Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Espresso Martini opskrift - Elegant og velsmagende

Har du tidligere fået serveret denne favorit cocktail på restaurant før, men vil gerne prøve kræfter med denne kaffe cocktail hjemme, så har vi her den bedste espresso martini opskrift.
Af 
Opdateret d. 22. september 2022

Med stor kærlighed bliver denne cocktail favorit serveret på rigtig mange cocktail barer og restauranter rundt i Danmark, og der er næsten ingen steder i hovedstaden, København, som ikke serverer denne kaffedrink. Den får flere og flere tilhængere.

Overrask dine gæster med en lækker kaffedrink

Både som velkomstdrink eller som after-dinner drink er denne espresso martini et hit. Hvis du skal lave den hjemme kan du først og fremmest både bruge kaffe fra en normal kaffemaskine, men skal du lave den helt eksklusive version anbefaler vi altid et bruge en espressomaskine til at lave et espressoshot til drinken. Lad os komme til opskrift.

espresso martini opskrift

Espresso Martini opskrift

Mads Jensen
Få en lækker Espresso Martini, og tilbyd dine gæster den som velkomstdrink.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 3 min
Tilb. tid 3 min
Ret Drinks
Køkken Engelske
Antal 1 person
Kalorier 302 kcal

Equipment

  • 1 shaker
  • 1 si

Ingredienser
  

  • 4 cl espressoshot (eller anden form for kaffe)
  • 4 cl vodka
  • 2 cl Kahlua
  • isterninger

Sådan gør du
 

  • Først tager du dit kaffeshot i en shaker
  • Dernæst tilsætter du isterninger, kahlua og vodka
  • Nu kommer den afgørende del - shake nu i ca. 30 sek. til 1 min. Længe nok til at du har shaket god skum i væsken. Det er altafgørende for din Espresso Martini at den har masser af skum.

Video

Noter

Server i coupe glas, hvor du med en lille si hælder din væske fra din shaker op i glasset uden is. Som dekoration hertil kan du pynte med få kaffebønner, som giver et elegant look.

Nutrition

Calories: 302kcal
Keyword Fest, Kaffe, Velkomstdrink
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kan man lave en espresso martini opskrift uden Kahlua?

Det er bestemt muligt at følge en espresso martini opskrift uden Kahlua. Du skal blot benytte en anden form for kaffelikør. Det kan blandt andet være en hjemmelavet med sukker. Det er dog kaffelikøren som giver sødmen til din cocktail, så det er nødvendigt med en form for likør eller sukkersirup.

Hvis du synes, at denne drink har en for kraftig smag af enten kaffe eller vodka, kan du også give dig i kast med den populære White Russian. Denne drink er også lavet med kaffe, men den indeholde dog andre og mere mildende og sødende ingredienser en espresso martini.En white russian er en fantastisk drink, der består af vodka, kaffelikør og sødmælk. 

Den kræver intet fancy udstyr i modsætning til en espresso martini opskrift, og den har en lækker sødme, der gør den oplagt at benytte til at erstatte desserten. Du kan med fordel lave denne drink i stedet hvis du, eller nogle af dine gæster, ikke bryder sig om den kraftige smag af kaffe eller vodka. 

 

espresso martini opskrift

Husk det rigtige udstyr

Selvom denne opskrift er nem at lave, er det stadig vigtigt, at du benytter det rigtige udstyr, når du laver en espresso martini drink. Et vigtigt element i drinken er nemlig at shake den godt. Dette gør både, at drinken holder sig kold, at alle ingredienserne bliver godt mikset sammen, men det giver også en elegant og flot kant af skum i toppen af det flotte martini glas. 

Shakeren kan købes hos nærmeste i Imerco eller i udvalgte supermarkeder, og det bør altid være et fast inventar i køkkenet, hvis du elsker at lave drinks. Selvom man måske kunne frygte det, er den altså ikke spor svær at benytte, og der vil altid være en manual med til formålet.

Ud over at smagen er fantastisk, er denne drink også en elegant drink at få serveret. Den bør nemlig altid blive serveret i et martiniglas, som er et smukt glas, der giver en følelse af luksuriøsitet. Ydemere benytter man en shaker til at mikse ingredienserne, og dette er med til at skabe en flot kant af skum i toppen. 

Tænk over hvad dine gæster kan lide

Drinkens smag kan variere meget alt efter hvordan, du mikser ingredienserne sammen. Hvis nogle af dine gæster f.eks. ikke bryder sig spor meget om kaffe, kan du vælge at benytte kafe lavet af bønner, der ikke har en kraftig og meget gennemtrængende smag. Ydermere kan du, hvis nogen ikke bryder sig om den kraftige smag af vodka, også lave din espresso martine opskrift med mindre vodka. 

Giv dig i kast med vores bud på den bedste espresso martini opskrift, og server den for din gæster ved næste lejlighed.

Kaffelikør opskrift generelt

Med kaffelikør opskrift kan du komme langt, hvad angår lækre serveringer til din fest eller event. De fleste kaffe elskere kan nemlig slet ikke stå for denne type servering, uanset om det er som pre-drink eller som afsluttende cocktail.

En espresso martini opskrift er derfor god altid at have liggende i gemmerne, om du kan huske det i hovedet eller ej. Denne opskrift kan både indebære og bruge hjemmelavet Kahlua eller købt i butikker. Så længe du husker at læse op på din opskrift, og ved hvor meget sukker den indeholder ift. opblandings forholdene i hovedopskriften.

Hvad laver du først i en espresso martini opskrift

Det kan være svært lige at administre sin tid, når det kommer til fremgangsmåde, og hvad du skal lave først og sidst i denne espresso martini opskrift. Derfor hjælper vi dig lidt med måden du tilgår hele processen på.

Hvis du først og fremmest tænker at lave hjemmelavet Kahlua eller kaffelikør, så er det med sikkerhed det, du skal starte med først, da det gerne må trække lidt, OG gerne skal bruges koldt, når du laver din kaffe drink. Det kan være uoverskueligt at starte på til tider, men det er faktisk nemt at starte op på, det kræver dog blot planlægning.

Skal du bruge ventetiden på at kigge nærmere på flere ting til hjem, så kan du evt. også blive klogere her på hvorfor en iRobot Roomba i7 robotstøvsuger.

Når du dernæst har lavet denne hjemmelavet Kahlua, eller har en købt Kahlua klar, så kan du begynde på din drink. Køl glasset ned med is, som det første og næst skal du til at mixe, og mixe længe. Og afsluttende begiver du dig ud i at "bygge" din drink ved at hælde væsken i glasset og pynte af.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle