Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Robotstøvsuger til dørtrin - Udvalg til 3 cm eller 5 cm

Det siger nok sig selv, at det kan være svært for en robotstøvsuger, at køre over en dørkarm, hvis det er forhøjt. Men der findes muligheder. For du kan nemlig både finde en robotstøvsuger, der kan køre over dørtrin, men du kan også finde en rampe til din robotstøvsuger.
Af 
Opdateret d. 28. november 2022
dørtrin til robotstøvsuger

Høje dørtrin er måske én af de allerstørste svagheder ved en robotstøvsuger, men det behøver bestemt ikke at være problem. Der findes nemlig muligheder, så du kan få din støvsuger med robot hen over dør trin på både 3 cm og 5 cm. Ofte kan en rampe til din robotstøvsuger være svaret, men en akrobatisk maskine kan også være en god løsning.

De bedste robotstøvsugere til dørtrin 2022

En rampe til robotstøvsuger hjælper ikke blot maskine med at komme over karmen, den skåner også maskinen for skrammer og misvedligeholdelse, hvis den konstant skal møde trin, som er for høje og derfor ikke kan komme over.’

Bedste robotstøvsugere til dørtrin

electrolux robotstøvsuger til dørtrin

Electrolux Pure i9

Klarer alle hjørner let
Intelligent hurtig opladning
Kan klare dørtrin til op til 2,2 cm og gulvtæpper på 2,5 cm

Coop

4.399,-

4,5 på Trustpilot med +145.000 anmeldelser
dørtrinsrampe til robotstøvsuger

Dørtrinsramper til robotstøvsuger

Forskellige farvede ramper
Bestil flere på en gang
Til dørtrin op til 6 cm

EverMart

fra 149,-

4,8 på Trustpilot med +16.000 anmeldelser
i5-roomba-robotstoevsuger-irobot

iRobot Roomba i5

Hurtig til at støvsuge
Perfekt til hjem med dyr
Kan klare dørtrin til op til 2 cm

iRobot

1.999,-

i7-irobot-roomba-robotstoevsuger-irobot

Roomba i7 robotstøvsuger

Scanner hjemmet
Høj sugeevne
Høj batteritid

iRobot

2.999,-

Vi har samlet nogle af de bedste tips og tricks til, hvad du kan gøre, hvis du i forvejen har en selvkørende støvsuger, som ikke kan komme over dine dørtrin eller dørkarm, eller hvis du går med tanker om at få lidt ekstra hjælp til rengøringen derhjemme, men er bange for at skulle stå med et problem, hvor den ikke kan komme over dine høje dørtrin på 3 cm.

I denne artikel

I det følgende vil du både kunne finde muligheder for en god og effektiv robotstøvsuger, som også kan komme over dørtrin, men også andre muligheder, herunder en rampe til robotstøvsuger af forskellige typer, materialer og størrelser.

De bedste robotstøvsugere til dørtrin

Find herunder de bedste bud på en robotstøvsuger, der kan komme over dørtrin.

Electrolux Pure i9.2-6DGM - Vores anbefaling

electrolux robotstøvsuger til dørtrin

Prisklasse: 4.399 kr.

Højdepunkter:

ClimbForceDrive
Kan klare dørtrin på op til 2,2 cm
Kan køre over tæppekanter på op til 2,5 cm

Coop

4.399,-
4,5 på Trustpilot med +145.000 anmeldelser

Højdepunkter:

  • Skræddersyer rengøringen md 3D Vision System kamera
  • Appstyring
  • Unique Trinity Shape design til at komme ind alle steder
  • Højde på 8,5 cm
  • Vægt på 2,5 kg

Hvorfor vælge Electrolux Pure i9.2-6DGM?

Der er mange gode grunde til at vælge netop Electrolux Pure i9.2-6DGM. For det første, og det måske også mest afgørende, så kan denne smarte robotstøvsuger komme over dørtrin på op til 2,2 cm. Derudover kan den også klatre op af tæppekanter, der har et mål på op til 2,4 cm. Derfor er det altså ikke helt 3 cm, men stadig en maskine, der kan klare mosten.

Electrolux Pure i9.2-6DGM klarer ikke bare dørtrin og dørkarm med snilde, men kan også lave et 3D billede af dit rum ved hjælp af det indbyggede 3D Vision System, som kortlægger og planlægger hver rengøring, så den er mest effektiv og grundig.

Ved hjælp af den smarte og unikke form, som så flot er kaldet Unique Trinity Shape, kan den desuden komme gode ind langs hjørner, paneler, kanter og dørtrin og dørkarm. Du kan, ved hjælp af den tilhørende app, desuden styre robotstøvsugeren, så den opererer, når det passer dig og som det passer dig. Hertil kan du både indstille dage og tidsrum.

Dette er således et godt valg, hvis du ønsker en robotstøvsuger, der kan komme over dørtrin af en vis højde. Dog kan den ikke komme over 3 cm og slet ikke 5 cm.

Læs også vores store guide omkring robot støvsuger her.

dørtrinsrampe til robotstøvsuger

Prisklasse: 149 kr.

Højdepunkter:

Smart til et hjem med flere niveuer
Passer til alle robotstøvsugere
Monteres med medfølgende dobbeltklæbende tape

EverMart

149,-
4,5 på Trustpilot med +145.000 anmeldelser
irobot i5 robotstøvsuger

Prisklasse: 1999 kr.

Højdepunkter:

Hurtig til at støvsuge
Perfekt til dyrehjem
Kan klare dørtrin op til 2 cm

iRobot

1999,-
4,5 på Trustpilot med +145.000 anmeldelser
iRobot roomba i7

Prisklasse: 2999 kr.

Højdepunkter:

Scanner hjemmet
Høj sugeevne
Lang batteritid

iRobot

2999,-
4,5 på Trustpilot med +145.000 anmeldelser

iRobot Roomba J7 - Robotstøvsuger

Endnu en robot støvsuger, som kan køre over dørtrin er denne iRobot Roomba j7, som ovenikøbet også har en moppefunktion, hvor den løfter sig, hver gang den nærmer sig et gulvtæppe, så den undgår at fugtiggøre tæppet.

Denne J7 fra iRobot Roomba stopper dog ved en dørkarm som er for høj, hvilket er over 5 cm. Den kan dog godt køre over 3 cm dørtrin, men ellers kan det være en fordel, præcis som ved alle andre robot støvsuger, at købe en rampe til robotstøvsuger.

Overordnet er denne j7 model god til at undgå forhindringer i hjemmet, da den scanner sine omgivelser og bruger tiden fornuftigt. Den kan med fordel kombineres med en robotstøvsuger, som kan vaske dit gulv efterfølgende. 

Der finder du blandt andet iRobot og deres egen robot støvsuger med gulvvask, som kan køre over dørtrin på 3 cm men ikke 5 cm., her må du anskaffe dig en rampe. Disse ramper kan fås rigtig fine og elegante, så du ikke behøver og være bange for en grim rampe til din dørkarm eller trin rundt i boligen.

iRobot S9 plus

En anden god selvkørende maskine til rengøring er denne model igen fra iRobot, blot deres smarte S9 plus version af Roomba. Den kan køre over dørtrin på maksimalt 2 cm. Derefer skal du have anskaffet dig en rampe. Den har virkelig noget at byde på dog. 

Den er super højteknologisk, og har en smart ladestander, som tømmer dens støvbeholder automatisk, hvilket gør at du på ingen måde behøver at holde øje med en fyldt tank eller anden tjek. Først efter omkring 2 måneder, skal du tømme selve ladestationens pose. 

Desuden har den SmartHome, som kan kobles til Amazon Alexa og Google Assistant. 

Hvor går grænsen på højden på dørtrin for en robot støvsuger?

Det kan være svært at lure, hvornår en dørkarm bliver for høj i bunden, hvad angår en selvkørende støvsugers adfærd. Som udgangspunkt kan ingen robotstøvsuger køre over et dørtrin på 5 cm., men hvoraf nogle herunder kan tage trin på 3 cm. og de flese kan tage 2 cm. og det herunder.

Det er derfor en god ide, uanset om dine trin er 3 eller 5 cm., at købe en rampe til de dørkarme som er relevante, og hvor den bevæger dig henne. Det kan desuden også skåne selve karmen for skrammer, da den nænsomt vil køre over. Det har derfor ikke kun funktionelle fordele, men også hvad angår vedligeholdelse af både robot støvsuger og karm.

Hvordan kommer en robotstøvsuger over dørtrin?

Det er naturligvis forskellligt fra den ene til den anden robotstøvsuger, hvordan den fungerer - både i forhold til støvsugningen, men også i forhold til at klare andre udfordringer. Herunder hører naturligvis også, hvordan støvsugeren kommer over dørtrin af forskellig højde, herunder måske 3 cm eller 5 cm, men også om den overhovedet kan.

Mange robotstøvsugere kan i dag sagtens komme over lavere dørtrin. Her er de designet til at køre helt hen til dørtrinnet, inden de lige så stille og akrobatisk får møvet sig hen over. Da robotstøvsugeren arbejder tæt nede ved gulvet, vil den naturligvis også være designet til netop at være meget tæt på gulvet.

Det giver naturligt en udfordring i, at den ikke både kan køre lavt nede ved gulvet og samtidig kunne løfte sig hen over et dørtrin. Derfor skal der ofte en hjælpende hånd til at få den hen over trinnet. Dog kan man også med fordel investere i forskellige redskaber, der kan gøre det nemmere for robotstøvsugeren selv, at komme hen over dørtrinnet. Dette komme vi nærmere ind på nedenfor.

Vigtigt er det dog, at være opmærksom på, at en robotstøvsuger ofte kun er indstillet og designet til at kunne klare ét rum. Derfor vil du ikke få meget ud af at få løftet den ind i et andet rum, eller så den til at køre hen over et dørtrin via en rampe, hvis den slet ikke kan operere i et andet rum.

Andre støvsugere med robot kan kortlægge adskillige rum og etager. Her kan den scanne og memorere flere forskellige rum, så den kan genkende og navigere sig rundt i flere forskellige miljøer. Dette er klart en fordel, hvis du har et større hjem, at vælge en støvsuger, som kan dette.

Alternativer til at klare dørtrin

Hvis du i forvejen har en robotstøvsuger, eller har udset dig én, som ikke kan komme over dørtrin af sig selv, så kan det være en fordel at se efter andre måder, hvorpå den alligevel kan komme ind i andre rum, selv du har høje dørtrin på 3 cm eller over i hjemmet.

Vi vil herunder gennemgå nogle af de muligheder, der findes, for alternativer, som kan hjælpe din robotstøvsuger hen over dørkarm, dørtrin eller andre udfordringer, såsom tæppekanter.

Kan din støvsuger ikke selv klare trinnene eller andre udfordringer, så kan du blandt andet:

  • Selv løfte støvsugeren hen over dørtrinnet eller din dørkarm
  • Fjerne eventuelle trin, der skulle være udfordrende
  • Købe en rampe, eksempelvis af gummi, der passer til trinhøjden
  • Bygge din egen rampe til din robotstøvsuger

Løft støvsugeren

Dette er klart den billigste løsning. Dog måske ikke den nemmeste, da løftet i sig selv er nemt nok, dog skal du være opmærksom på, hvornår din robotstøvsuger er færdige med at rengøre i ét rum, så du kan føre den ind i det næste. Dette kan hurtigt blive en hovedpine, hvis du skal huske at gøre det hver eller hver anden dag.

 

Fjern dørtrinnet

Du kan vælge helt at fjerne dørtrinnet, så det ikke er i vejen for støvsugeren. Dog skal du være opmærksom på, at du så vil have et gab under døren, som ikke bliver lukket af. Desuden kan der under din dørkarm findes et gab mellem gulvene i de to rum, som så vil blive eksponeret. Dette ville skulle lappes på en måde, inden støvsugeren kan køre problemfrit henover.

Køb en rampe

Det er en fordelagtig løsning af købe en rampe til dit dørtrin, så du ikke behøver at tænke over, hvordan du får din robotstøvsuger henover det, men så den bare klarer den selv. Her kan du få forskellige typer - både i materiale og højde. Vær dog opmærksom på, at jo højere din dørkarm er, desto længere vil din rampe skulle være, for at kompensere i højden.

Dette kan hurtigt komme til at være en æstetisk øjebæ, som kan være en udfordring på andre planer. Derfor er det værd at overveje, om det måske bare er et mindre dørtrin, der skal til.

Byg din egen rampe

Hvis du ikke kan finde en rampe, der passer til dit dørtrin, eller som måske ikke lige ser ud, som du gerne vil, kan du med fordel selv lave det. Her er det vigtigt, at du vælger et materiale, som ikke er for glat, ellers vil din robotstøvsuger glide, når den skal bevæge sig hen over den.

Vær dog også her opmærksom på hældningen på rampen, som nævnt ovenfor: jo højere dørtrin, desto længere rampe.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 17

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockmenu-circlecross-circle