Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Flat white - Opskrift: Sådan laver du denne kaffe bedst

Elsker du en god kop kaffe fra den nærmeste kaffebar, og har du på listen over kaffer set navnet “Flat white”, men er i tvivl om hvad denne kaffe, eller hvordan man laver den? En flat white er ét espressoshot og med let steamer mælk.
Af 
Opdateret d. 19. september 2022

Hvis du skal lave den helt rette flat white derhjemme handler det om at have den helt rette kaffemaskine, gerne en espressomaskine for at lave den helt perfekt, som var det på kaffebaren. Derudover er det vigtigt med de rette bønner.

Hvordan laver jeg en barista kaffe derhjemme med en espressomaskine?

Først og fremmest er det vigtigt at vide hvad en flat white er. Dette er en lille til mellem kaffe, hvor du tager et enkelt espressoshot og tilføjer en let skummet mælk. Det er kun lige, hvor der er en halv centimeter skum på toppen. Den er derfor en forholdsvis mild kaffe i styrke og intentisitet.

Hvis du derfor står derhjemme og vil brygge en god kop kaffe af denne version, er det en fordel at have investeret i en espressomaskine, som brygger dit espressoshot og mælkeskummer, som kan lave den rette steamet mælk til din flat white kaffe. 

Der findes mange variationer af kaffe, og mange har en klar favorit. Hvad enten din er Flat White eller en helt anden, kan du her søge inspiration til at lave en særdeles god kaffe.

Læs om kaffemaskiner, der kan brygge lige netop den kaffe, du elsker!

flat white kaffe

Hvad er en flat white vs cortado?

Når du nu ved hvad denne type kaffe er, kan det være at du tænker at den minder om en cortado. Det gør denne kaffe på mange punkter også. Flat white vs cortado viser sig ved at en cortado er stærkere. Du ser forskellige måder at lave størrelsen på en cortado, men fællesnævner er halvt espresso og halvt steamet mælk. 

Du kan på en kaffemaskine derfor brygge en flat white vs cortado, hvor du ved begge brygger et espressoshot, og hvor der kommer næsten halvdelen af mængden af varm mælk i en cortado.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle