Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Billigste elselskab - Den bedste udbyder af billig strøm

Hvad er det bedste og billigste elselskab, og hvor finder man billig strøm i 2023? Vi har her samlet et overblik og en guide til dig, så du kan sammenligne elselskaber i Danmark ud fra priser, trustpilot score og meget mere.
Af 
Billigste elselskab

Der er penge at spare på strøm

I hverdagen bruger vi strøm, og masser af det. Derfor er det da også nærtliggende at se på vores forbrug, prisen for det, og om der findes en bedre løsning hos forskellige elselskaber i Danmark. Når mobilen, computeren og bilen skal oplades, ønsker vi alle naturligvis, at der er el at hente i vores stikkontakt og fra vores udbyder. Men strøm kommer i mange forskellige forklædninger, og hvilken udbyder, du vælger, er heller ikke helt uvæsentlig.

Skal vi hjælpe dig med at finde frem til det bedste elselskab med en god aftale om billig strøm, gode fordele og el, som også lever op til dine krav og ønsker? Du finder i de følgende vores guide til at finde det billigste elselskab i Danmark i 2023.

Læs vores artikel om de bedste ladebokse til elbil eller elpriser time for time her.

Elselskaber i Danmark

Hvad er det bedste og billigste elselskab?

På nuværende tidspunkt er Nordisk Energy det billigste elselskab i kategorien for variable elpriser op til 2.000 kWh/året. 

Der findes et væld af muligheder, når det kommer til elselskaber i Danmark. Alle har hver deres fordele, begrænsninger og muligheder for aftaler. Derfor er det også en god ide at gøre sig klart, inden man indgår en aftale med et det bedste elselskab, hvad man ønsker af dem, se på, hvilke behov og ønsker man har, samt hvad man har af eksisterende forbrug, så man rent faktisk får en god og billig løsning.

Det er naturligvis helt op til dig, hvem du vælger, som din udbyder. Der findes over 40 forskellige elselskaber i Danmark, som kan tilbyde at levere strøm hjem til dig og din bopæl.

Se vores tabel herunder, hvor vi har samlet 10 elseskaber i Danmark og rangeret dem, efter deres Trustpilot score. På den måde er du altid opdateret på det bedste elselskab. 

Elselskab Trustpilot score
NRGI 4.8
Jysk Energi 4.8
Gasel 4.5
NORLYS 4.4
Energifyn 4.4
Blue Energy 4.3
Strømlinet A/S 4.3
OK 4.2
Natur-Energi 4.2
EWII 4.0

Elselskaber der tilbyder elpriser time for time

Find det billigste elselskab 

Det er ofte prisen, der afgør valget af eludbyder for danskerne. Dette er fordi vi ser efter det billigste elselskab i Danmark, typisk fremfor det bedste. Dette er fordi, at elpriserne hurtigt kan komme til at have en stor effekt på den enkeltes økonomi.

Når du søger efter det billigste elselskab for dig, så skal der også gøres nogle tanker, inden du indgår et samarbejde. Der er nemlig forskel på, om det er det bedste eller blot billigste valg for dig. Se mere om elselskaber priser i vores tabeller. 

Elektricitet hos billigt elselskab

Elpriserne hos billigste strøm udbyder

Elselskaber priser kan variere enormt meget, på baggrund af forskellige parametre, som:

 • Elselskab
 • Inflationen
 • Energikilde
 • Gebyrer og afgifter hos elselskabet
 • Tidspunkt på døgnet
 • Geografisk placering i landet

Er du derfor nysgerrig på elpriserne og at finde det bedste elselskab, kan du se disse nedenfor, for nogle af de billigste løsninger.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Læs mere om: Hvad koster 1 kwh her.

elpriser lige nu

Hvem leverer den billigste el?

Vores eksperter siger, at den billigste løsning er at vælge et elselskab med en variabel pris.

Det kan være svært at fastsætte det billigste elselskab, når man stiller sig selv spørgsmålet: Hvem leverer den billigste strøm? Det er hovedsageligt grundet den enormt varierende el- og strømpris, som ændrer sig time for time. Dog finder du flere elselskaber i Danmark, som ofte befinder sig i denne billige ende, da de også er begrænset i priser på gebyrer og afgifter.

Dog kan man vurdere det billigste elselskab og strøm udbyder ud fra følgende punkter:

 • Håndteringsgebyrer og evt. opstartsgebyrer
 • Dækkes de eksterne omskostninger ud fra kostpris (PSO afgift, el-afgift, transportomkostninger mv.)
 • Bindes du i abonnementløsninger, hvor prisen stiger i længden

Der er selvfølgelig mange flere parametre, hvorpå man kan vurdere om den valgte udbyder er det bedste elselskab samt det billigste.

Variabel vs fast elpris

Som skrevet tidligere, er det vores vurdering af elselskab med variabel elpris er billigere end fast elpris. Hvis du har muligheden for at bruge din el når priserne er lave er variabel elpris klart at foretrække.

Se priserne herunder for de seneste måneders prisforskel.

Lær at spare penge på din elregning

Er du på udkig efter det bedste og billigste elselskab og strøm udbyder i Danmark 2023, så er du med sikkerhed også interesseret i, hvordan du evt. ellers kan spare en masse penge på dit el budget eller din elregning. Fordi billig strøm hænger ikke på træerne disse dage - uanset hvilket selskab du benytter.

Men du kan, uden at skulle omlægge hele dit liv, spare en del på strømmen ved at tænke over små ting og rutiner i din hverdag. Lad os komme omkring nogle af dem.

 • Sluk for, eller fjern stik fra kontakten, på elementer som benytter strøm, når du ikke bruger det
 • Lad telefon op om natten (eller udenfor hjemmet, såsom offentlig transport)
 • Start vaskemaskinen og opvaskemaskinen uden for belastede tider (tidlig morgen, eftermiddag og aften)
 • Køb energivenlige hårde hvidevarer
 • Brug ikke tørretumbler, men tørrestativ
 • Udskift dine pærer med LED

Tip: se tabellen over elselskaber priser.

Pære, lys - billigste elselskab

Kan jeg skifte elselskab i dag?

Du kan skifte strøm udbyder gratis i Danmark, men dog på den vigtige betingelse, at du ikke bryder eksisterende vilkår i nuværende kontrakt. Det betyder, at du ikke bare kan skifte elselskab her og nu, da du skal leve op til din aftale. Du kan være bundet i op til 6 måneder af en udbyder, hvorefter du kan skifte til en anden leverandør.

Hvilken el løsning passer dig?

Med så mange forskellige elselskaber i Danmark kommer der automatisk mange typer af aftaler, hvorfor du må gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst i din søgen efter bedste elselskab. Det er en god idé at overveje, hvilke krav du har til din kommende leverandør, før du binder dig til en aftale. 

Vær opmærksom på:

 • Pris
 • Grøn energi
 • Kundeservice 
 • Support 

Besparelser ved at vælge det billigste elselskab

Selvom det kan tage sin tid at finde frem til den bedste og billigste løsning med et elselskab, så kan det alligevel være alle pengene værd. En nyere rapport fra Forsynings- og Energitilsynet viser nemlig, at det er vigtigt at undersøge sit nuværende elselskab jævnligt, da der nemlig kan spares penge.

Rapporten sammenligner forskellige typer af boliger, deres besparelser og deres forbrug til sammenligning. Her fandt man, at:

 • En lejlighed med et forbrug på 1.800 kWh kan spare mellem 350 og 510 kr.
 • En lejlighed med et forbug på 15.000 kWh kan spare mellem 1.270 og 7.489 kr.
 • Et parcelhus med et forbrug på 4.500 kWh ka spare mellem 510 og 1.980 kr.

Hertil er det naturligvis værd at nævne, at priserne på el i henholdsvis Vest- og Østdanmark varierer, og derfor er priserne i rapporten netop angivet som intervaller. Konklusionerne draget ud fra undersøgelsen antager, at man som aktiv forbruger vælger det 10% billigste elselskab, mens den passive forbruger betaler den gennemsnitlige markedspris.

Rapporten undersøger kun besparelserne ved at skifte mellem samme produkttyper, og derfor tyder det også på, at der kan være yderligere besparelser at hente ved at skifte mellem fast og variabel pris elselskaberne imellem. Med andre ord, bør du helt sikkert genoverveje din nuværende eludbyder, hvis du vil spare penge på din elregning.

Elledninger i master fra billigste elselskab

Faktorer, der påvirker din elregning

Der er forskellige faktorer, som spiller ind på, hvor stor eller lille en elregning, du får. Herunder hører blandt andet din bopæl. Som nævnt ovenfor, så varierer priserne, alt efter om du bor i den østlige eller vestlige del af landet. Derudover er vi, i Danmark, også en del af et ledningsfællesskab mellem Norge, Tyskland og Sverige, hvor strøm transporteres imellem. Dette bidrager til, at vi skaber en pulje, som alle forbrugerne kan nyde godt af.

Dette netværk betyder dog også at strømmen typisk er lidt billigere på Fyn og i Jylland, fordi tilkoblingsmulighederne hertil er bedre til både Tyskland, Sverige og Norge.

Derudover, så spiller afgifter og moms en rigtig stor rolle i din elregning. Faktisk er det kun 12% af regningen, der rent faktisk er elforbrug. De resterende 88% omfatter nemlig moms, elafgifter, transport af ellen og andet, såsom abonnement til dit elselskab. Ifølge dansk lovgiving vil kun prisen på el og dit abonnement variere elselskab og elselskab imellem, da resten er fastsat. 

Vælg det bedste og måske billigste elselskab

Vi vil her give dig nogle råd til, hvad du skal se på, når du skal vælge et elselskab, om det skal være det billigste eller bedste. Overvej nemlig, om: 

 1. Kan du skifte elselskab her og nu?
  Det er i Danmark muligt at skifte mellem de elselskaber, du vil, hvis du eksempelvis gerne vil finde det bedste og billigste elselskab for dig. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke overtræder de vilkår, du har indgået, inden du gør det. Undersøg derfor dette.

 2. Der står noget med småt
  Ofte får du tilbud fra elselskaber, som kun er for en begrænset periode, hvorefter priserne vil stige markant og vilkårene vil være anderledes. Læs derfor altid det med småt, både i din nuværende og kommende aftaler, så du ikke ender ud i en kedelig situation.

 3. Du har al information på skrift
  Ringer elselskabet til dig med et godt tilbud, så sørg altid for at få tilsendt det på mail eller i et brev, så du har dine vilkår på skrift. Der kan nemlig, til henførende til forrige punkt, være noget med småt, som du ikke får med, når du får aftalen overleveret verbalt.

 4. Din nuværende elløsning er den rette for dig
  Ligesom der findes et væld af muligheder for elaftaler, så findes der også mindst lige så mange behov, som skal dækkes. Overvej altid dine egne behov først, inden du indgår en aftale. Søger du eksempelvis grøn energi, så er dette værd at have med i din søgning. Skal det være det billigste elselskab, så se efter et, der tilbyder en god og fast lav pris. Måske er det noget helt tredje?

 5. Priser og betingelser fra elselskabet kommer dig til gode
  Når du skal finde dit næste elselskab, bør du indhente mere end ét tilbud, så du bedst muligt kan sammenligne priser, betingelser og andre forhold, der kan komme dig til gode. Måske har ét selskab den bedste umiddelbare pris, men med et andet kan du få flere goder eller bedre betingelser for en blot lidt højere pris. Se derfor altid de forskellige tilbud efter i sømmene.

 6. Det valgte elselskab rent faktisk er et godt et
  Skal du være helt sikker på, at den løsning, du får tilbud er reel, så bør du altid undersøge andres oplever med selskabet, eksempelvis gennem anmeldelser, gennem venner og bekendtes holdninger, osv. Her er nemlig også vigtig information at hente.

Sammenlign elselskaber priser 

Sammenlign elselskaber priser - skal du have ny strømudbyder, vil vi altid råde dig til at undersøge markedet, inden du underskriver en aftale. Der kan nemlig være forskel på selv de bedste elselskab når det kommer til betingelser, pris og produkt. 

PK Medier tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

FAQ - Billigste elselskab

Hvad er det billigste elselskab?

Når du søger efter det billigste elselskab i Danmark, vil det ikke være sjældent, at du falder over navne som: Nordisk Energy, Nettopower, NRGI, Norlys og Velkommen. Her finder du nemlig nogle af landets bedste priser på el.

Hvordan finder jeg det billigste elselskab?

Er du på jagt efter den billigste el-løsning for din bopæl, så er det vigtigt, at du først gør dig klart, hvad dine behov og ønsker er, gerne ser på dit nuværende forbruger, og overvejer, hvad der er vigtigt for dig. Når alle dine behov bliver opfyldt til en god pris, vil du nemlig både kunne finde den bedste og billigste udbyder.

Hvad skal man overveje, når man vælger elselskab?

Når du skal vælge elselskab, er det vigtigt at overveje, blandt andet hvad du ønsker i forhold til prisen på den leverede strøm - skal prisen være varibel eller fast, ønsker du grøn energi, skal det være danskproduceret, og så videre?

Hvem tilbyder den billigste strøm?

Ser man på prisen af én kW, så vil det ofte være udbydere, som Nordisk Energy, Nettopower og OK,  der kan komme med gode og stabile tilbud. Se derfor gerne på disse selskaber, men indhent også gerne priser fra andre, så du kan finde det bedste og billigste tilbud.

Angivelse af kilder og test

 1. Lær mere om, hvordan du finder den bedste pris med EDF Energi
 2. Læs om flere tips til at spare strøm hos Santander
 3. Find priser på strøm med Statista
 4. Electric choice

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle