Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elleverandør og selskaber i Danmark - Bedste priser i 2024

Står du og leder efter en ny elleverandør, kan vi hjælpe dig på rette vej. Nogle af de billigste, som du finder på markedet er blandt andet Andel Energi, Vester Energi, NettoPower og Norlys. Men hvoraf disse blot er et lille udsnit af mulighederne.
Af 

Frit valg af udbyder

Hvis du står overfor et skift af elselskab, så kan du fra dag til anden få et nyt, som passer dine behov bedre, eller som indfrier dine ønsker til energikilder eller lignende. Du har selv mulighed for at bestemme, hvem din elleverandør er og skal være.

Du skal dog være opmærksom på, at dine muligheder ændrer sig, alt efter hvor i landet du befinder dig. Der er nogle udbydere, elleverandører og elselskaber som opererer i Jylland, nogle på Fyn, nogle på Sjælland og nogle på tværs af hele landet.

Vores anbefaling af elleverandør

Sådan arbejder vi hos PK medier

Priser og rangering af el-aftaler hos danske elselskaber opdateres løbende, og det er vigtigt at bemærke, at vores priser kan være påvirket af en kommission rate. Vores gennemgang af elselskaber er derfor ikke udtømmende, men baseret på priser, anmeldelser og kundeservice.

Bliv klogere på priserne overordnet

For at kunne finde den bedste løsning til dig, anbefaler vi, at du danner dig et overblik over hvilke priser der er på markedet og hvem der har hvilke kwh priser. Vi har herunder samlet dig et overblik, så du kan blive klogere på en sammenligning.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 243,41 øre 405,68 kr
NettoPower 247,99 øre 413,32 kr
Gasel 250,84 øre 418,06 kr
OK 248,78 øre 414,63 kr
Energi Fyn 258,59 øre 430,98 kr

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 21.11.23. Kilde: elpris.dk.

Liste over de største elleverandører i Danmark

  • Andel Energi - priser fra 2,70 kr. pr. kWh
  • Nordisk Energy - Elselskaber bedst i test - priser fra 2,43 kr. pr. kWh
  • Velkommen - priser fra 2,45 kr. pr. kWh
  • Nettopower - Bedste i test på prisen - priser fra 2,48 kr. pr. kWh
  • NRGi - priser fra 2,41 kr. pr. kWh
  • Velkommen - priser fra 2,45 kr. pr. kWh
  • Norlys - Bedste i test multi-løsning med internet m.m. - priser fra 2,68 kr. pr. kWh
  • NRGi - priser fra 2,41 kr. pr. kWh

Vælg den rette elleverandør

Da det i 2003 blev muligt for den enkelte dansker, selv at vælge elleverandør, blev valget ikke ligefrem nemt. Der findes nemlig i dag over 40 forskellige udbydere, som du kan vælge imellem. Hertil kan du altid vælge den, der går efter en særlig mærkesag, som du finder vigtigt, eksempelvis grøn energi, men det kan også være det billigste, du helst vil have.

Uanset hvilket elselskab, du vælger, er det vigtigt, at du vælger ét, du vil blive tilfreds med. For nogle er service rigtig vigtigt, og derfor ser de ofte på, hvad andre brugere har sagt om denne elleverandør på anmeldelsesportaler, som Trustpilot, mens andre også spørger venner og familie om deres erfaringer.

I nogle tilfælde kan der være en særligt god pris, for netop det område, du bor i, og derfor kan det jo være en fordel at vælge en elleverandør, der ligger lokalt. Dog betyder det langt fra, dette altid er den bedste eller billigste løsning. Vi anbefaler, at du undersøger markedet ud fra de mærkesager, du har fokus på, og undersøger, hvad nogle elselskaber kan tilbyde. På den måde kan du vælge det, der passer dine behov bedst.

Skift nemt elleverandør

I virkeligheden er det ikke en elleverandør, du skifter, men bare eludbyderen. For elleverandøren vil altid vær den samme, uanset hvilken eludbyder, du vælger. Det er nemlig den virksomhed, der bringer din el fra kilden til din stikkontakt.

Ofte skelner elselskaber mellem forbrugselleverandører og produktionselleverandører. Hertil er den førstnævnte dit elselskab, også dem, du har en aftale med, mens den sidstnævnte er dem, der leverer strømmen, og også ofte dem, der står for produktionen af ellen - eksempelvis igennem solceller, vandkraft, vindkraft, mm.

Skifter du elselskab, kan du kan du derimod få en anden pris dit abonnement, betale for visse goder og fordele, støtte forskellige forskningsprojekter og den grønne energi. I virkeligheden kan du ikke du ikke betale med for at få grøn strøm, men du kan betale dit elselskab for at støtte op omkring grønne projekter, og på den måde er du med til at gøre strømmen i Danmark mere grøn.

Mere om os

Hos PK Medier er vi eksperter i søgemaskineoptimering, og derfor kan vi være dine eksperter på det område. Vi har gode guides, anbefalinger med mere, som du kan følge, omkring flere emner.

Skal du have lavet effektiv SEO optimering på din hjemmeside, eller skal vi hjælpe dig med et lækket UX design, så tag endelig kontakt til os.

Vores oplysninger:

Adresse: Strandlodsvej 6B, 2. th., 2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle