Opdateret 3. maj 2023 af Helle Lauritzen

Boomer generation - hvad er definitionen bag udtrykket?

Er du selv blevet kaldt en fra den famøse Baby boomer generation, eller er du bare nysgerrig på udtrykket? Forstå meningen bag her, samt bliv klogere på kløften mellem såkaldte Boomere, Millennials og Generation Z. Der ligger mere bag definitionen, end man umiddelbart skulle tro. 

boomer generation

Definition på Baby boomer generation 

Generation boomer er defineret som mennesker født i den vestlige verden i årene 1946-1964. Generationen bliver anset som at have  været mere velhavende, mere aktive og i bedre fysisk form end generationer siden. Disse var den første generation til at vokse op med idéen om en bedre verden, hvor alle muligheder lå for deres fødder. 

Dette er dog også denne tankegang, som generation baby boomer siden er blevet kritiseret kraftigt for. Mange i dag mener nemlig, at mennesker fra denne periode har praktiseret en forbrugskultur, som med nutidige øjne anses som direkte grådig (denne kritik kommer især fra Millennials og Generation Z). 

Altså lyder kritikken på, at de har efterladt en verden, som efterfølgende generationer skal redde, og hvor efterkommere ikke har samme muligheder grundet menneskeskabte klimaforandringer m.m. 

Navnet baby bommer stammer fra periodens høje fødselsrate, hvor der skete et direkte babyboom. Aldersgruppen oplevede, at de som teenagere havde en stemme i kraft af deres antal, og derfor havde god mulighed for at præge det samfund, de voksede op i. 

Her ses en graf, hvor de forskellige generationer inddeles i tre kategorier. 

Baby boomer generation

Konflikt mellem generationer

Kløften mellem Baby boomer generation, Millennials og Generation Z er tydelig at se, hvorfor der udspiller sig diverse kampe mellem aldersgrupperne. Som tidligere nævnt, bliver Generation boomer udskældt, da deres syn på verden i nutidige øjne kan anses som egoistisk. 

En modreaktion på boomere er at se i deres egne børns opførsel, der modsat deres forældre er karakteriseret ved at forkæle deres børn, og har stor opmærksomhed på både at arbejde og passe familie. Hvor boomer generationen til tider er udskældt for at have haft for tralvt med at realisere sig selv, er Millennials i stedet blevet kaldt for 'curling forældre'. 

Generation Z har også rettet stor kritik af boomer generationen, da den nyeste generation føler sig tvunget til at tage hånd om verden på en måde, som deres bedsteforældre langt fra har gjort. Hvor den unge generation har stor fokus på bæredygtighed m.m., bliver Baby boomer generation fortsat udskældt for at have vaner, der er skadelige for miljøet. 

 

 

Markedsfør din virksomhed gratis på Google med SEO
15 min. video – fakta skåret ind til benet
3 skjulte SEO-tricks de største benytter
Insights fra et førende bureau inden for SEO

Hvad menes der med "OK boomer"?

Med udtrykket "OK boomer" henvises der til en tankegang, hvor man ikke længere gider lytte til generationen. Det er en anden måde at sige "den er god med dig" på, fordi man ikke gider tage diskussionen. Der henvises også til den idé om, at boomere ikke lytter ordentligt efter, og sidder fast i deres gammeldags værdier og forkælede holdninger. 

Kilder

  • Læs mere om Boomer generationen her
  • Bliv endnu klogere på udtrykket Boomer her 
Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle