Hvad er Linkbuilding?

Sådan kommer du i gang med linkbuilding

Linkbuilding forklaret

Der er kamp om pladserne på Google, og derfor er der rigtig mange virksomheder, som arbejder med SEO på deres hjemmeside. I arbejdet med SEO kan man typisk over tid opnå en bedre rangering i søgeresultatet, end før man gik i gang. Det kan derfor være rigtig fordelagtigt at arbejde strategisk og vedvarende med søgemaskineoptimering, og Linkbuilding er en helt essentiel del af det arbejde.

Peter, SEO-specialist

Peter er en af PK Mediers specialister når det kommer til SEO.
Forfatteren

Skal vi tage en snak?

Så lad os tage en snak – ring på 4241 1647 eller udfyld formularen til højre

Udfyld formularen

Så sender vender vi tilbage hurtigst muligt.

Linkbuilding er vigtig

Når man arbejder med SEO på sin hjemmeside består arbejdet af tre fundamentale dele; Teknisk SEO, Indhold og Linkbuilding. Sidst nævnte skal vi kigge nærmere på, fordi hvorfor er Linkbuilding smart at bruge tid på og hvad kan det gøre for dit website? Linkbuilding bliver af nogen betragtet som en lidt obskur måde at skabe mere trafik og opnå en bedre rangering, men det er det nødvendigvis ikke.

Linkbuilding er en måde hvorpå du skaber ”relationer” med andre hjemmeside, du skal have andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside, på den måde skaber du autoritet på Google, og kan blive placeret bedre i søgeresultater. Vi taler ikke blot om et enkelt link, der skal flere relevante links til, men arbejdet kan betale sig.

Google vil gene give gode anbefalinger videre til brugerne, og når andre hjemmeside linker til din hjemmeside, læser Google det som en anbefaling, og din hjemmeside vil derfor få et ”plus i bogen”, når det kommer til rangering i søgeresultater. Linkbuilding er smart at bruge i sin strategi, da det er lidt ligesom god PR. Man vil rigtig gerne have andre til at tale om og anbefale sin hjemmeside.

Antal af links

Antallet af Linkbuilding links er forskellig og afhænger af flere faktorer. For det første vil det afhænge af hvor stor konkurrencen er på det søgeord, som du gerne vil dukke op på. Derudover er det vigtigt at tænke på kvalitet fremfor kvantitet. Har du eksempelvis få relevante og gode links kan det være at du behøver færre links end dine konkurrenter har.

Det er muligt at undersøge hvor mange links som linker til dine konkurrenter, det kan du blandt andet undersøge i programmet Ahrefs.

Har du konkrete spørgsmål om Linkbuilding til dit site er du velkommen til at kontakte os her.

Kom i gang med Linkbuilding

Når du har lagt en god strategi, kan du gå i gang med Linkbuilding. Det er vigtigt at have in mente at alt indenfor SEO-disciplinerne hele tiden er en igangværende proces. Derfor skal man løbende analysere og måle på sine resultater via tracking, så man hele tiden går efter at optimere sin hjemmeside og sin Linkbuilding efter hvad, der virker.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies på siden for at forbedre din brugeroplevelse af hjemmesiden. Det sker ved at indsamle data om brugen af hjemmesiden, så vi kan tilpasse og optimere hjemmesiden.