Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Største elselskaber i Danmark - Find de bedste priser (2023)

Vil du vide mere om de største elselskaber i Danmark? Der findes over 40 forskellige udbydere i landet, men du kan på denne side få et overblik over bedste og billigste elleverandører, elpriser time for time og meget andet. Andel Energi er det største elselskab i Danmark. Her er listet 3 af vores klare favoritter i form af Vester Energi, NettoPower og Norlys som har nogle gode.
Største elselskaber i danmark
Sammenligning af +20 elselskaber
Af 

*Sådan arbejder vi hos PK medier

Priser og rangering af el-aftaler hos danske elselskaber opdateres løbende, og det er vigtigt at bemærke, at vores priser kan være påvirket af en kommission rate. Vores gennemgang af elselskaber er derfor ikke udtømmende, men baseret på priser, anmeldelser og kundeservice.

Frit valg af udbyder

Overvejer du et skift af elselskab til et af de største elselskaber i Danmark er der flere parametre, som er vigtige at være opmærksom på. Mange tror fejlagtigt at det er både dyrt og tidskrævende at skifte, men det er både nemt og gratis hos. Det er frit for danskerne at vælge deres elleverandør, hvorfor man lige så godt kan sætte sig ind i betingelserne hos sit selskab, så man får den bedste aftale. Skal du skifte fra et selskab til et andet, skal du blot lave en ny aftale, hvorefter dit nye selskab afmelder det gamle. Det bliver ikke meget nemmere.

Er du nysgerrig på elpriser kan du downloade en app, som giver indsigt i dagens svingende priser. Se også elpriser time for time for mere information. 

Hvilket elselskab er størst i Danmark?

Det største elselskab i Danmark er Andel Energi. Dette er ikke bare fordi, at virksomheden i sig selv er det største selskab inden for selve elbranchen, men inden for alle typer af energi, og dermed har de fået skabt sig et kæmpe brand, som de fleste kender.

Du kan nemlig hos Andel Energi få både en god aftale med el, varme og gas. Der er således mange gode fordele ved at vælge et selskab som Andel Energi. Hvad end det er fordi det er det største elselskab i Danmark, fordi du kender brandet i forvejen, eller fordi du gerne vil nyde godt af, at du kan have det hele på ét og samme sted, så kan du med fordel vælge disse.

Find selskaber i dit nærområde. Læs eksempelvis om: elselskaber Roskilde.

Mere om de største elselskaber i Danmark

Er du interesseret i at vide mere om de største elselskaber i Danmark, skal du først og fremmest have styr på forskellen mellem to aktører: netselskabet og elselskabet.

Du kan ikke selv vælge netselskab, da dette står for leveringen af din strøm fra energikilden til din stikkontakt, og derfor er bestemt alt efter det område du bor i. Det står der derimod frit for at vælge mellem elselskaber, hvor du skal gå op med dig selv, hvilke løsninger du ønsker. Du skal blandt andet tage stilling til om du ønsker fast eller variabel pris, månedlig eller kvartal betaling og meget mere. 

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 243,41 øre 405,68 kr
NettoPower 247,99 øre 413,32 kr
Gasel 250,84 øre 418,06 kr
OK 248,78 øre 414,63 kr
Energi Fyn 258,59 øre 430,98 kr

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 21.11.23. Kilde: elpris.dk.

Liste over de største elselskaber i Danmark

 • Andel Energi - priser fra 2,70 kr. pr. kWh
 • Nordisk Energy - Elselskaber bedst i test - priser fra 2,43 kr. pr. kWh
 • Velkommen - priser fra 2,45 kr. pr. kWh
 • Nettopower - Bedste i test på prisen - priser fra 2,48 kr. pr. kWh
 • NRGi - priser fra 2,41 kr. pr. kWh
 • Velkommen - priser fra 2,45 kr. pr. kWh
 • Norlys - Bedste i test multi-løsning med internet m.m. - priser fra 2,68 kr. pr. kWh
 • NRGi - priser fra 2,41 kr. pr. kWh

Vær opmærksom på:

Der er en række parametre, som er gode at være opmærksom på, i forbindelse med skift mellem de største elselskaber i Danmark. Dette er blandt andet: 

 • Hvilken energikilde bruges der - grøn eller sort?
 • Har de faste eller variable priser?
 • Arbejder de med bindingsperioder?
 • Månedligt abonnement eller aconto betaling?

Dette er nemlig ting, der kan have betydning for din elregning, men også for din fremtidige aftale. Overvej derfor, om du helst vil have grøn, bæredygtig el leveret til din husstand, en fast eller variabel pris, og så videre.

Læs mere om ladeboks uden abonnement her.

Elpære - elselskaber Sjælland

Danmarks største elselskaber - hvor kommer strømmen fra?

Uanset om du vælger de mindste eller Danmarks største elselskaber så kommer strømmen ofte fra mange af de samme steder. Der er nemlig forskel på el leverandør og elselskab. Selskabet sikrer dig kundeservice, betalingen, hvor selve leverandøren er dem som har kablerne rundt i landet, som lavpraktisk fordeler strømmen til forbrugeren.

Derfor er der flere af de store såvel som små, der egentlig leverer den samme strøm, da den kommer samme sted fra. Det kan herunder selvfølgelig også variere om det kommer fra vedvarende energi og bæredygtige energikilder eller om det kommer fra gas, forbrænding eller andet.

Bæredygtige energikilder kan være alt fra:

 • Solceller
 • Vindmøller
 • Hydropower

Læs også om elleverandør, hvem er min elleverandør?, valg af elselskab eller elselskaber i Silkeborg

Hvad bruger vi danskere strøm på?

Er du opmærksom på, hvad du bruger din strøm på derhjemme, og er du opmærksom på hvornår på døgnet? Det er ikke alle, som er opmærksom på netop strømforbrug, før vi den seneste tid er blevet ramt af stigende elpriser, som gør at vi overvejer alt fra vaner til hvilke af de største elselskaber i Danmark vi skal vælge.

Undersøgelser fra Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet viser at vi danskere benytter:

 • 13% på madlavningen
 • 3% på  opvarmning
 • 20% på vask
 • 35% på underholdning
 • 12% på belysning
 • 16% på køleskab og fryser

Passer dit forbrug ind i dette? Det er desuden også det flere af Danmarks største elselskaber skriver ang. forbrug.

Angivelse af kilder og test

menu-circlecross-circle