Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elpriser udvikling

Følg med i udvikling af elpriser, hvis du er nysgerrig på, hvordan forskellige faktorer påvirker priserne. Vi har herunder samlet relevant viden, samt opstillet en graf, som giver dig et indtryk af elprisernes bevægelser for 2024.
skift elselskab
Overblik over elprisernes udvikling
Af 

*Sådan regner vi, hos PK Medier

De priser og rangeringen af de forskellige aftaler, du finder i vores anbefalinger, opdateres løbende ud fra beregninger taget fra elpris.dk, baseret på et årligt forbrug på 2.000 kWh og en beliggenhed på Amager. Her er det især vigtigt at bemærke, at priserne kan være påvirket af en kommisionsrate. Derfor er gennemgangen af forskellige elselskaber heller ikke udtømmende. Læs mere om vores forhold her.

Udvikling i elpriser i 2024

Der er endnu ikke lavet en entydig opsummering på elpriser udvikling for 2023. Dog tyder meget på, at vi vil kunne se en positiv udvikling i elpriserne for 2023, sammenlignet med tal fra 2022, hvor priserne lå væsentligt højere.

Lige nu viser tallene fra første halvdel af året, at elprisers udvikling er gået fra knap 120 øre per kWh til omkring 70 øre per kWh. Med det ser vi altså priserne er faldet med over 30 øre/kWh på blot et halvt år.

Sammenlignet med tidligere år, fra før energikrisen ramte, er dette en stor og opsigtsvækkende udvikling i elpriser. Alt tyder på, at vi fremadrettet vil kunne forvente endnu lavere priser, og at elpriser udvikling vil fortsætte med at vise sig fra sin positive side.

I ovenstående graf ser du et overblik over elpriser udvikling baseret på en gennemsnitlig dag i Danmark i 2023. Denne graf er derfor ikke sigende om dagens priser eller morgendagens priser, men giver et indtryk af, hvordan disse udvikler sig på dagligbasis, generelt set.

Bliv klogere på vores elprisers udvikling

Vil du gerne være klogere på, hvordan vores elpriser udvikler sig, kan du med fordel følge med som elselskaber, samt Energistyrelsen, som jævntligt udgiver rapporter. Find også mere viden om prognoser for priserne for 2024.

udvikling i elpriser

Følg udbydernes udvikling i elpriser

Følg med i elpriser udvikling for specifikke elselskaber. Find herunder links til udvalgte udbydere.

FAQ - Elpriser udvikling

Hvordan ser elprisernes udvikling ud i 2023?

Der er endnu ikke kommet en rapport om den endelige udvikling i elpriser for 2023, men meget tyder på, at vi kan se frem til et 2024, hvor der er lavere elpris, end vi hidtil har set. Dette baseres på viden fra rapporter omkring udviklingen for første halve år af 2023.

Var vores elprisers udvikling positiv i 2023?

Som det ser ud lige nu, har vi haft en god og positiv udvikling, som kommer forbrugerne til gode. Vi oplever også et fald i priserne, som vi formentlig også kan forvente os i 2024.

Hvad påvirker udviklingen af elpriser?

Det har især, de seneste år, været energikrisen og COVID-19 pandemien, som har haft stor effekt på udviklingen. Dog har klimaet generelt også stor effekt på, hvad vores el og andre energikilder koster.

Hvad er vores elprisers udvikling i tal?

Ser vi på rapporten fra første halvår i 2023, ses det, at vi starte med en pris på 120 øre per kWh i starten af året, og omkring sommertid, var prisen helt nede omkring 70 øre per kWh. Det er et fald på over 30 øre per kWh.

menu-circlecross-circle