Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Skift elselskab fra dag til dag - Sådan gør du det nemt

Har du også fået en interesse i alt det her med skift elselskab efter de høje elpriser er kommet i langt større fokus end de nogensinde har været før.
Så følg godt med videre her, for vi har netop samlet en guide til dig, så du netop er klædt på til at vide hvordan man kan skifte elleverandør hurtigt og nemt.
skift elselskab
Sammenligning af +20 elselskaber
Af 

*Sådan arbejder vi hos PK medier

Priser og rangering af el-aftaler hos danske elselskaber opdateres løbende og er taget fra elpris.dk med udgangspunkt i et årligt forbrug på 2000 kWh med beliggenhed på Amager. Det er vigtigt at bemærke, at vores priser kan være påvirket af en kommission rate. Vores gennemgang af elselskaber er derfor ikke udtømmende, men baseret på priser, anmeldelser og kundeservice. Læs om vores samarbejder her.

Skift elselskab fra dag til dag hurtigt

Der er rigtig mange der går ubevidst rundt og tror at det både er udfordrende og kompliceret at skifte elselskab. Men det som mange ikke ved, er netop at, det er overraskende nemt at skifte til nyt elselskab.

Den ene ting som du skal foretage dig, er blot at finde ud af hvilket elselskab du ønsker at skifte til, også vil alt det praktiske blive sørget for at dit nye elselskab. 

Nedenfor kan du se et skema over forskellige elselskaber, som det vil være muligt at vælge når du laver et skifte elleverandør, og dertil har du også mulighed for at få et indblik i deres priser, og danne dig et overblik over hvor de forskellige ligger prismæssigt.

Men hvis du er yderligere interesseret i at kende til elpriser time for time, så kan du også læse mere om dette. 

Hvordan skifter man elselskab?

1) Undersøg dit forbrug hos dit nuværende elselskab

Når du overvejer at skifte elselskab, så er det en væsentlig detalje at du er bevidst omkring hvad dit årlige kWh forbrug ligger på.

 

Hertil anbefales det at du enten aflæser dit forbrug på din elmåler, eller gennemlæser sin elregning, for netop at få dannet et overblik.

 

Derudover er det også væsentligt at undersøge at hvad ens nuværende elaftale indebærer, såfremt at man er bevidst i forhold til hvad man kan forvente, eller forsøge at opnå hos et eventuelt andet elselskab, ved skifte af elleverandør.

 

2) Lav en sammenligning over elselskabernes priser 

Når du så har fået dannet dig et indtryk af hvilke priser dit nuværende elselskab kører med, samt dit forbrug, så gælder det næste step, som indebærer en sammenligning.

 

For at finde frem til hvilket elselskab der kunne være det bedste for dig og dine behov, så er det vigtigt at du får ind og sammenligner fordele og ulemper ved de forskellige elselskaber.

 

Dertil er det vigtigt at man kigger realistisk på sine behov, og finder det elselskab som opfylder disse på bedste vis.

 

 

3) Skriv under på din elaftale med dit nye elselskab 

Når du så har fundet frem til hvilket elselskab du gerne vil skifte til, så skal du blot underskrive selve elaftalen med det nye elselskab, og derefter vil du blot kunne læne dig tilbage og slippe tankerne omkring hvad næste step er.

 

For efter du har foretaget beslutningen om skift elselskab og du har skrevet under, så skal du netop ikke gære mere. Herfra tager det nye selskab over. 

 

Alt i alt kan det konkluderes at det altså er meget nemt at skifte elleverandør. 

 

 

4) Start allerede din pris sammenligning her på pkmedier.dk nu

Herfra giver vi dig mulighed for allerede at gå igang med din sammenligning, du har derfor mulighed for at gå igang med at undersøge elpriser time for time her på pkmedier.dk.

Hør mere omkring hvor let det er at skifte elselskab her

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 21.11.23. Kilde: elpris.dk.

Oversigt over hvilke elselskaber der giver indblik i elpriser time for time

Nedenfor er nogle elleverandør listet, som giver et godt indblik i hvad strømmen koster time for time. Disse energiselskaber har alle en god trustpilot score, men vi anbefaler alligevel at man laver lidt research inden du vælger den rette. Det kan du gøre her på siden.

Hvad koster mest i strøm?

Her kan du se hvad de forskellige elementer i din hverdag har af størrelse af dit samlede elforbrug i gns. i de danske hjem. Ved skifte elleverandør kan man i nogle tilfælde få hjælp til at reducere sit forbrug på de enkelte ting. Vi anbefaler at skift elleverandør, hvis du kan se dine priser ikke giver mening, og er vanvittig høje.

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%

Hvad bruger du strøm på?

Hvad bruger du strøm på i dit hjem? Det kan være en fordel at kende til, når du står overfor at skifte elselskab. Det kan derfor være en god idé at undersøge hvor mange kWh du/I bruger i hjemmet. Det kan være afgørende for om du bør vælge fast pris eller variabel.

Derudover er det en god idé at kende til forbruget og prisen hos dit eksisterende selskab, så du ved, hvad det koster for dig og dermed også hvordan dine priser ca. skal ligge hos det nye selskab. Du kan enten aflæse din elmåler i husstanden, eller se på din elregning.

Kan jeg skifte elselskab uden at kende til forbruget? Ja, det kan du godt. Det er ikke nødvendigt for at kunne vælge, hvem du skal skifte til.

Skift elselskab fra dag til dag - kan det betale sig?

Det er en klar anbefaling af skifte leverandør hele tiden, men du kan, alt efter selskab, godt foretage et skift elselskab fra dag til dag. Det tager ofte ikke meget tid at skifte, da det kan gøres fra dag til dag. Processen bliver især nemmere og hurtigere, hvis de to selskaber har samme leverandør.

Det kan dog også afhænge af om du bor i hus, lejlighed eller andet. Vi anbefaler dog altid, at du undersøger din nuværende situation og evt. kontakter dit selskab for mere konkret information om denne skift elselskab fra dag til dag proces.

Angivelse af kilder og test

menu-circlecross-circle