Annoncering på sociale medier - Bliv klog på SoMe

Ejer du en virksomhed, bør du prioritere at benytte annoncering på sociale medier, og være tilstede hvor din målgruppe er. Annoncering på sociale medier kræver både de rette kreativer, som konverterer men også de strategiske tanker og rette dataaflæsning. Lad og hjælpe med din SoMe strategi.

seo bureau
Et samarbejde baseret på performance, uden bindingsperiode
seo bureau
Fuld gennemsigtighed
seo bureau
En fast kontaktperson
seo bureau
annoncering på sociale medier

Tiltræk målgruppen med betalt distribution

For blot et årti siden var sociale medier et nærmest ubetydeligt punkt i mange virksomheders marketingindsats – modsat i dag, hvor det er et uundværligt punkt i de fleste virksomheders marketingindsats. Og dette med god grund. Vi er der nemlig alle sammen. Privatpersoner, politikere, skuespillere, influencers og listen fortsætter til uendelighed.

Derfor er annoncering på de SoMe afgørende, hvis du vil vækste og fremme din forretning på Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube og alle de andre internetbaserede samlingspunkter, der findes ‘out there’ på det store internet.

Annoncering på de sociale medier har i takt med fremkomsten af selvsamme vundet stort indpas, når vi taler om digital marketing. Det skyldes blandt andet, at opslagsrækkevidden, i takt med at flere og flere virksomheder figurerer her, er lavere end aldrig før og konkurrencen fortsat øges. Uden betalt annoncering oplever flere virksomheder således at engagementet er meget lavt.

Det kan derfor være en nødvendighed, og af stor betydning, at prioritere annoncering på de sociale medier for at tiltrække og engagere målgruppen mere effektivt, end hvad det er tilfældet ved organisk deling.

Hvad er en SEO konsulent

Hvorfor annoncering på de sociale medier?

SoMe indsamler og gemmer enorme mængder af data om forbrugerne ved hjælp af de informationer, som hver enkelt bruger deler og skaber via deres interaktioner. Det betyder, at virksomheder proaktivt kan udvælge, personalisere og optimere opslag og annoncering, så de rammer netop den tiltænkte målgruppe.

Annoncering på de sociale medier kan således være et værktøj til proaktivt at nå en udvalgt målgruppe, inden brugerne selv er begyndt at lede efter et specifikt produkt eller service. Gennem detaljeret tracking er det muligt at se værdien af budgettet som bruges på den betalte annoncering.

Skal vi give et tilbud på din annoncering på sociale medier?

Èt samarbejde baseret på performance uden bindingsperiode
Garanti for resultater
Fuld gennemsigtighed
annoncering på sociale medierannoncering på sociale medier

Fordele ved sociale medier

En af de helt store fordele ved at anvende sociale medier til markedsføring er, at det ikke bare er et bånd, du binder mellem dig og brugerne, som også er de potentielle og eksisterende kunder, men også et bånd med disses venner. Der skabes nemlig et netværk for kendskab og interaktion, når man bruge annoncering på sociale medier.

Med andre ord, fordi brugere på sociale platforme følger med i hinandens liv og interaktioner, vil det næste lag af brugere også se den interaktion, som du har direkte med dine egne følgere. På den måde spredes ikke bare budskaber og kendskab, men også potentialet for flere konverteringer.

Gennem annoncering på sociale medier har du mulighed for at ramme præcise målgrupper, hvad end det er unge eller ældre, mænd eller kvinder, eller måske et geografisk område. På den måde kan blandt andet Facebook annoncering og annoncering på Instagram være nytte værktøjer og platforme at bruge i din markedsføringsplan.

Vigtigt at vide om annoncering på sociale medier

Når du skal i gang med annoncering på sociale medier, er det vigtigt både at kende til de fordele og ulemper, som eksisterer ved netop denne type af marketing. Det er nemlig vigtigt, at du indledningvist overvejer, hvad det er, du gerne vil have ud af din SoMe strategi, hvad end det er flere følgere, mere salg, større kendskab eller noget helt fjerde. Det er nemlig dette, som skal danne grundlag for den måde, du udfører og udgiver dine annoncer.

Inden du begynder at lave annoncer på diverse SoMe kanaler, kan det være en rigtig god fordel at læs dig igennem retningslinjerne og reglerne for annoncering på de sociale medier. Facebook har eksempelvis forskellige retningslinjer, som skal overholdes for, at du med succes kan annoncere på netop denne platform.

Det er kamp ærgerligt at have brugt en masse tid og energi på en annonce, som så alligevel ikke kommer til at virke, men i virkeligheden bare kommer til at være en faktor, som rive penge ud af dit budget uden effekt. Så hav styr på dette, og hav det eventuelt som et punkt på din plan for annonceringen, at du ser muligheder, retningslinjer og regler igennem.

Google bureau

De mange muligheder for SoMe annoncering

Der findes et vælg af forskellige platforme og medier, som du kan bruge i kampen for at få nye kunder, spredt dit budskab og skabt mere salg. Der findes nemlig rigtig mange forskellige sociale medier, som du kan anvende i forbindelse med din markedsføring. Herunder hører blandt andet:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Twitter
  • SnapChat
  • YouTube
  • TikTok
  • Tumblr
  • Reddit

Og mange flere. Derfor er mulighederne også mange. Vi kan blandt andet hjælpe dig med annoncering på sociale medier som Facebook og Instagram, som vi har stor erfaring med. Derudover kan vi også hjælpe med forskellige former for optimeringer i forbindelse med søgemaskineoptimering, som er vores helt klare ekspertområde.

Kom godt i gang

Det kan være lidt af en jungle at skulle i gang med annoncer på de sociale medier, da muligheder er mange og systemerne meget tekniske. Derfor kan det være en fordel at få hjælp af et bureau, der er specialiseret inden for netop SoMe-annoncering og digital marketing.

Hos PK Medier hjælper vi vores kunder med at ramme deres målgruppe, opsætte tracking, produktion af visuelt materiale sammen med vores fotograf og dermed opnå deres forretningsmål ved hjælp af blandt andet SoMe-annoncering. Vi har flere års erfaring inden for annoncering på de sociale medier, der i den grad er en effektiv marketingindsats, med stor betydning og positiv indflydelse på din bundlinje.

Skal vi hjælpe dig i gang med rejsen, er du altid velkommen til at kontakte os til en snak om mulighederne for annoncering på de sociale medier for din virksomhed.

Har du også undret dig. overhvad en "troll" er? Læs med her. 

Annoncering på SoMe som Facbook

Betalt annoncering på SoMe

Når man taler om betalt annoncering på sociale medier, differentierer man typisk mellem to typer af indgriben, nemlig boost og annoncering. Et boost på SoMe handler om at booste et eksisterende opslag, som man gerne vil have til at ramme og komme ud til den udvalgte målgruppe. Modtageren af opslaget vil se boostet som annoncering på sit nyhedsfeed, mens du vil se det om et almindeligt opslag på din tidslinje.

Omvendt er betalt annoncering på sociale medier lavet i en annonceadministrator, hvor det også afgår, at det er en annonce, der er tale om. Du har med denne type annoncer også mulighed for at segmentere og tilføje andre features, end man kan gøre med boosting af opslag.

Annoncering bidrager til at skabe et øget brandkendskab, promovere nyheder, øge trafik på hjemmesiden, tiltrække flere og nye følgere, samt generere leads og flere konverteringer.

Annoncering på sociale medier - FAQ

Hvad koster annoncering på sociale medier?
Ligesom med så meget andet betalt annoncering, så varierer priserne på annoncering på sociale medier, ud fra forskellige faktorer. På Facebook kan du eksempelvis forvente priser på mellem 1,48-8,18 kr. per klik.
Hvordan laver man annoncering på sociale medier?
Når du skal lave annoncering på sociale medier, er det vigtigt, at du først og fremmest har gjort dig klart, hvem din målgruppe er. Denne type af annoncering er nemlig meget målgruppebaseret, fordi den tilrette direkte efter dem, du ønsker at ramme; køn, alder, civilstand, mm.
Hvordan fungerer annoncering på sociale medier?
Når man laver annoncering på sociale medier, vil det i høj grad være opslag, man producerer og annoncerer med. I disse vil der være fokus på at reklamere for din virksomhed, dine produkter/service eller andet. Derfor er det også vigtigt at få lavet en god tekst, der fanger læseren.
Hvilke typer af markedsføring findes der?
Der findes fleres forskellige måder at markedsføre på, herunder annoncering på sociale medier eller ved hjælp af betalt annoncering på søgemaskinerne, på virksomhedens egen side, gennem mund til mund, SEO, content marketing, via e-mail marketing, eller gennem affiliate marketing. Behøver du hjælp til nogle af disse discipliner, så tag fat i PK Medier.
chevron-downmenu-circlecross-circle