Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

SEO optimering - din virksomheds vej til digital vækst

Er du på jagt efter viden om SEO optimering? Måske du allerede kender til begrebet og dets mange facetter, måske det endnu er et uberørt territorium, som du og din virksomhed overvejer, om I skal bevæge jer ind på. Vi hjælper dig med en forståelse for begrebet, og hvordan du strategisk arbejder med området.
Af 
SEO optimering

SEO optimering er nemlig kommet for at blive, og kan have store forretningsmæssige fordele. Du kan også læse mere om hvordan lokal SEO kan være fordelagtig for dig og din virksomhed her.

Hvad er SEO optimering?

Inden vi går ind i, hvad SEO optimering kan, og hvordan det fungerer, så er det også en god idé lige at klarlægge, hvad SEO, eller søgemaskineoptimering egentlig er, så der ingen tvivl foreligger eller opstår.

SEO er i sin grundlæggende form en disciplin eller øvelse, som enhver virksomhed, som har en hjemmeside, hvilke langt de fleste har nu om dage, bør kende til. Det er nemlig processen i at øge mængden af de besøgende på din hjemmeside, og samtidig også øge kvaliteten af de besøg, du så opnår på din webside.

Det kan nemlig sagtens være, at du får masser af kliks ind på din side, men hvad betyder det egentlig, når ikke du får noget ud af de besøg, du har? På den måde er SEO optimering kunsten i at få de besøgende til at komme i mangfoldighed, men også i at få dem til at klikke rundt på din side og sider, som helst skal ende ud i et salg, en henvendelse, eller hvad end målet for din side nu måtte være.

Du kan læse meget mere om dette længere nede. Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål til SEO optimering, eller hvis du ønsker at få lavet professionel SEO optimering af din hjemmeside af kyndige og erfarne specialister.

Sådan skaber du flere konverteringer med SEO

 • Læg en søgeordsstrategi og start med de nemmeste
 • Observér dine konkurrenter og stjæl deres topplacering, hvor det er muligt
 • Tænk ud af boksen i stedet for blot at efterligne dine konkurrenters søgeordsstrategi
 • Styrk din domæneautoritet gennem linkbuilding
 • Opsæt den nødvendige tracking for at kunne måle effekten
 • Skriv de helt rette SEO optimerede tekster, som gør en forskel

Vi laver SEO optimering for vores kunder i PK Medier. Vi har eksperter som kun sidder og arbejdet med dette emne. Derfor er du i trygge hænder hos os.

SEO optimering

Search engine optimization: din vej til online synlighed

SEO optimering eller SEO som det i daglige tale også kaldes, er en forkortelse for Search Engine Optimization – på dansk oversat til søgemaskineoptimering.

Kort sagt er seo optimering din websites vej til online synlighed og det værktøj, du skal arbejde med, hvis du vil stryge til tops på de eftertragtede topplaceringer på Google, som nævnt ovenfor.

Kort sagt er seo optimering din websites vej til online synlighed og det værktøj, du skal arbejde med, hvis du vil stryge til tops på de eftertragtede topplaceringer på Google.

Det er dog langt mere end blot et værktøj. Det er en igangværende proces, der består af flere forskellige arbejdsområder og fagområder, som løbende skal vedligeholdes og opdateres.

Seo optimering er kunsten at gøre dit website relevant og betydningsfuld – for brugeren og for Google, så dit website rangerer højere end dine konkurrenters. Og her spiller Googles algoritme en væsentlig rolle.

For denne har nemlig til formål at finde en sammenhæng mellem det indhold du har på din hjemmeside og det, der søges på.

I arbejdet med SEO handler det om at optimere dit website ud fra de faktorer, som Google vurderer som vigtigt, når websites skal rangeres. Man bevæger sig indenfor tre hovedområder, som tilsammen kan give de bedste resultater for dit website:

 • 1. Den tekniske del
 • 2. Den indholdsmæssige del
 • 3. Den autoritære del
YouTube video

Den tekniske del

Teknisk SEO dækker over alt, der har med det tekniske fundament at gøre. Det være sig alt lige fra dit website, tracking, til server og domæne.

I denne del handler det om at kontrollere hvilke sider, Google eksempelvis har adgang til og sikre, at de ikke indekserer websites, der ikke hører til i søgeresultaterne.

Har du den rette teknik, kan den sikre, at Google kan crawle og indeksere dit website effektivt, og at dit site er hurtigt og sikkerheden i orden.

Den indholdsmæssige del

Den indholdsmæssige del handler om alt det indhold du deler på dit website. Indhold der skal være optimeret efter det, dine kunder efterspørger og søger efter.

Indholdet skal være i overensstemmelse med de søgeintentioner og den kunderejse, som dine kunder er på. Det er her også vigtigt at have visuelt materiale der understøtter de forskellige sider.

Tag fat i en fotograf hvis du mangler fængende materiale til din hjemmeside.

Den autoritære del

Den autoritære del beskæftiger sig med dit websites autoritet. Google rangerer de websites højest, som virker mest autoritære. Denne autoritet opnås blandt andet ved, at andre websites omtaler, anbefaler og linker til dit website. Arbejdet med den autoritære del betegnes også som linkbuilding.

I arbejdet med search engine optimization er det oftest den tekniske del, man prioriterer først. Din platform, server og domæne skal spille for, at du får nogle besøgende.

Herefter er den indholdsmæssige og autoritære del en igangværende proces, der løbende skal opdateres, vedligeholdes og optimeres, så du skaber relevant indhold og ekstern autoritet og troværdighed.

Med specielt linkbuilding er det vigtigt, at nye links kommer løbende ind til hjemmesiden for at øge domæneautoriteten.

Få også hjælp fra Yoast SEO til god optimering på din side.

FAQ SEO optimering

Hvad er SEO optimering?
SEO optimering, eller søgemaskineoptimering, som det også kaldes, er øvelsen i at øge kvaliteten og mængden af de besøgende, der klikker sig ind på din hjemmeside. Det kan være nok så fint at have mange klik, men opnår du ikke konverteringer og eller salg, hvad nytter det så?
Hvordan virker SEO optimering?
Ved at optimere hele din hjemmeside ud fra søgemaskinernes krav, vil du kunne opnå autoritet, der vil få Google, Bing eller en anden søgemaskine til at vælge din side over en konkurrents og føre den op, så potentielle besøgende vil klikke sig ind på netop din webside.
Hvordan får man mest succes med SEO optimering?
Man opnår størst succes med sin SEO optimering, når man opfylder alle de krav og punkter, som søgemaskinerne opstiller for en autoritær side. Dette betyder, at du både skal have godt indhold, have en god, teknisk side, som er både hurtig og brugervenlig, samt have linkbuilding i orden.
Hvor starter jeg henne?
Når du skal i gang med SEO optimering, er det vigtigt at danne sig et overblik over, hvor man ønsker at nå hen, hvordan man vil når derhen og hvor meget tid og energi, man vil ligge i det. Når dette er fastlagt, kan du enten selv gå i gang, eller du kan kontakte et erfarent SEO bureau, som PK Medier, for hjælp.

Angivelse af kilder og test

 1. Se guiden fra Search Engine Land
 2. Moz har lavet en god guide til hvordan du kan SEO optimere din hjemmeside

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.8 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle