El ladcykel test 2022 - De bedste elcykler med lad

Kan du også se både glæden og effektiviteten i at eje en el ladcykel i København? Vi har samlet de bedste af elcykler med lad foran, når der er tale om både kvalitet og funktion.
Af 
Peter Rasmussen.
Opdateret d.31. maj 2022
bedste el ladcykel 2022

Der findes et hav af modeller og mærker, og det kan være svært at udvælge den helt rette el ladcykel. Det kan være du leder efter en stor rummelig familie version, en lille model til to personer eller blot den billigste på tilbud på markedet. Find med denne guide, og samling af bedste i test, din rette elcykel med lad.

Metodologi

Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet.

Opdateret indhold

Vi holder os opdateret på nye versioner og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.

Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test.

Den rigtige el ladcykel for dig

Dette transportmiddel er med sikkerhed investeringen værd, da det ikke blot har funktionelle egenskaber men bringer også sociale og hyggelige stunder i København med sig. En el ladcykel findes i mange prisklasser, men du kan ofte finde dem på tilbud.

Bedst i test el ladcykel:
Bedste pris: Amladcykler Superior
Bedste familiemodel: Clamber sort

I denne artikel

Løbende i denne artikel, kommer vi omkring forskellige modeller, som hver især har både fordele og ulemper. Det kan være subjektivt, hvad man mener, den helt rette cykel med lad foran er. Men vi giver vores bud på nogle af de bedste el ladcykler er på markedet.

Den bedste el ladcykel i 2022

bedste el ladcykel i test
Bedste samlet set

Clamber sort

Prisklasse: 13.995 – 19.995 kr.

Type: El ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: Godt med ekstraudstyr. Mange gode funktioner.

Fordele:

Klassisk design
Hurtig acceleration
God til familien

Højdepunkter:

God pris
Kvalitetsmaterialer
God rækkevidde
ladcykler København 2022
Levering 1-3 hverdage
4,3 stjerner på TrustPilot
God service

Hvorfor Clamber Sort er den bedste familiemodel

De fleste rundt omkring i Danmark har fået øjnene op for denne darling af en el ladcykel. I København og omegn 2022 ser vi den ofte, og den er en populær model blandt danskerne. Det er hverken en for stor eller for lille ladcykel, men lige tilpas elcykel med lad til både familier, par og venner.

Den er en populær model blandt andet grundet dens smukke, stilrene, elegante og klassiske design, som passer ind de fleste steder. Den har en fremragende acceleration og med sine 240W kommer den hurtigt op i fart.

Denne elcykel med lad er produceret med øje for kvalitet, og du er her sikret en cykel med lad foran i højeste kvalitet men uden du skal slippe dyre domme for modellen. Det er netop også en af de kvalifikationer der gør den til en af de bedste i test i 2022. 

Prisen befinder sig nemlig ofte under de 20.000 kr., hvilket er i den billige ende, når der er tale om ladcykler i København. Denne el ladcykel er en lille stjerne, da den kan det meste og har en lang levetid og lav vedligeholdelse.

Denne elcykel med lad er derfor også samlet set rigtig god til familier, da den er nem at holde ren og er i høj kvalitet og kan tåle lidt slag.


Læs mere om Clamber Sort her
bedste el ladcykel 2022
Bedste samlet set

Amladcykler Superior

Prisklasse: 12.899 – 15.000 kr.

Type: el ladcykel

Motor: 250W 

Funktioner: 6-gear, lastevne 150kg

Fordele:

Bedste til prisen
Tilhørende ekstraudstyr
Kraftig motor

Højdepunkter:

Meget for pengene
Mange funktioner
Op til 40 km rækkevidde
Amladcykler
God service
Hurtig levering
Value for money

Hvorfor Amladcykler Superior er den bedste til prisen

Hvis du ikke er til store armbevægelser, hvad angår køb af en cykel med lad, så er denne model det bedste valg. Det er en model som kan basis ting, og som er rigtig rigtig god til prisen. Den får rigtig god medvind i diverse kunde anmeldelser, bedst i test, anbefalinger og gode beskriver ved forhandlere. 

Da det er en cykel uden for mange smarte funktioner, er den også brugervenlig og nem at håndtere. Denne elcykel med lad er flittigt købt i København, og vi ser på vores test team et stort brug af denne model i 2022. 

Når du køber denne bedste el ladcykel får du et lille regnslag med, som du nemt kan tage med rundt på tur. Den har udover det lille regnslag også en masse andet ekstraudstyr med i bagagen, som du kan drage nytte af.

Den er udstyret med en kraftig motor, som kører helt op til 40 km. på en opladning. Amladcykler er et dansk og privatejet virksomhed som elsker ladcykler i København og resten af Danmark. De leverer nogle af de bedste cykler med lad. 

Hvis du derfor er på udkig efter en af de bedste ladcykler til prisen, men som samtidig har fået rigtig gode anbefalinger og blevet en ægte vinder i bedst i test, så er en cykel med lad et sikkert valg.


Læs mere om Amladcykler Superior her

El ladcykel i 2022 - Hvad skal du være opmærksom på?

Når du begiver dig ud i den lidt større investering af en el ladcykel med lad foran, så er der nogle forskellige elementer, du kan holde øje med. Vi kommer her med et par egenskaber du kan holde øje med, når du udvælger din kommende ladcykel i 2022.

Det kan nemlig være svært at holde styr på det hele, og vide hvad du skal se efter, når du skal ud og investere i din nye cykel eller gennemse bedste i test oversigter. Med de nedenstående faktorer in mente, kan du hurtigt vurdere om den kommende elcykel med lad er noget for dig eller ej.

Gear: Først og fremmest kan du indsnævre dine muligheder, når du skal udvælge din kommende el ladcykel i 2022, ved at overveje hvor mange gear du mener, du har behov for. Det kan være at 3-5 gear er rigeligt, men ellers anbefaler vi også 7 gear ladcykler. Prisen forhøjes ofte, når der kommer flere gear på din elcykel med lad foran. Det giver dig mere fleksibilitet med flere gear, som kan være godt, hvis du cykler i kuperet terræn og ikke inde i København på de flade strækninger. 

Størrelse: Hold godt øje med målene på din kommende elcykel med lad i 2022, da det påvirker, hvad du kan bruge den til. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du skal bruge den til, for at du efterfølgende kan vælge den rette størrelse til dine behov. Skal du bruge en lille elcykel med lad foran alene, eller skal du afsted på tur med familien rundt i København? Hvis sidstnævnte, så anbefaler vi at du anskaffer dig en af de bedste større ladcykler. 

Pris: En faktor, som mange har øjnene på, er prisen for cyklen. Alt efter hvad du ønsker at investere i din cykel, så skal du være opmærksom på at priserne ofte varierer rigtig meget. En lille ladcykel fra et billigt mærke kan koste omkring 13-15.000 kr., hvorimod en af de bedste ladcykler i den store kategori kan koste helt op til 50.000 kr. og derover. Du kan både handle fysisk i en cykelforretning i København eller resten af Danmark, eller du kan bestille online, hvor der ofte er en del tilbud af hente.

Rækkevidde: Hold godt øje med de forskellige rækkevidder, der er på de forskellige ladcykler. Nogle kan køre længere end andre. Det behover nødvendigvis ikke at være et kriterie for dig, da det også ofte medfører en større motor og et større batteri, som betyder større vægt. Det kan derfor være at du blot har behov for en lille el ladcykel i 2022 til dine små hyggeture rundt i København. Men hvis du ønsker at cykle langt, så bestil en med stor motor og batteri. 

Batteri: I forlængelse af rækkevidde og motor, så er det nemlig også vigtigt at kigge på batteriet kapacitet. Både hvor meget den kører på en opladning, men også hvor længe den er om at lade batteriet op pr. gang. Det påvirker, hvor længe du skal bruge på, at vente på at din el ladcykel er klar til brug igen. Batteriet påvirker hvor lang distance din elcykel med lad kan kører. Med et stort batteri, kan du derfor køre langt, uden du behøver at lade op undervejs eller holde ind. Det giver dig frihed til at drage ud i det blå i længere tid.

Motor: Det kan som sagt have stor betydning for din cykel med lad foran, hvilken motor der er påført. Det siger noget om, hvor hurtigt den kan køre og hvor hurtigt den kan accelerere. En stærk motor findes ofte på de lidt større ladcykler, da de skal kunne trække en masse og måske en større belastning på det lad foran der er. Hvis dine behov blot er til en lille cykel, så behøver du ikke den helt store motor. 

Tilhørende udstyr: Du kan holde øje med, hvor meget ekstraudstyr og avancerede funktioner din kommende el ladcykel har. Det kan variere meget, og deraf kommer prisen også ofte. Hvis den har en masse smarte ekstra funktioner og udstyr betaler du også ofte prisen for det. Men hvis behovet er for disse funktioner og udstyret på din elcykel med lad, så er det klart det værd. Når det kommer til funktioner er der også både simple ladcykler til dig der ønsker det, men også modeller, som har diverse features, som udvider din cykel oplevelse.

bedste el ladcykel i test

Hvad er fordelene ved at eje en elcykel med lad?

Der er super mange fordele ved at blive ejer af en el ladcykel, eller bare en cykel med lad. Vi mener faktisk, at uanset om den er med eller uden el, så er den virkelig investeringen værd (hvilket flere test også nævner). Ikke nok med at den giver en masse funktionel værdi, da du kan hente børnene let og hurtigt i cyklen på vej hjem fra arbejde, men den giver også kvalitet i form af socialt samvær. 

Når du bevæger dig rundt på en el cykel med lad foran, kan du fører en samtale mens du bevæger dig fra A-B uden at skulle bruge en bil. I får derfor både frisk luft og socialt samvær undervejs. Det er da lige til at blive forelsket i. I København i 2022 og de sidste par år oplever du enormt mange familier, venner og mange andre med disse ladcykler. 

Det er derfor blevet enormt populært, og vi er derfor ikke de eneste, der har fået øjnene op for denne darling. Vi holder af at kunne dele ud af vores viden om din kommende cykel og måske den bedste el lad cykel for dig. Når vi sammenfatter alle de bedste muligheder gennem udvalget at test, ser vi på forskellige parametre, så vi kan finde den bedste mulighed for dig. 

Fordelene kan nemlig være subjektive, da størrelse ikke nødvendigvis er en fordel for et par, men er en stor, vigtig og nok bedste fordel for familien, men hvor det modsat er bedst med den lille, billige model til dig, der bare skal benytte den selv. 

Frisk luft og god motion

Det er derfor overordnet en fordel med en ladcykel med el, til dig der ikke ønsker at have en bil. Du kan transportere børn, ting og alt, som du også fragter med din bil. Det hele mens du får motion og frisk luft. De fleste test fremhæver netop disse transportmuligheder, som en af de aller bedste fordele. 

Økonomiske fordele

Derudover er det også godt for økonomien, da du ikke skal bruge penge på benzin til bilen eller betale store summer for en forsikring eller anden afgift. Selvom de er dyre, er de ofte billigere end en brugt bil. 

Klimavenlig mulighed

Miljøet har selvfølgelig også en rolle at spille i valget af en el cykel med lad foran. Det er langt mere CO2 og klimavenligt, hvis du cykler rundt, frem for at køre i bil. Du sparer derfor både i pengepungen men også på din miljø konto. Vil du derfor gerne prøve og mindske eller reducere dit CO2 udslip, så er en elcykel med lad en rigtig god start - start allerede i dag, 2022. 

Undgå trafikken

Du kan både med en normal cykel og el ladcykel undgå al den trælse trafik der er i dit nærområde. I København er det blandt andet langt hurtigere at komme rundt med cykel end det er med bilen. Du kan prøve en test af din ladcykel med el selv, og se hvor hurtigt du kan komme frem gennem trafikken. 

Se dit nærområde fra nye vinkler

Endnu en fordel du får ved at eje en cykel med lad, stor som lille, er at du får lov at opleve mere undervejs i din transport. Du ser din rute fra helt andre vinkler, når du sidder i et lad foran på en elcykel. Du kommer frem i et tempo, hvor du undervejs har mulighed for at studere omgivelserne, og uden du skal tænke på om du går, cykler eller kører ind i noget.

Du får vind i håret på en helt anden måde, end hvis du enten går eller cykler. Oplev eksempelvis København fra helt nye vinkler, og du vil ikke fortryde det. Du kan altid nå det, få købt dig en el ladcykel i 2022.

bedste el ladcykel i test

Interesseret i en brugt el ladcykel?

Hvis du tænker lidt ekstra på miljøet, kan du også overveje om det skal være en brugt el ladcykel du vil investere i. Det kan både have fordele og ulemper, ligesom hvis du køber dig en brugt bil.

Der er mange gode ting ved at købe dem brugt, da du først og fremmest kan købe dem væsentligt billigere, det er mere cirkulært og bæredygtigt samt at der er lidt sjæl og kant med i de ladcykler, som er blevet brugt før 2022 og lidt år tilbage.

Man skal dog også være opmærksom, når man køber en brugt el ladcykel, da den kan være udløbet i forhold til sin forsikring, samt at den snart skal til “syn”, hvis den er blevet brugt godt og grundigt.

En brugt elcykel med lad varierer dog meget, da det også har noget med kvaliteten på cyklen, i forhold til om den kan holde til en vis ballast.

Når du køber din cykel brugt skal du også være opmærksom på, at den ikke er stjålet eller på anden vis er en hægler varer. Det kan du tjekke, ved at slå den op i det danske cykel register, og se om den er meldt stjålet.

Ladcyklens historie

I dag findes der et hav af forskellige cykler med el, og man kan både finde ladcykel med el eller almindelig ladcykler, som ikke drives af en elektrisk motor. Før den populære el ladcykel kom til skal vi faktisk helt tilbage til 1972. Historien begynder på Christiania, som er et gammelt militær område i Købehavn. 

I år 1971 ophørte den militære brug og Christiania blev besat af autonome Københavnere. I 1972 blev Christianias Smedje grundlagt af Lars Engstrøm sammen med vennerne, Jesper, René og Kjeld.

Christiania var fra starten en bilfri bydel, hvilket også betød, at man måtte finde andre måder at transportere ting på. Christiania Smedje producerede derfor velkendte og robuste cykelanhængere, som til at starte med var produceret på gamle sengebunde. Denne cykelanhænger blev et vigtigt transportmiddel på Christiania før en ladcykel kom til, men med tiden voksede efterspørgslen på cykelanhængere også i resten af København, og der blev dermed lagt grobund for en virksomhed. 

På Christiania fragtede man også børn i cykelanhængeren, og Lars fik så den idé at forbedre denne form for transportmiddel. Frem for at børnene skulle sidde bagved, så tænkte Lars, at det ville være smart at sætte anhængeren om foran på en trehjulet cykel. 

Dermed kunne man altid have kontakt til børnene, og det var en mere sikker måde at transportere dem på. På den måde opstod idéen om en ladcykel og senere hen blev denne type cykel udviklet til en el ladcykel, som nu kan fås billigt på tilbud mange steder. 

En el ladcykel i byen

En el ladcykel ​​er skønt og praktisk at have i byen af flere forskellige årsager. Først og fremmest kan det siges, at der ofte er tæt trafik i byen, når det er myldretid, og dermed er det praktisk at have en el ladcykel, der nemt kan transportere dig fra A til Z uden at du behøver holde i kø i timevis. 

Derudover er bylivet ofte pakket med mange aftaler, og hvis du har et travl arbejde samt børn der venter i institution, så kan det være en stor fordel, at du hurtigt kan komme rundt med en ladcykel med el, der kan hjælpe dig på vej, når benene bliver trætte. 

En elcykel med lad på landet

Hvis du ikke bor i byen, så kan en el ladcykel alligevel være en stor fordel. Hvis I bor sammen som et par, så kan det eksempelvis være, at I kan spare den ene bil væk til fordel for en el ladcykel. Nogle el ladcykler fås endda billigt på tilbud, og de bruger ikke benzin. 

Derudover skal det siges, at der ofte kan være langt mellem tingene på landet, og det kan derfor være en fordel at have en ladcykel med el, for på den måde vil du kunne få hjælp af den elektriske motor, når du skal fra det ene sted til det andet. 

Ved at købe en el ladcykel får du også de gavnlige fordele af et lad, og det er meget praktisk, hvis du eksempelvis skal handle ind, hente børn eller transportere noget fra A til B. 

Ladcykel med el i sommerhuset

Hvis du har et sommerhus, kan det være, at du også overvejer at købe en el ladcykel. Det kan være meget praktisk med en ladcykel i sommerhuset, da der her ofte er små stier og veje, som ikke er nemme at køre på i bil. 

Mange mennesker ønsker at slappe af i sommerhuset, og med en el ladcykel kan du tage tingene i dit eget tempo, og den giver mulighed for at lade dig køre rundt i sommerhusområdet, mens du kan se på ting på din vej og stoppe op. 

Derudover er en el ladcykel smart at investere i, hvis du har et stykke vej til købmanden eller til stranden, for dermed kan du nemt proppe varer eller strandtasken ned på laddet, og så er det ellers bare af sti af sted. 

En sommerhustur giver ofte muliged for at tilbringe tid med familien, og med et lad foran på cyklen kan du nemt kommunikere med dine børn, dyr eller andre fra familien, der har mod på at blive fragtet rundt på et lad.

Myter om en el ladcykel

Hvis du overvejer at købe en ladcykel på el, men endnu ikke har gjort det, så kan det være, at det skyldes, du er blevet bildt en myte ind.

Du får ikke bedre kondition

Nogle folk påstår, at du ikke får motion af at køre rundt på en ladcykel drevet af el, da de mener, at motoren klarer alt arbejdet. Dog er dette en skrøne, som man bestemt ikke bør lytte på. 

Først og fremmest er cykling noget af det bedste for konditionen, da man får rørt sig på tidspunkter, hvor man ellers ville sidde stille i et tog, en bil eller i en bus. Derudover skal det siges, at forskningen peger på, at elcyklister kører længere og mere ofte end personer, der bruger almindelige cykler. 

De bedste ladcykler gør de lange ture overskuelige, og man bliver ikke lige så udmattet, som hvis man kører rundt på en almindelig cykel. 

Herudover kan det påpeges, at det er nemmere at komme ud i alt slags vejr, da man ved, at man ikke behøver lægge lige så mange kræfter i hele tiden, som hvis man bruger en almindelig cykel. Derved bruger folk altså oftere en el ladcykel, da den er mere praktisk på alle tidspunkter af året. 

Du går i stå, hvis batteriet dør

Selvom batteriet på din el ladcykel løber tør for strøm, så skal du altså ikke frygte, at du pludselig er stranden. Hvis batteriet på en el ladcykel går dødt kan man nemlig sagtens træde i pedalerne, og dermed kommer du frem, som alle andre normale cykler. 

En ladcykel med el viser også typisk, hvor meget strøm du har tilbage, og det vil sige, at batteriet altså ikke blot går ud af sig selv.

Angivelse af kilder og tests:

Science Direct - se kilde her.

Electric Bike Report - se kilde her.

GadgetReview - se kilde her.

Se her hvad Tænk anbefaler.

cogclockchevron-downarrow-right