Affiliate program - Hvad er det og hvordan fungerer det

Med et affiliate program kan du tjene penge på, at en anden virksomhed sælger et produkt. Ved at anvende links og pomote specifikke produkter eller sider, kan du, som affilieret, tjene penge på, når en kunde vælger at købe noget igennem dit affiliate link.
Af 
Konverteringsoptimering

Der findes mange eksempler på et affiliate program, og for at tage fat i et af de mest kendte, så har Amazon.com et affiliate program, der hedder Amazon Associates, som er en samling af affilierede sider, der promoter Amazons produkter og som tjener penge på, når en læser eller følger af siden klikker sig ind og køber et produkt hos Amazon.

Antallet af denne type programmer har nærmest ingen ende. Der findes et væld af forskellige virksomheder, især større internationale virksomheder, gør brug af et affiliate program, fordi det er en god måde at skabe mere omtale for virksomheden, skabe mere salg og for de affilierede til at tjene penge på andres salg.

Hvad er et affiliate program?

Helt basalt set, så er et affiliate program en aftale, som én virksomhed har med en anden virksomhed, en influencer eller andet - også kaldet en affilieret. Denne aftale går ud på, at den affilierede, også kaldet en publisher, får en kommission for at sende trafik og besøgende til virksomheden, også kaldet annoncøren (virksomheden, der sælger produktet), så der bliver skabt et salg.

I nogle tilfælde får den affilierede virksomhed også kommission, selvom der ikke bliver skabt et salg, men i langt de fleste tilfælde, tjener den affilierede virksomhed kun noget på selve salget. Dette kan eksempelvis være et fast beløb per salg, eller en procentdel af profitten fra salget. Dette vil være aftalt i den kontrakt, der forefindes blandt parterne i et affiliate program.

gode road

Du kan læse meget mere om affiliate marketing i vores artikel her på siden.

Få hjælp med udarbejde af affiliate program

Ønsker din virksomhed at opnå salg igennem affiliate program, men er i tvivl om hvordan, I skal gribe opgaven an? Så er det heldigvis massere hjælp at hente. 

I dag findes der mange eksperter indenfor emnet, der har lavet kurser, som har til formål at gøre dig klogere på, hvordan affiliate program fungerer. På disse kurser lærer du meget mere om hele den fundamentale del af affiliate-marketing, og de vil få mulighed for at opnå vidensdeling fra en ekspert. 

Selvom det i sin enkelthed lyder ganske enkelt, kan det altså være svært at navigere i, hvordan du bruger denne type marketing. På et kursus vil du først og fremmest få kendskab til, hvad affiliate-markeitng rent faktisk er og hvordan, det virker. 

Dernæst vil du få viden om, hvor du skal starte, hvis du ønsker optimering i dit affiliate program og skabe en stærk side. Her vil du altså få værktøjer, som du kan bruge for at få overblik over relevante søgeord konkurrencesituationen, hvilket er yderst relevant i forbindelse med et affiliate program. Du vil også lære om begrebet SEO, og hvoran du laver tekster, der er relevante i forbindelse med dit affiliate-site.  

Denne ekspert vil i mange tilfælde også kunne dele viden omkring, hvilke virksomheder der kan være relevante for dig at samarbejde med i forbindelse med et affiliate program. Derudover vil du også lære om linkbuilding og hvordan, man styrker sin affiliate-site igennem linkbuilding. 

På et kursus vil du med andre ord altså få kendskab til en bred palette af viden og værktøjer indenfor affiliate program og hvordan, du selv formår at skabe vækst igennem et stærkt affiliate-site. 

Hvis du vil lære endnu mere om, hvordan man styrker sin digitale platform og skaber vækst online, så kan du med fordel læse mere her om vores SEO kursus. 

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle