Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Flat White - Sådan laver du den bedste kaffe i 2024

En flat white kaffe er en yderst populær kaffe hos danskerne, og det er der god grund til. Her finder du den bedste opskrift på kaffevarianten, der består af et espressoshot og let steamet mælk.
Af 

Hvis du skal lave den helt rette flat white derhjemme handler det om at have den helt rette kaffemaskine, gerne en espressomaskine for at lave den helt perfekt, som var det på kaffebaren. Derudover er det vigtigt med de rette bønner.

flat white kaffe opskrift

Flat white opskrift

Mads Jensen
Hvis du står derhjemme og vil brygge en god flat white, er det en fordel at have investeret i en espressomaskine, som brygger dit espressoshot og mælkeskummer, som kan lave den rette steamet mælk til din flat white kaffe. 
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Ret Kaffe
Køkken Fransk
Antal 1 person
Kalorier 179 kcal

Equipment

 • 1 espressomaskine
 • 1 mælkeskummer

Ingredienser
  

 • 1 stk espressoshot
 • mælk

Sådan gør du
 

 • Bryg et espressoshot
 • Skum og varm mælken
 • Hæld mælken i espressoshottet

Video

YouTube video

Noter

En lige til opskrift på flat white, som ikke kræver det store. En kaffe som smager perfekt.

Nutrition

Calories: 179kcal
Keyword Espressoshot, Kaffe
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvordan laver jeg en barista kaffe derhjemme med en espressomaskine?

Først og fremmest er det vigtigt at vide hvad en flat white er. Dette er en lille til mellem kaffe, hvor du tager et enkelt espressoshot og tilføjer en let skummet mælk. Det er kun lige, hvor der er en halv centimeter skum på toppen. Den er derfor en forholdsvis mild kaffe i styrke og intentisitet.

Hvis du derfor står derhjemme og vil brygge en god kop kaffe af denne version, er det en fordel at have investeret i en espressomaskine, som brygger dit espressoshot og mælkeskummer, som kan lave den rette steamet mælk til din flat white kaffe. 

Der findes mange variationer af kaffe, og mange har en klar favorit. Hvad enten din er Flat White eller en helt anden, kan du her søge inspiration til at lave en særdeles god kaffe.

content billede kaffe-med kvaerrn

Hvad er en flat white vs cortado?

Når du nu ved, hvad denne type kaffe er, kan det være at du tænker at den minder om en cortado. Det gør denne kaffe på mange punkter også. Flat white vs cortado viser sig ved, at en cortado er stærkere. Du ser forskellige måder at lave størrelsen på en cortado, men fællesnævner er halvt espresso og halvt steamet mælk. 

Du kan på en kaffemaskine derfor brygge en flat white vs cortado opskrift, hvor du ved begge brygger et espressoshot, og hvor der kommer næsten halvdelen af mængden af varm mælk i en cortado.

Hvem vælger en flat white?

Alle kan egentlig vælge en flat white. Den er simpel, lækker og smagfuld. Det er dog særlig mennesker, som gerne nyder en skaffe med let skummet mælk, som gerne vælge netop denne kaffedrik.

Typisk vil det være personen, som ikke er helt til en cafe latte med både masser af mælk og skum, men også en, som gerne vil have lidt mere mælk end blot et skævt, som man typisk får ved kaffe med mælk. Hertil er en flat white jo et kanongodt alternativ, som ligger lige i smørhullet af de to, og netop derfor er det også et populært valg blandt mange.

I og med, at en flat white ikke nødvendigvis behøver at være skummet, kan du også her med fordel bruge en mere fedtfattig mælk, og derfor er det også et godt valg til den, som gerne nyder en kaffe med mælk i, men som ikke vil gå hele vejen med en cafe latte med masser af sødmælk og skum heraf i.

YouTube video

Det oceaniske modstykke til en cappuccino

Der er stor debat, om det er fra Australien eller New Zealand, hvorfra denne lækre kaffedrik kommer fra, men sikkert er det, at den stammer fra Oceanien.

Flat white kom som et modstykke til, eller måske snarere som en protest mod, cappuccino, som er en populær drik i hele verden. Dog blev man i Oceanien så træt af, at der altid blev brygget et helt bjerg af skum på toppen af kaffen, og derfor valgte man at lave cappuccinoen uden den store mængde skum, og heraf kommer så flat white, som altså til sammenligning med en cappuccino, er væsenligt fladere på toppen.

Mindre mælk, mere kaffe

Da man netop har valgt at modficere en cappucino, vil du også bemærke, at en flat white har en langt mere kraftig smag af kaffe, end en cafe latte, selvom drikken minder mere om denne. Dette er fordi, der anvendes samme mængde mælk og kaffe, som i førstnævnte, men har en lignende skummængde, som en latte.

Derfor er en flat white til personen, der gerne vil have samme kaffeoplevelse, som i cappuccinoen, men som ikke ønsker den store mængde skum, og samtidig heller ikke for meget mælk, som man finder i en latte.

Prøv din flat white opskrift med havremælk

Er du ikke den der måske elsker komælk allermest, af mange forskellige årsager, så er der en løsning for dette. Det gyldne svar er havremælk- eller havredrik. Det er et super alternativ til dig der ikke drikker komælk i din flat white opskrift, men i stedet vil have et vegansk alternativ.

Du skal, når du steamer og skummer mælken, dog være opmærksom på ikke at opvarme denne for meget, da en for varm havredrik kan smage lidt af brændt havre eller risengrød. Det kan give en lidt underlig smag, men ellers er det super lækkert at bruge som alternativ.

Hvilke alternativer er der ellers?

Er du derimod hverken til havremælk/drik eller komælk, så kan du også finde nogle andre drikke, som du kan blande op i din flat white kaffe. Lad os komme omkring nogle forslag til dig, så du hurtigt kan komme i gang på din maskine.

 • Soyadrik
 • Risdrik
 • Ærtedrik
 • Mandeldrik

Der findes endnu flere herudover, men hvor dette blot var et udpluk af alternativer, som du kunne benytte dig af. Det giver mulighed for at du kan prøve kræfter med en hel del forskellige mælke alternativer i din flat white opskrift.

Udover en god kaffemaskine, så kunne du måske have brug for en robotstøvsuger derhjemme til rengøringshjælpen, mens du brygger kaffe og øver dig i din latteart.

Bliv klogere og find information om opvarming før træning her. 

Er du også på udkig efter en reviser, så læs mere her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle