Amazon affiliate - Blev en del af Associates programmet

Amazon Associates er ét af verdens største affiliate marketing programmer, der gør det muligt for forskellige typer af creators at tjene penge på at anbefale produkter. Ved at være Amazon affiliate får du mulighed for at tjene penge på, at dine følgere køber dine anbefalede produkter.
Af 
Konverteringsoptimering

Da Amazon har millioner af forskellige produkter tilgængelig på deres hjemmeside, har en Amazon affiliate rig mulighed for at anbefale en lang række af produkter, som når et bred vifte af deres følgere. Associates, medlemerne af programmet, kan nemt bruge linkbuilding værktøjer til at dirigere deres følgere hen til anbefalingerne og tjene penge på både programmer og produkter.

Hvad er affiliate marketing?

Det er først og fremmest relevant lige at definere, hvad affiliate marketing egentlig er, inden vi begiver os ud i, hvordan du laver Amazon affiliate marketing og hvordan du opretter dig.

Affiliate marketing, også for Amazon, er et partnerprogram, som udføres som markedsføring af produkter, services og andet. Denne form for markedsføring fungerer ved, at en annoncør (eksempelvis en webshop) betaler publishers (også kaldet affiliates), for at annoncere og reklamere for at lave konverteringer og salg mm., for annoncøren.

Det vil altså sige, at affiliate marketing handler om at reklamere for og anbefale et produkt, en service eller andet, for en virksomhed, webshop og lignende, og få penge for det. Amazon affiliate er således promovering og anbefaling af de forskellige produkter, som findes på Amazon.

Sådan kommer du i gang

Hvis du skal i gang med Amazon affiliate marketing, så skal du have et grundlag eller et fundament af en art for at kunne markedsføre for Amazon. Dette kan være både en hjemmeside og en blog. Det vigtigste er, at du har en platform at dele det, du markedfører, på.

Har du i forvejen en platform at lave Amazon affiliate markedsføring på, så har du allerede en niche eller nogle nøgleord, som du rangerer på. Har du modsat ikke en platform allerede, så vil det næste step være, at du laver en undersøgelse af, hvor du skal rette din opmærksom hen.

Det er vigtigt med en defineret målgruppe, at bruge de rette søgetermer og hertil er SEO, altså søgemaskineoptimering, af din side, også utroligt vigtigt.

SEO er en kompleks og svær disciplin, som kræver tålmodighed og snilde at mestre. Her skal der nemlig både være fokus på at bruge søgeord og indhold korrekt, at have en god, hurtigt og optimeret hjemmeside, der virker, samt have referencer og links til egne og eksterne sider.

Dog sættes der ikke høje krav fra Amazons side til, hvad du skal have af fundament, og derfor er det også rigtig nemt at blive en del af Amazon Associates, som affiliate markedsførerne også kaldes.

Hvordan bliver man en Amazon Associates affiliate?

Det er hverken svært eller tidskrævende at blive en Amazon affiliate. Tværtimod. På meget kort tid kan du tjene penge på at anbefale produkte og produkter til alle dine følger på din blog, din kanal eller et helt tredje sted.

For at komme i gang med at blive affiliate, gør du således:

  1. Laver en hjemmeside eller en blog
  2. Tilmelder dig Amazon Associate på deres hjemmeside
  3. Indsætter dine kontooplysninger
  4. Indsætter din webadresse
  5. Indsætter dit ønskede butiks ID
  6. Forklarer, hvordan du har planer om at skabe trafik på din side
  7. Vælger en betalingsform
  8. Laver et Amazon affiliate link

Og så er du klar. Så simpelt er det.

pkmedier content billede

Affiliate marketing kan være en god måde, at tjene noget passiv indkomst. 

Sådan tjener man penge som Amazon affiliate

Amazon affiliate programmet, eller Amazon Associates, er helt gratis for ejere af hjemmeside og blogge at bruge og være en del af. Ejerene og bloggerne reklamerer blot for produkter, der findes på Amazon.com på deres side ved hjælp af det link, som er beskrevet ovenfor i tilmeldningsprocessen. 

Når brugere eller kunder sp klikker sig ind og bruger linket og køber et produkt eller et program igennem dette link, vil hjemmesiden eller bloggen tjene penge på at have refereret til netop det produkt, som den besøgende vælger at købe.

En affiliate kan tjene alt fra et par hundrede kroner om måneden til meget store beløb. Ifølge ZipRecruiter tjener de bedste affiliates op mod 120.000 dollars om måneden. Dette er naturligvis større og mere erfarne hjemmesider og blogge, og derfor vil det næppe være noget, du skal sigte efter som nybegynder inden for affiliate programmet.

Amazon.com ejer også Twitch, der også har et affiliate program, som du med fordel kan blive en del af. Læs mere om at blive Twitch affiliate (link til ny side) her.

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.6 / 5. Optælling af stemmer: 12

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle