Shopify SEO - Ekspert til søgemaskineoptimering i Danmark

Shopify SEO er relevant for dig, der har en webshop, og ønsker en god placering på Google. Når det kommer til e-handel, er søgemaskineoptimering særligt vigtigt for at tiltrække potentielle kunder og øge synligheden af produkter i Danmark og udlandet. Få hjælp fra en ekspert og opnå effektive resultater.

seo bureau
Garanti for resultater på 90 dage
seo bureau
Samarbejde uden binding
seo bureau
Opnå dine drømmeplaceringer
Shopify SEO

Vi ligger selv i top organisk, og ligeså vores kunder, som resultat af vores 90 dages framework.

SEO bureau samarbejde
Samarbejde baseret på resultater, ingen binding.
SEO bureau samarbejde
Vi ligger selv i toppen af Google
SEO bureau samarbejde

Garanti for topplaceringer indenfor 90 dage

Fysio Danmark gør brug af et seo bureau

Nr 1 på +100
fysioterapeut søgeord

Shopify SEO HHR

Top 1 på "elektriker København"

SEO bureau København
10.000+ gratis besøgende månedligt
SEO bureau København

Nr 1 i fjernelse af tatoveringer

Hvad er Shopify?

Først og fremmest skal vi have styr på the basics. Shopify er en af de bedste e-handelssoftwares på markedet. Der findes også mange andre, men her vil vi fokusere på Shopify.

Det er altså en handelsplatform, som giver dig mulighed for at sælge direkte fra din hjemmeside. Derudover får du også via Shopify adgang til informationer, som kan hjælpe dig med at udvikle og administrere din online virksomhed på bedste vis.

Det er ganske nemt at bruge, og det kræver hverken at du er webdesigner eller -udvikler.

Skal vi hjælpe din Shopify shop, med SEO?

Ingen løbende bindingsperiode
Fuld gennemsigtighed

Garanti for første side på Google (se mere)

Peter SEO serviceSEO service med Peter fra PK Medier

Hvad er SEO?

Det næste der skal være styr på er søgemaskineoptimering. Overordnet er SEO en forkortelse for ‘Search Engine Optimisation’ - og handler i store træk om at få din hjemmeside placeret bedst muligt på søgemaskiner som Bing, Yahoo og særligt Google.

Google er en søgemaskine, hvis formål er at skabe gode minder og oplevelser for brugeren for på den måde at forblive den foretrukne søgemaskine fremfor de andre på markedet, både i Danmark og udlandet. Den har derfor en algoritme, som læser din hjemmesides indhold, og derefter afgør, hvilken placering du får på det givne søgeord.

SEO hjælper til en organisk placering, hvilken vil sige at det er gratis, og derfor en god investering i det lange løb. Betalt annoncering kalder vi SEM, men er ikke noget vi går længere i dybden med her. Vil du vide mere om SEO, kan du med fordel læse vores detaljeret guide.

Shopify SEO 2

Hvorfor er SEO vigtigt på din Shopify webshop?

Som vi allerede har været inde på, handler det overordnet set om din hjemmesides organiske placering på Google.

Hver eneste dag bliver der i gennemsnit foretaget 3 milliarder søgninger på Google, hvoraf ca. 32 - 34 procent klikker på en ud af de tre øverste organiske resultater. Det giver altså rigtig god trafik til din hjemmeside at ligge øverst - og så er det enda helt gratis, både i Danmark og udlandet.

Brugere søger efter produkter eller services som de er interesseret i, og er altså derfor allerede potentielle kunder. Det betyder også, at konventeringsraten er større, da de allerede har en interesse for de produkter, som du sælger via din Shopify webshop. Selvom de ikke kender dig, ender de altså alligevel på din hjemmeside, hvis du ligger blandt de øverste på søgemaskinen.

At SEO-optimere din hjemmeside er altså altafgørende for at nå ud til nye kunder og øge dit salg - overordnet er det altafgørende for at blive en succesfuld webshop-ejer.

Gratis SEO analyse? 🔍
Få gratis SEO analyse udarbejdet af PK mediers specialister. Det er helt uforpligtende.
Få gratis analyse
seo bureau i København

Hjælp til at styrke din strategi

Når det kommer til din Shopify SEO strategi, er der rigtig meget, du selv kan gøre, hvis du har mod på at kaste dig ud i det og blive ekspert selv i Danmark og udlandet.

Først og fremmest skal du kende til ‘søgeord’. Det er de ord, du ønsker, at din Shopify webshop skal komme frem på, når brugeren søger efter dem. De søgeord eller keywords, som de også er kaldet, som du gerne vil rangere på, skal være relevante for din hjemmesides indhold, da Google ellers vil ‘straffe dig’ og give din side en dårligere placering.

Relevante søgeord er altså vigtige for din shopify SEO, og findes både som long-tail og short-tail søgeord. Long-tail søgeord er de lange og meget specifikke søgeord for din Shopify webshop, som egner sig bedst til søgninger fra computeren, da brugerne her har tid til at browse gennem internettet og finde det, de specifikt er på udkig efter.

Short-tail søgeorderne for din Shopify webshop er de korte og overordnede søgeord, som egner sig bedst til søgninger fra mobilen, hvor brugerne som regel er på farten og hurtigt skal finde information.

Begge typer søgeord er vigtige for din Shopify webshop, da de har hver deres fordele. De lange søgeord er gode, da de er meget specifikke, og konkurrencen på disse søgeord er mindre hård. De korte er vigtige, da flere og flere brugere søger via mobilen, og der derved vil være flere søgninger på disse - og er derfor vigtigt for din SEO, da Google vægter mobilenheder højt.

Et eksempel på et langt søgeord for din Shopify webshop kunne være: Langærmet sommerkjole i København.

Et eksempel på et kort søgeord til din SEO optimering kunne være: sommerkjole cph

Pas på din bounce rate

Det nytter dog ikke noget at rangere på alle søgeord, da du i så fald vil opleve en høj bounce rate fra din hjemmeside, hvis du er kommet frem hos brugeren på et søgeord, som ikke er relevant for de produkter/services, du tilbyder.

Har du svært ved at finde frem til de rette søgeord til din SEO optimering, så findes der mange SEO værktøjer, som blandt andet også hjælper dig med at finde de mest søgte ord for din branche, og hvad dine konkurrenter rangerer på.

Vil du vide mere om søgeord, og hvordan du finder frem til de mest relevante for din hjemmeside, har vi lavet en gratis guide på søgeordsanalyse.

Dernæst skal du have styr på det tekniske aspekt af din Shopify webshop, altså hvordan den og dens indhold er bygget op. Alle disse steps skal gøres for hver side på din hjemmeside:

 • H-tags
 • Sidetitel
 • Meta beskrivelse
 • ALT-tekst

Først skal du have styr på dine H-tags, som er et HTML-kodestykke. Det er dette kodestykke som definerer dine overskrifter. Der findes forskellige niveauer af H-tags, som du overordnet kan se her:

H1: Din landingsides overskrift. Hvad siden handler om.
H2: Uddybende og vigtigt tekst, eksempelvis under overskrifter.
H3: Ikke vigtig information. Mere nice to know end need to know.

Planlæg den helt rette strategi

Da søgeord er vigtige for din Shopify SEO, er det altså vigtigt, at de fremgår i dine H-tags. I H1 tags, overskrifter, skal søgeordet altid fremgå, hvorimod i H2 er det ikke nødvendigt at de fremgår i alle, men burde være i størstedelen af dem. Ligeledes også gerne gentage i underoverskrifter, dog ikke med samme vigtighed.

Det næste skridt, inden for den tekniske del af din SEO optimering af din Shopify webshop, er din sidetitel og meta beskrivelse, som du kan se et overblik af i billedet herunder. Det er altså den tekst, der fortæller hvad din side handler om, når brugerne får den vist på Google. Det er vigtigt at dit søgeord fremgår af både din sidetitel og din metabeskrivelse, og at de derudover er fængende for brugeren, som søger efter det søgeord, du kommer frem på. Vedkommende vil med større sandsynlighed klikke på din Shopify hjemmeside fremfor en konkurrentens.

Det tredje skridt, i den tekniske del, omhandler ALT-tekst. Det er den tekst, som beskriver dine billeder, når du uploader dem til din hjemmeside. Google forstår langt det meste, men dog har den svært ved at læse billeder. Derfor hjælper du søgemaskinen til at forstå, hvad dine billeder omhandler. Igen er det vigtigt at nævne dit valgte søgeord for din side heri.

Næste skridt af din SEO strategi for din Shopify webshop, omhandler alt dit indhold på din side.

Det er vigtigt, at du skriver lange, relevante tekster for dine produkter eller services. På den måde vil din side fremstå, som havende meget relevant information. Så Google vil tro, at du er ekspert på området, og derfor belønne dig med en god placering. Som altid skal du sørge for, at dit valgte søgeord fremgår i din tekst. Faktisk skal det helst fremgår 2,3 gange pr. 100 ord.

Læs mere om SEO optimering af din hjemmeside her.

Det sidste skridt vi blot kort vil nævne, er linkbuilding. For at underbygge din autoritet er linkbuilding yderst vigtigt, da det understreger din ekspertise. Linkbuilding er et emne meget for sig selv, og derfor har vi også lavet en detaljeret guide, som kan hjælpe dig til at styrke din placering af din Shopify webshop.

Book en SEO-konsulent til din Shopify webshop

Du kan som sagt gøre rigtig meget selv for at optimere din SEO på din Shopify webshop. Dog er søgemaskineoptimering meget tidskrævende, da det er en løbende proces, som skal vedligeholdes, hvorfor en ekstern ekspert i Danmark kan være godt givet ud. 

Det kan derfor være en god investering at hyre en SEO konsulent. Hos PK Medier er vi eksperter inden for området, og har erfaring med mange forskellige kunder fra forskellige brancher. Hos os tror vi på, at man skal fokusere på det, man er god til, og derfor vil vi meget gerne hjælpe dig, med at få forbedre din SEO på din Shopify webshop.

Du har også mulighed for at læse mere om hvad et SEO firma kan gøre for dig og din virksomhed og har du brug for yderligere SEO rådgivning kan du læse det her. Kender du forsekellen mellem SEO VS SEM? Læs med her. 

Er du interesseret i os som din SEO-konsulent, er du velkommen til at læse mere om os her eller kontakte os, for et uforpligtende tilbud på en strategi til din virksomhed.

Hvordan foregår et forløb med en konsulent?

Hos PK Medier kan du få hjælp af en ekspert, som tager dig i gennem forskellige processer, hvor vi løbende ser på dine muligheder for optimering af dit indhold, dit tekniske setup og alt hvad der ligger under Shopify søgemaskineoptimering. Der vil overordnet i forbindelse med et forløb om søgemaskineoptimering hos os være:

 • Opstart og analyse af webshop
 • Fange lavthængende frugter, og skabe små resultater allerede fra start
 • Gå i dybden med mulighederne for din webshops Shopify søgemaskineoptimering
 • Eksekvering af initiativer: herunder tekstforfatning, tekniske ændringer osv.
 • Løbende rapportering og performance tjek

Alt selvfølgelig med udgangspunkt i, hvordan din case forløber sig, dine muligheder og hvilke SEO tiltag der er nødvendige for din webshop. Vi er eksperter i Danmark, når det kommer til at se dine muligheder for Shopify søgemaskineoptimering. 

YouTube video

PK Medier oplysninger

Pk Medier seo bureau København

Gode steder at lære om SEO fra

 • Læs Googles egen starte guide her.
 • Ahrefs har en guide her.
 • Moz har en større guide her.

FAQ

Kan jeg lave SEO på Shopify?
Ja, det er muligt at implementere SEO i en Shopify-butik. Shopify leverer en række værktøjer og funktioner, der gør det lettere for e-handlende at optimere deres hjemmesider til søgemaskiner.
Hvordan tjekker man SEO på Shopify?
Gennemgå URLS og metadata, herunder titler og meta-beskrivelser, på vigtige sider som hjemmesiden, produktsider og kategori sider. Sørg for, at de er relevante, unikke og indeholder de søgeord, du ønsker at rangere for.
Hvordan laver man Shopify SEO?
At lave Shopify SEO indebærer en række strategier og praksisser for at optimere din e-handelsbutik og forbedre dens synlighed i søgemaskinerne. Du kan eksempelvis skrive søgeordet i H1'eren.
Hvad kan PK medier hjælpe med?
chevron-downmenu-circlecross-circle