Opdateret 3. marts 2022 af Peter Klitkou

Hjemmeside sikkerhed | Bliv klogere med denne 2022 guide

Er din Wordpress hjemmeside sikker? Igennem denne guide vil vi give dig et par tips og trick til, hvordan du kan gøre din website tryg.  

Wordpress er den mest benyttede hjemmeside udbytter,  hvilket også betyder dens brugere er de mest ramte når det kommer til hackere. Det er netop derfor vigtigt, at du ikke går ned på din sikkerhed. 

Det er vigtigt, at holde dit site opdateret og tjekke for fejl. Selvom Wordpress er et super CMS-system, så ligesom alle andre sites har det også fejl, som der desværre er folk som udnytter. 

Vi anbefaler følgende trin for, at beskytte din hjemmeside: 

  • Sørg for at have en god webhost 
  • Altid beskyt dine loginoplysninger 
  • Husk at lave løbende backups 
  • Det kan være en god ide, at installere et sikkerhedsplugin
  • Opdater jævnligt.
Hjemmeside sikkerhed | Bliv klogere med denne 2021 guide

Hav en god webhost

En god webhost kan være en god vej til en sikker hjemmeside. Den kan tilførerer en god firewall, SSL certificate og support. 

Der vigtigste er, at du holder den benyttede software opdateret. 

Altid beskyt dine login oplysninger

Vær opmærksom på, at have et godt brugernavn og password. De fleste beholder “admin”, som brugernavn og “admin123”, som password. Du vil allerede være meget lang, hvis du vælger noget mere personligt eller tilfældigt. 

En ide ville også være, at have et 2-faktor login; det betyder at når du logger ind på din hjemmeside, så skal du vertifacerer på en app eller over SMS/email. 

Husk at lave løbende backups

Det vil altid være en god ide, at lave en backup. Hvis du i værste tilfælde, skulle være ude for, at du bliver hacket, så har du med en sikkerhed copi, muligheden for at gå tilbage til en ældre version af din hjemmeside. 

Din hosting udbyder vil højst sandsynligt tilbyde et backup plugin - hvis ikke så kan du fx benytte VaultPress. 

Benyt sikkerheds plugins

Det kan være en udmærket ide, at installere sikkerheds plugins på ens hjemmeside.  Vi nævnte tidligere, at der i de fleste systemer er mulighed for fejl. Plugins kan oftest øge sikkerhed på din hjemmeside. 

Disse plugins kan fx aktivere aktiv overvågning med mulighed for, at udsende alarmer hvis der skulle ske noget. 

Opdater jævnligt

Det er vigtigt, at når du benytter nye plugins, at du er obs på hvornår den sidst er blevet opdateret; hvis ikke opdateret i noget tid kan det skyldes, at den ikke er sikker og ikke bliver vedligeholdt mere. 

Minimere det antal gange man kan logge ind

Opret muligheden for, at blackliste IP-adresser.  Dette vil gøre, at folk kun kan logge ind et vist antal gange før deres IP-adresse vil virke suspekt. 

2 plugins hvor der er mulighed for dette er:

Begge er gratis.

Gør din hjemmeside sikker ved hjælp af SSL

I tvivl om hvad SSL er? Når kommer ind på en hjemmeside, så vil der oppe ved URL´en være en lille hængelås, hvis den er sikker og dermed have et SSL certifikat. 

hjemmesidesikkerhed

Hvorimod, hvis websittet ikke er trygt, så vil det se sådan ud:

hjemmesidesikkerhed2

Noget en potentiel kunde hurtigt kan blive skræmt væk af. 

Google kan godt lide sider med SSL certifikat

En anden rigtig god brug til, at få et SSL certifikat er, at Google prioriterer at vise hjemmesider, som netop er certificeret. Google har flere gange nævnt, at de går meget op i hvorvidt en hjemmeside er SSL certificceret.  Man kan risikere overhovedet ikke, at blive vist i søgeresultaterne - hvilket ikke er optimalt. 

Søger du et bureau til at lave din virksomhed en ny hjemmeside? Så kan du kontakte os.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle