Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Swot analyse eksempel - Samling af de bedste eksempler

Swot analysen er et essentielt værktøj i din virksomhed, for at analysere nærmere hvilke kontollerbare og ikke kontrolerbare faktorere der kan arbejdes med. Det er en model som er med til at sætte de fremtidige strategier for virksomheden, og er derfor essentielt at du har forstået grundstenene i en Swot-analyse.
Af 
Swot analyse eksempel

Har du forstået Swot-analysen?

Det første step til udarbejdelsen af en gennemarbejdet Swot-analyse, findes i din forståelse for selve modellen.
Det er vigtigt du har sat dig godt ind i hvad Swot-analysen er, samt hvilke faktorere man skal være opmærksom på når man starter sin research.

Helt kort handler Swot-analysen om en grundig situationsanalyse for din virksomhed, hvor alle de interne og eksterne forhold i din virksomhed bliver listet. Her skal der være et fokus på fire under kategorier, som er det der danner rammen for en grundig udarbejdelse af Swot-analysen.

Man skal som eksempel i analysen fokusere på styrker og svagheder som er underkategorier for de interne forhold, som virksomheden selv kan kontrollere.

De eksterne forhold deles ind i muligheder og trusler, som er de forhold som virksomheden ikke selv kan kontrollere.

Alle disse forhold om de kan kontrolleres eller ej, kan give inspiration til hvordan den fremtidige strategi vil være for virksomheden.

Vil du læse mere om Swot-analysen, så har vi skrevet en artikel hvor vi grundigt går igennem hele modellen skridt for skridt.

Eksempel på Swot analysen

Vi har samlet forskellige eksempler til dig der er ved at udarbejde en Swot analyse, en ikke helt ved hvordan analysen skal påbegyndes.

Vi anbefaler at du til at starter med udarbejder en template, da det vil hjælpe dine fremtidige udarbejdelser af Swot-analysen.

Nedenfor har vi listet eksempler som din Swot-analyse skal indeholde, samt ideer til hvor du skal ligge din fokus under hver underkategori.

swot eksempel
YouTube video

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle