Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Google Fonts - Over 1000 gratis skrifttyper i 2024

Google Fonts er gratis skrifttyper fra søgemaskinens egen database. Det åbner en masse dører for dine designs, og kan være en god tilføjelse til dine tekster. Se hvordan du kan få adgang til det i denne artikel.
Af 
Google fonts

Google Fonts - Få adgang til over 1000 gratis skrifttyper

Der er flere steder, hvor du kan hente gratis skriftyper, men hvoraf denne database muligvis er en af de største der findes. Du finder herinde mere end 1.300 skrifttyper, som du kvit og frit kan hente til din computer.

Det er selvfølgelig også altid muligt at finde en masse gratis typer i Word, Google Docs og på de gængse platforme. Det giver dig dog flere muligheder, og du skiller dig ud, hvis du henter ekstra typer gennem blandt andet Google Fonts - når det nu er gratis.

Vi guider dig i hvordan du finder de bedste skrifttyper, så dine fremadrettede projekter bliver unikke. 

google fonts

Hvordan bruger man denne platform?

Er du kommet ind på platformen, og er du i tvivl om, hvordan du benytter siden, så kan vi her hjælpe dig lidt af vejen. Det er en meget intuitiv side, men dog med en masse funktioner, som man lige skal holde hoved og hale på og i.

Du kan først og fremmest søge en skrifttype frem nemt og hurtigt, hvis du allerede kender navnet på den specifikke font. Det kan eksempelvis være “roboto”, “Montserrat” eller andre af de meget populærer typer. 

Kender du ikke til navnet på din ønskede font, er Google Fonts også et rigtig godt redskab. Den giver et stort overblik over sin enorme database på næsten 1.500 skrifttyper. De er inddelt i kategorier såsom; Med og uden seriffer, håndskrevede, monospace (mere robotlignende), display (mere art). 

Derudover kan du på Google Fonts skrive din sætning og udvælge den præcise tykkelse, pixels, hvor meget kondenseret den skal være, og om den skal være bred eller ej. Når disse kriterier er indtastet kommer de mulige og relevante skrifttyper frem, som passer dine ønsker. 

Gå til Google Font og hent din næste gratis skrifttype

Features på Google Fonts

Udover den smarte og enorme database der findes på søgemaskinens ekstra værktøj, så finder du også en masse andre smarte features. Du kan blandt andet dele dine favorit skrifttyper med andre. Det kan være smart på arbejdet, hvis du sidder på et web projekt sammen med kollegaer, hvor en relevant skrifttype kan dukke op. 

Dertil kan du også hente et stykke kode fra Google Fonts, som du kan indsætte i din HTML fil. Du kan tillige også integrere den udvalgte “family style” i din CSS kode. 

Du kan også hente et hav af specialtegn / glyffer. Selvom Word og docs selv har en del specialtegn, så er der en del at hente inde på denne platform, som kan gøre dit arbejde nemmere. Du kan også hente en masse symboler, som kan være nyttige. 

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle