke markedsføring via mail efterfølgende.

  Hvorfor er søgemaskineoptimering vigtigt?

  Men hvorfor er Google søgemaskineoptimering i Danmark egentlig så vigtigt? Det er det, fordi du med SEO hjælp sikrer en bedre placering på søgemaskinerne, end dine konkurrenter. Det giver dig bedre forudsætninger for, at kunden vælger dig frem for dine konkurrenter og burde være en del af din digitale marketing.

  Grundig search engine optimization vil altså have en afgørende betydning for, om din hjemmeside får synlige Google-placeringer på de søgeord, dine kunder bruger i søgemaskinerne. Du kan ligeledes optimere det, som kaldes lokal SEO, der gør, at du kommer frem på lokale søgninger i dit område. Hvis ikke du selv har mod på optimeringen, kan du kontakte et SEO-bureau.

  En strategi for søgemaskineoptimering er derfor virkelig vigtig at have kendskab til, hvis du ønsker at få og at bevare læsere på din hjemmeside. Google søgemaskineoptimeringen består af arbejdet med enten at komme højere op blandt søgeresultaterne, eller at bevare sin position, som én blandt de bedst placerede på, eksempelvis, Google.

  Optimeringen er således af din hjemmeside på Google – du optimerer altså direkte for søgemaskiner og optimeringen af salg eller lignende kommer i anden række, da det først og fremmest er søgemaskinens (og dine læseres – det kommer vi til!) krav, du skal opfylde for at kunne lege med i topresultaterne.

  Skal vi gøre SEO arbejdet?

  Ét samarbejde baseret på performance uden bindingsperiode
  Garanti for resultater & første side inden for 90 dage
  Fuld gennemsigtighed
  Peter - din SEO nørdPeter - din SEO nørd

  Hvad er nyt på SEO-området i 2024?

  Når man arbejder med SEO, er noget af det vigtigste faktisk, at man hele tiden holder sig opdateret på, hvad der foregår på området. Det nytter ikke noget, at man blot skriver et par tekster til sine hjemmesider, for dernæst at slippe taget fuldkommen. På den måde vil man nemt halte bagud, og det ville være ærgerligt, når nu man lægger meget arbejde i de specifikke tekster.

  En god tommelfingerregel er at lave en søgning en gang om måneden, for hele tiden at forstå, hvad der sker på området. I denne artikel hjælper vi dig gerne på vej med gode råd og tips, når spørgsmålet “hvad er SEO” melder sig, men det er din opgave at sikre dig, at du hele tiden følger med tiden, så dine tekster kan rangere højt i søgeresultaterne. 

  Ifølge Search Engine Journal, er en af de mest omtalte emner inden for SEO i 2024, “User intent” - altså brugernes hensigt. Eksperterne mener, at man bør gøre op med nogle af de mere traditionelle måder at tænke SEO på, for her i 2024 har der været et øget fokus på brugerens adfærd og selve søge-intentionen.

  Man bør gøre sig overvejelser om, hvad det helt specifikt er brugerne tilsigter at søge efter, for det handler om at have empati for brugerne og give dem en omfattende og hel oplevelse, der passer og lever op til netop den søgning, de laver. 

  Det er tid til at se udover de specifikke søgeord i deres rå form, for der skal i stedet drages indsigter fra dem, så brugerne får det skræddersyede indhold, de ønsker, ud fra den enkelte søgning. 

  Vil du vide eller læse mere? Se også køb SEO, SEO produktbeskrivelser, SEO AI, hjælp til markedsføring og søgemaskineoptimering København.

  hvad er seo?

  Hvis du endnu ikke er helt stærk, når det kommer til spørgsmålet “hvad er SEO”, så er du heldigvis kommet til det rette sted. Vi har nemlig skrevet denne tekst for at hjælp dig med at forstå, hvad SEO er, samt hvordan du kan arbejde med det.

  For at forstå hvordan man arbejder med søgemaskineoptimering i Danmark, skal man vide, hvordan søgemaskiner rangerer forskellige parametre på hjemmesider. Lidt forenklet inddeler man SEO strategien i tre hovedområder, som man kan sætte ind i en trekant, på samme måde som en behovspyramide.

  Herunder giver vi et overblik over de tre hovedområder.

  Skal du have hjælp til SEO? Skal det være SEO uden binding, eller med et SEO abonnement? Lad os være din SEO konsulent.

  Første side eller uden beregning 🚀

  Med over 200 cases, har vi stor erfaring med at komme på første side.

  Vi kan derfor stille garanti for, at din virksomhed, med udvalgte keywords, kommer på første side af Google. Alt indenfor vores aftale periode.

  Alle SEO-projekter er unikke, og en målsætning for din case er afhængig af din specifikke analyse.

  Da Google er dynamisk, er det ikke muligt at forudsige placeringer med præcision, vi kan dog forsikre dig om, hvis ikke du er på første side inden deadline, arbejder vi uden beregning, indtil du er.

  Tre vigtige faktorer i udarbejdelsen af din SEO-strategi

  Men hvordan er det så, man udformer en strategi, der resulterer i topplaceringer på Google? Og hvordan fungerer søgemaskineoptimering? Vi har både samlet information og tips til dig.

  For at opnå fordelagtige placeringer, er der tre områder, der er vigtige at holde sig for øje. Områderne omfatter links, content og teknisk setup - også kaldet SEO pyramiden.

  SEO Taksonomi
  SEO taksonomi.

  Arbejdet med links, content og teknisk setup beskriver den proces, man skal igennem, når man arbejder med optimering af sin hjemmeside.

  Søgemaskineoptimeringen og tilhørende strategi skal nemlig betragtes som en igangværende proces, der kræver kontinuerlig opmærksomhed og arbejde – ikke som en opgave, man bliver færdig med. Du kan i det kommende derfor få dig en mindre SEO optimerings guide.

  Se også SEO linkbuilding.

  Hjælp til teknisk SEO

  I bunden af SEO pyramiden finder du det tekniske set-up. Det tekniske aspekt i din Google søgemaskineoptimering er uhyre vigtigt, da det er hele fundamentet for hjemmesiden. Det er også det, der giver dig hele forudsætningen for, at du er synlig på søgemaskinen og kan blive fundet af dine nuværende og kommende kunder.

  De vigtige tekniske punkter i en optimering af din hjemmeside, du bør arbejde med, i relation til dit SEO-arbejde, er hjemmesidens opbygning, strukturen på hjemmesidens indhold samt hele brugeroplevelsen, du tilbyder de besøgende.

  Her er det relevant at udforme et meningsfuldt design, strukturere dine data og sikre en favorabel page speed, på såvel desktop som mobil.

  Du skulle gerne stræbe efter en Health Score, der ligger så tæt på 100% som muligt. Så har du gjort et godt stykke arbejde i relation til at sikre, at de besøgende får den bedst mulige oplevelse ved besøget på din hjemmeside. Både PageSpeed og Health Score er strategi værktøjer, som du kan benytte dig af.

  Men hvorfor er strukturen så vigtigt, når det kommer til search engine optimization, eller søgemaskineoptimering, på Google?

  Det er det, fordi strukturen er afgørende for, at Google finder frem til dit indhold og vil give dig en plads på side 1.

  Hvis du har nogle specifikke sider på din hjemmeside, som du finder vigtige, men som ligger 5+ sider (eller klik rundt) væk fra forsiden af hjemmesiden, vil Google typisk ikke vurdere dem som vigtige, eftersom at du ikke har gjort dem mere tilgængelige at tilgå. Giv dem derfor en kærlig hånd med søgemaskineoptimering.

  YouTube video

  En god huskeregel

  En god huskeregel, og et vigtigt element i din SEO optimeringsguide, er, at det indhold, du ønsker skal rangere højt på søgemaskinen, ikke skal være længere væk end 3-4 led fra forsiden.

  Mange virksomheder beskæftiger sig ikke indgående med det tekniske aspekt. Dette, fordi de typisk har købt deres hjemmeside. Men det primære fokus for webdesignere og webudviklere er ofte på det visuelle og funktionelle, når de designer en hjemmeside. Derfor nedprioriteres teknikken, fremfor visualitet og funktionalitet.

  Det kan godt blive et problem, at teknikken ikke er fokuseret i lige så høj grad, som det visuelle og funktionelle. Så selvom din virksomhed har købt en hjemmeside, er du ikke sikret, at hjemmesiden er optimal, i forhold til hvad, der fungerer i søgemaskinerne. Tænk derfor i Google søgemaskineoptimering og SEO marketing hele tiden, hvis du vil rangere højt og nå din målgruppe.

  Derfor skal du højst sandsynligt have det for øje og optimere på netop dét, når du arbejder med teknisk SEO. Husk derfor altid SEO pyramiden.

  Når du skal vurdere og optimere hjemmesidens struktur, bør du tænke over, hvorvidt hjemmesiden er intuitiv i forhold til at finde rundt på den, og herunder om menu-baren giver mening.

  Hvis det er svært for de besøgende at navigere på siden, er det højst sandsynligt også svært for søgemaskinen. Så hav en god og nem struktur in mente, samt et godt flow for struktureret data, når du laver search engine optimization. Kontakt endelig en SEO specialist, og spørg om råd og guide til dette, om nødvendigt.

  Find også ud af, hvordan du SEO optimer din webshop, lige her. 

  Hvad er SEO? Organisk vs betalte søgeord.

  Oversigt over betalte og organiske søgeresultater på Google. Reference: https://ahrefs.com/blog/what-are-serps/

  Fart på

  Men det er ikke kun struktur og struktureret data, der er vigtigt i teknisk SEO - det store fundament i SEO pyramiden. Indlæsningstiden på din hjemmeside er både umådelig vigtig for søgemaskiner og for læserne, der klikker ind på din hjemmeside.

  Hverken søgemaskiner eller mennesker har særlig stor tålmodighed, og det er derfor en ret god idé at have styr på sin loadtid for alles skyld og for miljøets skyld så brugen af data dertil også mindskes.

  Bruger du Google Page Speed til formålet og som hjælp, skal din hjemmeside gerne ligge på minimum 90.

  Der findes flere SEO værktøjer til at finde ud af, om din hjemmeside loader for langsomt, men hvad gør man så, når man har indset, at hjemmesiden ikke lever op til hverken brugernes eller søgemaskinernes forventninger?

  Man kan her gøre flere tekniske ting for at opnå en optimering af sin hjemmeside, som inkluderer følgende:

  • Komprimere billeder:
   Filstørrelsen på billederne er for stor til, at siden kan loade hurtigt. Der findes mange forskellige værktøjer til at komprimere billeder, inden man lægger dem op på sin hjemmeside. Det er afhængig af, hvilken hjemmeside man har.

   Bruger du WordPress, er der forskellige plugins, du kan installere for at dine billeder komprimeres automatisk, når de lægges op på sitet, som en lille hjælp.

   Alternativt er der også hjemmesider, hvor man kan komprimere billeder – både gratis og betalte løsninger. Er dit billede mindre end 5 MB, er TinyPNG eller Squoosh.app nemme og gratis at benytte.

  • Tjekke server:
   Det her kan ikke stå alene, og gør du brug af en hostingservice af god kvalitet, så burde dette ikke være et problem. Dog kan det ikke udelukkes for alle, at serverpladsen er ved at være fyldt op, hvis du har valgt en billig hosting-løsning.

   Det er ikke et problem i sig selv at have en billig hosting, men vil du ind i Googles gyldne klub for topplaceringer, så skal du have en hostingservice, der kan garantere dig lynhurtig loadtid. Den gyldne klub har gerne loadtid på under et minut!

  • Overveje eventuel video med autoplay på hjemmesiden:
   Har du et toplækkert site med masser af effekter, hvor header er udskiftet med videomateriale, der kører i uendeligt loop for at fastholde læserens blik?

   Det er et tungt arbejde for din hjemmeside at trække. Vil du igen gerne “up top”, så kan det være nødvendigt at overveje, hvor tunge filer din hjemmeside skal bære rundt på. Selvom det er blær, så skal det være ventetiden værd. 

  • Minimere CSS og/eller scripts:
   Her kommer din programmør eller SEO specialist gerne ind i billedet til hjælp, da det kræver en lidt mere erfaren tilgang til din hjemmesides opsætning og kode.

   I WordPress kan du nogle gange fikse denne del med cache-plugins i både betalte og gratis udgaver, men det kan ske, at der skal lidt mere manuel oprydning til at fjerne overflødige scripts og CSS, der gør din hjemmeside langsommere. 

  Sørg for at skabe meningsfuldt indhold med søgemaskineoptimering

  Det midterste element i SEO pyramiden er indhold. Hvad er SEO, når det kommer til udarbejdelse af content og hvordan kan mit indhold bidrage til Googles søgemaskineoptimering? Klar på lidt tips, hjælp og guide til, hvordan du skaber godt indhold, og derfor gode artikler?

  Når du laver SEO-tekster og artikler, er det utrolig vigtigt, at du skaber godt og relevant indhold. Content er din formidling, om de produkter eller services, som du tilbyder, eller eventuelt blog og how to’s.

  Du kan, for eksempel, kommunikere informationer om eventuelle produkter i form af eksempelvis produktbeskrivelser, billeder, videoer og artikler. Og nu tænker du måske, at det lyder simpelt. Men det er det ikke altid.

  For det første, bør det content, du lægger op på din hjemmeside, opfylde Googles terminologi vedrørende E-A-T, der omfatter ekspertise, autoritet og troværdighed.

  Det er nemlig ud fra dette, Google bedømmer kvaliteten af dit content, samt dine tekster og artikler. Derudover skal kommunikationen konstrueres ud fra de forskellige søgeord, SEO keywords, dine nuværende eller potentielle kunder bruger, når de søger på søgemaskinen – altså deres intention bag søgningen. Så ram plet og forstå dine kunder, så opnår du god Google søgemaskineoptimering.

  Godt og relevant indhold og artikler lyder altid lidt lettere, end det egentlig er – især når vi lægger oveni, at det lidt mere tekniske aspekt af søgemaskine-strategien skal oveni: at opnå de rette antal gentagelser af søgeordet og at indsætte interne links, så du ikke har virkelig velskrevet indhold og artikler med høj afvisningsprocent (eller bounce rate). Det ville være så ærgerligt at bruge tid på noget, der så alligevel ikke virker.

  I arbejdet med at kortlægge brugernes søgeintention, og herunder din strategi, undersøger man, hvordan Googles SERP – der står for Search Engine Result Pages – tager sig ud. På den måde bliver man i stand til at udarbejde content, der stemmer overens med brugernes søgeintention og de relevante SEO keywords.

  Når du har identificeret mønsteret i den måde, hvorpå din målgruppe foretager sine søgninger, så er du klar til at udarbejde en strategi og content-plan, der omfatter det indhold, din målgruppe søger på, på Google. Så er du et skridt længere i din SEO-strategi. Længere nede i artiklen gennemgår vi, hvordan du identificerer din målgruppes søgeadfærd, for at kunne ligge den helt rette strategi.

  Du kan også læse mere om, eksempelvis, søgeordsanalyse i vores blog univers, hvor du finder en masse artikler, om blandt andet teknisk SEO, søgemaskineoptimering for begyndere og meget andet. Eller kontakte os, som SEO-bureau i København, for mere ekspertise og yderligere viden.

  Se også professionel hjemmeside

  Seo hvor kommer dine besøgende fra

  Linkbuilding

  Øverste bær på toppen, i SEO pyramiden, er links. Et andet fokus i din strategi bør nemlig være på linkbuilding, som beskæftiger sig med at skabe autoritet til din hjemmeside via links.

  Et vigtigt aspekt her er autoritet. Jo flere links, der peger på din hjemmeside, jo mere popularitet og autoritet opnår du.

  Google placerer virksomheder med den højeste autoritet og det bedste indhold øverst i søgeresultaterne. Dette, fordi Google ønsker at give fordelagtige anbefalinger til brugerne, når de søger i søgemaskinen.

  Det handler dermed om at skabe høj autoritet. Linkbuilding er altså utrolig vigtigt, og bør uomtvisteligt være en essentiel del af din strategi og bidrager væsentligt meget til din Google søgemaskineoptimering.

  Men hvordan opnår man autoritet til sin hjemmeside? Det sker eksempelvis ved, at andre hjemmesider linker til din hjemmeside. 

  Disse links refereres også ofte til, som Backlinks. Derfor kan det godt betale sig at have noget godt content, der er værd at linke til.

  Graf over virksomheds SEO
  Dette er en kurve for en virksomhed, vi hos PK Medier har arbejdet med. Kurven afspejler synligheden i Google for den pågældende hjemmeside, og som det kan ses, har linkbulding-aktiviteten givet synlige resultater.

  Links skal forstås som anbefalinger fra andre. Når andre anbefaler dig via links på deres hjemmesider, så skaber det øget trafik til din hjemmeside.

  Målet her er altså at få så mange anbefalinger fra autoriteter, der er meningsfulde og relevante, som muligt. Linkbuilding er derfor kunsten at ”bygge på” din hjemmesides SEO-autoritet via andres autoritet.

  Man kan købe sig til sponsoreret indhold fra troværdige sider, hvor man linker til sin egen side, men det er vigtigt at huske, at man altid skal tænke troværdighed og relevans ind i både tekst og platform, der linkes fra.

  Søgemaskiner er i dag tilpas intelligente til, at de gennemskuer ”tomme sider” med en masse eksterne links, der peger i øst og i vest.

  Når man laver linkbuilding, skal man dermed have øje for, at Google i sidste ende ønsker at servere godt og relevant indhold, for sine brugere, og at alle betingelserne for søgemaskineoptimering også eksisterer ud fra dette perspektiv.

  Dermed: Hvis dit tekniske setup og dit content opfylder brugernes krav og forventninger, vil du rangere højere på Google, jo flere relevante anbefalinger fra disse autoriteter, du har. Alt i alt er dette vejen til en hjemmeside, som vinder på det lange løb ved hjælp af søgemaskineoptimering. 

  Der findes både god og dårlig linkbuilding – lær at sortere

  Ligesom med alle andre ting, er der både gode og dårlige links. Der, hvor man finder de bedste links, er hvor der opnås relevans for brugerne, hvilket giver den mest optimale Google søgemaskineoptimering. Og det er helt afgørende at skabe relevans, der fastholder brugerne.

  Det er det, fordi Google måler på, når de vurderer, hvor du skal placeres i søgeresultaterne. Google måler på varigheden af brugerens besøg.

  Derfor er det også vigtigt, at du har noget content, der holder på brugeren og sørger for, at denne bliver på siden så længe som muligt, så opnår du den gode Google optimering. 

  Få her lidt SEO hjælp og en guide til, hvordan du spotter og foretager dig god og dårlig linkbuilding:

  Gratis SEO analyse? 🔍
  Få gratis SEO analyse udarbejdet af PK mediers specialister. Det er helt uforpligtende.
  Få gratis analyse
  Hvad er SEO

  God linkbuilding

  Så god linkbuilding er, når du formår at skabe meningsfuldt content, andre finder relevant at dele på deres hjemmesider gennem et link, der fører deres besøgende ind til din hjemmeside.

  Det er ikke helt ligegyldigt, hvem du linker til på din hjemmeside. Det er vigtigt, at du linker til autoritære sider med størst mulig trafik.

  Derudover bør der desuden linkes til sider, der har indhold, som er relevant i forhold til det, du tilbyder på din hjemmeside.

  Dårlig linkbuilding

  I forhold til dårlig linkbuilding bør du være opmærksom på, at denne ikke bliver associeret som værende reklame.

  Google bryder sig ikke om reklame, da de betragter det som spam. Du kan derfor risikere, at Google fjerner dine placeringer i søgemaskinen.

  Derfor anbefaler vi, at du sørger for, at dit arbejde stemmer overens med reglerne og dette. Google har lavet en guideline, som du kan følge for at sikre dette.

  Derudover skal du tænke kvalitet frem for kvantitet, når det kommer til at indsætte links i dine tekster. Undgå at anvende for mange links. Vælg i stedet links, der kommer fra hjemmesider af god kvalitet. Du rangerer væsentligt højere på søgemaskinen, når du har dette for øje.

  Husk SEO optimering i din URL

  Links skal forstås som anbefalinger fra andre. Når andre anbefaler dig via links på deres hjemmesider, så skaber det øget trafik til din hjemmeside.

  Målet her er altså at få så mange anbefalinger fra autoriteter, der er meningsfulde og relevante, som muligt. Linkbuilding er derfor kunsten at ”bygge på” din hjemmesides SEO-autoritet via andres autoritet.

  Man kan købe sig til sponsoreret indhold fra troværdige sider, hvor man linker til sin egen side, men det er vigtigt at huske, at man altid skal tænke troværdighed og relevans ind i både tekst og platform, der linkes fra.

  Søgemaskiner er i dag tilpas intelligente til, at de gennemskuer ”tomme sider” med en masse eksterne links, der peger i øst og i vest.

  Når man laver linkbuilding, skal man dermed have øje for, at Google i sidste ende ønsker at servere godt og relevant indhold, for sine brugere, og at alle SEO-betingelserne også eksisterer ud fra dette perspektiv.

  Dermed: Hvis dit tekniske setup og dit content opfylder brugernes krav og forventninger, vil du rangere højere på Google, jo flere relevante anbefalinger fra disse autoriteter, du har. Du ser igen her at ved hjælp af Search engine optimization på Google kan du nå langt.

  Udover at få andre til at pege på dig via links, så er det også en god idé, at du, når du laver search engine optimization, peger på andre, eksterne hjemmesider på din side (fuldstændig som med linkbuilding).

  Du vil dermed sidestille dig selv med andre ekspertkilder, og dermed guide de besøgende videre i deres søgning. Det betyder, at den besøgende ikke selv skal ud og bruge tid på at indfange mere information, og det giver en god brugeroplevelse.

  Det er noget af det, søgemaskinerne gerne vil have for deres brugeres skyld og dermed et parameter for, at du opnår højere SEO ranking i Danmark.

  Når du skal linke eksternt, så bør du være opmærksom på at linke til relevante, autoritære sider, som også er populære på Google.

  Her er det også vigtigt at sørge for, at de ikke er ’kastet ind’, men sat som tydelige referencer eller hyperlinks i din tekst – som vi eksempelvis har gjort det i denne artikel. Indsæt links til anerkendte eksperter der, hvor det giver mening.

  Derudover bør du sørge for, at du linker internt på din egen hjemmeside således, at dine undersider linker til hinanden. På den måde skaber du en rød tråd i alt dit eget indhold med interne links og skaber samtidig bedre forudsætninger for, at de besøgende bliver længere tid på din hjemmeside. Det giver bedre brugervenlighed idet navigationen på hjemmesiden forbedres, hvilket i den grad også bidrager til Googles søgemaskineoptimering.

  Når du giver dine læsere/kunder/brugere mulighed for at klikke rundt på din side og giver dem forslag til at læse mere om forskellige emner, vil de mere eller mindre automatisk blive på din hjemmeside i længere tid og afvisningsprocenten på de forskellige sider, vil falde.

  På denne måde, viser du søgemaskinerne, at der er mere at komme efter på din hjemmeside for dine og søgemaskinernes brugere, og søgemaskinerne kan dermed rangere din side derefter.

  Så både interne og eksterne links bør være en stor del af dit SEO-arbejde.

  SEO oversigt over gode webadresser

  Sådan identificerer du din målgruppes søgeadfærd

  Det er uhensigtsmæssigt at udarbejde SEO strategi på dit indhold eller producere nyt content uden at have kendskab til din målgruppes søgeadfærd.

  Du må derfor nødvendigvis søge viden om, hvad din målgruppes behov og ønsker i relation til dine produkter er. Først herefter er du klar til at udforme din strategi. Du kan kortlægge din målgruppes søgeadfærd på Google via en gratis SEO søgeordsanalyse.

  En effektiv søgemaskineoptimering tager derfor udgangspunkt i forbrugerens adfærd digitalt.

  Gennem denne finder du inspiration til nyt content, samt hvor du bør optimere det content, du allerede har udformet, så det stemmer overens med det, din målgruppe søger efter på søgemaskinerne.

  Som del af din SEO hjælp, kan du lave en søgeordsanalyse af din målgruppes søgeadfærd i Google ved at følge disse tre steps:

  Overvej hvordan du tror, dine kunder googler efter det, du tilbyder af produkter og løsninger
  Anvend Search Console til at se, hvilke søgeord din hjemmeside har genereret organiske besøg på, og hvilke søgeord, der har medført eksponeringer til din hjemmeside
  Gør brug af eksterne søgeordsværktøjer, der giver en indsigt i de søgeord, din hjemmeside endnu ikke er synlig på. Her kan du med fordel anvende Ahrefs.com eller Google Keyword Planner som start på din søgeordsoptimering.

  Efter at du har lavet en søgeordsanalyse, bør du have et overordnet overblik over, hvilke søgeord der er vigtigst for din forretning at rangere på og hvilke landingssider, der bør optimeres eller måske endda oprettes, så du bliver synlig på populære søgninger indenfor dit ekspertområde. Google ved en del om dig og dine kunder.

  Vi anbefaler at lave en meget struktureret indsats, hvor du grupperer dine søgeord udfra hvad din hjemmeside allerede rangerer på samt, hvilke områder der kræves en solid indsats på content- og muligvis også linkbuilding-området.

  Vil du læse mere om søgeordsanalyse i Danmark og andre metoder til at få indsigt i, hvor du kan gøre en indsats for at ligge bedre i søgereaultaterne, så har vi skrevet en separat artikel og SEO analyse, som vil være dig behjælpelig med flere forslag.

  Når du skal udforme din strategi

  Nu har du måske indset vigtigheden af det gode SEO-arbejde og sat dig for at udarbejde en strategi, men hvor skal du starte? Og hvad betyder initiativerne og arbejdet for min marketing? Det er en god idé at begynde med den tekniske del (bunden i søgemaskineoptimerings-pyramiden).

  Dette fordi det er hele fundamentet for hjemmesiden og forudsætningen for, at du bliver fundet i søgemaskinen. Det er dertil også fundamentet for de tre taksonomiske niveauer i SEO pyramiden for søgemaskineoptimering på Google.

  Det indholdsmæssige og det autoritære aspekt er som nævnt tidligere en proces, hvorfor der er tale om et løbende arbejde, der kontinuerligt testes og opdateres.

  Det er i denne proces, du producerer indhold, tester om det fungerer og dernæst optimerer, hvor det er nødvendigt. Og det er i denne proces, at du skaber ekstern autoritet og troværdighed.

  Det er også vigtigt at huske, at disse processer er kontinuerlige og arbejdet på dette område ikke bare stopper, fordi du har opnået en god plads i Googles søgeresultater.

  Søgemaskineoptimering er et langvarigt forhold, som skal passes og plejes.

  Dine konkurrenter vil sandsynligvis ikke bare lade dig sidde mageligt tilbage med din 1. plads, men forsøge at indhente dig på både content og autoritet.

  Omvendt kan du også lade din hjemmeside inspirere af dine konkurrenter, der ligger i toppen af Googles søgeresultater i Danmark. Hvor meget har de skrevet, hvem linker de til, hvad skriver de om og hvilke interne links har de. Det er gratis inspiration, som er nemt at få adgang til.

  Seo antal brugerer

  Skab det gode førstehåndsindtryk

  Endnu en ting, du bør have for øje, når du laver Google søgemaskineoptimering, er gode sidetitler og metatekster på søgemaskinerne, således at du fanger brugeren.

  Første gang en bruger stifter bekendtskab med din virksomhed er i nemlig ved sidetitler og metateksten på søgemaskinen.

  Sidetitlen er titlen på den tekst, brugeren har søgt på, og metateksten er den lille tekst nedenunder.

  Det er altså ved sidetitlen og metateksten, at den besøgende vil førstehåndsbedømme din virksomhed og vurdere, om din virksomhed er relevant at klikke ind på.

  Man kan derfor hurtigt ’tabe’ brugerens opmærksomhed til konkurrenten, i tilfælde af at konkurrenten har en bedre tekst.

  Så da sidetitlen og metateksten er det første, brugeren ser, er det vigtigt, at teksten her er utrolig skarp og fængende og er derfor et vigtigt fokuspunkt i din søgemaskineoptimering.

  Sidetitel og metatekst er også meget relevant i relation til Click Trough Rate, som referer til, hvor hyppigt brugerne vælger at klikke ind på din hjemmeside i stedet for dine konkurrenters. Du bør have en høj CTR, idet dette vil resultere i en højere SEO ranking på søgemaskinen.

  Eksempel på SEO: sidetitel og metatekst i en Google søgning.
  Eksempel på SEO: sidetitel og metatekst i en Google søgning.

  Anvend sociale medier til SEO

  Der er et hav af muligheder for, hvordan du kan udføre din SEO strategi i Danmark.

  Da sociale medier generelt bliver anvendt i stor stil, kan det være værdifuldt at gøre brug af netop disse i sit arbejde med søgemaskineoptimering. Det er nemlig dermed et oplagt sted at ramme målgruppen.

  Sociale medier giver også muligheden for at skabe meget forskelligartet content, og det gør, at du på forskellig vis kan engagere din målgruppe – alt efter hvordan din målgruppe bruger det pågældende medie og dermed på hvilken måde, du bedst muligt engagerer denne.

  Du har garanteret set det på mange hjemmesider eller medier før, at hjemmesiden har en bjælke, menu eller footer med links eller ikoner, der fører dig direkte ind til virksomhedens sociale medie-platforme så som Facebook, LinkedIn eller en anden relevant platform.

  Du vil også opleve, at virksomheders sociale mediekonti ofte dukker op i søgeresultaterne, når du søger på dem, og netop derfor bør sociale medier også indgå i din indsats med søgemaskineoptimeringen på Google.

  Det samme bør du gøre. Start dermed din sociale medie-udvikling på din egen hjemmeside. 

  Befinder din virksomhed sig ikke på disse platforme, bør du naturligvis starte med at oprette virksomhedsprofiler dér, hvor det giver mening for dig og dine brugere at være tilstede.

  Derudover kan dine sociale medier også understøtte din troværdighed på nettet, da dine potentielle kunder kan se, at din virksomhed eksisterer flere steder og vedligeholdes på flere platforme. 

  Hvor skal din virksomhed være tilstede?

  Når du har gjort det, så skal du i gang med at skabe meningsfyldt content og holde gang i aktiviteten på disse platforme, således at du engagerer de besøgende bedst muligt.

  Alt afhængig af hvilken virksomhed, du har, bør du tage Facebook, LinkedIn, Pinterest, Instagram og Google Ads i betragtning, når du skal vurdere, hvilke platforme du vil markedsføre dig igennem og være synlig på.

  Det er fordelagtigt at gøre brug af sociale medier i din Google søgemaskineoptimering, fordi du højst sandsynligt vil opnå et større salg, hvis du er synlig på disse platforme.

  Sociale medie-platforme skaber nemlig forudsætningerne for, at du får folk til at linke og dele dit content.

  Ønsker du hjælp til at få søgemaskineoptimering i Danmark og sociale medier til at spille sammen, så står vi klar til give dig hjælp. Vi er et bureau placeret i København, og vi kan også hjælpe dig med at skyde billeder og lave videoproduktion til dine kanaler udover, at vi kan udøve hjælp til at skrive dine SEO artikler, så du får en bedre ranking.

  Det er vigtigt at være tilstede flere steder for at give dine kunder den bedste brugerrejse for dit brand. Det handler om at gøre dit brand genkendeligt, og det gør du, ved at dine potentielle og eksisterende kunder ser og opdager dit brand flere steder.

  Det er de forskellige touch-points, din kunde har med din ydelse eller produkt, som er vigtige for deres forståelse af dit brand. Disse touch-points er der, hvor brugeren møder dit brand. Det kan være alt fra på Instagram, Pinterest, Youtube, outdoor kampagner på busstoppested, reklame spot på TV2 og meget andet.

  Dette mix kan både forstås og undersøges, gennem det man kalder mediemix og mediesynergi. Hvordan du skaber synergi, ensartethed og sammenspil, mellem dine platforme og steder, hvor du er til stede.

  Som marketing bureau kan vi hjælpe dig med, hvordan du mest effektivt og bedst kan være tilstede online. Det er vigtigt for dig, at du vælger det helt rette bureau for dig, alt efter hvilke ønsker du har til din digitale marketing.  

  Vi er et datadrevent SEO bureau, som skaber resultater. Vi ved, hvad der virker, og baserer vores viden på data og vores videoproduktioner på faglighed og kreativitet. Vi er klar på at tage imod din case, og se hvad vi kan gøre for dig.

  Læs også om billig seo her. 

  Ram dine potentielle og eksisterende kunder med annoncer på facebook
  Instagram bliver mere og mere populært, og det er en platfrom, der er kreativ og udvikles hele tiden
  Annoncering på LinkedIn er effektiv, og man har muligheder for at segmentere på målgrupper efter helt specifikke valg.

  Optimer din hjemmeside med søgemaskineoptimering

  Når du skal mestre denne optimerings disciplin, kræver det som tidligere beskrevet, at du hele tiden holder dig opdateret på de seneste udviklingstendenser samt hvad der gør sig gældende i forbindelse med søgemaskinernes rankings faktorer.

  Search engine optimization kan betragtes som et hus der kræver vedligeholdelse, kærlighed og opmærksomhed, for at undgå forfald – en kontinuerlig og konstant igangværende proces. Søgemaskineoptimeringen kan derfor ikke anses som en opgave, man hverken skal eller kan blive færdig med.

  Derfor er det vigtigt at oprette spændende indhold for målgruppen, men som samtidig kan findes af Google ved relevante søgninger – og dermed optimere din SEO-strategi. Såfremt der oprettes nyt indhold, der blot ligger på hjemmesiden uden at nogen rigtigt læser det, kan det i stedet tage fokus fra det indhold, der bliver læst og prioriteret af Google.

  Dette betyder, at det indhold som Google ikke synes er interessant og som dine brugere ikke finder spændende, og derfor ikke klikker på hjemmesidens indhold, vil det betragtes som ”dødsvægt”. Dette har stor betydning for resten af din hjemmeside, som kan være med til at hæmme din klikrate (CTR) og din SEO ranking på Google.

  Generere Google optimering salg?

  Et spørgsmål vi ofte møder, i vores arbejde med organisk Google optimering er, hvorvidt det reelt set skaber resultater på bundlinjen at komme længere op i søgeresultaterne. Det korte og firkantede svar er, at det skaber minimalt resultater, før at du er helt fremme blandt top 3 på dine absolut vigtige søgeord. 

  Vores erfaring siger nemlig, at tæt på 90% af de organiske kliks, går til de top 3 - 5 øverst placerede på de enkelte søgeord. Med andre ord, så betyder det altså, at der ikke er særligt meget trafik tilbage til de domæner der ligger i bunden af søgemaskinens første side. 

  Hvad er CTR?

  CTR, Click Through Rate eller klikrate, som benyttes i daglig tale, bruges til at måle hvor effektivt dine SEO-annoncer klarer sig i søgeresultaterne. Dette gælder uanset om der er tale om betalte annoncer eller organiske søgeresultater og dækker over hvor mange procent, der dagligt klikker sig ind på din hjemmeside frem for dine konkurrenter – som har stor betydning for hvor godt din hjemmeside klarer sig. 

  Hvis der eksempelvis har været 5 klik og 100 eksponeringer, er din. Det vil sige, at for hver gang dit søgeresultat bliver vist i Google 100 gange, er der fem der har klikket sig ind på dit website. Kan du i stedet blot optimere din CTR til 10 %, vil du altså få dobbelt så mange besøgende på dit valgte SEO-søgeord.

  Hvornår har du så en god CTR?

  Det er et oplagt spørgsmål, med dertilhørende mange svar.

  Der er nemlig ikke et entydigt svar, da flere ting kan spille ind og have betydning for en høj CTR. Du kan dog sørge for,  at have et godt formateret annoncetekst og metatitel.

  Det er denne, der i første omgang sikrer dig, at brugerne klikker på lige netop dit resultat frem for dine konkurrenters.

  Det er altså enormt vigtigt, når det kommer til SEO hjælp og optimering, at have en opsigtsvækkende overskrift og en god salgstekst i din beskrivelse, da det er gennem disse, at du får flere kunder til butikken.

  Fuldstændig som reklameskilte og anden tiltrækning som i fysiske butikker.  

  SEO bureau PK medier

  CRT og SEO resultater

  Du kan tilgå dine resultater ved at have en Google Search Console-konto, som er kædet sammen med dit website. 

  Dette gør du let og enkelt med et simpelt tag, eller igennem en sammenkædning med din Analytics-installation.

   Når du har klikket dig ind på Google Search Console, klikker du først på Søgetrafik og herefter på Søgeordsforespørgsler. 

  Til slut bliver du præsenteret for et billede med dine søgeord, visninger, kliks og CTR.

  Du kan tilgå dine resultater ved at have en Google Search Console-konto, som er kædet sammen med dit website.

  Dette gør du let og enkelt med et simpelt tag, eller igennem en sammenkædning med din Analytics-installation.

  Når du har klikket dig ind på Google Search Console, klikker du først på Søgetrafik og herefter på Søgeordsforespørgsler. Til slut bliver du præsenteret for et billede med dine søgeord, visninger, kliks og CTR.

  Fodr Google med godt indhold og opnå en højere CTR.
  Som tidligere opsummeret er det vigtigt at skrive fængende, opdateret og iøjnefaldende indhold, når det kommer til at lokke brugeren til dit website –  og dermed opnå en højere CTR og dermed opnå en højere CTR og som led i din søgemaskineoptimering.

  Men selvom SEO-tekster først og fremmest skrives til brugeren, er det alligevel umådeligt vigtigt at have Google for øje, da det er søgemaskinen, der i første omgang skal kunne læse, hvad indholdet handler om, før det overhovedet giver mening for brugeren.

  Google forsøger altså at levere de mest præcise resultater, når vi søger på noget helt bestemt

  SEO værktøjer der skaber resultater
  Der er flere forskellige værktøjer til din søgemaskineoptimering og hjælp til dig og din rejse om at opnå en høj CTR og dermed rangere højt på Google.

  Et eksempel på et visuelt værktøj er SEOMOFO, som kan vise dig, hvordan din sidetitel og metatekst kommer til at se ud på Google.

  Derudover er det vigtigt at kende til Yoast som er et plugin til WordPress.

  Yoast SEO-plugin til WordPress

  Har din virksomhed en WordPress-hjemmeside, og gør du ikke allerede brug af søgemaskineoptimering, er en oplagt måde at komme i gang, ved at anvende Yoast.

  Alle WordPress-sider skal bruge et plugin til søgemaskineoptimering for at rangere på søgemaskinernes lister og gøre virksomhedens hjemmeside så søgemaskinevenlig som muligt. Det hjælper Yoast med. 

  Yoast SEO tager hånd om de vigtigste aspekter inden for din søgemaskineoptimerings strategi og hjælper dig med at skabe indhold i verdensklasse. Pluginnet tager højde for både den tekniske søgemaskineoptimering samt optimering af selve indholdet af din tekst.

  Pluginnet er hurtigt og intuitivt at bruge, og det betyder, at du kan bruge din dyrebare tid et andet sted.

  Yoast er et fremragende plugin, fordi: 

  • Pluginnet har lette og tilgængelige funktioner 
  • Du kan nemt optimere på dit website, uden at du behøver at rode i koden
  • Værktøjet er tidsbesparende

  Der findes både en gratis- og en premium-version af Yoast. Det gode er, at du langt hen ad vejen kan gøre brug af gratisversionen. Denne version af Yoast byder på en række funktioner, der omfatter følgende muligheder, hvor du bl.a. kan:  

  Vælge fokussøgeord

  • Analysere hvordan indholdet på dine sider klarer sig mht. søgemaskineoptimering
  • Undgå indeksering af side med Robots meta konfiguration
  • Undersøge din sides læsbarhed
  • Kategorisere dine sider


  Vælg dit fokussøgeord

  Dit fokussøgeord er det ord, du ønsker at rangere på og det ord, du vælger at optimere din side omkring.

  Når du vælger dette søgeord, vejleder Yoast dig til, hvad du bør optimere på i dine tekster – fx i en tekst på en af dine undersider eller i et blogindlæg.

  Du skal blot indsætte dit valgte fokussøgeord under ”Focus Keyword”, hvorefter værktøjet laver en gratis SEO analyse af, om du opfylder de krav, der skal til for at du har lavet en god optimering af teksten.


  Analysér din sides indhold

  Kravene til et godt udført og manglende arbejde med søgemaskineoptimering vil være opstillet i punkter, og der vil blive vist en grøn, rød, orange eller gul cirkel ud fra kravene, alt efter om de er opfyldt tilstrækkeligt.

  Så optræder der et punkt, hvor der står en rød cirkel ud fra, er kravet ikke opfyldt. Kravene omfatter for eksempel, at dit søgeord skal være nævnt et specifikt antal gange, at din tekst indeholder links, at dit fokussøgeord indgår i overskriften samt i titel- og metabeskrivelsen.

  Vi har nævnt det før, men det er særligt vigtigt, at din titel- og metabeskrivelse indeholder dit fokussøgeord, da det er disse, der kommer frem i søgeresultatet, når brugere søger på det, din virksomhed tilbyder.

  Er dit fokussøgeord ”restaurant København”, bør du, så vidt det er muligt, skrive ordene lige efter hinanden. Lyder det ikke naturligt, kan du bryde dem op og i stedet skrive ”restaurant i København”.

  På billedet nedenfor er et eksempel på en af vores sider, hvor det bl.a. kan ses, at vi med denne side har formået lave et godt SEO-arbejde, når det kommer til at finde en god længde til vores metabeskrivelse, og at vi har nogle gode outbound links. Altså her eksemplificeres en god søgeordsoptimering og dermed god søgemaskineoptimering.

  SEO analyse

  Undgå indeksering af side

  Der vil være ting på din side, som du ikke ønsker skal indekseres af Google, og som du dermed ikke vil rangere på i søgeresultaterne.

  Det kunne for eksempel være, at du har en hjemmeside, hvor du sælger ebøger, og hvor du ikke ønsker at selve ebogen skal være tilgængelig på Google, fordi den besøgende først skal betale for den.

  Sørger du for, at Google ikke indekserer denne ebog, sikrer du, at de besøgende, der ønsker at læse den, har betalt for den, før de kan tilgå den.

  Den måde, hvorpå du siger til Google, at søgemaskinen ikke skal indeksere din side, sker eksempelvis ved at gøre det gennem robots meta konfiguration-funktionen via Yoast.

  Du kan også gøre det manuelt gennem Robots.txt og Meta-Robots.

  Tjek din sides læsbarhed

  Læsbarhed er også et vigtigt aspekt i Google søgemaskineoptimering, som du kan analysere på gennem Yoast-værktøjet.

  Når du analyserer, hvor læsbar din tekst er, får du svar på, hvorvidt dine overskrifter, underoverskrifter og sætninger har en hensigtsmæssig længde samt om du har en hensigtsmæssig brug af passive konstruktioner.

  Dette er dog kun et udpluk af de ting, du kan analysere på via Yoast, når du ser på læsbarhed.

  Nedenfor kan du se et eksempel på en af vores siders læsbarhed, som eksempelvis viser, at 34 % af vores sætninger indeholder mere end 20 ord, hvilket er mere end de anbefalede 25 %.  

  SEO analyse YOAST

  Kategorisér dine sider

  Endnu en brugbar funktion er funktionen ”primær kategori”.

  Når du skriver en tekst på din WordPress-hjemmeside, kan du vælge, hvilken kategori teksten primært skal tilhøre.

  Når vi skriver primært, er det fordi din tekst på din side sagtens kan tilhøre flere kategorier på samme tid. Det vigtige er bare, at din side bliver kategoriseret med en primær kategori.

  Dette kan gøres via dit Yoast plugin. 

  Answer The Public – din genvej til at få nye kunder

  AnswerThePublic er endnu et fantastisk SEO strategi hjælpe værktøj som kan give dig en masse konkrete idéer til god og stærk content.

  Værktøjet handler helt overordnet om at finde ud af hvad folk søger på og hvad det giver mening for dig at skrive om, og derfor hvilke ord man skal fokusere på i sin søgeordsoptimering.

  Der bliver i gennemsnit foretaget 3 milliarder Google-søgninger hver evig eneste dag, hvor op til 20% af dem aldrig er set før. Blandt andet derfor er hjælp til søgemaskineoptimering på Google essentielt og kan fremme din virksomhed.

  Disse kan ses som en direkte forbindelse til dine kunders tanker. Det kan være alt fra ”Hvor finder jeg den nærmeste blomsterhandler” til mere alvorlige emner, som kun Google får noget af vide om.

  AnswerThePublic tage højde for autofyldt data fra søgemaskiner som Google, som hurtigt  finder frem til netop dit nøgleord, ud fra alle nyttige sætninger eller relevante spørgsmål, som folk søger på.

  Det er en kæmpe guldgrube af forbrugerindsigt, som er med til at skabe nyt og nyttigt indhold, produkter eller tjenester. Præcis den slags som dine kunder efterspørger.  

  Det er aldrig for sent at komme i gang med en SEO strategi og det er ikke snyd at benytte eksterne hjælpe-programmer i Danmark – det gør dine konkurrenter sandsynligvis også.

  Sådan måler du effekten på din SEO-aktivitet

  Hvad er SEO-effekten på din aktivitet? Vi vil anbefale, at du måler på din indsats for dermed at kunne afgøre, hvad der virker, og hvad der ikke virker. '

  Så kan du bedre gennemskue, hvor du skal optimere dit arbejde. Det er helt essentielt, at dit arbejde medfører salg, henvendelser, tilmeldinger eller andet, der er dit formål med det, du optimerer på.

  For at måle din webtrafik kan du anvende et webanalyseværktøj som Google Analytics, som er et af de mest populære værktøjer til måling af effekt.

  Fordelen ved Google Analytics er desuden, at det er gratis og intuitivt at anvende.

  En vigtig pointe er, at der er utrolig mange ting, man kan måle på i relation til søgemaskineoptimering. Derfor vil en klar anbefaling og guide fra os være, at du udvælger nogle specifikke tal, du fokuserer på.

  En af de ting, du bør undersøge, er din hjemmesides Bounce Rate. Denne fortæller, hvor stor en andel af dem, der klikker sig ind på din side, som forlader denne uden nogen form for interaktion. 

  En anden ting, du bør undersøge på baggrund af dit arbejde med søgemaskineoptimering er Time on Page, hvor du kan se, hvor længe de besøgende befinder sig på din side – du vil jo gerne have, at dine besøgende bliver på din side så længe som muligt.

  Ved at kigge på Bounce Rate og Time on Page kan du gennemskue, hvor meget arbejde du bør lægge i at udvikle indhold, der skaber interaktion og fastholder de besøgende på din hjemmeside.

  Udover Google Analytics kan vi også varmt anbefale dig at benytte både Accuranker og Google Search Console til at holde øje med din succes og effekten af dit SEO arbejde. Google Search console er også er gratis værktøj fra Google. 

  Med Search Console kan du holde øje med hvilke søgeord, der er populære for jer, og løbende indrette jeres søgeordsstrategi og indsatser, efter de områder som går godt, og opsnappe potenielle fejl eller problemer løbende. 

  På Search Console kan i også nemt få skabt nogle visualiseringer, så du som marketings ansvarlig kan foretage afrapportering og andet i denne kategori. Du gør dig selv en SEO tjeneste at holde øje med din hjemmesides performance, så du kan sparre dine ressourcer og indsats, til der hvor det virker.

  Som vi tidligere har beskrevet kan du også på din Google Search Console måle din CTR. Programmet kan derfor meget mere end du tror. Som konsulenter benytter vi os også meget af disse afrapporteringssystemer, for at holde kunder informeret om udviklingen og SEO effekten.

  Hvis du er dedikeret kan du med Search Console også lave såkaldte udsvingsanalyser, hvor du dagligt holder øje med sider, som går godt og andre som ikke går godt. Hvilke sider lander dine kunder på, og derfor hvor skal konverteringsoptimere.

  Du kan holde øje med hvor du får dine kliks, og på den måde opstøve hvor dine kunder kommer fra. Har du eksempelvis et flyttefirma og har du lavet SEO sider til alle byer i nærområdet, men hvor du ønsker at vide nærmere om hvor dine kunder kommer fra herunder. 

  Du kan da på Search Console se hvilke sider, der kommer kliks ind på. Det kan på den måde vise sig at hovedparten af din målgruppe og kunder kommer fra Rødovre, og på den måde kan du udvide dine marketings indsatser i dette område.

  Eksempel på Google Analytics med henblik på SEO

  Hvornår kan du se resultater?

  Nu sidder du nok tilbage med det mest oplagte spørgsmål af dem alle i denne henseende.

  Hvornår kan jeg forvente, at SEO hjælp giver afkast? Hvor længe der går, før man kan se synlige resultater, kommer an på, hvor mange kræfter man lægger i arbejdet.

  Målet med din indsats vil være at øge antallet af leads, konverteringer og salg.

  Så dér, hvor du begynder at kunne se resultater og får en indikation på, at din søgemaskineoptimering på Google har en virkning, er, når du tiltrækker besøgende til din hjemmeside, der ønsker at være kunder og ikke blot besøgende.

  Det kan du gennemskue ved eksempelvis at se på, hvor mange af de besøgende på din hjemmeside der har foretaget et køb, udfyldt en kontaktformular eller tilmeldt sig et nyhedsbrev.

  For at kunne se resultater med søgemaskineoptimering skal du være i stand til at slå dine konkurrenter.

  Og her kommer de tre ovennævnte parametre teknisk setup, linkbuilding og content ind i billedet. Du kan for eksempel slå dem ved at have bedre content end dem eller flere, der linker til dig.

  En relevant faktor, når du laver search engine optimization er ligeledes levetiden på din hjemmeside. Er den helt ny, vil det blive svært for dig at brænde igennem på kort tid.

  For der er forskel på at have en helt ny hjemmeside kontra en hjemmeside, der har fungeret i mange år, og som allerede har mange links.

  Her må du have tålmodighed, da der kan gå år – alt afhængig af, hvor målrettet du arbejder.

  Når det kommer til rangering og indekseringen af dit indhold og links, kan der også gå flere måneder, før indsatsen skaber resultater.

  Igen kommer det an på, hvor meget arbejde, du lægger i det. Har du svært ved at finde tålmodigheden frem, så kan du med fordel søge hjælp hos et webbureau, der har specialister til at lave SEO. De vil med garanti kunne vejlede dig i og hjælpe dig med din søgemaskineoptimering.

  Se også WordPress assistance, Webdesigner WordPress og Shopify SEO.

  Skal en af vores specialister hjælpe din virksomhed med en resultatskabende SEO optimering?

  Hvor starter man så med sin søgemaskineoptimering?

  Vi anerkender at search engine optimization godt kan virke lidt diffust til tider, og at retningslinjerne heller ikke altid er helt klare fra Googles side. Hjælp til SEO kan derfor være nødvendigt.

  Derfor har vi lavet et lille overblik herunder, hvor du kan se, hvilke resultater du som minimum skal gå efter i dit arbejde med søgemaskineoptimering. Har du brug for yderligere vejledning kan du evt. deltage i et SEO kursus i Danmark for at sikre dig den bedst mulige strategi for dig og din virksomhed. 

  Det er samtidig også et godt sted at starte, hvis du synes, at opgaven virker lidt overskuelig men stadig gerne vil godt i gang med din marketing.

  Når Google eksempelvis vurderer din autoritet og skal bedømme, om den vil anbefale din side til brugerne, så kigger den bl.a. på afvisningsprocent og på tidsforbrug på siden.

  Det bør du derfor også gøre. Der findes mange gode værktøjer til at måle din SEO-performance, men i dette tilfælde vil det være meget relevant at benytte Googles eget værktøj Google Analytics, hvor du får indblik i, hvad Google selv ser, og hvad du vurderes ud fra.

  Ting du skal lægge mærke til:

  • Afvisningsprocent skal være på max 40% på alle sider
  • Gennemsnitlig læsetid skal som udgangspunkt ligge på 2 minutter

  For det meste vil disse to områder hænge sammen på en måde, hvor den ene ofte er bundet lidt op på den anden: høj afvisningsprocent = lavt tidsforbrug og den anden vej rundt.

  Har du en afvisningsprocent, der ligger i den høje ende og et tidsforbrug på siderne i den lave, så er der kun en meget, meget lille chance for at komme op i den gyldne top tre på Google.

  Så her er altså noget, du kan gå efter meget konkret – både generelt på din forside/landingsside, men også på dine forskellige undersider, som gerne burde være SEO optimeret efter specifikke søgeord eller fraser. 

  I Google Analytics kan du se både afvisningsprocent og gennemsnitlig læsetid på hver af dine sider ved at gå ind under “Adfærd”, “Website indhold” og “Alle sider”.

  Har du ikke sat Google Analytics op på din hjemmeside, kan du starte her, da du ikke kan finde et bedre gratis værktøj på markedet. Google har selv en del ressourcer, der kan guide dig gennem processen.

  Det kan du ikke forvente af søgemaskineoptimering

  Search engine optimization er en dynamisk proces, som hele tiden skal tages op til revisions.

  Hvordan fungerer den Google optimering, din virksomhed har lavet? Skal der foretages nogle ændringer i SEO-arbejdet?

  Det er spørgsmål som disse, man hele tiden skal tænke over i processen.

  Du skal hele tiden holde øje med, hvor du ligger i søgeresultaterne på søgemaskinerne.

  Din placering er nemlig en dynamisk størrelse, der hele tiden kan ændre sig. Du kan altså risikere, at dine konkurrenter overhaler dig inden om, hvis du ikke holder øjnene åbne. 

  Kontakt evt. et kompetent bureau for SEO hjælp og som samtidig kan hjælpe dig med at holde øje.

  Med SEO hjælp er du ikke sikret at ligge nummer 1. på Google i Danmark

  Hvis du har planer om at søge professionel SEO hjælp til dit arbejde udefra, så vil det være forkert at have en forventning om, at du kommer til at ligge som nummer 1. eller lignende på søgemaskinen.

  Det, et bureau hjælper dig med, er hele det arbejde, der giver dig forudsætningen for overhovedet at være i stand til at opnå placeringer i toppen på søgemaskinen.

  Bureauet hjælper dig altså ikke direkte med at nå til tops fra start af. Det er nemlig op til søgemaskinen, hvem der skal have disse placeringer i søgeresultaterne.

  SEO kan ikke stå alene

  Søgemaskineoptimering skal forstås som steppet før de salg, du laver. Optimeringen er altså med til at påvirke dit salg – ikke et salg i sig selv.

  Men man skal ikke undervurdere det arbejde, der ligger forud for salg, da det ofte spiller en stor rolle i forhold til de salg, man opnår på et senere tidspunkt.

  Du skal altså tænke det sådan, at bare fordi du har opnået en god placering på Google, så er det ikke ensbetydende med, at det vil vrimle med salg.

  Men der er derimod en stor sandsynlighed for, at brugerne klikker ind på din virksomheds hjemmeside fremfor dine konkurrenters, hvis du har en høj placering, og det kan resultere i salg.

  Sådan vælger Google, hvor tekst skal placeres

  I 2024 er det også vigtigt at vide, hvordan Google arbejder. To af de værktøjer, vi gerne vil fremhæve, er Rankbrain og BERT. 

  Google Rankbrain

  Når man arbejder med SEO, er det vigtigt at kende til Google Rankbrain. Rankbrain har nemlig stor betydning for, hvordan sider rankes på Google. Rankbrain er Googles mekanisme til at håndtere enorme mængder data. Ved brug af kunstig intelligens måles forbrugerens interaktion med de forskellige sider, og disse data bruges så til at bestemme, hvilke sider der skal have de eftertragtede topplaceringer.

  Google Rankbrain kan se, hvilke sider der får flest kliks, men også hvor lang tid de besøgende i gennemsnit bruger på siden. Rankbrain kan altså bruges til at observere, hvis en lavere placeret side får flere kliks og længere besøgssider end nogle af de højst placerede sider. Dette vil så resultere i, at siden rykkes op på en højere og mere eftertragtet placering.

  Google BERT

  En anden essentiel algoritme at kende er Google BERT. BERT er forkortelsen for Bidirectional Encoder Representations from Transformers. Google bruger denne algoritme til lettere at forstå konteksten bag og hensigten med brugerens søgninger. Det skal bevirke, at brugeren får vist så relevante søgningsresultater som muligt.

  Vi har kort berørt dette koncept, men for en god ordens skyld, står forkortelsen E-A-T for Ekspertise, Autoritet og Troværdighed.

  Konceptet er relevant at beskæftige sig med for alle virksomheder, der arbejder med SEO.

  Med et fokus på et effektivt arbejde med E-A-T, kan du nemlig få din virksomhed til at rangere højt i søgeresultaterne på søgemaskinen.

  Det, der ligger som baggrund for arbejdet med E-A-T, er, at det for søgemaskiner som Google er vigtigt at give brugerne en god oplevelse, når de foretager søgninger på søgemaskinen.

  Derfor rater de virksomheders websites, så de kan vurdere, om disse er i stand til at give en god oplevelse.

  Det, Google vurderer ud fra, er Google Search Quality Raters, og herunder ligger E-A-T, som Google bedømmer websites ud fra.

  Hvis du ønsker at vide mere om E-A-T, har vi skrevet en artikel, der kan gøre dig meget klogere.

  Mobile First Indexing: optimal indeksering af dit website

  I dag søger de fleste på Google via en mobiltelefon. Men Googles ranking-system kigger typisk på desktop-versionen ved en sides indhold, når systemet skal evaluere, hvor relevant siden er for brugeren.'

  Det kan medføre problemer, når mobilsiden har mindre indhold end desktop-siden, fordi algoritmerne ikke evaluerer den faktiske side, som brugeren, der søger via mobiltelefon, ser.

  For at få mere brugbare resultater, når Google foretager denne rating, er Google i gang med at udvikle Mobile-First-Indexing-konceptet.

  Det arbejder på at forbedre denne udfordring ved at Googles algoritmer i fremtiden primært vil bruge den mobile version af et websteds indhold til at rangere sider fra dette website.

  Googles indeks vil basere sig på Mobile First Indexing i løbet af 2024.

  Derfor bør du sikre dig, at dit website kan indekseres optimalt – ligesom hvis det var en mobiltelefon.

  Du bør være opmærksom på, at selvom dit website er mobilvenligt, så er den ikke nødvendigvis optimeret til Mobile First Index.

  YouTube video

  JavaScript SEO: hvis dit website er bygget op med JavaScript

  Et tredje bud på en trend for søgemaskineoptimering, du bør arbejde med i 2024, er JavaScript SEO, hvis dit website er bygget op med JavaScript.

  JavaScript SEO er en disciplin inden for teknisk søgemaskineoptimering, der fokuserer på at optimere websteder bygget med JavaScript til at opnå synlighed på søgemaskiner.

  Her arbejder man primært med at optimere indhold via JavaScript til crawling, rendering og indeksering af søgemaskiner.

  Derudover arbejder med man med at forebygge, diagnosticere og fejlfinde rangeringsproblemer for websteder og SPA’er (applikationer med en enkelt side) bygget gennem JavaScript.

  Man arbejder også med at sikre, at websider kan findes af søgemaskiner og på at forbedre sideindlæsningstider for at skabe en god brugeroplevelse.

  Dette er blot et lille udpluk af de trends, du bør arbejde med i 2024. Der findes altså flere trends, som kan være relevante at tage højde for i dit arbejde med søgemaskineoptimering.

  Føler du dig oplyst om, hvad SEO er?

  Hvis du stadig sidder med flere spørgsmål, og fortsat spørger dig selv om ”hvad er SEO?”, så tag et kig på vores FAQ herunder.

  Du har også mulighed for at læse mere om hvad en SEO konsulent kan gøre for dig og din virksomhed, samt SEO firma i Danmark og har du brug for yderligere SEO rådgivning kan du læse det her.

  Her vil du forhåbentlig få svar på nogle af dine undringer angående søgemaskineoptimering. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os for at få opklaret de sidste spørgsmål du end måtte ligge inde med.

  Vi står også klar, hvis du mangler kreativ videoproduktion eller foto til din virksomhed i København og omegn eller mangler svar på B2B marketing. Du kan også kontakte os for at få et tilbud på en SEO pris og en gratis analyse.

  Vores bedste råd for SEO i 2024

  Det er altid en god ide at have sin søgemaskineoptimering i tip top stand, og dette gælder naturligvis også for 2024.

  Derfor anbefaler vi, at du sætter dig selv et nytårsfortsæt for 2024, der kunne være at få optimeret din hjemmeside bedst muligt efter relevante og nyttige SEO principper, som vi her ovenfor har præsenteret dig for.

  Det kan være svært at komme i gang, især hvis man er helt på bar bund i, hvordan man på bedste vis for opstillet sin webside, så den ranker højt på eksempelvis Google, men dette hjælper vi gerne med.

  Det sker naturligvis ikke fra dag til dag, og derfor skal du også have in mente, at succes tager tid. Derfor ser du måske først resultater af dit hårde arbejde efter noget tid. Derfor er et af vores råd også: hav tålmodighed.

  Er du forvejen en haj til søgemaskineoptimering, så kan det være, at du måske bare skal lave en opdatering på det eksisterende, og dermed forbedre og ændre din webside, så den er helt up to date i 2024.

  Vi giver herunder en række tips og tricks som hjælp til, hvad du kan gøre for at optimere din hjemmeside og dine SEO-skills bedst muligt, når det nye år 2024 starter.

  Kom nemt og hurtigt i gang med SEO

  Hvad end du allerede har styr på søgemaskineoptimeringen, eller du måske lige ønsker en opfrisker på eller lidt hjælp til, hvad man kan gøre for at føre sig selv og ens virksomhed til tops på Googles søgeside, så kommer vi her med nogle fifs til, hvad du kan gøre bedre - eller måske bare overveje i 2024.

  Seks tips til succesfuld søgemaskineoptimering:

  1. Search Intent
   Noget af det allervigtigste, som vi også har rørt lidt ved længere oppe, er brugerens search intent. Dette er den intention, som findes bag enhver søgning, som brugerne af din side laver. Dette er utroligt vigtigt at være opdateret på, da det er dette, der fører dig til toppen af søgesiden.

   Det vil altså sige, at hvis du ikke er skarp på, hvad dine brugere søger efter, så rangerer du ikke højt, da brugerne ikke vil klikke ind på din side og skabe den trafik, som der er nødvendig for at rangeres højt.

   Dermed vil det være en god ide at tage udgangspunkt i den search intent, som netop dine brugere har, for at du altid kan være i forkøbet, når algoritmen opdaterer.

   Search intent er vigtigt uagtet virksomhedens eller branchens type.

  2. Semantisk SEO
   Selvom Search Engine Optimization er udtroligt vigtigt at have for søgemaskinernes skyld, så er det også i den grad vigtigt at huske på, at det er for menneskers skyld, at dette først og fremmest eksisterer.

   Derfor er det også anbefalingsværdigt at huske at have brugerne for øje, når du laver søgemaskineoptimering, eller opdateringer hertil, da det i sidste er disse, som bruger det, og dig, der får gavn af netop dette.

   Når du skal løse den semantiske problematik omkring søgemaskineoptimering, så er det værd at huske, at komme svarende på netop det, dine brugere søger efter, kommer øverst på siden, så både søgemaskinen og brugerne nemt kan finde dette.

   Hertil fører sig selvfølgeligt de relevante keywords for de mulige søgninger, som brugerne laver. Disse skal være med til at føre værdi til dine brugere, og dermed også mere trafik på din side.

  3. Meta- og sidetitler
   Vi har nævnt det før, og nu siger vi det igen: det er fuldstændig nødvendigt at have både en skarp metatitel og sidetitel, da disse er krogen, når du er ude og fiske efter brugere.

   Har din metatitel ikke, hvad der kræves, eller halter din sidetitel efter din ellers drøngode, så mister du en hel masse værdi, og ikke mindst brugere, på din side.

   Derfor kan vi ikke udtrykke det bedre, end at sige, at det er nødvendigt at have den rette, knivskarpe meta- og sidetitel for din webside, for hver eneste side du har.

  4. Teknikken i højsædet på din webside
   Som nævnt tidligere, så er funktion og det visuelle typisk noget grafikere fokuserer på, når de opstiller en hjemmeside. Dog er det lige så vigtigt, at du har tanke på teknikken for siden, når du skal have lavet denne.

   Derfor er det også vigtigt, at du får formuleret til en eventuel grafiker (eller anden websidetekniker), at teknikken har stor relevans for din virksomheds succes, og dette især også bør være i orden.

   Herunder er det, som nævnt, også væsentligt at se på, hvor hurtigt dine side loader, for hvis den ikke loader hurtigt nok, vil brugerne blive utålmodige og finde en anden side. Derfor er det vigtigt at detaljer som dette bare fungerer.

   Dog er det også vigtigt at huske, at det skal være nemt, for brugerne af din side, at anvende siden. Derfor må det heller ikke blive for teknisk. Dette er en balancegang du skal være opmærksom på.

  5. Links, links, links
   For at rangere højt på søgemaskiner som Google, så er linkbuilding universelt og meget vigtigt, da det er disse, som giver din side autoritet.

   Disse links kan både optræde som ankerlinks, der findes midt i teksten, der kan føre dig videre til andre dele af din webside, eller måske endda til et eksternt medie, såsom virksomhedens sociale medier eller andet.

   De links, der fører videre til dine øvrige undersider, kaldes også for interne links, og disse er vigtige for at skabe en forbindelse og merværdi for din webside.

   Dog er det allervigtigste at have links ind til din side på andres store sider, hvorpå der er masser af trafik, der kan være relevant for din virksomhed og din side.

   Det vil altså sige, at links er din ven. Især hvis du ønsker at flytte dig længere op ad rangstigen.

  6. Synergien med sociale medier
   Det kan være en god ide at stifte kendskab til sociale medier, som Instagram, Facebook, Linkedin, m.m., hvis din virksomhed ikke allerede findes på disse, da det kan være med til at skabe værdi for brugerne.

   Med sociale medier viser du, at virksomheden kan fungere på flere forskellige platforme, og herpå kan du desuden give et indblik i, hvad virksomheden arbejder og begår sig med.

   Du kan hermed engagere brugerne på flere forskellige måder, da brugerne ofte vil bruge de sociale medier i forbindelse med deres fritid, og derfor rammer du dem også på alle tider af deres dag.

   Samspillet mellem SEO og sociale medier er således værdiskabende og skaber en synergi, der kan give dig et puf i den rigtige retning, hvad angår succesen på søgemaskinerne.


  Vi håber, at du har fået noget ud af, at læse vores seks hurtige tips til, hvad du kan gøre bedre, eller måske bare have med i overvejelserne, næste gang du kigger på SEO optimering af din website i 2024. Og eller står vi gerne til hjælp.

  Har du yderligere spørgsmål, så kontakt os gerne, og så tager vi en snak om, hvilke ting, du kan forbedre, og hvad du kan gøre for at tage et ryk op af rangstigens værdifulde trin.

  SEO (søgemaskineoptimering) FAQ

  Hvad er SEO?
  SEO står for "Search Engine Optimization", som står for begrebet søgemaskineoptimering. Hermed er SEO altså ift. søgemaskiner, der er baseret på organiske søgeresultater. Der fokuseres blandt andet på søgeordsoptimering og derfor en optimering af hjemmesidens tekst men også elementer som; linkbuilding, teknisk struktur på hjemmesiden og meget mere. 
  Hvor lang tid tager det for SEO at virke? 
  SEO er ikke den hurtige vej til succes. Det har det aldrig været og bliver aldrig. Du må have dig en langsigtet plan, når det kommer til SEO, da det kan tage alt fra 6 til 12 måneder at rangere som nummer ét med de fleste søgeord. 
  Hvad er den vigtigste faktor i SEO? 
  Det er ikke blot én faktor som er afgørende - men dem alle. Hvis jeg skulle udvælge én, som du skulle fokusere på, ville det være at skabe værdigfuld information for din modtager. Du kan have styr på alt dit SEO, men hvis selve indholdet ikke er godt, er det irrelevant for modtageren og bliver derfor uinteressant. 
  Hvordan ranker jeg hurtigere på Google? 
  Den bedste måde at opnå god rangering er ved at være konsistent i sin indsats. Hvis du stræber efter guldet, må du stille og roligt opbygge links til din hjemmeside, skabe nyt indhold og konstant opdatere det gamle indhold. Ved at gøre det dag efter dag vil du opnå de resultater du ønsker. 
  Kan jeg komme frem på Google uden SEO? 
  Selvfølgelig vil der være situationer, hvor folk er heldige, men det er mere fordi, de skaber noget andre ikke gør. Adskillige folk konkurrerer på samme marked, og det er her at SEO gør sig bedst. Et godt eksempel her er affiliate markedsføring. Her er der en million forskellige sider, som fokuserer på at finde goderne ved affiliate markedsføring. For at kunne konkurrere på dette marked, må man have en gennemført forståelse for SEO-marketing. 
  Hvor meget koster SEO egentlig? 
  Prisen for SEO afhænger af meget. Du kan hyre en professionel til at gøre arbejdet for dig eller udføre alt på egen hånd. Det vil tage væsentligt længere tid på egen hånd og du er selv ansvarlig for læringskurven undervejs. Men hvis du selv sidder med det hele, kan du for det meste gøre det gratis.
  Ikke træt endnu? Læs videre herunder
  chevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle