Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Hvad er black hat SEO helt specifikt - og er det ulovligt?

Kender man kategoriseringen fra hacker-verden med ”black hat” hacker, ”grey hat”- og ”white hat” hacker, så kan man nemt spore sig ind på, hvad black hat SEO handler om. Er disse begreber dig fuldstændig fremmede, har vi lavet en gennemgang her, så du forstår og kan undgå dem.
Af 
maler Frederiksberg

Hvad er black hat SEO

Black hat SEO er den slags søgemaskineoptimering, der forsøger at manipulere med søgemaskinernes page rank på en måde, som søgemaskinerne finder uetisk og udenfor deres retningslinjer.

Et eksempel på, hvad Google ville kategorisere som SEO der er i strid med retningslinjerne, er den form for linkbuilding-strategi som langt de fleste websites med store optimerings-ambitioner, benytter sig af;

At købe linkhenvisninger fra andre hjemmesider, med autoritet overfor Google, uden at tagge det som et købt link – da Google dermed ikke vil vurdere det som værdiskabende for din sides autoritet.

 

Hvem udøver det?

Det kan i virkeligheden være hvem som helst, der gør brug af black hat SEO. Det er ikke svært at gøre og det kræver heller ikke ret meget for at bevæge sig ind i det uetiske felt. Mange der arbejder med SEO til dagligt vil derfor kunne bekende sig som skyldige i visse black hat områder.

Det kan være relativt svært at ramme side 1 på Google og endnu sværere at ramme top 3 resultater, uden eksempelvis brug af linkbuilding. Derfor er der mange, der snyder sig frem på vejen til toppen.

Men det er ikke de eneste ”hacks”, som flyder mere over i gråtonerne end de rene hvide toner, da rigtig meget af det arbejde, søgemaskineeksperter sidder med til dagligt, i sidste ende gerne skulle påvirke rage pank på et eller andet tidspunkt.

 

Er du nysgerrig på at lære mere om SEO? Her på PK Medier er vi eksperter på dette område og har et stort online læringsunivers, hvor du kan blive klog på, hvad SEO er for en størrelse. 

email marketing nyhedsbreve

Er ”black hat” ulovlig SEO?

Et begreb som ’black hat’ kan derfor være lettere misvisende, idet det vækker associationer til ulovlig hacking, selvom der, som udgangspunkt, ikke er nogle ulovlige strategier i det.

En mere kontroversiel form for SEO, som mange dømmer både uetisk og ineffektiv, er maskingenererede tekster til søgemaskiner, der skal indeholde søgeord og -fraser, massiv og automatiseret linkbuilding lavet af maskiner eller ”cloaking” – hvor en hjemmeside viser ét til menneskelige besøgende, men fortæller søgemaskiner, at siden handler om noget helt andet gennem ex. HTML eller keyword tags.

Således er black hat SEO ikke direkte ulovligt, da der ikke overtrædes nogle regler. Dog ses der lidt skævt til det, da det i virkeligheden er som at snyde - man vinder en masse på det, hvis ingen finder ud af det, men finder nogen ud af det, så kan det også have nogle meget negative konsekvenser for din position i ‘spillet’.

Risiko vs. Udbytte

Ligesom med mange andre ting, så er der jo også en vis risiko ved at arbejde med SEO i det arbejde, der foregår for at forbedre placeringen af en hjemmeside.

Både de hvide, sorte og grå hatte kan forårsage ændringer, som gør, at du taber én eller flere placeringer, fordi Google ikke forstår din hensigt.

Med det sagt, så er der ingen grund til at kaste sig ud i de mest risikable black hat-strategier, når vi i dag har så omfattende viden om, hvilke faktorer, som Google lægger vægt på i deres ranking af sider.

I bedste tilfælde har du brugt tid og penge, som er spildte fordi indsatsen ikke har haft nogen effekt, og i værste fald bliver du straffet af søgemaskinerne.

Er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at forbedre sin nuværende indsats indenfor søgemaskineoptimering? Vi hjælper alle slags kunder hos PK Medier og vi kan helt sikkert også rådgive dig! Kontakt os her på hjemmesiden eller ring til os for at høre mere.

automationsflow - email marketing

Arbejdet med SEO kræver tid og hårdt arbejde, men betaler sig i sidste ende.

Du kan lave SEO selv, men du kan også købe dig til at et SEO-bureau som os laver det for dig og din virksomhed.

Undgå de negative konsekvenser

Vil du gerne undgå de negative konsekvenser, som black hat SEO kan medføre, eller vil du bare gerne spille spillet på den rigtige måde? Så kan du med fordel sætte dig godt ind i, hvad søgemaskineoptimering opfatter, hvad du kan gøre for at forbedre din egen situation, samt hvilke SEO værktøjer, du med fordel kan bruge.

Har du ikke helt styr på de grundlæggende principper og processer, kan du med fordel læse vores artikel om hvad SEO er, hvor vi går i dybden med alt det, der er værd at vide - både som nybegynder og mere avanceret og kyndig bruger af søgemaskineoptimering, helt uden black hat SEO.

Lyder et praktisk forløb med god og erfaren sparring, så kan det være, at du skal prøve dig med et SEO kursus. Her kan du både lære om de grundlæggende ting ved søgemaskineoptimering, hvordan du undgår ting som balck hat SEO, hvad der gør SEO effektivt og meget andet.

Hos PK Medier kan du få et kursus i, hvordan du allerbedst får udnyttet de muligheder, du har, hvordan du undgår black hat SEO og meget mere.

YouTube video

FAQ om black hat SEO

Hvad er black hat SEO?
Black har SEO er en manipulering af sin søgemaskineoptimering og din rangering på søgemaskinerne. Et eksempel på det er, at købe links hos et autoritært firma, der ligger højt på Google, som implementeres på siden, men som ikke markeres som betalt linkbuilding eller lignende.
Er black hat SEO ulovligt?
Det korte svar er nej. Black hat SEO er ikke ulovligt, men snarere uetisk og snyd. Black hat SEO overtræder ingen regler, ud over de uskrevne. Dog anvender flere virksomheder det for at kunne præstere godt og rangere bedre på søgemaskinerne.
Hvad sker der, hvis det opdages?
Hvis din black hat SEO opdages, vil de have nogle negative konsekvenser for dig. Google vil typisk straffe dit website ved at hive alle sider ned fra deres rangering, eventuelt kun nogle få, og så vil du få frataget den autoritet, som du måske på ‘lovligvis’ har opbygget. Derfor er der flere og omfattende ulemper.
Hvem bruger black hat SEO?
Der er utroligt mange virksomheder, der gør brug af black hat SEO. Man kan godt gøre sig selv til politibetjent overfor det, men i sidste ende, er der ikke så meget at gøre ved det, andet end at håbe på, at Google opdager det. Derfor kan selv de mest troværdige sider arbejde i de mere uetiske baner.
Selvfølgelig vil der være situationer, hvor folk er heldige, men det er mere fordi, de skaber noget andre ikke gør. Adskillige folk konkurrerer på samme marked, og det er her at SEO gør sig bedst. Et godt eksempel her er affiliate markedsføring. Her er der en million forskellige sider, som fokuserer på at finde goderne ved affiliate markedsføring. For at kunne konkurrere på dette marked, må man have en gennemført forståelse for SEO-marketing. 
Prisen for SEO afhænger af meget. Du kan hyre en professionel til at gøre arbejdet for dig eller udføre alt på egen hånd. Det vil tage væsentligt længere tid på egen hånd og du er selv ansvarlig for læringskurven undervejs. Men hvis du selv sidder med det hele, kan du for det meste gøre det gratis.

Angivelse af kilder og test

  1. growthmarketinggenie.com - læs deres tips her. 
  2. elegantthemes.com - Se deres bedste tips her.-

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle