Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Biopejs - Bedste tilbud på bio pejs til væg, udendørs eller fritstående

Er du på udkig efter den helt rette biopejs til dit hjem? En, der både kan skabe masser af varme og masser af hygge, og fungerer som et alternativ til en almen brændeovn. Find de bedste til bud bio pejs både til væg, udendørs og fritstående
Af 
Opdateret d. 11. juli 2022
biopejs pkmedier
Her er en biopejs et rigtig godt valg, da den ikke fyrer materiale, der afgiver giftige gasser eller giftig røg, og som heller ikke har en negativ påvirkning på miljøet. Læs mere og bio pejs her. 
Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Det kan være svært at vurdere, hvilken bio pejs til væg, udendørs eller fritstående, man skal vælge, når man ikke kender til mulighederne. Der findes et væld af muligheder for, hvordan du på bedste vis kan opvarme dit hjem, så du kan holde varmen om vinteren og skabe hygge i sommermånederne. 

Vi hjælper dig gerne frem til et velovervejet valg. Derfor gennemgår vi her nogle fordele ved at vælge en biopejs. Men først vil vi definere, hvad en biopejs er, og, ikke mindst, hvad den kan.

Hvad er en biopejs?

Først og fremmest er det måske relevant at afklare, hvad forskellen på en bio pejs og en brændeovn er. En fritstående pejs er et åbent ildsted, hvor flammerne frit kan få lov til at danse. Derimod er en brændeovn en lukket ovn, hvori man typisk fyrer brænde. Forskellen er således om ovnen er åben eller lukket.

En biopejs er således et åbent ildsted, hvor man fyrer biomateriale af. I en bio pejs vil man, i langt de fleste tilfælde, fyre med bioethanol, der er sprit eller alkohol, der er produceret på biologisk materiale. Derfor kan man altså heller ikke drikke det, det er kun beregnet til at fyre med i en bio pejs eller andre lignende varmekilder eller anordninger.

En almindelig bio pejs til væg vil typisk have skorsten til at føre røg og restgasser væk med. Dette er dog ikke behøvet ved en biopejs. Her afbrændes bioethanolen helt uden røg, og derfor behøver du heller ikke en skorsten, når du får installeret en bio pejs.

Hvad er fordelene ved en biopejs?

Der er mange fordele ved en biopejs. Først og fremmest, så er der ikke behøvet en skorsten, som nævnt ovenfor. Derudover, vil der ingen oprydning være efter afbrænding, da der ingen aske produceres, og derfor er det nemt bare lige at køre en klud henover ved rengøring.

Foruden dette, så fylder fyrematerialet langt mindre end en stor stabel brænde. Bioethanol købes nemlig i flasker, som kan gemmes væk i et skab eller i en skuffe.

Det gode ved en biopejs er, at den kan installeres i ethvert hjem, netop fordi den ingen skorsten behøver, og så kan den også fås i flere forskellige typer. Du kan både så den til væg, som en væghængt pejs, til udendørs brug, som fritstående pejs og meget mere. Der er med andre ord masser af muligheder med en bio pejs.

Indretning med en biopejs

På grund af sin tilgængelighed, samt at den ikke behøver hverken skorsten eller et stort læs brænde, så er det gangske nemt at indrette dit hjem med en biopejs. Du kan vælge at hænge den op på din væg, så den ligner en integreret bio pejs. Eller du kan vælge at have den fritstående ligesom en brændeovn, så den får samme autentiske look. Nogle modeller kan også hænges udendørs, hvorfor du kan finde et alternativ til en brændeovn til enhver smag. 

Særligt populært er det også, at vælge en udendørs biopejs. Her kan du nemlig bruge din bio pejs udendørs i sommermånederne, når solen er gået ned og temperaturen falder.

biopejs

Hvilken biopejs skal jeg vælge?

Om du skal vælge en fritstående bio pejs eller en bioethanol pejs, som du kan hænge op på din væg, det er naturligvis op til dig. Skal din biopejs integreres i indretningen, så kan man med fordel vælge en biopejs, der kan hænges op på en væg, da den så kan agere ligesom en indbygget pejs eller bare tage mindre af rummet visuelt.

Går du derimod efter et mere rustikt og hyggeligt udtryk, så kan en fritstående bio pejs være et godt valg. Her får man nemlig en mere hyggelig stemning, især om vinteren, hvor man kan samles om pejsen og varme sig.

Men det er selvfølgelig ikke kun det æstetiske, man skal overveje, når man skal vælge sig en bioethanol pejs. Det er nemlig også værd at overveje størrelsen, da en større pejs vil bruge med ethanol. Forestiller du dig kun at bruge din biopejs i vintermånederne, så kan det være, at du skal have fat i en, du kan pakke væk i sommermånederne.

Er en biopejs et sikkert valg?

Da en bioethanol pejs er et relativt nyt fænomen blandt det store udvalg af varmekilder, som vi har her i Danmark, så kan det også være svært at vurdere, både om det er et godt valg i forhold til varme og funkion, men også især i forhold til, om det er et sikkert valg, når man tænker på brandfare, helbred og så videre.

Der er dog ikke de helt store punkter at være bange for. Man skal naturligvis altid være forsigtig, når man hælder bioethanol i sin pejs, så man ikke ender med at få hældt det ud over det hele, men ellers er en bio pejs forholdsvis ufarlig. Vi har dog i Danmark ingen lovgivning omkring biopejs, og det kan være en ulempe.

Selvom langt de fleste producenter af både biopejs og almindelige pejse er dygtige og professionelle, så findes der også produkter ude på markedet, som er mindre gode. Er du i tvivl, om den bio pejs, som du har sat dine øjne på, er sikker, så kan du altid finde råd og vejledning på svenske og schweisiske sider.

Både Sverige og Schweiz har nemlig regler og love omkring produktion og brug af bioethanol pejs, og derfor kan du altid tjekke hjemmesider fra disse lande, hvis du er på udkig efter en sikker og brugervenlig biopejs.

Køb brændsel af god kvalitet

Når man bruger en del brændsel til sin biopejs, så vil den nemme og hurtige løsning være at vælge det billigste. Men her kan du komme til at bide dig selv i halen.

Ofte vil bioethanol af ringere kvalitet nemlig brænde hurtigere eller fungere mindre effektivt, end hvis du havde givet et par kroner mere per liter. Derfor anbefaler vi til enhver tid, at du vælge et godt produkt. Vi anbefaler her til, at du vælger en bioethanol, der har en alkoholprocent på mindst 95%.

Det kan i længden blive dyrere at fyre, hvis du ikke har et ordentlitg fyringsmateriale, og derfor bør du ikke gå på kompromis med hverken din bio pejs eller brændslet.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockmenu-circlecross-circle