Arbejder du med SEO i dagligdagen, ved du måske allerede hvad SEO duplikeret content er.
Men er du ny i SEO disciplinen, så kan det være vanskeligt at jonglere med alle de mange betegnelser, som man kan støde på, når arbejdet går ind på at lave søgemaskineoptimering på ens website, derfor har vi skrevet dette korte og konkrete blogindlæg, om hvad duplicate content er, og hvorfor du helst skal undgå det på dit website.
Helt kort så er det præcis det som ordene beskriver. Det er nemlig indhold, der forekommer flere gange, og hvorfor er det så relevant, når man arbejder med SEO?
Det er det fordi, man helst skal undgå det, og det kommer vi nærmere ind på. Men først en nærmere beskrivelse af de to betegnelser man typisk benytter sig af, når man taler om duplikeret content.
Det er det man kalder intern duplicate content – det handler om alt det indhold man har på tværs af sin egen hjemmeside. Og her kan man netop hurtigt komme til, bevidst eller ubevidst, at genbruge lidt indhold hist og her. Det kan give mening i nogle tilfælde, eksempelvis ved tilbagevendende events og nyheder. Men prøv at undgå det.
Det er den man kalder ekstern duplicate content – det er alt det indhold, der er gentaget på tværs af “alle” hjemmesider.
Altså både ens egen hjemmeside, men også alle sider, der er derude. Man kan tænke – hvorfor sker det? Det gør det fordi, at mange desværre stjæler lidt fra hinanden, små sektioner hist og her og nogle gange hele hjemmesider!
Dette blogindlæg er et oplagt eksempel på at kunne blive kopieret, og det er fordi, det er en generel viden, men vi som SEO specialister, har også set eksempler på at hele hjemmesider, der er blevet kopieret.
“Copy and paste” er fristende, det forstår vi godt, men lad for SEO’s skyld vær med det.
Når man benytter sig af duplikeret content på egen hjemmeside, bliver man “straffet” af Google. Det gør man fordi at som søgemaskine, vil Google gerne give sine brugere den bedste oplevelse, og de vurderer at har man ens indhold på sin side, så bliver det en dårlig oplevelse for brugeren.
Og når du bliver “straffet” på Google betyder det, at du vil rangere dårligere på SEO og dermed længere nede i søgeresultaterne.
Vi opridser kort to af de mest hyppige fælder man ofte kan komme til at gå i, når det drejer sig om duplikeret indhold.
For at gøre det nemmere at undgå duplikeret content i dit arbejde med SEO på din hjemmeside, så kan du med fordel benytte disse værktøjer.
Siteliner: Her finder du gentaget indhold på din egen hjemmeside.
Copyscape: Her kan du finde ud af, hvis nogle har kopieret din hjemmeside.