Opdateret 19. oktober 2021 af Peter Klitkou

Ekstern linkbuilding

Linkbuilding er en vigtig del af din SEO strategi. Der findes forskellige metoder til linkbuilding, men her fokuserer vi særligt på den ene type. Så læs med videre når vi her dykker ned i ekstern linkbuilding.

Intern linkbuilding

Hvorfor er links vigtige?

I en verden hvor vi bliver mere og mere digitale, er din tilstedeværelse på Google næsten altafgørende, særligt når det kommer til at opfange nye potentielle kunder. Vi kender det fra os selv. Når vi er på jagt efter et produkt eller en service, men ikke nødvendigvis kender en udbyder, så hopper vi på Google, og søger på det, som vi leder efter.

Det er derfor, at linkbuilding er vigtigt. Links er nemlig en del af SEO optimerings processen, som påvirker din placering på søgemaskinen. Google bruger blandt andet links til at afgøre din ekspertise inden for et emne, og hvorvidt du fortjener at ligge først for, når en bruger søger efter dit produkt eller service.

Hvorfor er det så vigtigt at ligge øverst? Jo, det er det fordi 31-35% af brugerne, vælger en af de tre første organiske resultater, når de søger efter noget på Google, og da der hver dag i gennemsnit bliver foretaget 3 milliarder Google-søgninger, er det en del potentielle kunder at gå glip af ved ikke at ligge som top 3.

Ønsker du at læse mere om SEO optimering, så har vi lavet en gratis guide til dig her.

Hvad er ekstern linkbuilding?

Som det i navnet fremgår, så går ekstern linkbuilding ud på at få andre sider til at linke ind til dit website. Det er typisk den eksterne form for links. som menes ved linkbuilding, og det er også dem, som skaber størst værdi, derfor er de absolut vigtige at huske i din linkbuilding-strategi.

Det går altså ud på at få andre online medier, blogs og hjemmesider til at linke ind til din hjemmeside - det virker på samme måde som en anbefaling.

Du kan sikkert genkende det fra dig selv. Hvis vi får anbefalet noget, eksempelvis et produkt, så er der større sandsynlighed for, at det er lige netop det produkt, vi køber. Derfor vil dine online anbefalinger også øge trafikken til din side.

Udover at det vil få brugerne til at gå til din hjemmeside, så indikerer ekstern linkbuilding også overfor Google, at din side og dit indhold har en reel værdi. Da Google gerne vil skabe gode oplevelser for brugerne, er det vigtigt for søgemaskinen, at de sider som ligger øverst, har godt og relevant indhold. Derfor kan din side blive belønnet ved at få en bedre rangering.

Hvordan får man eksterne links?

Hvordan skaffer man så disse links? Jo, det er et godt spørgsmål. Nogle gange kan det ske, at en hjemmeside eller blog linker til din hjemmeside, fordi de synes, at dit indhold er godt, og passer ind i det emne, de eventuelt skriver en artikel om. Men, denne form for eksterne links er svære at skaffe, da du ikke selv kan styre det.

Du kan også vælge at skrive til nogle relevante sider, og spørge om de vil linke til din side, hvis du så eksempelvis også linker til dem. Dette kan også være tidskrævende og svært, da du kan opleve at få afslag, og derfor må søge videre hos nogle andre.

En tredje mulighed er at købe links. Der findes flere blogs eller online medier, som tilbyder betalte artikler. Disse markeres med ‘annonce’, og ligger som regel gemt væk fra deres andet indhold.

Dette betyder, at der som regel ikke er nogle brugere, som vil læse indholdet, men det vil Google til gengæld - og det er trods alt det vigtigste, når det kommer til at forbedre din placering på søgemaskinen. På denne måde får du selv lov at skrive det eksterne indholdet som deles, og du kan linke til lige de sider, du ønsker.

De fleste virksomheder får hjælp til ekstern linkbuilding fra et SEO-bureau. Ønsker du at få hjælp med dine links, eller høre hvad vi kan tilbyde dig, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Du kan også læse mere om at være SEO ekspert her, hvis du har brug for yderligere hjælp. 

Du kan læse mere om linkbuilding i vores guide.

Ekstern linkbuilding FAQ

Hvorfor vælge ekstern linkbuilding?
Ekstern linkbuilding kan noget helt særligt. Her kan du nemlig mulighed for at skabe et helt net af links, der henviser til din hjemmeside. Ikke nok med, at potentielle kunder, der læser artiklerne, får lyst til at klikke på linket og generere mere trafik, så vil Google også vurdere din side som værende endnu mere troværdig.

Årsagen er, at avancerede algoritmer fra vores søgemaskine konstant læser vores sider og på den måde verificerer dem og deres troværdighed. Med ekstern linkbuilding i orden, behøver du ikke frygte for, at du bliver overgået af dine konkurrenter. Vi hjælper dig nemlig med at rangere højest hver dag.

Hvordan får jeg styr på ekstern linkbuilding?
Der findes tre forskellige former for linkbulding, hvoraf ekstern linkbuilding er én af de tre. Allerede nu får du måske svedige håndflader, for det lyder som noget af en mundfuld.

 Vil du klare opgaven selv, bliver det ganske enkelt en tidskrævende og dyr proces. Men vælger du i stedet for et SEO bureau som os, slipper du for alt det hårde arbejde. I stedet for kan du bruges tiden på det, du elsker, og så klarer vi det hårde arbejde for dig.
Hvordan får jeg links hos andre hjemmesider?
Når du vælger ekstern linkbuilding gennem os, behøver du ikke engang bekymre dig om, hvordan du får fingrene i andre links og hjemmesider. Og netop dét er endnu en af grundene til, at det godt kan betale sig at vælge et professionelt bureau, der er sande eksperter inden for linkbuilding. For når du køber en linkbuilding pakke, klarer vi resten af arbejdet for dig.
Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downarrow-right