Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Kreatin pulver - Hvad gør monohydrat creatine så pupolær?

Hvis du er på udkig efter et godt kosttilskud som supplement til din træning, har du måske støst på begrebet kreatin pulver. Monohydrat creatine er nemlig et af de mest populære kosttilskud i 2022, som menes at have en stor effekt. Men hvad er det og hvad gør det så populært?
Af 
Opdateret d. 18. august 2022
kreatin pulver
Kreatinpulver er et af de mest studerede former for kosttilskud, og blandt forskerne er der bred enighed om, at du med at højere niveau af kreatin forbedrer kroppens muskler og præstationsevner. Ved at tage creatine i forbindelse med kortvarig, højtintensiv træning f.eks. Ved styrketræning vil du opleve, at ine styrke vil blive forbedret over tid.
Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Det skal dog nævnes, at der ikke er nogen garanti for, at monohydrat creatine har en effekt på dig specifikt. Nogle mennesker har nemlig et naturligt højt indhold af kreatin i kroppen, hvorfor kreatinpulver ikke vil have en effekt. Der er dog intet farligt over at tage creatine pulver som kosttilskud, og du kan altid prøve dig frem og se, hvilken effekt det har på din træning.

Flere typer monohydrat creatine

Hvad er de forskellige varianter? Kreatin kan både fås i pilleform såvel som pulver. Den mest populære form er dog creatine pulver, hvor du vil få markant mere kreatin for pengene.

Monohydrat kreatinpulver kommer med forskellige smage. Du kan enten vælge neutralt kreatin pulver, som er en smule bitter i smagen. Den nautrale creatine er dog et godt valg, hvis ud ønsker at blande det op med f.eks. Youghurt.

Alternativt kan du også vælge creatine pulver med smag. Der findes mange forskellige smage som f.eks. fersken, og uanset hvilket variant af creatine pulver du vælger, vil du stadig opnå samme effekt af din kreatinpulver.

Hvad gør monohydrat kreatin pulver?

Kreatin er en substans, der findes naturligt menneskers muskelceller og hjælper dine muskler til at producerer energi under din træning, således at din styrke øges. Derfor er monohydrat creatine et meget populært kosttilskud blandt bodybuildere og atleter, der hjælper med at øge styrken under træningen.

Omkring 95 procent af kreatinpulver i kroppen opbevares i musklerne, og de resterende 5 procent er fordelt på hjerne, nyrer og lever. Dette gør, at kosttilskuddet har en særlig god effekt, da det går direkte i musklerne.

Hvis man vælger at bruge kreatin pulver som kosttilskud, bør aldrig aldig overskyde den anbefalede dosis, som står oplyst på pakken. Der er ikke noget farligt ved at overskride den anbefalede dosis, men det vil blot miste sin effekt, hvis du tager mere monohydrat creatine end anbefalet.

Hvilken effekt har har kreatin ved kroppen?

Der er mange årsager til, at creatine har en god effekt på din krop og træning. Hvad gør det?

Øger styrke: Først og fremmest gør monohydrat, at du kan udføre mere under din træning, hvilken er nøglen til, at dine muskler kan vokse til store.

Styrker cellerne: Dernæst har kreatin den effekt, at der forøger produktionen i cellerne, som sørger for, at dine muskler vokser hurtogere og har en hurtigere restitutionstid, som vil forebygge eventuelle skader.

Forøger vandindholdet: Monohydrat kreatinpulver gør, at vandindholdet i cellerne vokser, hvilken gør cellerne mere rummelige.

Forbedrer hjernen: Monohydrat creatine pulver medfører samtdig vækst i depoterne i hjernen, hvilket vil forbedre hjernens generelle helbred.

Der er mange andre gode grunde til, at tilvælge monohydrat kratin pulver til din daglige rutine. Pulveret gør mange gode ting for kroppen og har en god effekt på din træning. Kreatin pulver kan købes hos nærmeste matas eller mange steder på nettet. Mærket på dit proteinpulver vil for det meste være ligemeget, da ingridienslisterne er de samme.

Læs også vores guide om bedste proteinpulver her.

Angivelse af kilder og tests

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockmenu-circlecross-circle