SEO for begyndere - Bliv #1 på Google med disse teknikker

Hvad indebærer SEO for begyndere, hvordan udfører jeg det, og hvad skal der egentlig til for at opnå en bedre placering på Google? Vi tager dig igennem små tips og tricks, som de fleste kan være med på uden at være tekniske genier. Kom i gang med en lille guide.

seo for begyndere
seo for begyndere

Hvad er indebærer SEO for begyndere?

SEO står for Search Engine Optimization og kaldes på dansk for søgemaskineoptimering. Det er det arbejde, du lægger i din hjemmeside og din online tilstedeværelse, som gør, at du kommer op på Googles søgeresultater. SEO for begyndere indebærer derfor teknikker og værktøjer, som gør, at din hjemmeside kan rangere højere, når man laver en relateret søgning.

Men først lad os pointere, hvordan Googles søgeresultater hænger sammen. Først og sidst i en Google søgning finder du ofte det betalte indhold, som kaldes Google annoceringer. Virksomheder betaler penge for at deres annoncer skal befinde sig her, og derfor bliver det interessant at ligge som de første LIGE efter disse betalte pladser.

Her kommer SEO ind i billedet. Hvis du formår at leve op til alle SEO regler og retningslinjer, vil din hjemmeside performe, og du vises øverst i søgeresultaterne. 

Vi vil dog minde dig om én ting, inden du sætter fuldt ind på SEO optimering - nemlig at Rom ikke blev bygget på én dag, og det gør søgemaskineoptimering heller ikke. Det er vigtigt at vide for begyndere i SEO, så du ikke mister modet eller ikke mærker den store forandring på kort tid.

Søgemaskineoptimering kræver tålmodighed og kontinuerligt arbejde, hvor man plejer sin hjemmeside og dens autoritet. Hvilket dog ikke skal afskrække SEO begyndere. Hvis du implementerer søgemaskineoptimering på din hjemmeside, vil du med stor sandsynlighed opnå en bedre placering på Google og med tiden måske opnå det ultimative mål: bliv nr 1 på Google.

seo for begyndere

Skal vi gøre SEO arbejdet?

Èt samarbejde baseret på performance uden bindingsperiode
Garanti for resultater & første side indenfor 90 dage
Fuld gennemsigtighed
seo for begyndereseo for begyndere
YouTube video

Hvorfor er SEO vigtigt?

Søgemaskineoptimering er vigtigt, fordi ved hjælp af SEO sikrer du dig en bedre placering på google og andre søgemaskiner, end konkurrerende virksomheder. Det betyder, at du grundlæggende vil have bedre forudsætninger for, at en potentiel kunde eller besøgende vil vælge at klikke sig ind på netop din side, fremfor konkurrentens.

På den måde har SEO, især for begyndere, en vigtig betydning for, hvor høj din konverteringsrate vil være, hvor mange besøgende du får, samt hvor mange salg, din side kan generere. Det er klart, at jo højere på søgemaskinerne du ligger, desto mere sandsynligt er det, at en besøgende vil klikke ind på netop din side.

Du kan med fordel og se på lokal SEO for begyndere, som omhandler din lokation. Ved at spille på din geografiske lokation, vil du kunne få flere kliks ved at være repræsenteret i de søgninger, som kommer op, når en besøgende leder efter noget i dit område. Derfor er det også vigtigt, også for begyndere, at have styr på lokal SEO.

For at kunne lave god og effektiv søgemaskineoptimering, så er det også vigtigt at have styr på en strategi for, hvad du forventer og ønsker at opnå med din hjemmeside og med din SEO. Det er især vigtigt for begyndere at vide, hvor man vil hen. Det kan dog være svært for begyndere at vide, hvor man skal starte og slutte.

Kontakt et erfarent SEO firma, hvis du vil høre mere om praktiske erfaringer, eller deltag i et godt SEO kursus eller få SEO undervisning, så du kan få styr på alle de vigtige og grundlæggende ting.

SEO for begyndere

En god strategi til SEO for begyndere

Som nævnt ovenfor, så er det vigtigt at have en god strategi for, hvor du ønsker at nå hen, samt at have nogle mål for, hvad du ønsker at opnå med din hjemmeside. Derfor er det også vigtigt, især for begyndre, at have et vist niveau af kendskab til SEO, hvis ønsker at ønsker at få flere besøgende, flere konverteringer og mere salg på din side.

For begyndere kan det være fordelagtigt at sigte efter at få de mest basale søgetermer på plads, så du kan gå efter netop det, som din hjemmeside eller din virksomhed har tilbyde. Nogle gange kan det også være favorabelt at sigte lidt ved siden af netop det, du søger at nå, da de små sejre også er vigtige.

Læs mere om hvordan SEO for begyndere bør initieres nedenfor.

Overordnede steps i SEO for begyndere

Det er essentielt i SEO for begyndere at vide, at du indenfor søgemaskineoptimering arbejder indenfor de tre taksonomiske niveauer, som er: Det tekniske, indhold og links. Hvis de tre elementer er optimeret, kan du potentielt ligge #1 på Google. Det lyder jo simpelt, men det er det ikke helt. 

For at imødekomme begyndere i SEO, så tager vi det i små steps, som er overkommelige, og hvor vi efterfølgende vil beskrive, hvilke indsatser der dækker de taksonomiske niveauer.

  1. Start med at udforme en søgeordsanalyse, som giver dig indsigt i, hvilke ord dine brugere søger på, og hvilke søgeord der er relevante for dig, og hvordan konkurrencen er. Du kan i dette step benytte et gratis værktøj som Google Search Console.

  2. Næste skridt for SEO begyndere er at optimere sidetitel og meta beskrivelse på alle dine sider i dit domæne. Din sidetitel SKAL begynde med dit ønskede søgeord og holde sig inden for 50-60 tegn. Din meta beskrivelse skal blot indeholde dit søgeord eller frase og være mellem 130-160 tegn. Hvis du fx benytter WordPress, kan du rette det nemt og hurtigt.

  3. Nu skal du fokusere på dit indhold. Dit søgeord skal gå igen ca. 2 gange pr. 100 ord på din side, så Google forstår dig, som eksperten. Derudover skal ordet indgå i overvægten af dine overskrifter. 

  4. I dine tekster rundt på siden er det nu vigtigt, at du skaber en god linkstruktur ved at linke internt rundt i mellem dine sider, samtidig med at du viser Google, at du kender til andre sider og dermed linker til relevante eksterne sider.

Om du er ved SEO for begyndere eller er let øvet, har du nok luret, at de tre taksonomiske niveauer indgår i disse trin. Undervejs har du både små tekniske initiativer, såvel som indholdsmæssige ændringer, og skabt links.

seo for begyndere

Som skrevet tideligere; hvis du har styr på links, content og det tekniske setup, kan du være med om kampen om 1. pladsen på de søgeord du går efter.

Start selv med SEO for begyndere 

Disse første steps for begyndere i SEO er selvfølgelig enormt forsimplet, og der er utroligt mange lag, før man bliver rigtig dygtig til søgemaskineoptimering. Men du er kommet et godt stykke af vejen, hvis du blot kan krydse et par få af de ovenstående initiativer af. 

Hvis det hele virker uoverskuelig kan du selvfølgelig altid kontakte et professionelt SEO bureau, som både hjælper dig med de tekniske ændringer, oprettelse af linkstruktur og linkbuilding, men samtidig også hjælper med at skrive dit indhold. 

Men det er aldrig for sent at implementere SEO for begyndere, det er bare med at komme i gang. Du kan altid starte et sted, og der er aldrig noget, som bliver skabt forgæves. Husk: Øvelse gør mester - og en dag ligger du måske #1.

Opnå en bedre placering på Google

"Bliv nr 1 på Google" det kan måske virke en anelse uopnåeligt, hvis man er nybegynder. Det kræver også en del arbejde at ramme førstepladsen med sin hjemmeside. Du kan dog sagtens opnå en bedre placering på Google med seo, og så kan førstepladsen måske være næste skridt. 

Noget af det første du kan gøre, efter du har analyseret dig frem til de relevante søgeord og søgefraser, er at opdatere sidetitler og metabeskrivelser på dine sider og indlæg. Sidetitlen er yderst vigtig, da den både læses af google og også definerer, hvad indholdet på siden bør indeholde. 

Metabeskrivelsen udspecificerer, det der kan læses eller findes på siden, og her er det også vigtigt at få det primære søgeord ind og ikke mindst andre relevante multi ord. 

Multiord er de ord, der relaterer sig til det primære søgeord, og som støtter ordet og bygger autorisation op omkring ordet. På den måde kan du altså ramme flere forskellige søgefraser, når du er opmærksom på relaterede ord. 

I Wordpress kan du også tilføje fokus søgeordet over sidetitlen, så søgemaskinerne ved, hvad der er i fokus. Hvis det hele lyder lidt som en stor mundfuld, kan du selvfølgelig få hjælp fra seo-eksperter som os, der nemt og effektivt kan hjælpe dig med en bedre placering på Google. 

Bliv klogere på alt fra internet priser og til de bedste elpriser i 2024.

Få hjælp til SEO for begyndere

Det er ikke uden grund, at der findes seo bureauer, som har specialiseret sig i at blive eksperter i søgemaskineoptimering. Det er netop på grund af, at det kræver, tid og tålmodighed at sætte sig helt ind i de forskellige trin, der sikrer dig en bedre placering på Google.

Det kan hurtigt virke overvældende med SEO for begyndere, og derfor er det en god idé at have kontakt til nogle professionelle, som kan hjælpe dig i processen. 

Vi står til rådighed med kurser og rådgivning og kan endda også hjælpe dig i praksis, hvis du rækker ud til os. Vi har alle de nødvendige værktøjer og erfaringer, der kan fremskynde processen med at bliv nr 1 på google. 

Man behøver ikke at være ekspert for at nå til tops, men det hjælper på det tidslige aspekt, hvis man får den rette hjælp. På den måde kan du spare tid på at sætte dig ind i de forskellige trin, der gør din hjemmeside optimeret.

Vi kan dog ikke trylle, så det vil altid tage lidt tid at nå en bedre placering på google, men når alt det hårde arbejde er gjort, vil det i den grad kunne betale sig. Når først hjemmesiden er optimeret, er det dog vigtigt at holde den ved lige, og sørge for at opdatere indholdet en gang i mellem for at vise, at siden stadig er aktiv. 

Læs mere omkring SEO optimerede tekster her.

SEO for begyndere - FAQ

Er SEO for begyndere?
Alle kan være med, og du kan selv foretage flere basale steps uden professionel hjælp. Dog anbefaler vi, at du får rådgivning af en SEO konsulent, så din indsats betaler sig, og du ser fremgang.
Tager SEO lang tid?
SEO er en langsommelig proces, hvor du konstant plejer din hjemmeside med tekniske og indholdsmæssige ændringer og opbygger linkbuilding. Indstil dig derfor på at bruge din tid over en længere periode.
Hvad er en god sidetitel?
En sidetitel er først og fremmest den korte tekst, som du først ser i dine søgeresultater. Denne skal begynde med dit søgeord/søgefrase og være inden for 50-60 tegn.
Hvad er en god meta beskrivelse?
Din meta beskrivelse er den tekst, som er at finde under din sidetitel. Denne beskriver dybere om din side og dig, men skal være inden for 130-160 tegn.

Angivelse af kilder og test

chevron-downmenu-circlecross-circle