Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Cortado - Den bedste opskrift på den lækre kaffevariant

En Cortado er måske allerede din favorit kaffedrik, eller måske er du bare nysgerrig på, hvad den indebærer? Uanset hvad, så er du havnet det rigtige sted. Denne kaffe er en skøn espressodrik med mælk, som giver dig den fulde og gode smag fra kaffebønnen.
Af 
cortado opskrift kaffe

Hvad er en cortado kaffe egentlig? Og er den svær at lave? Kaffedrikken er, som nævnt, en spansk espressodrik, der helt grundliggende består af et shot espresso med en smule varmet mælk i. Når cortadoen serveres, så skal espressoens crema, altså det skum, som espressoen naturligt producerer ved brygning på en espressomaskine, stadig ligge på toppen.

Typisk vil man servere en cortado kaffe i et lille glas. Herigennem kan man nyde den smukke lysebrune farve, mens drikken nydes. Det er vigtigt, når man brygge denne type kaffe på sin kaffemaskine, at man ikke skummer mælken, men blot varmer den op.

cortado kaffe opskrift

Cortado opskrift

Mads Jensen
Få en lækker skøn kaffedrik med espressoshot og mælk.
3.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Ret Drinks
Køkken Spansk
Antal 1 person
Kalorier 302 kcal

Equipment

  • 1 espressomaskine

Ingredienser
  

  • 2 stk espressoshot
  • sødmælk

Sådan gør du
 

  • Bryg espressoshot
  • Damp sødmælken
  • Put espressoshottet i et glas.
  • Put den dampet mælk på toppen af kaffen.

Video

YouTube video

Noter

Skal du lave cortado?

En opskrift på cortado er i sig selv hverken omfangsrig eller besværlig, det kræver blot finesse at blande de to væsker sammen - espressoen fra espressomaskine og mælken. Derfor kan du heller ikke lave denne kaffedrik på en almindelig kaffemaskine med filter. En espressomaskine er behøvet for at lave denne opskrift på en lækker cortado.

Nutrition

Calories: 302kcal
Keyword Espressoshot, Kaffe
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvad er en cortado?

Cortadoen er således ikke bare en almindelig kop kaffe med mælk. Det kræver noget helt særligt at lave en cortado, og derfor er det også både en smagfuld og elegant oplevelse at drikke denne. Det er klart en smagsprøve værd.

Er du vil med den intense smag, som en espresso fra en espressomaskine kan give, så er denne kaffedrike helt sikkert noget for dig. For her får du ikke blot espressoens intense smag, men også den cremede konsistens fra mælken, som sammen skaber smagfuld kaffe.

Se også iRobot Roomba i7 robotstøvsuger.

Cortado opskrift med havremælk

Drikker du ikke ko mælk eller elsker du bare smagen af en alternativ "mælk", så findes der heldigvis et hav af andre gode erstatninger, som du kan gøre brug af. Det er blandt andet havre mælk eller også kaldet havre drik, som er et vegansk eller laktosefrit produkt.

Ud over at det er godt til dem der ønsker vegansk kost, eller blot minimere animalske produkter, så har det også en fremragende sødme, som kan gøre godt for kaffen. Den er nogle gange heller ikke så fed, som en komælk kan være. Derfor kan du med fordel erstatte denne komælk i din cortado opskrift med havre.

Havredrik- eller mælk er også altid godt at have liggende, da det er ikke er noget der så hurtigt bliver for gammelt. Dog når du åbner din karton eller glas skal den drikkes forholdsvist hurtigt, men uåbnet, kan den ligge længere end du tror.

YouTube video

Prøv kræfter med latte art

Når du så først er blevet ferm til at brygge den gode cortado kaffe eller sammensætte den lækre cortado opskrift, så er næste step at blive god til at lave den æstetisk med en masse flot latteart. MEN det er ikke så nemt, som man skulle tro, og øvelse er her Key.

Hvis ikke du har tålmodighed til at vokse med denne opgave løbende, så er det om sonst. Det er først og fremmest en god ide at have den rigtige maskine med mælkeskummer, og dernæst en god vejleder første gang. Det er nemlig svært at forklare men skal vises med de rette bevægelser.

Du kan også se andre kaffe opskrifter her: Flat white opskrift og macchiato.

Eller hvad med at tjekke lejebolig Aalborg ud?

Find den bedste pizza Vesterbro her.  

Se også jojo.town, som tilbyder en kosmetisk sygeplejerske uddannelse

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle