Opdateret 24. august 2021 af Peter Klitkou

Lav din egen hjemmeside | Guide til dig der skal i gang

Er du i tvivl, om du har evnerne til at lave din egen hjemmeside, eller om du har brug for professionel hjælp? I denne artikel har vi samlet råd og vejledning, der kan gøre dig klogere på, om du har brug for hjælp fra et professionelt webbureau, eller om du skal kaste dig ud i projekt ‘lave din egen hjemmeside’ alene.

Lav din egen hjemmeside

Hjælpemidler til at lave din egen hjemmeside

Hvordan skaber man effektfuldt en ny hjemmeside? Det første du skal gøre, er at sætte dig grundigt ind i, hvad det kræves, for at lave din egen hjemmeside - da processen for nogle kan være udfordrende.

Tænker du, at oprettelser kun er for nørder, der forstår sig på kodning og algoritmer? Så tager du bestemt fejl. I dag findes der mange hjælpeprogrammer, der er helt uden kodning, så vi alle kan være med.

Her findes blandt andet platforme som WordPress, Joomla, Wix og Progress Sitefinity, der alle kan lave dit ønskede web design - helt uden koder og formler.

Det kan være svært at vælge, hvilken platform du skal anvende til at lave din egen hjemmeside. Den mest populære CMS-bygger er WordPress, der bruges af langt de fleste.

Dette betyder dog ikke, at de andre platforme ikke også kan hjælpe dig med at lave din egen hjemmeside. Læs mere om fordelen ved en wordpress hjemmeside.

Hvis du har brug for hjælp og vejledning til at lave din egen hjemmeside, er du meget velkommen til at kontakte PK Medier.

Lav din egen hjemmeside: Trin for trin

Trin 1: Domæne og webhotel

Før du laver din egen hjemmeside, skal du tilkøbe dig et domæne og et webhotel. Domænet er din webadresse - dvs. www.ditwebsitenavn.dk.

Webhotellet er stedet i skyen, hvor din website er lagret. Her tilkøber du dig plads, så alt indhold er gemt online. Til at oprette et domæne samt webhotel kan du blandt andet gøre brug af Simply.com.

På websitet vil du starte med at ansøge om et frit domænenavn. Her vil det både være muligt at anvende forskellige domæner som eksempelvis ‘.dk’, ‘.com’ og ‘.eu’.

Når du har valgt domænenavn, skal du tilkøbe et webhotel. I de fleste tilfælde vil ‘basic suite’ webhotellet være nok for mindre og mellemstore virksomheder - på trods af, at det er deres billigste webhotel.

Hvis du har brug for hjælp og vejledning til at købe en hjemmeside, kan du kontakte PK Medier.

Trin 2: Registrering hos DK Hostmaster

Hvis du har oprettet et dansk domæne (.dk) er det lovpligtigt, at du registrerer dette hos DK Hostmaster. Dette skal gøre senest 4 dage efter du har lavet din egen hjemmeside - ellers fungerer domænet ikke.

Når du har oprettet dit domæne, vil du modtage en mail med et link, hvor du skal acceptere ‘vilkår for brugsret af et dansk domænenavn’. Derefter vil du modtage en ny mail, hvor du skal gennemføre ID-kontrollen.

Trin 3: Køb et web design

Før du går i gang med at lave din egen hjemmeside, kan du købe et professionelt web design til WordPress.

Dette kan du blandt andet gøre hos Themeforest, som tilbyder et hav af forskellige temaer og templates til WordPress. Ved at købe et tema, sikrer du et professionelt udseende til dit website.

Det mest brugte tema er Avada, der er brugt af mange virksomheder, da det tilbyder en masse designmuligheder for kun 60 $.

Mangler du de kreative evner, når du skal lave din egen hjemmeside? Du kan altid kontakte PK Mediers kreative team, som er eksperter i web design og opsætning.

Trin 4: Installer WordPress hos dit webhotel

Når du logger ind hos dit webhotel, skal du i kontrolpanelet tilkoble dit CMS-system - som i dette tilfælde er WordPress. Det er desuden også i kontrolpanelet, du kan oprette e-mailadresser under dit domænenavn.

Hvis du bruger Simply.com som webhotel, installerer du dit CMS-system under; Kontrolpanel → Website → 1-Click installer.

Når du har installeret WordPress, kan du åbne dit WordPress website for allerførste gang. Layoutet du ser, er et standard design, hvorefter du selv kan installere dit tilkøbte web desig

Trin 5: Installer professionelt web design

Når du har lavet din egen hjemmeside, er det vigtigt, at du får opsat et professionelt design, der er tilpasset din virksomhed.

Hvis du har brug for hjælp til at opsætte funktioner og finpudse designet, kan det være en fordel af få et professionelt webbureau til at hjælpe dig.

Fordelen ved at vælge PK Medier er, at vi er eksperter i at oprette websites, som er tilpasset søgemaskinernes mange algoritmer ved blandt andet at SEO-optimere dit website.

Du vil derfor få det maksimale udbytte ved at søge professionel hjælp.

Hvis du alligevel ønsker at lave din egen hjemmeside på egen hånd, mangler du at opsætte dit web design i WordPress. Søg i browseren www.ditwebsitenavn.dk/wp-admin for at logge ind i kontrolpanelet hos WordPress.

Når du har logget ind, kan du hos bjælken i venstre side vælge; Udseende → Temaer → Tilføj nyt → Upload tema → Vælg det ønskede tema → Installer nu. Når dit nye tema er installeret skal du trykke på ‘aktiver’, hvorefter dit nye tema er tilføjet dit website.

Tillykke! Du har nu lavet din egen hjemmeside, og du skal nu i gang med at udfylde den med information, billeder, links mv. Har du brug for flere gode råd til at lave din egen hjemmeside, kan du se vores guide til at oprette et nyt website

Hvis du synes, det er uoverskueligt at lave din egen hjemmeside, er du meget velkommen til at kontakte PK Medier. Vi vil med glæde hjælpe dig på vej til det perfekte website.

Har du brug for hjælp til hjemmeside. Læs med her.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle