Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Outreach linkbuilding – lær hvordan du rækker ud til folk

Du skal se linkbuilding som en måde, hvorpå du opbygger troværdighed, i kraft af at andre anbefaler dig. Akurat som når dine bekendte anbefaler en håndværker til dig, de tidligere har benyttet sig af. Her vil du være mere tilbøjelig til at vælge den samme - fordi du ved at arbejdet er troværdigt. Sådan fungerer det også med Google - jo flere der anbefaler din side, desto højere rangering vil det give.
Af 
maler Frederiksberg

Outreach linkbuilding

Outreach linkbuilding betyder reelt set, at du rækker ud efter en virksomhed eller hjemmeside for at få dem til at linke til din hjemmeside. For hvis du får en virksomhed eller hjemmeside med høj troværdighed til at linke til din side, påvirker det din rangering på Google, og du vil komme højere op på brugernes søgeresultater på Google.

Det handler om at stræbe efter, indsamle og købe mange backlinks, disse såkaldte “anbefalinger”. Et backlink er, når en anden hjemmeside sender brugeren videre til din hjemmeside. Der er dog mere til backlinks, og hvad det gør for din hjemmeside, som du kan finde i vores artikel ‘Hvad er SEO’.

Hermed ikke sagt, at det er hvem som helst, der kan anbefale dig. Det skal være links af en vis kvalitet, så du ikke snyder dig til tops ved at oprette dig på forskellige fora og lave et eller flere link(s) til din hjemmeside. Der en masse forskellige måder, hvorpå man kan gøre det. Den den ene hedder outreach linkbuilding.  

Er du stadig i tvivl om den generelle beskrivelse af, hvad linkbuilding er, har vi lavet endnu mere dybdegående beskrivelse af linkbuilding for dig, der er endnu mere nysgerrig på emnet.

hashtag

Hvad er outreach linkbuilding?

Står du med en artikel på din side, som passer til den bestemte målgruppe, som du vil ramme, men der ikke er nogen, der kender til din hjemmeside. Lad os antage, at det omhandler sommermode til kvinder, så har du brug for at finde ud af, hvem der er de store spillere inden for netop dette marked - foretage en mindre markedsanalyse

Her kommer outreach linkbuilding netop i brug. For nu skal du række ud til disse spillere og spørge, om de kunne have lyst til dele dit link på deres side. Det er dog ikke så simpelt, da de store hjemmesider udmærket godt ved, hvad deres deling af dit content er værd.

Derfor er det ekstremt vigtigt at kommunikere, hvor relevant dit link er for dem. Ofte skal det være så unikt og kreativt, at de ikke tænker over det økonomiske aspekt men dit indhold. Outreach linkbuilding er derfor en svær discipline inden for SEO.

Kvaliteten for links

Som tidligere nævnt er det vigtigt for outreach linkbuilding at få links af høj kvalitet. Et godt link skal være fra en troværdig hjemmeside. Er det fra sider, som er irrelevante, kan det medføre at Google straffer dig, og du ryger længere ned i Google rangeringen.

Husk altid og kigge på, hvordan din branche ser ud, og hvad dine konkurrenter gør. En placering i Google varierer meget alt afhængig af, hvordan konkurrencen er på det pågældende marked. Men kan du sørge for at få lavet outreach linkbuilding med en større hjemmeside med stor troværdighed vil det hjælpe dig med at komme højere op på Google.

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle