Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Ladeboks til elbil - ladestander test uden abonnement i 2023

Hvor finder du den bedste ladeboks til elbil uden abonnement i 2023? Vi hjælper dig med dine muligheder, så du nemt og hurtigt kan få en ladestander der virker derhjemme. Se funktioner og features.
Af 
ladeboks elbil

Ladeboks til elbil - nemmere med ladestander

Har du investeret i en elektrisk bil, om det er en Tesla, BMW, Skoda eller andet bilmærke, så har du nok stået overfor spørgsmålet om hvordan du får ladet din bil nemmest, hurtigst og mindst omkostningsfuldt. Vi har samlet de bedste ladeboks til elbil, der pt. findes på markedet.

Det er selvfølgelig et marked i rivende udvikling, og derfor kommer der løbende nye modeller, virksomheder og produkter på banen. Vi holder os altid opdateret, så du kan få fingrende i både den bedste, billigste, største eller mindste ladestander - alt efter dit behov.

De udvalgte ladeboks til elbil i 2023

Hvilke modeller og produkter er bedst i test. Vi har lavet en oversigt klar til dig, så du kan undersøge markedet.

Ladeboks fra Norlys

Ladeboks fra Norlys

En anden anbefaling, hvis du skal finde den bedste ladeboks til elbil uden abonnement, er denne fra boks Norlys god i test. Du kan nemlig både leje og købe denne. Det vil sige, at du enten kan købe den for summen af 2.995 kr. eller leje den.

Boksen kommer med et væld af gode og smarte funktioner, som gør den til et godt og sikkert valg som ladeboks til elbil uden abonnement eller med. Den kommer blandt andet med: 

 • Nem og overskuelige installation
 • Bugseringsservice fra TopDanmark, som sikkerhed
 • En god elaftale med Norlys som udbyder
 • Med rabat på 2.995 kr, hvis du køber den igennem Norlys
 • Købe og lejeløsning

Denne model er nem at installere og kommer med ladekabel, som du ikke skal betale yderligere for. 

OK Ladeboks

OK Ladeboks

Denne Lible Box er der mange, der kan genkende, da det er et populært produkt, som flere og flere benytter sig af. Leder du efter en ladeboks uden abonnement er dette ikke den bedste løsning, da den er billigst og bedst med den månedlige lejepris på 199 kr.

Dog får du med dette produkt den bedste ladeboks elbil med integreret RFID-system, som sikrer høj kompatibilitet med andre typer af strømforsyninger, så du nemt kan så oplad ved hjælp af den medfølgende app. Selve boksen er ganske lille, vejer kun 1,5 kg og er da op mod 70% mindre end andre ladeløsninger.

Så vil du gerne have en suveræn ladeløsning til dit hjem, med nem installation, diskret design og billig leje, kan du med fordel vælge en Lible Box fra OK.

Zaptec Go, The Charger - ladeboks uden abonnement

Zaptec Go, The Charger - ladeboks uden abonnement

Her har vi en lidt dyrere model, men som til gengæld er bedst i test på mange parametre. Hvis du derfor går op i kvalitet, fremfor pris, så er denne klart valget værd. Den er virkelig god til hjemmet / privaten. Den er til forskel fra andre modeller, mere æstetisk designet - i forlængelse heraf er det en af de mindste på markdet, som kan være tiltalende for mange i jagten på den bedste ladeboks elbil.

Denne ladeboks blev i 2022 udnævnt til at være den bedste på markedet af Norsk Automobil Forening og vandt desuden REDDOT Design Award samme år. Det gør det til en vaskeægte testvinder.

Prisen på denne model ligger på 4.995 kr. hvilket er en net sum for et lækkert produkt i høj kvalitet. Desuden følger der ved dette produkt adgang til faguddannet support med.

bedste ladeboks i test

ABB Terra lader

Med denne schweiziske ladeboks, er du sikret højeste kvalitet med mulighed for opladning op til 22 kW. Med sit brede udvalg af unikke funktioner og indstillinger, er denne lader én af de aller bedste på markedet. Boksen har nemlig en class B elmåler, DC-beskyttelse og wifi, som den nemt kan forbindes til den tilhørende 'Monta'-app, der giver mulighed for Smart Charge og andre gode features.

Ladeboksen fra ABB kommer i to forskellige modeller med varierende kraft. Du kan nemlig så modellen som:

 • 11 kW installation til: 4.199 kr
 • 22 kW installation til: 5.600 kr

Selve boksen har en stykpris på 5.099 kr.

Wallbox Pulsar Plus

Et populært valg, blandt forbrugerne, er også den smarte Wallbox Pulsar Plus ladeboks. Denne model er en videreudvikling af den tidligere Pulsar-model, der kommer med både DC-værn og wifi. Modellen er desuden kompatibel til både elbiler og hybridbiler af alle mærker, som også medfører, at den understøtter alle løsninger fra 1-fase/6A/1,4 kW til 3-fase/32 A/22 kW.

Hertil medfølger også et 5 meter langt ladekabel, samt smarte funktioner, som Halo RGB LED, Wallbox' egen app pg MyWallbox Portal, der giver dig mulighed for overblik over bilens opladning mm.

Wallbox Pulsar Plus kan købe til en pris på 4.913 kr og en god garanti, som dog kun kan bevares ved installation af en autoriseret elektriker.

Charge Amps Aura dobbelt ladeboks

Har I to elbiler hjemme i garagen, så er det måske netop en elbilslader, som Charge Amps Aura, I er på udkig efter. Her får du nemlig den bedste ladeboks til elbil uden abonnement, som kan lade to biler samtidig. Laderen er kompatibel med OCPP og kan forbindes med alle cloud-tjenester.

Produktet er udformet i smukt svensk design i aluminium af Joachim Nordwall, som også er chefdesigner hos Koenigsegg, det eksklusive bilmærke. Denne ladeboks kommer også med masser af fordele herunder:

 • Understøttelse af vehicle-to-grid-teknologi
 • Forberedelse til ISO 15118
 • Belastningsjustering og -planlægning
 • Statistikker og rapporteringer over den tilsluttede Charge Amps Cloud app

Dette er blot for at nævne nogle af de mange gode funktioner og features, som boksen kommer med.

Udbyder Pris pr år Opstart Opsigelse
OK ladebokse 31.183DKK 11.995DKK 0DKK
Norlys ladeboks 28.943DKK 9.995DKK 0DKK
Zaptec Go, The Charger 57.540DKK 4.795DKK 0DKK
AURA 30.447DK 11.499DKK 0DKK
Ladeboks og ladestander hjem til

Webasto Pure Type 2

Vælger du en Webasto Pure Type 2 til dit hjem, vil du får fat i en ladeboks med den mest avancerede opladningsteknologi til elbil. Denne ladestander giver nemlig optimal beskyttelse af bilens batteri, uden at gå på kompromis med med effekt eller kraft. Den er desuden nem at installere og har en holdbar og pålidelig konstruktion og design.

Boksen yder en effekt op 11 kW, som er lidt i den lavere ende, i forhold til lignende produkt, men den giver dog mulighed for hurtig opladning på blot 3 timer. Hertil er der indbyggede sikkerhedsforanstaltninger, så som overvågning af strømudgangen, for den mest sikre opladningsproces. Den kommer også med:

 • LCD-skærm til aflæsning af status
 • Solidt tysk design
 • Vindertitel fra 2019 PLUS X AWARD

Alt i alt, så er det en lader, du ikke skal være bekymret for at bruge og have i dit hjem, da den både er gennemsikret, kommer med brugervenlige funktioner, masser af fordele og lang holdbarhed.

Hvad skal man overveje ved køb af ladeboks uden abonnement?

Hvis du skal til at købe dig en opladningsmulighed til dit hjem, måske fordi du netop har investeret i din første elbil, eller fordi du ikke tidligere har haft et hjem med ladestander, så giver vi her nogle tips til, hvad du bør se efter og være opmærksom på, når du skal vælge.

Størrelse

Har du begrænset med plads, er det vigtigt at overveje størrelsen på din ladeboks. Den bedste mulighed vil altid være den, der passer til dit hjem, så undersøg dine muligheder.

Pris

Du kan både få billigere og dyrere modeller, som alle har gode fordele. Nogle gange kommer kvaliteten med prisen, men det er ikke nødvendigvis rigtigt i alle tilfælde. Vælg derfor et produkt i din budgetklasse.

Installationstid

Nogle ladestandere kan tage mange, mange timer at installere og igangtage. Hav derfor dette in mente, når du skal til at have fat i din egen ladeboks uden abonnement.

Kompabilitet

Sørg altid for, at din lader rent faktisk passer til din bils laderbehov. Nogle bokse er nemlig ikke kompatible til forskellige biltyper og laderstik.

Læs også mere om, hvad koster 1 kwh, og find det billigste elselskab her.

Tesla oplader med ladeboks ledning

Vær opmærksom på elpriserne

Nu hvor du har en elbil, er det muligvis også blevet mere relevant for dig konstant at holde øje med elpriserne på den strøm du fylder din bil op med. Disse priser varierer enormt meget alt efter forskellige parametre:

 • Elselskab
 • Inflationen
 • Energi kilde
 • Gebyrer og afgifter hos dit selskab
 • Tidspunkt på døgnet
 • Placering geografisk i landet

Det er blot et par udvalgte punkter, som påvirker din pris. Men du skal om alle omstændigheder have fat i den bedste ladeboks elbil, som passer dit hjem. Så handler det blot om, at du finder det billigste elselskab, og overvejer hvornår du lader bilen.

Er du derfor nysgerrig generelt på elpriserne, kan du se disse nedenfor.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Hvordan sparer du på strømmen?

Bruger du meget strøm på at oplade din bil, kan du spare andre steder. Der kommer vi dig til undsætning, med et par tips og tricks til hvordan du kan spare. MEN første anbefaling er desuden at benytte din ladeboks elbil uden for primetime tidspunkter - såsom om natten.

Gode råd til at spare:

 • Undersøg gebyrer og nedskær i elregningen
 • Hold lyset slukket eller træk stik ud af apparater, du ikke benytter
 • Lad telefonen op om natten
 • Start vasketøjet om natten
 • Overvej dit selskab og den energikilde de tilbyder

Hos PK Medier kan du foruden denne guide af bedste ladeboks elbil også læse om alt fra el-løbehjul og til leasing af biler mv.

Zappi ladestander

Hvor kan man købe en ladestander?

Der er forskellige måder, hvorpå du kan anskaffe en ladeboks uden abonnement eller ladeboks med abonnement. Du kan enten vælge at gå på jagt efter den bedste ladestander til elbil online eller i specialiserede butikker, alt efter dine behov. Kig også i fysiske autodele butikker såvel som online. 

En fordel ved at kigge efter den bedste ladeboks elbil online er muligheden for at sammenligne priser samt finde tilbud og rabatter. Det kan synes mere overskueligt at lave en hurtig søgning, og dermed browse diverse produkter og priser på få sekunder. Flere hjemmesider har værktøjer, der automatisk sammenligner og giver overblik over bedste ladestander hjemme, så du ikke behøver at bruge en masse tid på dette. 

Det vigtigste er at finde en ladestander, der passer til dine behov. Er du tryg ved at kommunikere med medarbejdere og få hjælp online, kan du vælge at gøre dette. Er du derimod mest til at få rådgivning, hvor du kan se din hjælp i øjnene, råder vi dig til at besøge en fysisk butik.

Hvor meget koster den bedste ladeboks?

 Prisen på den bedste ladestander afhænger af flere ting, herunder om du ønsker en ladeboks uden abonnement eller med. Det kan være dyrt at få installeret derhjemme, men du kan som udgangspunkt forvente 4.000-5.000 kroner for produktet, samt 10.000-13.000 kroner for installation. 

Ønsker du en billigere løsning, kan du overveje at leje fremfor at købe. Ved nogle lejeaftaler får du endda ladeboksen med gratis, hvilket gør en stor økonomisk forskel.

Bilopladning med ladebokse derhjemme

Hvilken ladestander skal du vælge?

Den bedste ladeboks er den, der opfylder dine krav. Disse er individuelle, og der findes derfor heller ikke et entydigt svar på, hvilken du skal vælge. Vi har gennemgået en række af de produkter, som vi anbefaler, herunder OK, NORLYS, ABB, Zaptec, Wallbox. 

En vigtig faktor at tage stilling til er effekt, da dette har betydning for, hvor hurtigt elbilen oplades. Jo større effekt desto højere pris, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvor meget du kører. Dine kørselsbehov er derfor en vigtig indikator for dit valg.

Herefter kommer pris, serviceaftaler og muligheder for installation hjemme. Du kan også købe ekstra tilbehør til din ladeboks til elbil, blandt andet en timer. 

Hvor mange kilowatt kan man lade med i hjemmet?

Skal du have en ladeboks i dit hjem, kan det være en god ide at voerveje, hvor meget kilowatt, du behøver til opladning af din bil. Standard ladebokse vil kunne lade med enten 11 kW eller 22 kW. Hvilken størrelse, du bør vælge, afhænger af bilens batteristørrelse. Har bilen et større batteri, bør du vælge en ladeboks med højere kW-værdi.

Ikke nok med, at man kan få forskellige typer ladebokse med forskellige styrker af strøm, så kommer nogle bokse også med specielle ladestik, som måske ikke passer til din bil. Dette kommer ofte af, at ladeboksen kan levere en specifik mængde kW. Vær derfor opmærksom på, om du får valgt en ladeboks elbil med det rigtige kabel.

Så for at opsummere, så vil det være optimalt, at du undersøger, hvor stort et batteri, din bil har, eller din kommende elbil vil have. Hertil kan du så overveje hvilke, af flere, ladebokse, der vil passe til din bils behov. Herunder hører så naturligvis også strømleveringen, og altså hertil også stikket, som bruges. Undersøg, om stikket passer til bilen, og om det er lavet til at levere den mængde strøm, som batteriet behøver.

Tesla elbil med ladeboks

Installation af ladeboks til elbil

Når du bestiller en ladeboks, eksempelvis igennem dit elselskab, vil der altid følge en standardinstallation med i prisen. Her vil en erfaren og autoriseret elektriker sørge for, at du får en fejlfri installation af ladeboksen, så du nemt kan tage den i brug, helt uden problemer. Elektrikeren vil sørge for, at installationen bliver pæn, og at eventuel kabelføring vil blive gemt godt væk.

Ved installation af en ladeboks til elbil, vil du i mange pakkeløsninger blandt andet få følgende med i løsningen:

 • Op til 10 meters kabelføring til din ladeboks fra eltavlen i din husstand
 • Rådgivning om den bedste placering af ladeboksen i forhold til både strømkilde, opladning mm.
 • Nedtagning af eventuel eksisterende ladeboks ved udskiftning
 • Installation af kombirelæ med 20 A og fejlstrømsafbryder, der automatisk afbryder strømmen ved fejl
 • Vejledning i, hvordan ladeboksen fungerer, samt hvordan en app hertil vil virke
 • Opsætning, tilslutning, konfigurering og igangtagningstest af den nyinstallerede ladeboks til elbil

Skulle der være nogle særlige omstændigheder eller behov ved din adresse, kan du hos mange udbydere også få en udvidet installationsmulighed med fin ladebokse. Dette kunne eksempelvis være, hvis der er brug for længere kabelføring end de 10 meter. Hertil vil du typisk kunne aftale nærmere med installatøren. Dog vil 9 ud af 10 hjem kun behøve en standardinstallation fra en erfaren installatør.

PK Medier tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

FAQ - Bedste ladeboks til elbil

Hvilken ladeboks til elbil er bedst i test?

Der findes en del forskellige produkter, og er du til ladeboks uden abonnement kan vi anbefale Zaptec Go fra virksomheden The Charger. Den har høj ladeeffekt og du køber boksen.

Hvad koster en ladeboks til elbil?

Alt efter om du køber din ladeboks uden abonnement eller lejer den, så ligger prisen på leje omkring 200 kr. og købet omkring 4-6.000 kr.

Hvilken ladeboks til elbil er den billigste?

De fleste produkter befinder sig i et prisniveau på mellem 4-6.000 kr. men den billigste på markedet pt. er Norlys egen boks til 2.995 kr. men stærkt forfulgt af ABB Terra ladeboks.

Kan man lade sin elbil uden en ladeboks?

Har du ikke en ladeboks derhjemme, kan du stadig godt lade din elbil, men det bliver bare på eksterne bokse i det offentlige. På denne måde skal du dog afvente opladningen, mens du er på en placering. Hvorimod når du har en i hjemmet, kan den lade mens du sover eller lignende.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle