Opdateret 19. november 2021 af Peter Klitkou

404 fejl | Er du i tvivl om hvad 404 fejl betyder?

Hvis du får en side frem der hedder 404 fejl er det ganske normalt, der kan sommetider komme en fejlkode op på denne måde, og lige præcis denne fejl er den mest gængse der popper op på hjemmesider.

Det kan ske at du søger på google, eller har et link til en hjemmeside som fører dig videre til en side hvor der står 404 fejl.

Det hænder en gang imellem, og det ville være ret vildt hvis du ikke har oplevet denne fejl før. Andre udtryk som hjemmesiden kan vise for samme fejl er: 404 error, fejlside, siden blev ikke fundet, file not found.

Ved alle disse udtryk er det den samme fejl som er opstået, hvilket er et standard HTTP svar fra en browser.

Uanset hvilken slags browser du gør brug af, kan denne fejl besked komme. Så hvis du skifter til en anden browser, vil det sandsynligvis ikke ændre fejlen på hjemmesiden.

Det kan ske for alle hjemmesider, og er ofte et problem som opstår fordi man indtaster en webadresse som ikke eksisterer eller fordi en hjemmeside er blevet ændret og der dermed er ændret webadresse også kaldet URL.

404 fejl

Hvad betyder 404 fejl på en hjemmeside? 

Når en hjemmeside udmelder om denne fejl, er det rent lav praktisk, fordi alle servere har en standard 404 fejl side, denne fortæller hjemmesiden at det ikke er muligt at finde den webadresse der søges efter.

Det vil sige, at man ikke kan finde en side på det URL eller den hjemmeside, der er indtastet i browseren.

Det man også kalder 404 fejl er et dødt link, og når overemnet er SEO kan det være en belastning for en hjemmeside at der henvises til denne slags web adresse.

For at undgå disse fejl, og dermed optimere ens hjemmeside til søgemaskiner er det vigtigt, at der ikke forbindes døde links til hjemmesiden.

For at undgå denne fejl kan det være frugtbart at tjekke ens hjemmeside for døde links, hvilket man nemt kan gøre med hjælp fra forskellige programmer som f.eks. Screaming Frog.

Denne hjemmeside formår at analysere data tilknyttet din hjemmeside, så man hurtigt kan få overblik over mangler og fejl til hjemmesiden.

Hvad kan jeg gøre hvis jeg ser en 404 fejl?

Det kan være en god ide at melde det ud, sommetider sker der nedbrud eller andre tekniske fejl som dem der har hjemmesiden ikke er klar over.

Det kan derfor være en stor fordel hvis du på en måde kontakter den pågældende virksomhed, så de dermed bliver klar over fejlen. Når der opstår en 404 fejl er det noget hjemmeside udvikleren eller virksomheden, kun kan løse.

Har du problemer med din hjemmeside? Brug for hjælp til optimering af din hjemmeside eller synlighed kan du kontakte os og så kan vi hjælpe jer videre.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder