Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Google Forms - Se hvordan du bruger værktøjet i 2024

Google Forms er en del af Google-familien, og er et brugervenligt værktøj hvor det er supernemt at oprette, uddeler og få overblik. Her kan du nemt og hurtigt lave blandt andet et spørgeskema, som du desuden har mulighed for at dele mener venner, som også har en Google-konto.

Af 
SEO outsourcing

Google Forms - sådan bruger du det

Du finder tjenesten ved at klikke på “Ny” inde i Drive. Her kan du derefter vælge tjenesten Google Forms og gå igang med udarbejdelsen af dit spørgeskema. 

Når du benytter dette system, skal du først og fremmest vælge den ønskede spørgsmålstype i menuen. Her er der forskellige spørgsmålstyper, hvor du har mulighed for at tilpasse til spørgeskema præcis, som du ønsker. 

Google Forms er et meget brugervenligt værktøj, der er let at navigere i. Undervejs vil du skulle til- og fravælge forskellige funktioner i forbindelse med dit spørgeskema, som alle er nemme at navigere i. Derudover har du mulighed for at dele dit spørgeskema således, at andre personer kan redigere i det. Dette er særligt smart i gruppeprojekter, hvor I er flere om at udarbejde spørgeskemaet. 

Når du har færdiggjort dit spørgeskema i Google Forms, kan du nemt dele det med respondenter via et link.

Lav det bedste spørgeskema

Der findes mange måder at udarbejde et spørgeskema på, og hvilket det er bedst afhænger meget at dit projekt og din målgruppe. Inden du begynder af udarbejde et spørgeskemaundersøgelse i Google Forms, bør du forinden altid lave en grundig redegørelse af, hvordan spørgeskemaet skal udfoldes. 

Har skal du f.eks. tage stilling ting, om spørgsmålene skal være åbne eller lukkede, og hvor mange svarmuligheder, der skal være. Du kan med fordel lave en pilottest af dit sørgeskema, inden du sender det ud. Derudover bør du også tage stilling til opsættelse og rækkefølgen af de stillede spørgsmål for at sikre, at respondenten ikke mister tålmodighed undervejs. 

Ved at lave en pilottest sender du spørgeskemaet fra Google Forms ud til en række testpersoner fra samme målgruppe. På denne måde vil du kunne få et indtryk af, om spørgsmålene bliver forstået korrekt mv.

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle