Hvad koster SEO? Pris på optimering i søgemaskine som Google

Til spørgsmålet "hvad koster SEO?" skal man forvente et længere svar, da processen kan være forholdvis indviklet, og derfor ofte kræver flere forskellige tiltag. Der er stor forskel på, hvad søgemaskineoptimering koster hos de forskellige bureauer og eksperter, men nedenstående kan måske give dig svar på nogle af alle dine spørgsmål i forhold til pris og meget mere, når du står og skal investere i optimering af SEO.

Af 
Opdateret d. 3. maj 2023
Hvad koster seo?

Værd at vide om SEO

SEO kan opdeles i to overordnede kategorier, SEM og SEO. SEM er i praksis lig med Google Ads og er en betalt strategi. Annoncerne på Google kaldes for betalte søgeresultater, mens SEO-resultaterne kaldes for organiske søgeresultater.

Som de fleste ting i søgebranchen har definitionerne, relateret til SEO-marketing, udviklet sig i stigende grad de seneste år. Nogle marketingfolk vil betragte SEM som et paraplyudtryk, der inkluderer både betalte og organiske strategier.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, og hvor meget SEO koster, gør SEO-strategier en verden til forskel, når det handler om at rangere og komme til tops blandt de mange konkurrenter på Google.

Ifølge flere analyser, klikker brugere i gennemsnit 8,5 gange oftere på organiske søgeresultater end på tilsvarende betalte annoncer.

Grunden til dette kan sandsynligvis tilskrives, at de fleste brugere finder de organiske søgeresultater mere troværdige end de betalte søgeresultater. 

Vil du have mere trafik til din hjemmeside?

Indsend din hjemmeside via formularen herunder. Så modtager hurtigst muligt et bud på hvad SEO kommer til at koste for din hjemmeside, hvis det er PK Medier der skal stå for det.

Mads står for den tekniske SEO hos PK Medier

Vi analyserer din hjemmeside for at identificere SEO-fejl generelt, muligheder for søgeord og konkurrence.

Men hvad koster SEO så?

SEO behøver ikke at koste noget i første omgang. Der er nemlig flere forskellige gratis hjælpeværktøjer, når det kommer til at søgemaskineoptimere dit website.

Det kan dog være svært at begå sig i en datadrevet verden – fuld af objekter, der kommunikerer med - og på tværs af - hinanden og udveksler data. Derfor er der naturligvis professionel hjælp at hente, når det kommer til at besidder kompetencer inden for SEO verdenen.

Det er også her, vi kan komme ind på at SEO rent faktisk koster penge.

SEO optimering er et løbende arbejde, som aldrig kan- eller skal ses som et endegyldigt produkt. Det betyder, at der konstant arbejdes med søgemaskineoptimering hver måned. SEO er nemlig en langsommelig process, hvor der løbende skal laves optimeringer og ændringer, for at der vil kunne ses resultater på længere sigt. Det afspejles også i din SEO pris.

Derfor tilbyder langt de fleste SEO bureauer ligeledes løbende aftaler for at sikre det bedst mulige produkt – en kontinuerlig udvikling med fokus på en høj CTR og med henblik på at lokke nye brugere til. Alligevel arbejder vi sjældent med enkeltstående timer, da vi værdsætter et godt flow med fokus på kvalitet frem for kvantitet, som er til gavn for vores kunder.

Derfor koster SEO ikke nødvendigvis det samme for alle virksomheder.

Så bare rolig, hos PK Medier hjælper vi dig med at grave det første spadestik, så netop din hjemmeside kan blive blandt Googles top favoritter. Og det bedste ved det hele er, at du ikke selv behøver at gøre dig klog på optimering til en søgemaskine. Vi sørger nemlig for at jonglere med de mange mystiske begreber og værktøjer for dig, samtidig med at du ejer dataet.

Hos PK Medier udfører vi løbende SEO-rådgivning, og du betaler selvfølgelig kun for de timer vi bruger – altid med tilfredshedsgaranti.

SEO kommer derfor ikke til at koste dig noget, hvis ikke vi lever op til de forventninger, som vi mener at kunne indfri for din hjemmeside. Hvis du ønsker et helt konkret tal, så kontakt os; vi kigger på din hjemmeside og din problemstilling som helhed og giver dig et tilbud ud fra dine behov.

Skal vi hjælpe dig med SEO?

Ingen løbende bindingsperiode
Fuld gennemsigtighed

Garanti for første side på Google (se mere)

Peter svarer dig på hvad SEO koster for dit vedkommende.Der kan være forskel fra hjemmeside til hjemmeside på hvad SEO skal koste dig. Derfor ser vi på den individuelle opgave.

Se referencer

Er SEO investeringen værd?

Det kan altid betale sig at investere i en god SEO-strategi. Du skal dog være opmærksom på, at investeringen først tjener sig hjem over tid. Det er helt umuligt at give et konkret tidsestimat, da resultaterne altid vil være individuelle og skifte fra branche til branche. Det kommer helt an på, hvor langt du i forvejen er med din SEO.

Er du en sprit ny spiller på banen, uden de helt store konkurrenter, vil du opleve en markant forskel allerede kort tid efter, vi har haft din hjemmeside i hænderne.

En ting er dog sikkert, du vil opleve at få meget ud af at outsource til et SEO firma. For selvom vi ikke kan garantere at din omsætningskurve stiger inden dagen er omme, vil vi gøre vores ypperste for at du bliver Googles bedste ven.

Det kan godt betale sig at blive gode venner med en søgemaskine Google, da det er denne, som hiver dig til tops - men kun hvis du begår dig på den rigtige måde og bliver anerkendt af Google.

Har du brug for hjælp eller sparring omkring on-page SEO, så kontakt os endelig.

SEO priser

Værd at vide, inden du investerer i SEO

Det kan være svært at kaste sig ud i SEO junglen, og det er vi fuldkommen klar over. Derfor vil vi med glæde hjælpe dig med at komme i gang. Der er mange aspekter, man kan overveje, inden man begiver sig ud i et SEO eventyr, men hvad er det, man skal overveje? Det påvirker ofte også, hvad det koster for din SEO.

Det første, man kan tænke over, er hvilket udgangspunkt man arbejder med. Her kan man se på, hvor synlig din nuværende hjemmeside er, og hvor brugervenlig er den egentlig? Når du søger på en søgemaskine, som eksempelvis Google, hvad kommer da frem? Er det din hjemmeside eller konkurrenter? Og hvis det er konkurrenter, hvad fungerer så godt på deres hjemmeside?

Når du har evalueret, hvordan brugervenligheden på hjemmesiden er, kan du kaste dig ud i at undersøge dine konkurrenter og lave en strategi for, hvad din virksomhed gør anderledes frem for dem, og hvorfor brugerne skal vælge dig. Disse strategier kan udformes via forskellige marketingteorier, som konkurrence tragtmodellen eller en SWOT analyse.

Når du har evalueret, hvordan brugervenligheden på hjemmesiden er, kan du kaste dig ud i at undersøge dine konkurrenter og lave en strategi for, hvad din virksomhed gør anderledes frem for dem, og hvorfor brugerne skal vælge dig. Disse strategier kan udformes via forskellige marketingteorier, som konkurrencetragtmodellen eller en SWOT analyse.

Herved starter dit SEO eventyr, og hvad der kommer efterfølgende er afhængigt af, hvad du finder ud af i din analyse eller udfomede strategi.

Hvad koster det at vedligeholde SEO?

Når du har begivet dig ud på dit SEO eventyr, skal der løbende laves nogle ændringer og optimeringer for, at du bevarer din plads i toppen af søgeresultaterne, da det ikke er en plads du får, men gør dig fortjent til. Derfor er der også mange, der søger og higer efter netop denne plads, så der vil være kontinuerlig konkurrence om at ligge i toppen.

Det er svært at sige, hvad SEO koster, for at ligge i toppen, da det, som sagt, kræver vedligeholdelse. Og dette koster penge og har sin pris, men din SEO pris er individuel.

Udfører du selv din søgemaskineoptimering, så vil det ikke koste dig meget andet end tid og energi at holde dig på toppen. Her er det især vigtigt at holde øje med, hvordan markedet bevæger sig, og hvordan Google opfører sig og opfatter netop din hjemmeside, da dette gør en stor forskel for din placering.

Daglig observering af din præstation i forhold til søgemaskineoptimering kan tage en hel del tid, og derfor anbefaler vi også, at du kontakter nogle eksperter inden for området, et SEO bureau, der kan hjælpe dig med den daglige drift af dette, så du kan fokusere på det, du er god til.

Kontakter du et firma, for at høre, hvad koster SEO egentlig, så kan de både give dig konkrete svar på en SEO pris og helt sikkert også en masse muligheder, for dig og din virksomhed. Dette hjælper PK Medier blandt andet gerne med.

Så tag kontakt til os, hos PK Medier, og få et gratis overblik over, hvad vores SEO koster, og få styr på din søgemaskine, som netop dine modtagere benytter.

hvad koster seo? det giver vi dig svaret på

Hvad får du for pengene?

Når du indgår i et samarbejde med PK Medier, så er det relevant, ikke kun at spørge om, hvad SEO koster, men også især, hvad du får for pengene, når du investerer i ekstern hjælp.

Hos PK Medier ser vi på dine behov, hvilke punkter, der skal laves optimering af, hvad du behøver og mangler og meget mere. Herefter vil vi lave en analyse af, hvor godt eller dårligt din virksomhed arbejder og performer på Google, og når der er dannet et overblik, så går vi på jagt efter toppen.

I et forløb med PK Medier vil du få løbende sparring og samtaler omkring, hvordan processen forløber, delmål og forskellige løsninger, hvor du, som virksomhed, også har dit at sige i forhold til valg, muligheder og løsninger.

Udover en stor del sparring, analytisk arbejde og strategi får du også meget essentielle og basale eksekverings elementer i dit samarbejde med et bureau, som eksempelvis os hos PK Medier. Når du arbejder med optimering til en søgemaskine som Google på din hjemmeside og udenfor hjemmesiden, er der en del hårdt arbejde, som tager tid - lang tid.

Derfor, når du investerer i hjælp til søgemaskineoptimering får du også hjælp til følgende ting:

  • Adgang til mange betalte analyseredskaber og værktøjer, hvoraf det sparer dig tid på at lære disse at kende for at benytte dem mest effektivt. Derudover skal du ikke selv ud og investere i abonnementer og adgange til disse værktøjer, og du kan bruge pengene andensteds.

  • Tekstforfatning - når du arbejder med at SEO optimere efter en søgemaskine som Google, er det vigtigt at have et stort website med en masse - relevant - tekst. Det kan et bureau hjælpe med, så du ikke selv skal sidde og formulere al tekst selv. Lad eksperterne om arbejdet, så de gængse SEO regler overholdes.

  • Indkøb af links - når du skal opbygge autoritet til din hjemmeside. “Hvad koster SEO” indebærer nemlig også at indtænke indkøb af links, og dette kan også koste mange penge i form af tid, da det kan være et aktiemarked uden lige at holde øje med priser og markedet for links.

  • Udnyt marketing kroner effektivt - ikke nok med at der ofte er afsat mange penge i budgettet til marketing i de fleste virksomheder, så kan det også være en idé at se ind i, om de benyttes og udnyttest bedst og mest effektivt som muligt. Hos PK Medier kan vi hjælpe dig med at se på, om du udnytter dine marketings kroner bedst muligt. Invester korrekt - SEO optimering til en søgemaskine har de lange briller på, hvilket derfor påvirker hvad SEO koster, da det giver igen på den lange bane.

Kontakt os for mere information

Du kan altid starte med at kontakte PK medier og indgå i et uforpligtende samarbejde, med garanti for resultater inden for 90 dage. Har du først kendskab til vores arbejde, vil du også hurtigt forstå, hvorfor der ikke findes et enkelt svar på "hvad koster SEO optimering". Men vi håber, at du har fået svar på nogle af dine spørgsmål samt opnået indblik i, hvad SEO kan, og hvorfor det er helt nødvendigt at stifte bekendskab til. 

Vi hjælper dig gerne med søgemaskineoptimering, så du kan opnå hurtige og holdbare resultater med din virksomhed. Vi har arbejdet med over 200 forskellige cases, så til spørgsmålet "hvad koster SEO til webshop", vil vores kunder i hvert fald sige, at det er pengene værd. Vi møder altid vores kunder med respekt, og sammen finder vi en løsning, som alle er tilfredse med. 

FAQ

Hvad koster SEO optimering?
Alt efter hvilken branche, ydelse eller produkt der er tale om, er SEO priser afhængige af, hvor mange forskellige faktorer der er på spil vedrørende din case. Tag endelig kontakt til os hos PK medier for et prisestimat.
Hvilke fordele er der ved at SEO optimere? 
Der er flere fordele ved, at SEO optimere sig på digitale medier. Du kan nemlig øge din omsætning ved at have mere organisk trafik til din hjemmeside, således at din side bliver mere tilgængelig og synlig for brugere og potentielle kunder.
Hvorfor er SEO en god investering?
SEO er en god investering fordi det kan implementeres let og smertefrit derudover hjælper det på mængden samt kvaliteten af de besøgende på din hjemmeside. Jo bedre optimeret din hjemmeside er, jo synligere bliver du og på den måde bliver din hjemmeside sund og bæredygtig.
chevron-downmenu-circlecross-circle