Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

El løbehjul - Bedste elektrisk model og tilbud i 2022

Det moderne el løbehjul er blevet meget populært i Danmark. Det bliver både benyttet af børn og voksne, og er en sjov og anderledes måde at komme fra a til b. I denne artikel vil vi gøre dig meget klogere på det moderne elektrisk løbehjul, og hvilke elløbehjul der er de bedste i test samt gode tilbud.
Af 
Opdateret d. 11. juli 2022
bedste el løbehjul

Der er mange overvejelser, du kan gøre dig, når du skal købe dit næste el løbehjul. Der findes utallige el løbehjul med elektrisk motor, som hver især er udstyret med forskellige funktioner, således at der findes de bedste modeller til ethvert behov.

Vores anbefalinger

el løbehjul

Xiaomi Pro 2 Nordic Edition

Fartpilot
Hurtig accelerationsevne
Appstyring
bedste el løbehjul

Ninebot by Segway Zing C8

Egnet til børn
Let at styre
Tophastighed på 16 km/t
Xiaomi elektrisk løbehjul essential

Xiaomi Essential

20 km/t
20 km rækkevidde
Dobbelt bremser

Interesseret i flere elektriske løbehjul?  🚀

Hvis du er interesseret i at se et større udvalg af el løbehjul, kan du browse videre i kataloget hos Elgiganten.

Se katalog
Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Lad os komme til sagen - de bedste i 2022

Nedenfor har vi samlet de elektrisk løbehjul, der er bedste i test på baggrund af forskellige faktorer. Samtlige mærker kan ofte findes med gode tilbud hos nærmeste Elgiganten.

Bedst i test brødristere:
Bedste samlet set: Xiaomi Pro 2 Nordic Edition
Bedste til børn: Ninebot by Segway Zing C8
Høj værdi for pengene: Denver SCO-80130

I denne artikel

I denne artikel kommer vi dybdegående ind på hvad der er godt ved de forskellige el løbehjul. Så læs med her, hvis du skal til at vælge hvilket som er godt til dig.

De bedste el løbehjul i 2022

Xiaomi el løbehjul
Bedste samlet set

Xiaomi Pro 2 Nordic Edition

Pris: ca. 3800-4000 kr.

Funktion: 300w motor, 3 hastigheder, fartpilot, appstyring

Fordele:

Fartpilot
Hurtig accelerationsevne
Appstyring

Ulemper:

Ikke egnet itl små børn.
proshop
Hurtig levering.
God service.
Meget for pengene.

Hvorfor du skal vælge Xiaomi Pro 2 Nordic Edition

Med dette el løbehjul fra Xiaomi får du værdi for pengene. Med hele 32,6 km på kun én opladning kan du med dette elektrisk løbehjul nå meget langt.

Løbehjulet har en 300w moter og den bedste accelerationsevne, som gør den særlig hurtig. Den er udstyret med 3 hastighedsindstillinger op til 5, 15 eller 20 km/t. Dette elløbehjul indeholder en fartpilot, der gør det muligt at fastholde samme hastighed under hele turen - dette er særligt smart, hvis du skal køre en længere tur.

Dette elektrisk løbehjul har en stigningsvinkel på hele 20%, hvorfor du sagtens kan gøre på bakker og andre andre ujævne overfalder. Dens push-to-start funktion betyder, at de blot med et lille skub kan starte accelerationen i mototeren.

Med dette el løbehjul har det derfor aldrig været nemmere at komme fra a til b. Eksperterne udtaler, at løbehjulet overrasker på stortset alle parametre, og at du med dette produkt vil opleve meget god kvalitet for pengene.

Xiaomi kan ofte købes hos den nærmeste Elgiganten med gode tilbud. Hvis du i stedet ønsker at gode det online, kan du finde god tilbud på Mistore.dk.

Læs mere om produktet her
bedste el løbehjul
Bedste til børn

Ninebot by Segway Zing C8

Pris: ca. 1500 kr.

Funktion: Tophastighed på 16 km/t

Fordele:

Egnet til børn
Let at styre

Ulemper:

Maksstigning på 12%
Maks 50 kg
proshop
Hurtig levering.
God service.
Meget for pengene.

Hvorfor du skal vælge Ninebot by Segway Zing C8

Med dette el løbehjul vil du få et af de bedste udgaver til børn. Dit barn vil få et elløbehjul, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten - derimod er der kommet ekstra fokus på sikkerheden.

Med at tophastighed på 16 km/t og en rækkevidde på 10 km, kan du trygt sende dit barn ud på vejene. Dette elektrisk løbehjul er både med vægt og andre funktioner designet til at være nemt for dit barn at styre.

Udstyret kan benyttes af børn op til 12 år på maks 50kg. Med dette el løbehjul får du et produkt, der er egnet perfekt til at øge sikkerheden omkring dit barn i trafikken uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Læs mere om produktet her
Denver el løbehjul
Et godt tilbud

Denver SCO-80130

Pris: ca. 2300 kr.

Funktion: 300w, 12 km rækkevidde

Fordele:

Kan foldes sammen
Multifunktionel display
Et godt tilbud

Ulemper:

Batteri har ikke så lang holdbarhed
proshop
Udgået. Se andre el løbehjul hos Proshop.

Hvorfor du skal vælge Denver SCO-80130

Med et el løbehjul fra Denver får du et godt tilbud og godt meget værdi for pengene. Med dens 300w moter og robuste aluminiumsstel, vil du få et hurtigt elektrisk løbehjul, der klarer over alle overflader.

Eksperterne vurderer, at du med dette elløbehjul får meget værdi for pengene. Både hastigheden og funktionerne er af bedste kvalitet og lever fuldstændig op til forventingerne, og du vil heller ikke skulle gå på kompromis med sikkerheden af el løbehjulet.

Læs mere om produktet her

Hvad bør du overveje, når du køber et el løbehjul?

Voksen eller barn? Først og fremmest er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der findes forskellige modeller, som er lavet til en specifik aldersgrupper. Hvis du er på udkig efter et el løbehjul til dit barn, bør du altid købe en udgave, der egner sig til dit barns alder. Udgaverne til børn er naturligvis dyrere end til voksne, men du kan sagtens finde gode tilbud på elløbehjul til voksne.

Batteri: Når du køber et el løbehjul kan du både finde udgaver med store og små batterier. De kraftigste modeller på markedet vil ofte have en rækkevidde på op til 60 km, imens de mindre kraftige elektrisk løbehjul har en rækkevidde på ca 20km.

Hvis du forventer at skulle gør lange distancer, eller bare gerne vil undgå at oplade dit el løbehjul for ofte, så kan du med fordel købe en model med en længere rækkevidde.

Man kan på nettet findes mange forskellige modeller med forskellige motorer. Nogle reklamerer med at have el løbehjul med 5000W, men dette er både unødvendigt og kan være farligt. En ydeevne på 5000W er langt mere, end du behøver i Danmark og efter reglerne, da man skal overholde hastighedsbegrænsningerne sat i 2022.

Ud fra adskillige test kan det hurtigt vurderes, at man bestemt ikke behøver mere end 3000W, især hvis man bare har tanker om at suse rundt i byer som København, Århus eller lignende. Her kan 2000W, eller sågar 1000W, være mere end nok, og i mange tilfælde det bedste valg, når det kommer til test til både børn og voksne i 2022. Test det selv ud.

Hastighed: De fleste modeller der forhandles i Danmark kan max køre 20 km/t. Det er fordi, at det i Danmark ikke er lovligt at køre mere end 20 km/t i timen på det smarte elektrisk løbehjul.

Selvom nogle modeller kan køre mere end 20 km/t anbefales det, at du altid overholder en grænse på 20 km - også når du befinder dig på privat vej.

Selvom det kan være fristene at købe det dyreste, det hurtigste eller det vildeste elløbehjul, så skal man alligevel passe lidt på med sine valg. Det er nemlig vigtig at overholde reglerne. Derfor kan du sagtens vælge det hurtigste el-løbehjul, men du må stadig kun køre 20 km/t på det ifølge regler fra 2022.

Vedligeholdelse af et el løbehjul

Hvad end du har købt dit el-løbehjul billigt på tilbud, eller om du har købt det bedste af de bedste til fuld pris, så skal man altid passe på sit elløbehjul for enhver pris. Der er ingen grund til at bruge undøvendige penge på noget, man alligevel ikke sætter pris på.

Derfor har vi her lavet en række gode råd, som man kan følge, hvis man ønsker at passe på sit el-løbehjul på bedste vis. Det er gode råd til, hvordan du passe på det og vedligeholder det.

Vigtigst af alt er at holde det rent. Har du været ude og køre København rundt på en våd regnvejrsdag og har kørt igennem både mudder og snaskede vandpytter, så er det altid en god ide lige at rengøre løbehjulet, når du når hjem. Det samme gælder i vintermånederne, når salten spredes på vejene. Dette kan nemlig også skade dit elløbehjul.

Du bør med forsigtighed vaske saltrester, mudder og andet godt af med en fugtet klud, og du kan fjerne snavs fra steder, hvor du ellers ikke kan komme til med en klud ved hjælp af en gammel tandbørste. Dette gælder naturligvis både for el løbehjul til voksne, såvel som for børneløbehjul med elektrisk motor.

Test ikke skæbnen og lad ikke dit el-løbehjul forgå. Det hurtigste skidt til at ødelægge det er netop vejsalt, fordi det ødelægger belægningen. Ved du ikke selv, hvordan man renser et el løbehjul, så kan du med fordel henvende dig til en voksen eller en professionel, hvis du selv er voksen. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig.

Regler for el løbehjul

Der er forskellige ting, der er vigtige at tage hensyn til, når det komme til elløbehjul. Selvom der kan komme god fart på det bedste elektrisk løbehjul i test, så er det dog ikke nødvendigt at lave en indregistrering, da der ikke er tale om et køretøj, såsom en bil, en motorcykel eller lignende.

Dog er det stadig vigtigt at være opmærksom på regler, som er gældende for både biler og el løbehjul, herunder eksempelvis fartgrænsen og så videre. Selvom el løbehjul har mere tilfældes med en cykel, i hvert fald i forhold til de gældende regler, så er det alligevel vigtig at overholde fartgrænsen for at undgå bøder.

Hos Rådet for Sikker Trafik kan du læse meget mere om lovgivningen for 2022, for el løbehjul, i detaljer, men vi vil her gennemgå de vigtigste punkter, som er helt afgørende, for kørsel på et elektrisk løbehjul.

 • Færdsel på elektrisk løbehjul sker ud fra cykelreglerne for 2022, herunder cykelskiltning og -signaler. Færdsel skal derfor også ske på cykelstien. Hold dig desuden fra fodgængerfelter, fortov og lignende, da elløbehjul ikke må færdes herpå.
 • Maksimal hastighed på 20 km/t. Løbehjulet må heller ikke ikke kunne køre hurtigere end denne fartgrænse.
 • Giv tegn ved stop og sving.
 • Minimumsalderen er 15 år. Er man under 15 år skal man følges med en voksen, der selv er minimum 18 år.
 • Brug af cykelhjelm ved færdsel på elektrisk løbehjul. Det koster en bøde på 1.500 kr., hvis ikke man benytter sig af cykelhjelm ved færsel på el løbehjul.
 • Kun én person må være på løbehjulet ad gangen.
 • Dit el løbehjul skal have lys på - hele døgnet rundt.
 • Du må ikke være påvirket af stoffer, når du færdes på elektrisk løbehjul - der er nultolerance på dette. Desuden er promillegrænsen, ligesom ved kørsel i bil eller på motorcykel, på 0,5.

Du kan også læse mere om reglerne i detaljer i vores artikel om netop regler for el løbehjul i 2022.

Forsikring af el løbehjul

Ligesom med så meget andet, så skal der naturligvis også noget forsikring på selv det bedste elløbehjul. Vi gennemgår her, hvad der er værd at vide i forhold til forsikring af el løbehjul.

Indbosforsikring

Denne type forsikring dækker dig, hvis du får stjålet dit løbehjul, eller hvis nogen yder hærværk mod dit el løbehjul. Dog skal du være opmærksom på, at elløbehjul ikke altid er dækket ind under din indbosforsikring, derfor bør du tjekke op på dette hos dit forsikringsfirma. 

Ulykkesforsikring

Skulle du komme til skade ved færdsel på dit elløbehjul, så er det godt at have en ulykkesforsikring på dette. Her får du nemlig økonomisk kompensation, hvis du skulle komme til skade under kørslen. Det er dog her også vigtigt at tjekke op på, om din forsikring også dækker et elektrisk løbehjul under denne type forsikring.

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring dækker, hvis du skulle komme til at skade andre med dit elløbehjul. Dette gælder både hvis en ven låner dit el løbehjul, eller hvis du skulle komme til at køre eller vælte ind i nogen. Har du ikke en sådan forsikring, så kan du selv komme til at skulle punge ud, hvis du skader andre.

FAQ

Har jeg brug for et el løbehjul?
Et el-løbehjul er super praktisk især, hvis du er bosat i en større by. Det er et transportmiddel, som sagtens kan erstatte en cykel, bus og andre transportmidler. 
Er el løbehjul lovlige i Danmark?
Ja, de er lovlige i Danmark. Der er nogle færdselsregler, som dog skal overholdes. Du skal være fyldt 15 år og følge cykelreglerne. 
Hvor meget koster et el løbehjul?
Ligesom alt andet afhænger det af modellen. Men du skal nok regne med, at afsætte 1-3 tusinde kroner. 
Levetiden er normalt 500 - 1200 opladninger. Altså kan du køre mange ture før du skal udskifte dit batteri.

Angivelse af kilder og test

 1. Se Toms Guide for mere inspiration. 
 2. T3 har også skrevet en god artikel
 3. Se hvad Cnet skriver om forskellige el løbehjul her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle