Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

El ladcykel test - Find den bedste elektrisk model 2023

Er du på jagt efter en el ladcykel test, kan der hjælpe dig frem til den rette model for dig? Her finder du den model med elektrisk motor, der er bedst i test 2023 til både dame og mand samt de bedste tilbud. Vi har samlet en oversigt over alt det, du bør vide, samt gode modeller og priser.
Af 
Opdateret d. 17. maj 2023
bedste el ladcykel 2022

Nedenfor finder du en guide til, hvilken model du bør købe. Du kan både finde gode tilbud på elektrisk model til dame og mand, og vi har på vegne af ekspertvurderinger samlet de modeller med lad og elektrisk motor, der er bedst i test i 2023. 

De 6 bedste el ladcykel i test

Der er super mange fordele ved at blive ejer af denne slags cykel, eller bare en cykel med lad. Vi mener faktisk, at uanset om din model er med eller uden el, så er den virkelig investeringen værd (hvilket flere test også nævner). Ikke nok med at den elektrisk cykel med lad giver en masse funktionel værdi, da du kan hente børnene let og hurtigt i cyklen på vej hjem fra arbejde, men den giver også kvalitet i form af socialt samvær.

Lad os komme til sagen og nærme os en stor oversigt over de bedste airfryers i test i 2023, så du kan komme i gang med den gode fedtfattige madlavning. Hold godt øje her på siden for gode tilbud, priser, kampagner og anden form for nedslag i prisen på din airfryer.

Hvad er den rigtige model for dig?

Dette transportmiddel er med sikkerhed investeringen værd (især hvis du finder den billig på tilbud), da det ikke blot har funktionelle egenskaber men bringer også sociale og hyggelige stunder i København med sig. En el ladcykel findes i mange prisklasser, men du kan ofte finde den smarte cykel med lad på tilbud i 2023.

I denne artikel

Løbende i denne artikel, kommer vi omkring forskellige modeller med elektrisk motor, som hver især har både fordele og ulemper. Det kan være subjektivt, hvad man mener, den helt rette model med lad foran er. Men vi giver vores bud på nogle af de bedste el ladcykler er på markedet i 2023 - og finder dig nogle gode tilbud, så du kan finde den billig.

Vores anmeldelse af de forskellige produkter

Bedste tilbud lige nu. 

Wildenburg el ladcykel

Pris: 17.999 DKK

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: 
Godt med ekstraudstyr. Mange gode funktioner.

Fordele:

Klassisk design
Hurtig acceleration
God til familien

Højdepunkter:

God pris
Kvalitetsmaterialer
God rækkevidde
✅ 4,3 på Trustpilot
          ✅ Leveres 100% samlet
            ✅ Spar 4000,- LIGE NU
Bedste samlet set

Clamber sort

Prisklasse: 13.995 – 19.995 kr.

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: 
Godt med ekstraudstyr. Mange gode funktioner.

Fordele:

Klassisk design
Hurtig acceleration
God til familien

Højdepunkter:

God pris
Kvalitetsmaterialer
God rækkevidde
Levering 1-3 hverdage
4,3 stjerner på TrustPilot
God service

Hvorfor Clamber Sort er den bedste familiemodel i 2023

De fleste rundt omkring i Danmark har fået øjnene op for denne darling af en model. I København og omegn 2023 ser vi den ofte, og den er en populær model blandt danskerne. Det er hverken en for stor eller for lille model, men lige tilpas elcykel med lad til både familier, par og venner.

Den er en populær model blandt andet grundet dens smukke, stilrene, elegante og klassiske design, som passer ind de fleste steder. Den har en fremragende acceleration og med sine 240W kommer den hurtigt op i fart.

Denne elcykel med lad er produceret med øje for kvalitet, og du er her sikret en model med lad foran i højeste kvalitet men uden du skal slippe dyre domme for modellen. Det er netop også en af de kvalifikationer der gør den særlig god. 

Prisen befinder sig nemlig ofte under de 20.000 kr., hvilket er i den billig ende, når der er tale om en model i København. Denne model er en lille stjerne, da den kan det meste og har en lang levetid og lav vedligeholdelse.

Denne elcykel med lad er derfor også samlet set rigtig god til familier, da den er nem at holde ren og er i høj kvalitet og kan tåle lidt slag.

Læs mere om Clamber Sort her
Bedste samlet set

Babboe el-ladcykel E-curve

Prisklasse: 25.000 – 30.000 kr.

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: 
Sikkerhedstestet. Masser af plads.

Fordele:

God kvalitet
Kommer samlet og køreklar
Bæredygtigt design

Højdepunkter:

Maksimal lasteevne: 100kg
Tophastighed: 25 km/t
Rækkevidde: 50-70 km pr. opladning
Hurtig levering
God service

Hvorfor vælge Babboe el ladcykel?

Denne model er produceret med tanke for miljøet og familien. I cyklen er der nemlig plads til hele 4 børn. Det er derfor en utrolig praktisk elcykel med et elegant design. Den har en el-motor på 250W og har en topfart på 25km/t. Den fås derudover i tre forskellige farver og designs. 

Læs mere om Babboe E-curve her
Bedste samlet set

Christiania el ladcykel E-light

Prisklasse: 22.000 – 27.000 kr.

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: 
Letvægtig. Masser af plads. 8 gear

Fordele:

Walkassist med gåfunktion som hjælper op til 5 km/t
Lav vægt
God kvalitet

Højdepunkter:

Maksimal lasteevne: 100kg + fører
Tophastighed: 25 km/t
Rækkevidde: Ca. 40 km/opladning
Hurtig levering
God service

Hvorfor vælge denne model?

Denne model er en populær cykel blandt danskerne i 2023. Den er udstyret med den kraftige elmotor Promovec og har 8 udvendige gear og hydraliske bremser både for og bag. Det er altså en model som henvender sig til folk som ønsker en stærk motor som har mulighed for at trække meget og som kommer med både display og walkassist. 

Læs mere om Babboe E-curve her
Bedste samlet set

Mustang el ladcykel Family

Prisklasse: 15.000 – 22.000 kr.

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: Familievenlig. 7 gear

Fordele:

God pris
5hastigheder og gangfunktion
Display med speedometer og kilometertæller

Højdepunkter:

Tophastighed: 25 km/t
Rækkevidde: Ca. 35 km/opladning
Plads til 4 børn på min. 92 cm og maks. 116 cm
Hurtig levering
God service

Hvorfor vælge denne?

En model fra Mustang er et rigtig godt valg af elcykel som fås til en rigtig god og billig pris i 2023. Det er en klassisk model til familien i byen som har brug for en kraftig motor og batteri som slukker, når hastigheden overstiger 25 km/t. Det er rummelig model som har plads til 4 børn.

Læs mere om Mustang Familiy el-ladcykel her
Bedste samlet set

Superior

Prisklasse: 12.899 – 15.000 kr.

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: 6-gear, lastevne 150kg

Fordele:

Bedste til prisen
Tilhørende ekstraudstyr
Kraftig motor

Højdepunkter:

Meget for pengene
Mange funktioner
Op til 40 km rækkevidde
God service
Hurtig levering
Value for money

Hvorfor Amladcykler Superior er den bedste til prisen

Hvis du ikke er til store armbevægelser, hvad angår køb af en model med lad, så er denne model et godt valg. Det er en elektrisk cykel med lad som kan basis ting, og som er rigtig rigtig billig og god til prisen. Den får rigtig god medvind i diverse kunde anmeldelser, bedst i test, anbefalinger og gode beskriver ved forhandlere.

Da det er en elcykel uden for mange smarte funktioner, er den også brugervenlig og nem at håndtere. Denne elcykel med lad er flittigt købt i København, og vi ser på vores test team et stort brug af denne model i 2023. 

Når du køber denne  el ladcykel får du et lille regnslag med, som du nemt kan tage med rundt på tur. Denne cykel har udover det lille regnslag også en masse andet ekstraudstyr med i bagagen, som du kan drage nytte af.

Den er udstyret med en kraftig motor, som kører helt op til 40 km. på en opladning. Amladcykler er et dansk og privatejet virksomhed som elsker ladcykler i København og resten af Danmark. 

Hvis du derfor er på udkig efter en god ladcykler til prisen i 2023, men som samtidig har fået rigtig gode anbefalinger og blevet en ægte vinder i bedst i test, så er en cykel med lad et sikkert valg. 


Læs mere om Amladcykler Superior her

El ladcykel i 2023 - Hvad skal du være opmærksom på?

Når du begiver dig ud i den lidt større investering (da det sjældent er en billig sag) af en model med lad foran, så er der nogle forskellige elementer, du kan holde øje med. Vi kommer her med et par egenskaber du kan holde øje med, når du udvælger din kommende model i 2023.

Det kan nemlig være svært at holde styr på det hele, og vide hvad du skal se efter, når du skal ud og investere i din nye cykel eller gennemse bedste i test oversigter. Med de nedenstående faktorer in mente, kan du hurtigt vurdere om den kommende elcykel med lad er noget for dig eller ej. 

 • Gear: Først og fremmest kan du indsnævre dine muligheder, når du skal udvælge din kommende model i 2023, ved at overveje hvor mange gear du mener, du har behov for. Det kan være at 3-5 gear er rigeligt, men ellers anbefaler vi også 7 gear ladcykler. Prisen forhøjes ofte, når der kommer flere gear på din elcykel med lad foran. Det giver dig mere fleksibilitet med flere gear, som kan være godt, hvis du cykler i kuperet terræn og ikke inde i København på de flade strækninger. 

 • Størrelse: Hold godt øje med målene på din kommende elcykel med lad i 2023, da det påvirker, hvad du kan bruge den til. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du skal bruge den til, for at du efterfølgende kan vælge den rette størrelse til dine behov. Skal du bruge en lille elcykel med lad foran alene, eller skal du afsted på tur med familien rundt i København? Hvis sidstnævnte, så anbefaler vi at du anskaffer dig en af de  større ladcykler. 

 • Pris: En faktor, som mange har øjnene på, er prisen for elcyklen. Alt efter hvad du ønsker at investere i din cykel, så skal du være opmærksom på at priserne ofte varierer rigtig meget. En lille udgave fra et billigt mærke kan koste omkring 13-15.000 kr., hvorimod  ladcykler i den store kategori kan koste helt op til 50.000 kr. og derover. Du kan både handle fysisk i en cykelforretning i København eller resten af Danmark, eller du kan bestille online, hvor der ofte er en del tilbud af hente.

 • Rækkevidde: Hold godt øje med de forskellige rækkevidder, der er på de forskellige ladcykler. Nogle kan køre længere end andre. Det behøver nødvendigvis ikke at være et kriterie for dig, da det også ofte medfører en større motor og et større batteri, som betyder større vægt. Det kan derfor være at du blot har behov for en lille model i 2023 til dine små hyggeture rundt i København. Men hvis du ønsker at cykle langt, så bestil en med stor motor og batteri. 

 • Batteri: I forlængelse af rækkevidde og motor, så er det nemlig også vigtigt at kigge på batteriet kapacitet. Både hvor meget den kører på en opladning, men også hvor længe den er om at lade batteriet op pr. gang. Det påvirker, hvor længe du skal bruge på, at vente på at din cykel er klar til brug igen. Batteriet påvirker hvor lang distance din elcykel med lad kan kører. Med et stort batteri, kan du derfor køre langt, uden du behøver at lade op undervejs eller holde ind. Det giver dig frihed til at drage ud i det blå i længere tid.

 • Motor: Det kan som sagt have stor betydning for din cykel med lad foran, hvilken motor der er påført. Det siger noget om, hvor hurtigt den kan køre og hvor hurtigt den kan accelerere. En stærk motor findes ofte på de lidt større ladcykler, da de skal kunne trække en masse og måske en større belastning på det lad foran der er. Hvis dine behov blot er til en lille cykel, så behøver du ikke den helt store motor. 

 • Tilhørende udstyr: Tilhørende udstyr: Du kan holde øje med, hvor meget ekstraudstyr og avancerede funktioner din kommende cykel har. Det kan variere meget, og deraf kommer prisen også ofte. Hvis den har en masse smarte ekstra funktioner og udstyr betaler du også ofte prisen for det. Men hvis behovet er for disse funktioner og udstyret på din elcykel med lad, så er det klart det værd. Når det kommer til funktioner er der også både simple ladcykler til dig der ønsker det, men også modeller med elektrisk motor, som har diverse features, som udvider din cykel oplevelse.

Hvad er fordelene ved at eje en elcykel med lad?

Når du bevæger dig rundt på en elektrisk el ladcykel med lad foran, kan du fører en samtale mens du bevæger dig fra A-B uden at skulle bruge en bil. I får derfor både frisk luft og socialt samvær undervejs. Det er da lige til at blive forelsket i. I København i 2023 og de sidste par år oplever du enormt mange familier, venner og mange andre med disse ladcykler.

Det er derfor blevet enormt populært, og vi er derfor ikke de eneste, der har fået øjnene op for denne darling. Vi holder af at kunne dele ud af vores viden om din kommende cykel og måske den helt rigtige model for dig. Når vi sammenfatter alle de gode muligheder gennem udvalget at test, ser vi på forskellige parametre, så vi kan finde en god mulighed for dig. 

Fordelene kan nemlig være subjektive, da størrelse ikke nødvendigvis er en fordel for et par, men er en stor, vigtig og nok største fordel for familien, men hvor det modsat er bedst med den lille, billig cykel med lad til dig, der bare skal benytte den selv.

 • Frisk luft og god motion

Det er derfor overordnet en fordel med denne cykel, til dig der ikke ønsker at have en bil. Du kan transportere børn, ting og alt, som du også fragter med din bil. Det hele mens du får motion og frisk luft. De fleste test fremhæver netop disse transportmuligheder, som en af de allerbedste fordele ved denne model.

 • Økonomiske fordele

Derudover er det også godt for økonomien, da du ikke skal bruge penge på benzin til bilen eller betale store summer for en forsikring eller anden afgift. Selvom den smarte model er dyr, er de ofte billigere end en brugt bil. Det giver et lille hul i økonomien.

 • Klimavenlig mulighed

Miljøet har selvfølgelig også en rolle at spille i valget af en el cykel med lad foran. Det er langt mere CO2 og klimavenligt, hvis du cykler rundt, frem for at køre i bil. Du sparer derfor både i pengepungen men også på din miljø konto. Vil du derfor gerne prøve og mindske eller reducere dit CO2 udslip, så er en elektrisk cykel med lad en rigtig god start - start allerede i dag, 2023.

 • Undgå trafikken

Du kan både med en normal cykel og elektrisk cykel undgå al den trælse trafik der er i dit nærområde. I København er det blandt andet langt hurtigere at komme rundt med cykel end det er med bilen. Du kan prøve en test af din ladcykel med el selv, og se hvor hurtigt du kan komme frem gennem trafikken. 

 • Se dit nærområde fra nye vinkler

Endnu en fordel du får ved at eje en cykel med lad, stor som lille, er at du får lov at opleve mere undervejs i din transport. Du ser din rute fra helt andre vinkler, når du sidder i et lad foran på en elektrisk model. Du kommer frem i et tempo, hvor du undervejs har mulighed for at studere omgivelserne, og uden du skal tænke på om du går, cykler eller kører ind i noget.

Du får vind i håret på en helt anden måde, end hvis du enten går eller cykler. Oplev eksempelvis København fra helt nye vinkler, og du vil ikke fortryde det. Du kan altid nå det, få købt dig en cykel i 2023 - og finder du den billig på tilbud er det en rigtig god investering. Du kan også finde gode tilbud på den bedste kaffemaskine eller espressomaskine her på siden, så du kan lader op efter en lang dag på cyklen.

Interesseret i en brugt el ladcykel?

Hvis du tænker lidt ekstra på miljøet, kan du også overveje om det skal være en brugt model du vil investere i. Det kan både have fordele og ulemper, ligesom hvis du køber dig en brugt bil.

Der er mange gode ting ved at købe din elektrisk cykel med lad brugt, da du først og fremmest kan købe dem væsentligt billigere, det er mere cirkulært og bæredygtigt samt at der er lidt sjæl og kant med i de ladcykler, som er blevet brugt før 2023 og lidt år tilbage.

Man skal dog også være opmærksom, når man køber en brugt model, da den kan være udløbet i forhold til sin forsikring, samt at den snart skal til et lille “syn”, hvis den er blevet brugt godt og grundigt.

En brugt model med lad varierer dog meget, da det også har noget med kvaliteten på cyklen, i forhold til om den kan holde til en vis ballast.

Når du køber din cykel med lad brugt skal du også være opmærksom på, at den ikke er stjålet eller på anden vis er en hæler varer. Det kan du tjekke, ved at slå den op i det danske cykel register, og seo om den er meldt stjålet. Få et kursus i, hvordan du tjekker stelnummer og registeret, så du slipper for ubehagelige oplevelser.

bedste el lad cykel content to

En el ladcykel i byen

Cyklen ​​er skønt og praktisk at have i byen af flere forskellige årsager. Først og fremmest kan det siges, at der ofte er tæt trafik i byen, når det er myldretid, og dermed er det praktisk at have en model, der nemt kan transportere dig fra A til Z uden at du behøver holde i kø i timevis.

Derudover er bylivet ofte pakket med mange aftaler, og hvis du har et travl arbejde samt børn der venter i institution, så kan det være en stor fordel, at du hurtigt kan komme rundt med denne type cykel, der kan hjælpe dig på vej, når benene bliver trætte. Her kan du også tage en kop kaffe med i hånden fra din egen kaffemaskine, eller snuppe én med fra en café med espressomaskine

En elcykel med lad på landet

Hvis du ikke bor i byen, så kan det alligevel være en stor fordel. Hvis I bor sammen som et par, så kan det eksempelvis være, at I kan spare den ene bil væk. I nogle tilfælde fås den smart model endda billigt på tilbud, og de bruger ikke benzin.

Derudover skal det siges, at der ofte kan være langt mellem tingene på landet, og det kan derfor være en fordel at have denne type cykel, for på den måde vil du kunne få hjælp af den elektriske motor, når du skal fra det ene sted til det andet.

Ved at købe denne cykel får du også de gavnlige fordele af et lad, og det er meget praktisk, hvis du eksempelvis skal handle ind, hente børn eller transportere noget fra A til B. 

Tag den med i sommerhuset

Hvis du har et sommerhus, kan det være, at du også overvejer at købe denne slags cykell. Det kan være meget praktisk med en ladcykel i sommerhuset, da der her ofte er små stier og veje, som ikke er nemme at køre på i bil.

Mange mennesker ønsker at slappe af i sommerhuset, og med denne kan du tage tingene i dit eget tempo, og den giver mulighed for at lade dig køre rundt i sommerhusområdet, mens du kan se på ting på din vej og stoppe op.

Derudover er den smart at investere i, hvis du har et stykke vej til købmanden eller til stranden, for dermed kan du nemt proppe varer eller strandtasken ned på laddet, og så er det ellers bare af sti af sted.

En sommerhustur giver ofte muliged for at tilbringe tid med familien, og med et lad foran på cyklen kan du nemt kommunikere med dine børn, dyr eller andre fra familien, der har mod på at blive fragtet rundt på et lad.

el ladcykel content

God kondition

Nogle folk påstår, at du ikke får motion af at køre rundt på den, da de mener, at motoren klarer alt arbejdet. Dog er dette en skrøne, som man bestemt ikke bør lytte på.

Først og fremmest er cykling godt for konditionen, da man får rørt sig på tidspunkter, hvor man ellers ville sidde stille i et tog, en bil eller i en bus. Derudover skal det siges, at forskningen peger på, at cyklister  kører længere og mere ofte end personer, der bruger almindelige cykler.

Gode modeller gør de lange ture overskuelige, og man bliver ikke lige så udmattet, som hvis man kører rundt på en almindelig cykel. Herudover kan det påpeges, at det er nemmere at komme ud i alt slags vejr, da man ved, at man ikke behøver lægge lige så mange kræfter i hele tiden, som hvis man bruger en almindelig cykel. Derved bruger folk altså oftere en el cykel, da den er mere praktisk på alle tidspunkter af året.

Interesseret flere cykel produkter?

Har du ikke pengene til en af de dyre modeller? Så prøv en at læse om billig el ladcykel her.

Mustang er ikke kun en bilmodel, men også en cykel. Læs mere om mustang el ladcykel her.

Interesseret i Babboe el ladcykel? Så læs mere om det her på siden.

Læs mere om Christiania el ladcykel her.

Kender du til det bedste flyttefirma i Nordsjælland? Ellers læs med her.

Du kan også læse om linkbuilding. Linkbuilding er vigtigt for enhver hjemmeside - både intern linkbuilding og ekstern linkbuilding.

Du går i stå, hvis batteriet dør

Selvom batteriet på den løber tør for strøm, så skal du altså ikke frygte, at du pludselig er stranden. Hvis batteriet på den går dødt kan man nemlig sagtens træde i pedalerne, og dermed kommer du frem, som alle andre normale cykler. 

Den viser også typisk, hvor meget strøm du har tilbage, og det vil sige, at batteriet altså ikke blot går ud af sig selv.

Du kan eventuelt købe dig et ekstra batteri på tilbud til din elektrisk cykel, så du sikrer ikke at gå i stå.

Det kan godt blive koldt på en cykeltur. Står du og skal til at købe undertøj? Så kan du gøre det på https://owcollection.com/.

En el ladcykel til enhver smag

Du behøver ikke kun at eje den, hvis du har børn og ønsker at transportere dem rundt i den smarte cykel med lad. Det er nemlig alle typer mennesker, med mange forskellige behov, der benytter den smarte cykel.

 • Tag din firbenede ven med  

Hvis du f.eks. Benytte en smart elektrisk cykel med lad, hvis du er hundeejer, og du ønsker at din firbenede ven skal med dig fra a til b. En  cykel er nemlig en genial løsning til at transportere hunde på længere ruter, hvor gåafstanden er for lang. Du fleste udgaver af endda lavet til, at du sikkert kan have hunden med i din elektrisk cykel med lad. Du kan finde seler til at spænde til hund fast hos mange forhandlere i nærheden, således at du øger sikkerheden, når du køre tur med din hun i din cykel. 

Hos nogle forhandlere kan du også købe små kurve til din hund, som passer til din cykel

 • Brug den til tunge komponenter 

Ydermere kan den også bruges din at transportere andre tunge komponenter. Hvis du ikke ejer en bil, vil det derfor være en genial løsning at transportere dit køb i en elektrisk model. Hos Silvan kan du gratis leje en cykel med lad, som du kan få dine tunge varer med hjem uden at skulle låne en bil. 

 • Beskyt dine passagerer og komponenter mod regn 

Hvis du ønsker at beskytte dine passagerer eller komponenter mod regn, så bør du købe en elektrisk cykel med lad, der er kommer med en regnslag, således at du sikre tørhed. De fleste udgaver kommer med overdækning, som du kan trække over, men hvis der skal sidde en person i din elektrisk model, så vil det ikke være muligt at kunne trække denne overdækning for. 

Er den farlig?

Ønsker du dig en, men er i tvivl om sikkerheden omkring den cyklen med elektrisk motor?

Det er der ingen grund til. Den smarte cykel er nemlig udstyret og designet med højeste sikkerhed, hvorfor du kan være sikker på, at du og dine passagerer ikke kommer til skade. 

Først og fremmest er hjulene på de fleste modeller lavet af bedste kvalitet med øje for en stabil kørsel på alle slags underlag. Førsts og fremmest er størrelsen på hjulene en faktor, der gør det meget svært at vælte på den smarte model. Derudover er hjulene på din elektrisk model også lavet af en kvalitet, der gør det meget svært at punktere. 

Den er designet til at være nem at styre og dreje. Både størrelsen og designet er lavet til at gøre det nemmere for dig, at dreje rundt om hjørner når du kører i din cykel med lad. 

Derudover er motoren heller ikke noget, du skal være bekymret for. Motoren er nemlig lavet med øje for din sikkerhed, og du kan nemt justere hastigheden i din cykel med lad. Hvis farten bliver for høj, er alle modeller heldigvis også lavet med en effektiv bremser af højeste kvalitet, hvorfor du ikke skal være bekymret for ikke at kunne bremse.

Du kan derfor sagtens køre trygt rundt  uden at være bange for, at der sker noget. Få et lyn kursus i, hvordan den virker af forhandleren, inden du giver dig i kast med det. Seo om du er tryg ved bremser og styr, inden du investerer.

Anbefalinger til en sikker færdsel på sin el ladcykel

Når du overvejer at købe dig en, er det også en idé at sætte sig ind i reglerne for denne type af cykel med el og elektrisk fart. Det omhandler både cykel-hjelm vejledning, fart grænser, hvor du må cykle og meget andet.

Du bevæger dig væsentligt hurtigere end de andre cyklister, og du skal derfor være opmærksom på flere parametre, så du kan bevæge dig rundt i trafikken sikkert og med øje for dine medtrafikanter.

Sådan sikrer du din sikkerhed

Altid bær cykelhjem
Kør stille og roligt
Vær opmærksom på dine omgivelser

Fart

Det første du skal være opmærksom på, er fartgrænsen på din cykel du har, som er elektrisk. De fleste elcykler med og uden lad har en maksimal fartgrænse på 25 km/t. Denne fart er også den lovmæssige grænse. Det sikrer, at denne type elektrisk cykel ikke kommer op i for høj fart i trafikken.

Derudover skal du huske at andre cyklister tiltider ikke kan se om din cykel med lad er med eller uden el, og derfor ikke altid kan afstemme hvor tæt du er på dem, hvis de skulle foretage en adfærdsmæssig ændring - dreje, overhale m.m.

Synlighed

Det er et af de bedste råd fra mange, også Sikkertrafik, at du skal bevæge dig synligt på din el model eller blot elcykel. Det kan derfor være en fordel at sikre sig at reflekser, lys, farver eller andre ting kan give dig bedre og større synlighed.

Husk altid lygter, så snart mørket falder på (når gadelygterne tænder), så du med en elektrisk fart som din, kan indikere din tilstedeværelse. Det gør dig og folk omkring dig mere sikker i trafikken.

Tænk over ikke at cykle med musik i ørene, så du kan være opmærksom på dine omgivelser, og hvordan de hurtigt ændrer sig.

Cykelhjelm

Det er ikke kun på normale cykler, at det er nødvendigt at have en cykelhjelm på, men også når du bevæger dig rundt på din cykel. Det giver dig en ekstra sikkerhed, og i og med at du har en væsentlig højere fart, kan dit fald også være mere voldsomt og skadeligt.

Hav din cykel i orden

Dine bremser skal virke
Reflekser skal være på
Brug lys når det er mørkt eller meget tåget

Bremser

Vi anbefaler, når du bevæger dig rundt på din bedste el model, at du med fordel kan bremse ikke kun med forbremsen, men med både pedal- og håndbremsen. Din vægt er større, når du har en model, og din opbremsning kan være uforsigelig. Cyklen kan derudover også skride med dens vægt.

Aldersgrænse

Der er som sådan ikke en offentlig reglement angående aldersgrænsen for en el cykel, men Rådet for Sikker Trafik anbefaler at man er over 15 år gammel. Vi vil dog mene, at du ligeledes skal være lidt ældre for at benytte en cykel med lad, da denne er væsentligt svære at føre.

Giv da dit barn et tilbud om at sidde i ladet indtil de er gamle nok til selv at benytte cyklen.

Lær meget mere

Hos PK Medier gør vi os i mange forskellige ting, derfor har vi også styr på hvilken espressomaskine eller kaffemaskine, du bør vælge til en travl hverdag, hvilket kursus, du bør tage for at blive skarp på diverse ting, herunder SEO. Læs også om airfryer i vores test af disse maskiner.

SEO er naturligvis vores favoritemne, og kunne du have lyst til at vide mere, så læs vores artikel om, hvad SEO er eller tag et helt SEO kursus.

Find gode tilbud

Er du på jagt efter en god model på markedet, men synes måske at prisen  er for dyr? Det er ingen hemmelighed, at det er en dyr omkostning, hvorfor de er helt forståeligt, hvis du er på udkig efter et godt tilbud på din næste cykel. 

Derfor er det en stor fordel, hvis du køber den på tilbud forbindelse med tidspunkter, hvor forhandlere typisk sælger modellerne til de skarpeste priser på markedet. 

Dog skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på kvaliteten, alt efter om du vælger at købe den billig eller dyrere model. Derfor kan det altså ike altid betale sig at købe en model, der bliver solgt med gode  tilbud i forbindelse med black friday og andet. I stedet bør du starte med at udse dig den model, du ønsker, hvorefter du kan lede efter gode tilbud på netop denne specfikke model. 

Hos Cykelexperten.dk samt el-ladcykel.dk kan du finde gode  tilbud på præcis den model du ønsker. Du kan med fordel holde dig opdateret løbende på nettet for at finde ud af, hvilke forhandlere der sælger den til gode priser. Ved at holde dig opdateret efter gode priser online, slipper du for at gå forgæves den i den fysiske butik, og samtidig har du mulighed for at skrive dig op på ventelister. Hvis du køber din model brugt, vil du desværre ikke kunne finde black friday tilbud.

Virksomhedsnavn:Moride / BOSR ApS
Adresse:Tarp Byvej 35,
6715 Esbjerg N
CVR-nr:42388637
Telefon nr.:+45 88 44 00 27
Mail:support@moride.dk

FAQ

Hvilken er den bedste at købe?
Ifølge vores test er der mange gode el ladcykler på markedet. Du kan købe en Clamber Sort eller måske en Babbo el ladcykel. Begge klare sig rigtig godt i vores test.
Hvad er tophastigheden?
Tophastigheden på en el ladcykel er imellem 25-30 km/t. Det afhænger meget, hvilket model det er og hvor stort batteriet er.
Hvor meget vejet en el ladcykel
En ladcykel kan veje alt imellem 40-55 kilo afhængig af størrelse på batteriet og cykel.
Hvor lang levetid er der på et batteri?
Levetiden er normalt 500 - 1200 opladninger. Altså kan du køre mange ture før du skal udskifte dit batteri.

Angivelse af kilder og test

 1. Produkttestning.se laver også anmeldelser og test - se dem her: https://produkttestning.se/
 2. Science Direct - se kilde her.
 3. Electric Bike Report - se kilde her.
 4. GadgetReview - se kilde her.
 5. Se her hvad Tænk anbefaler.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle