Hvor lang tid tager SEO? – Alt om søgemaskineoptimering

Hvor lang tid tager SEO? Og hvor hurtigt kan man se en effekt af sin indsats med søgemaskineoptimering?  Lad os gøre dig klogere på alt det, du bør vide, når du skal i gang med at optimere din hjemmeside efter søgemaskinernes krav.
Af 
Hvor lang tid tager det at lave SEO

Kan det virkelig være så svært?

Det kan virke meget simpelt, og lige frem banalt, at præstere godt med sin SEO-indsats, men det er faktisk slet ikke så let, som man tror, at skabe masser af organisk trafik på sin hjemmeside.

Det er nemlig kun de 10 øverste pladser, altså side 1, på Google, som kan give dig organiske trafik. Søgeresultater, der ligger på side 2 eller længere nede, vil sjældent blive besøgt. Det siges nemlig, at over 75% af de søgninger, der laves på Google, aldrig kommer videre end til side 1, fordi den søgende finder det, vedkommende har brug for, i de første resultater.

Således er det altså kun, når man når op på side 1, at man vil se frugten af det arbejde, man har lavet, i forbindelse med indsatsen med søgemaskineoptimering. Men hvor lang tid tager det? Og hvor meget tid skal man bruge på det? Nu skal du høre.

Hvor lang tid tager SEO?

Hvor lang tid tager SEO så? Det er svært at sige helt konkret, for der spiller mange faktorer ind på, om du kommer til at stige i søgeresultaterne. Herunder hører både tekniske, visuelle, skriftlige og andre krav, der skal opfyldes efter søgemaskinernes ønsker.

If'ølge et studie, lavet af Ahrefs, tager det typisk et domæne omkring 2 år at komme op i side 1 søgeresultaterne på Google. Det kan virke som rigtig lang tid, men det er også vigtigt at huske, at søgemaskineoptimering ikke er noget, der bare laves og lades være, men noget, man konsekvent og hele tiden skal arbejde med.

Lad os tage dig med gennem kravene.

Behøver du hjælp til SEO? 🔍
Lad os hjælpe dig med et uforpligtende tilbud, i dag. Kontakt os her.
Kontakt os i dag
Hvordan laver man SEO?

De rette kompetencer og viden

Hvor hurtigt virker SEO? Jamen, har du den rette viden og kompetencerne til at gøre din indsats på Google helt skudsikker, så kan det tage dig ganske få måneder at få drevet dit domæne op på side et.

Har du omvendt ikke styr på de mest basale del af SEO, så vil det tage dig lang tid, hvis det nogensinde kommer til at ske. Har du ikke den fornødne viden omkring disciplinen, kan et SEO kursus være et godt sted at starte.

Find også vores SEO ordbog, hvor du kan finde definitioner på de vigtigste begreber og læse mere om, hvad er SEO. kort sagt, så handler søgemaskineoptimering i høj grad om at have en hurtigt loadende side, styr på teknikken, fængende og interagerende indhold med de rigtige søgeord, samt linkbuilding.

Faldgruber for, hvor lang tid SEO tager

Hvad påvirker, hvor lang tid SEO tager? Der findes faktisk flere forskellige faldgruber, som kan give din hjemmeside dødsstødet, hvis ikke man opdager det.

Nogle af de mest almindelige 'fejl', vi ser, der udsætter, hvor lang tid SEO tager, er blandt andet:

  • Duplikeret indhold
  • Langsomt CMS system
  • Manglede meta eller sidetitel
  • Keyword spam, eller omvendt, for få gentagelser af søgefrasen

Dette, og meget mere, kan påvirker, hvor hurtigt virker SEO. Derfor er dette også noget, du skal være opmærksom på, at du ikke falder i, når du skal lave en effektiv indsats på din hjemmeside.

Hos PK Medier er vi eksperter i søgemaskineoptimering og alt, hvad disciplinen omfatter. Derfor kan vi også være din sparringspartner, når du skal have gjort en indsats på dit domæne, for at komme op i søgeresultaterne. Lad os være din SEO konsulent, og lad os sammen få dit arbejde på rette spor.

Hvor hurtigt virker seo
YouTube video

FAQ

Hvor lang tid tager SEO?
Hvor lang tid det tager at lave SEO kan ikke rigtig angives, da det er en løbende proces, som kræver varig vedligeholdelse.
Hvor hurtigt virker SEO?
Får man hjælp til SEO fra et professionelt bureau, vil man ofte hurtigt kunne se effekt. 
Hvad er faldgruberne i søgemaskineoptimering?
Nogle af de mest uheldige faldgruber i søgemaskineoptimering er at have en meget langsomt loadende side, duplikeret indhold og lignende.
Hvad kan man gøre for at lave hurtig SEO?
Man kan ikke som sådan lave hurtig SEO. Har du dog styr på alle basisprincipperne, vil du i højere grad kunne se effekten af din indsats, hurtigt.

Angivelse af kilder og test

  1. Bliv klogere på søgemaskineoptimering med Neil Patel.
  2. Se også Mailchimp guide på, hvad SEO er.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downmenu-circlecross-circle