Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

El løbehjul - Bedste elektrisk model og tilbud i 2022

Af 
Opdateret d. 29. november 2022
Det moderne el løbehjul er blevet meget populært i Danmark. Det bliver både benyttet af børn og voksne, og er en sjov og anderledes måde at komme fra a til b. I denne artikel vil vi gøre dig meget klogere på det moderne elektrisk løbehjul, og hvilke elløbehjul der er de bedste i test samt gode tilbud, så du kan finde det billigste.
bedste el løbehjul

Der er mange overvejelser, du kan gøre dig, når du skal købe dit næste el løbehjul. Der findes utallige el løbehjul med elektrisk motor, som hver især er udstyret med forskellige funktioner, således at der findes de bedste modeller til ethvert behov. Det er forskelligt om el løbehjulet kan køre i 25, 30, 40 eller 50 km/t.

De 4 bedste el løbehjul i test

Produktbedste el løbehjul
el løbehjul xiaomi essential
Ninebot segway el løbehjul
el løbehjul Denver
Pris3.800,-2.400,-1.500,-2.800,-
Vores vurderingBedste el løbehjul samlet setPæneste designBedste til børnMest for pengene
Motor300W350W120W350W
Max fart20 km/t20 km/t15 km/t20 km/t
Se mereSe mereSe mereSe mere

Nedenfor har vi samlet de elektrisk løbehjul, der er bedste i test på baggrund af forskellige faktorer - både til børn og voksne. Samtlige mærker kan ofte findes med gode tilbud, eller billigt online her.

I denne artikel kommer vi dybdegående ind på hvad der er godt ved de forskellige el løbehjul. Så læs med her, hvis du skal til at vælge hvilket som er godt til dig - om du er på udkig efter det billigste, bedste eller hvilken model der kan køre mere eller mindre end 25, 30, 40 eller 50 km/t.

Få et stort overblik

bedste el løbehjul

Xiaomi Pro 2 Nordic Edition - Bedste el løbehjul samlet set

Pris: ca. 3800-4000 kr.

Funktion: 300w motor, 3 hastigheder, fartpilot, appstyring

Fordele:

Fartpilot
Hurtig accelerationsevne
Appstyring

Ulemper:

Ikke egnet til små børn.
proshop
Hurtig levering.
God service.
Meget for pengene.

Hvorfor du skal vælge Xiaomi Pro 2 Nordic Edition

Med dette el løbehjul fra Xiaomi får du værdi for pengene. Med hele 32,6 km på kun én opladning kan du med dette elektrisk løbehjul nå meget langt.

Løbehjulet har en 300w moter og den bedste accelerationsevne, som gør den særlig hurtig. Den er udstyret med 3 hastighedsindstillinger op til 5, 15 eller 20 km/t. Dette elløbehjul indeholder en fartpilot, der gør det muligt at fastholde samme hastighed under hele turen - dette er særligt smart, hvis du skal køre en længere tur.

Dette elektrisk løbehjul har en stigningsvinkel på hele 20%, hvorfor du sagtens kan gøre på bakker og andre andre ujævne overfalder. Dens push-to-start funktion betyder, at de blot med et lille skub kan starte accelerationen i mototeren.

Med dette el løbehjul har det derfor aldrig været nemmere at komme fra a til b. Eksperterne udtaler, at løbehjulet overrasker på stortset alle parametre, og at du med dette produkt vil opleve meget god kvalitet for pengene - det er billigt i forhold til hvad du får.

Xiaomi kan ofte købes hos den nærmeste Elgiganten med gode tilbud, og forholdvist billigt. Hvis du i stedet ønsker at gode det online, kan du finde god tilbud på Mistore.dk. Det er godt til voksne eller store børn.

Læs mere om produktet her
bedste el løbehjul

Ninebot by Segway Zing C8 - Bedste el løbehjul til børn

Pris: ca. 1500 kr.

Funktion: Tophastighed på 16 km/t

Fordele:

Egnet til børn
Let at styre

Ulemper:

Maksstigning på 12%
Maks 50 kg
proshop
Hurtig levering.
God service.
Meget for pengene.

Hvorfor du skal vælge Ninebot by Segway Zing C8

Med dette el løbehjul vil du få et af de bedste udgaver til børn. Dit barn vil få et elløbehjul, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten - derimod er der kommet ekstra fokus på sikkerheden.

Med at tophastighed på 16 km/t og en rækkevidde på 10 km, kan du trygt sende dit barn ud på vejene. Dette elektrisk løbehjul er både med vægt og andre funktioner designet til at være nemt for dit barn at styre.

Udstyret kan benyttes af børn op til 12 år på maks 50kg - og er derfor ikke til voksne. Med dette el løbehjul får du et produkt, der er egnet perfekt til at øge sikkerheden omkring dit barn i trafikken uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Det er ikke den billigste model, men den er rigtig god til pengene, især hvis du holder godt øje med et godt tilbud. 

Læs mere om produktet her
el løbehjul xiaomi scooter

Pris: ca. 2.400 kr.

Funktion: Tophastighed på 20 km/t

Fordele:

App styring
20 km driftsområde

Ulemper:

Ikke god i regn
Maks 100 kg
elløbehjul
Hurtig levering.
God service.
Velkendt platform.

Hvorfor du skal vælge Xiaomi Essential el løbehjul

Hvis du vil komme hurtigt rundt på arbejde, ud og handle, på studiet eller hvad du måtte have af planer, så er dette el løbehjul en super godt løsning. Den har en max hastighed på 20 km/t., hvilket derfor sikrer dig at du ikke krydser den lovlige grænse i fart. Det står til en rigtig god pris, og du kan ofte finde den på gode tilbud ente på mærke dage for tilbud, eller med rabatter.

Denne elektriske scooter Essential fra Xiaomi har 8,5 pneumatiske dæk, som giver en bedre og mere effektiv kørsel. Det giver herunder også mere modstand ift. potentielle spidse elementer, som gør at den punkterer.

denver el løbehjul

Pris: ca. 2.800 kr.

Funktion: 350w, 25 km rækkevidde

Fordele:

Kan foldes sammen
Multifunktionel display
Et godt tilbud

Ulemper:

Batteri har ikke så lang holdbarhed
proshop
Udgået. Se andre el løbehjul hos Proshop.

Hvorfor du skal vælge Denver SCO-85351

Med et el løbehjul fra Denver får du et godt billligt tilbud og godt meget værdi for pengene. Med dens 300w moter og robuste aluminiumsstel, vil du få et hurtigt elektrisk løbehjul, der klarer over alle overflader.

Eksperterne vurderer, at du med dette elløbehjul får meget værdi for pengene. Både hastigheden og funktionerne er af bedste kvalitet og lever fuldstændig op til forventingerne, og du vil heller ikke skulle gå på kompromis med sikkerheden af el løbehjulet.

Det kan benyttes til store børn og voksne.

Læs mere om produktet her
GORUN10COMFORT
God pris

GoRunner Comfort

Pris: ca. 4000 kr.

Funktion: 350w, op til 30 km rækkevidde

Fordele:

Cruise Control
God til prisen
LED-pærer i lygter

Ulemper:

Lidt langsom acceleration
Ingen tilknyttet app
proshop
Udgået. Se andre el løbehjul hos Proshop.

Hvorfor du skal vælge GoRunner Comfort

Til en rigtig god pris kan du investere i et rigtig godt el løbehjul her. Denne GoRunner Comfort med 10” hjul er virkelig et godt løbehjul til pengene. Du kan med sikkerhed tage dig nogle gode lange ture på et elektrisk transportmiddel som dette. 

Du får med dette elløbehjul et godt og solidt transportmiddel, som på bedste og grønneste vis kan fragte dig fra A-B nemt og effektivt. Det er godkendt og lovligt i Danmark og overholder alle kravene for en el løbehjul. Den sædvanlige normalpris ligger på omkring 4.000 kr., men hvis du finder den på tilbud er der ofte lidt at hente i besparelser.

Dette produkt har CruiseControl, så tingene ikke slipper ud af dine hænder. Det gør at du justere farten på dit elløbehjul mens du kører, så du ikke behøver at holde øjnene på den lille skærm. Det højner sikkeheden på et elektrisk løbehjul som dette GoRunner.

Et godt tilbud på et af de bedste el løbehjul giver dig i dette tilfælde også LED-lygter, 350W, utallige timer, et aftageligt batteri og et hav af andre funktioner og fordele. Med 10” hjul får du en sikker, naturlig og rolig kørsel, da de er store og ikke lader sig påvirke af “bump” på vejen.

Læs mere om produktet her
Lang rækkevidde

SoFlow SO4

Pris: ca. 3600 kr.

Funktion: 500w, op til 40 km rækkevidde

Fordele:

40 km pr. opladning
App styring
Maksimum belastning på 150 kg

Ulemper:

Batterilevetiden kunne have været længere

Hvorfor du skal vælge SoFlow SO4

Moderne og frisk design på et elektrisk løbehjul indenfor en rimelig prisklasse. Med sit smarte design skiller dette elløbehjul sig ud. Det formår at holde et lækkert stramt look, men fortsat også have fokus på en masse fine funktioner.

Det første der er spændende at fremhæve er den tilknyttede App styring til dette el løbehjul. Det gør, at den er ekstra intelligent og smart. Denne funktion er en mobil app

Den holder sig indenfor lovens rammer, og kan derfor kun køre op til 20 km/t, hvilket er den danske maximum grænse på dette produkt i trafikken. Et elektrisk løbehjul har et batteri på 500W og der er godt med power i det samt at den accelererer hurtigt, det giver fordele i trafikken, hvor du ikke skal hænge i bremsen.

Den kan trække en den rundt med sin store motor, og derfor er maksimum belastningen også op til 150 kg. Hvilket indikerer at den bestemt kan trække de fleste voksne mennesker rundt. 

Hvilket tilbehør kan man købe?

Udover at investere i et elektrisk løbehjul skal du også være opmærksom på det vigtigste tilbehør, som er en klar anbefaling at købe. Når du kører på et el løbehjul færdes du nemlig i trafikken på samme vilkår som alle andre. Der er faktisk flere ting du skal være opmærksom på i trafikken, når du færdes på dette - som du kan læse mere om senere. Lad os her komme til tilbehøret.

Først er det vigtigt at købe en cykelhjelm. Det kan både være de normale hardcase, hård plastik, hjelme, eller de oppustelige Hövding, som er begyndt at blive moderne. Den sidst nævnte er en form for airbag til cyklister eller folk på elløbehjul - køb dem på tilbud og spar lidt penge, da de er dyre.

Hvad bør du overveje, når du køber et el løbehjul?

Til voksne eller børn? Først og fremmest er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der findes forskellige modeller, som er lavet til en specifik aldersgrupper. Hvis du er på udkig efter et el løbehjul til dit barn, bør du altid købe en udgave, der egner sig til dit barns eller børn alder. Udgaverne til børn er naturligvis dyrere end til voksne, men du kan sagtens finde gode tilbud på elløbehjul til voksne.

Batteri: Når du køber et el løbehjul kan du både finde udgaver med store og små batterier. De kraftigste modeller på markedet vil ofte have en rækkevidde på op til 60 km, imens de mindre kraftige elektrisk løbehjul har en rækkevidde på ca 20km.

Hvis du forventer at skulle gør lange distancer, eller bare gerne vil undgå at oplade dit el løbehjul for ofte, så kan du med fordel købe en model med en længere rækkevidde. Elektrisk løbehjul til voksne er ofte dem som kan køre langt og har lang rækkevidde, da dette ikke er nødvendigt til børn. De benytter det ofte kun som legetøj. De bedste elløbehjul til børn er derfor dem som ikke kører for langt.

Man kan på nettet findes mange forskellige modeller med forskellige motorer. Nogle reklamerer med at have el løbehjul med 5000W, men dette er både unødvendigt og kan være farligt. En ydeevne på 5000W er langt mere, end du behøver i Danmark og efter reglerne, da man skal overholde hastighedsbegrænsningerne sat i 2022. Det betyder at med motorer der kan køre 25, 30, 40 eller 50 km/t er ulovligt at anvende i dansk trafik, hvis du køre mere end de 20 km/t.

Ud fra adskillige test kan det hurtigt vurderes, at man bestemt ikke behøver mere end 3000W, især hvis man bare har tanker om at suse rundt i byer som København, Århus eller lignende. Her kan 2000W, eller sågar 1000W, være mere end nok, og i mange tilfælde det bedste valg, når det kommer til test til både børn og voksne i 2022. Test det selv ud.

Hastighed: De fleste modeller der forhandles i Danmark kan max køre 20 km/t. Det er fordi, at det i Danmark ikke er lovligt at køre mere end 20 km/t i timen på det smarte elektrisk løbehjul. Der findes også til tider mange som kører op til 25 km/t.

Selvom nogle modeller kan køre mere end 20 km/t anbefales det, at du altid overholder en grænse på 20 km - også når du befinder dig på privat vej.

Selvom det kan være fristene at købe det dyreste, det hurtigste eller det vildeste elløbehjul, så skal man alligevel passe lidt på med sine valg. Det er nemlig vigtig at overholde reglerne. Derfor kan du sagtens vælge det hurtigste el-løbehjul, , som kan køre helt op til 40 eller 50 km/t, men du må stadig kun køre 20 km/t på det ifølge regler fra 2022.

Vedligeholdelse af et el løbehjul

Hvad end du har købt dit el-løbehjul billigt på tilbud, eller om du har købt det bedste af de bedste til fuld pris, så skal man altid passe på sit elløbehjul for enhver pris. Der er ingen grund til at bruge undøvendige penge på noget, man alligevel ikke sætter pris på.

Derfor har vi her lavet en række gode råd, som man kan følge, hvis man ønsker at passe på sit el-løbehjul på bedste vis. Det er gode råd til, hvordan du passe på det og vedligeholder det - uanset om det er dit el løbehjul til børn eller jer som voksne.

Vigtigst af alt er at holde det rent. Har du været ude og køre København rundt på en våd regnvejrsdag og har kørt igennem både mudder og snaskede vandpytter, så er det altid en god ide lige at rengøre løbehjulet, når du når hjem. Det samme gælder i vintermånederne, når salten spredes på vejene. Dette kan nemlig også skade dit elløbehjul.

Du bør med forsigtighed vaske saltrester, mudder og andet godt af med en fugtet klud, og du kan fjerne snavs fra steder, hvor du ellers ikke kan komme til med en klud ved hjælp af en gammel tandbørste. Dette gælder naturligvis både for el løbehjul til voksne, såvel som for børneløbehjul med elektrisk motor.

Test ikke skæbnen og lad ikke dit el-løbehjul forgå. Det hurtigste skidt til at ødelægge det er netop vejsalt, fordi det ødelægger belægningen. Ved du ikke selv, hvordan man renser et el løbehjul, så kan du med fordel henvende dig til en voksen eller en professionel, hvis du selv er voksen. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig.

Regler for el løbehjul

Der er forskellige ting, der er vigtige at tage hensyn til, når det komme til elløbehjul. Selvom der kan komme god fart på det bedste elektrisk løbehjul i test, så er det dog ikke nødvendigt at lave en indregistrering, da der ikke er tale om et køretøj, såsom en bil, en motorcykel eller lignende.

Dog er det stadig vigtigt at være opmærksom på regler, som er gældende for både biler og el løbehjul, herunder eksempelvis fartgrænsen og så videre. Især hvis du som voksne ansvarlige benytter dig af det elektriske løbehjul.

Selvom el løbehjul har mere tilfældes med en cykel, i hvert fald i forhold til de gældende regler, så er det alligevel vigtig at overholde fartgrænsen for at undgå bøder. Hvis du er bekymret for at overskride fartgrænsen, så skal du blot undgå at købe modeller der kan køre op til 25, 30, 40 og 50 km/t. 

Hos Rådet for Sikker Trafik kan du læse meget mere om lovgivningen for 2022, for el løbehjul, i detaljer, men vi vil her gennemgå de vigtigste punkter, som er helt afgørende, for kørsel på et elektrisk løbehjul.

 • Færdsel på elektrisk løbehjul sker ud fra cykelreglerne for 2022, herunder cykelskiltning og -signaler. Færdsel skal derfor også ske på cykelstien. Hold dig desuden fra fodgængerfelter, fortov og lignende, da elløbehjul ikke må færdes herpå.
 • Maksimal hastighed på 20 km/t. Løbehjulet må heller ikke ikke kunne køre hurtigere end denne fartgrænse.
 • Giv tegn ved stop og sving.
 • Minimumsalderen er 15 år. Er man under 15 år skal man følges med en voksen, der selv er minimum 18 år. Derfor skal små børn benytte derhjemme som legetøj, hvis det er relevant.
 • Brug af cykelhjelm ved færdsel på elektrisk løbehjul. Det koster en bøde på 1.500 kr., hvis ikke man benytter sig af cykelhjelm ved færsel på el løbehjul. Det gælder både voksne og børn.
 • Kun én person må være på løbehjulet ad gangen.
 • Dit el løbehjul skal have lys på - hele døgnet rundt.
 • Du må ikke være påvirket af stoffer, når du færdes på elektrisk løbehjul - der er nultolerance på dette. Desuden er promillegrænsen, ligesom ved kørsel i bil eller på motorcykel, på 0,5.

Du kan også læse mere om reglerne i detaljer i vores artikel om netop regler for el løbehjul i 2022.

Forsikring af el løbehjul

Ligesom med så meget andet, så skal der naturligvis også noget forsikring på selv det bedste elløbehjul - især hvis det er voksne som benytter det som transport. Vi gennemgår her, hvad der er værd at vide i forhold til forsikring af el løbehjul.

Indbosforsikring

Denne type forsikring dækker dig, hvis du får stjålet dit løbehjul, eller hvis nogen yder hærværk mod dit el løbehjul. Dog skal du være opmærksom på, at elløbehjul ikke altid er dækket ind under din indbosforsikring, derfor bør du tjekke op på dette hos dit forsikringsfirma. 

Ulykkesforsikring

Skulle du komme til skade ved færdsel på dit elløbehjul, så er det godt at have en ulykkesforsikring på dette. Her får du nemlig økonomisk kompensation, hvis du skulle komme til skade under kørslen. Det er dog her også vigtigt at tjekke op på, om din forsikring også dækker et elektrisk løbehjul under denne type forsikring.

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring dækker, hvis du skulle komme til at skade andre med dit elløbehjul. Dette gælder både hvis en ven låner dit el løbehjul, eller hvis du skulle komme til at køre eller vælte ind i nogen. Har du ikke en sådan forsikring, så kan du selv komme til at skulle punge ud, hvis du skader andre.

Fordele ved et el løbehjul - til både børn og voksne

Der findes mange gode grund til at vælge det bedste el løbehjul. Ikke nok med, at du får et køretøj, som du kan have med dig de fleste steder, så er det også et relativt billigt alternativ til eksempelvis bil eller offentlig transport, især hvis du kan få det på tilbud. Herunder lister vi nogle af de mange fordele ved det bedste elløbehjul i test.

Fordele du opnår med et elektrisk løbehjul:

Du kan komme hurtigt og vidt omkring på det i byen

Mange typer af elløbehjul kan køre helt op til 20 km på én enkelt opladning. Du kan altså komme langt omkring, når du vælger et el løbehjul som dit foretrukne transportmiddel.

Desuden giver et el løbehjul dig masser af mobilitet, fordi det kan komme rundt omkring ad små veje og stier, og så kan du tage det med dig i både bus og tog.

Det er sjovt at køre på

Et elektrisk løbehjul er et skønt valg til enhver aldersgruppe - børn som voksne. Et el løbehjul er nemlig ikke kun for børn og unge, men kan også sagtens bruges af ældre aldersgrupper. Test det selv af, måske bliver det den bedste måde at komme frem og tilbage fra arbejdet på.

el løbehjul er sjove at køre på

Det er sjovt at køre rundt på sit el løbehjul. Man kommer hurtigt frem og bruger ikke krafter på det.

Det er et billigt og økonomisk alternativ til andre transportmidler

El løbehjul er et af de bedste transportmidler, når det kommer til økonomi. Det kan godt være, at selve løbehjulet er til den dyre side, når man skal ud og investere i det, men i længden vil det være en både god og billigt løsning, og ikke mindst et godt alternativ, til transport i dagligdagen. Det er den billigste løsning på en elektrisk transport.

De fleste elløbehjul kan oplades på mellem 3 og 5 timer, og i forhold til elpriserne for en opladning, vil det betyde, at du kan oplade det for omkring 2-7 kroner, alt afhængigt af, hvornår på dagen du vælger at oplade det, og ikke mindst, hvilket elselskab, du benytter. Det kan derfor både blive billigt od dyrt, alt efter forbrug og udbyder af strøm.

Det er praktisk at have med at gøre

Som nævnt ovenfor, så er et elektrisk det bedste valg, hvis du gerne vil have mulighed for at kunne bevæge dig rundt helt mobilt. Det kan nemlig ofte pakkes sammen og tages med i bilen, i toget eller i bussen.

Desuden er det nemt at opbevare derhjemme. Et elløbehjul fylder nemlig ikke ret meget. Du kan enten have det stående i et skur, i cykelkælderen, have det stående ind i dit hjem, måske i bryggerset eller et andet sted, hvor der lige er plads. Derfor er dette bestemt ikke en ulempe. Tværtimod.

el løbehjul kan hurtigt foldes sammen

Løbehjulene kan hurtigt foldes sammen. De vejer dog også en god del, så man kan ikke slæbe rundt på dem for længe, før det begynder at blive lidt irriterende.

Det er klimavenligt under brug

Modsat busser, biler, motorcykler og toge, så forurener et el løbehjul ganske lidt. Det koster naturligvis lidt på produktionen, men ellers er driften af et el løbehjul forholdsvist klimavenligt. Så går du meget op i miljøet, så er dette og cyklen nok de to bedste valg.

Du får masser af frisk luft ved at køre på det.

Mange mener ikke, at et elektrisk løbehjul nødvendigvis er et sundt valg, men undersøgelser viser faktisk, at det kan det være. Ikke nok med, at du får masser af frisk luft, mens du kører på det, så kan du også forbrænde hele 150 kalorier for 30. minut, dette viser en test fra University of Brighton.

Foruden dette, så kan et elektrisk løbehjul hjælpe med at styrke din core. Ved at bruge dine hænder og din krop til at holde dig oppe og kørende, bruger du nogle muskler, du ellers ikke ville bruge ved at sidde i en bil eller i en bus.

Vi kunne blive ved. Derfor er det da også anbefalelsesværdigt at købe det på tilbud, så du kan få den bedste pris, når du skal ud og have en test af dine skills på et elektrisk løbehjul. Der er heldigvis masser af muligheder for at finde det bedste el løbehjul på tilbud for dig, der er nemlig masser af forhandlere på markedet.

Der er heller ingen grund til at betale det vide ud af øjnene for det bedste elløbehjul, hvis det ikke er nødvendigt. Det behøver ikke at være hverken dyrt eller på tilbud for at være værd at købe.

Må man tune sit elløbehjul?

Det er som sådan ikke ulovligt at tune sit el løbehjul eller elektriske scooter, men du må blot ikke overskride fartgrænsen på de 20 km/t - uanset om det er et elløbehjul til børn og voksne. Derfor må du ikke benytte det uden for privat grund, hvis du har tunet dit bedste elektriske løbehjul, til at kunne køre helt op til 50 km/t.

Vi anbefaler dog aldrig at man piller ved sit elløbehjul, uanset om det har været et billigt eller dyrt produkt, da du kan komme til at forårsage skade på dig selv, og omrokere på ting, som ikke skal og hvorfor du derfor kan køre galt. Det gælder især hvis det er et til børn.

Det kan være farligt at justere på batteriet, hvis du ikke har viden om dette område, og du kan ødelægge et ellers billigt løbehjul, for derfor og skulle købe et nyt. Og det bliver i sidste ende på ingen måde den billigste løsning.

Husk at køre ansvarligt

Når du bevæger dig, som voksne, rundt på et enten dyrt eller billigt el løbehjul, skal du være opmærksom på ikke at være påvirket, som tidligere beskrevet. Det er muligt at få frataget sit kørerkort, hvorpå du også kan blive sigtet på anden vis.

Folk er blevet sigtet for spirituskørsel i København og tillige også nogle sigtet for at benytte et elektrisk løbehjul på euforiserende stoffer. Du kan derudover også få en bøde for uansvarlig kørsel på dit hjul. Børn som voksne. Og det er ikke det billigste.

Hvis du overtræder færdselsreglerne, såsom fartgrænse, anden trafikal situation koster det 1.000 kr i bøde. Hvis du kører uden cykelhjelm kan det koste dig op mod 1.500 kr. Hvilket er billigt sluppet.

el løbehjul regler

Kører du på et elektrisk løbehjul med en promille på ove 0,5 % kan du modtage en 2000 bøde første gang og næste gang 4000 kr., hvilket bestemt ikke er billigt. Og herrefter hvis det sker igen, kan du få tilsigtet en fængselsstraf. Så kør forsvarligt og vær et forbillede for dine børn.

Hvis det er børn under 15 som kører på et elektrisk løbehjul i trafikken kan der ligeledes også forekomme bøder, hvis de færdes uforsvarligt, men blot ved kørsel vil forældre blive kontaktet. 

Vi vil derudover anbefale at man ikke kører i regnvejr, da det kan beskadige batteriet på dit el løbehjul. Et elektrisk produkt og strøm er sjældent en god ide. Men hold dog øje med nogle certificeringer, som indikerer at de kan være gode i regnvejr og vand.

Kan man købe et elektrisk løbehjul brugt? 

Er du glad for at shoppe genbrug? Der er rigtig mange gode grunde til at shoppe genbrugte ting- både hvad angår tøj, møbler og og transportmidler. Når du køber el løbehjulet brugt sparer du både rigtig mange penge, men du vil også kunne købe det med helt god samvittighed overfor miljøet. Ud over at gøre miljøet en god tjeneste, vil du også have mulighed for at købe det bedste elektrisk løbehjul til en markant billigere pris. 

Hvis du overvejer at købe en el løbehjul brugt, så er det nogle specifikke ting, du med fordel kan være opmærksom på. 

 1. Køb ikke det allerbilligste. Du har nok hørt dette råd i andre situationer - men der er altså noget om snakken. Hvis du leder i annoncer på f.eks. DBA efter det bedste tilbud på en elektrisk model, vil det være en dum idé at købe den billigste model, du finder. Det kan nemlig være mange grunde til, at folk vælger at sælge deres el løbehjul meget billigere end de øvrige - og tit kan det være forbundet med, at modellen har taget skade, eller der er nogle specifikke funktioner, der ikke virker. 
 2. Ydermere kan du med fordel lede på flere sider end blot DBA. Der findes i dag mange eksempler på hjemmesider, hvor du kan købe den bedste bruge el løbehjul modeller på markedet. Hvis du har en Facebook bruger kan du med fordel lede på Facebook Marketplace, som rigtig mange benytter til at sælge bruge ting indenfor alverdens kategorier. 
 3. Vær opmærksom på slid. Et elektrisk løbehjul kan sagtens blive slidt, hvis det er blevet brugt meget igennem flere år, hvorfor du altid bør undersøge slitage på el løbehjulet. Du kan f.eks. Tjekke hjulene og vurdere, om de stadig er i god stand. 


Disse tre ting er blot nogle eksempler på hvad du kan kigge efter, når du vælger at købe el løbehjulet brugt. Der er massere penge at spare, hvis du køber det bedste elektrisk løbehjul brugt fremfor nyt, og i langt de fleste tilfælde vil du sagtens kunen finder brugte modeller af bedste kvalitet. Desuden har du også mulighed for at sætte eget præg på dit brugte el løbehjul, ved f.eks. At udsmykke det med klistermærker eller andet, som giver det et personligt præg. 

Interesseret i flere test og guides relaterede til el løbehjul?

Læs om el løbehjul 30 km/t her - husk de ikke er lovlig på offentlige veje.

Vil du sidde ned når du kører? Så tjek el løbehjul med sæde her.

Er du voksen og vil køre rundt? Så læs om el løbehjul til voksne her.

Husk at overhold el løbehjul regler, ellers kan du ende med at få en bøde at ordensmagten.

Du kan se på forskellige brands herunder også Denver el løbehjul.

FAQ

Har jeg brug for et el løbehjul?
Et el-løbehjul er super praktisk især, hvis du er bosat i en større by. Det er et transportmiddel, som sagtens kan erstatte en cykel, bus og andre transportmidler. 
Er el løbehjul lovlige i Danmark?
Ja, de er lovlige i Danmark. Der er nogle færdselsregler, som dog skal overholdes. Du skal være fyldt 15 år og følge cykelreglerne. 
Hvor meget koster et el løbehjul?
Ligesom alt andet afhænger det af modellen. Men du skal nok regne med, at afsætte 1-3 tusinde kroner. 
Levetiden er normalt 500 - 1200 opladninger. Altså kan du køre mange ture før du skal udskifte dit batteri.

Angivelse af kilder og test

 1. Se Toms Guide for mere inspiration. 
 2. T3 har også skrevet en god artikel
 3. Se hvad Cnet skriver om forskellige el løbehjul her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle