Du har måske før studset lidt over, hvad de fem bogstaver før URL’en til en hjemmeside står for, og hvad det i det hele taget gør. Du har måske også lagt mærke til, at der nogle gange står “Ikke Sikker” her ud fra. Hvad dette betyder, og hvad du skal tænke om det, kommer vi her ind på.
HTTP står for Hyper Text Transfer Protocol, og er en protokol, hvor alt data overføres ukrypteret på internettet. Dette betyder, at hvis der sidder en og ser med på forbindelsen, så kan de se alt det data, der sendes frem og tilbage. For at gøre forbindelsen mere sikker, så tilføjes et “s” til protokollen, og dermed fås HTTPS. S’et står for secure og beskriver sikkerheden på forbindelsen.
HTTPS er altså en sikker forbindelse, hvorpå du ikke skal være bange for, at de oplysninger, der sendes mellem din computer og HTTPS’en bliver overvåget af andre.
Indsamler du personfølsomme data ind på din hjemmeside, kan det være en god ide at skifte til HTTPS. Har du dog derimod et website, hvor du blot viser din virksomhed frem, så er HTTPS ikke en nødvendighed. Dog vil alle nye hjemmesider blive forsynet med HTTPS.
Derrmed er HTTPS altså ikke en nødvendighed, men det kan være en god ide at have, især hvis du arbejder med personfølsomme data på din hjemmeside. En browser som Google Chrome viser ved alle HTTP-sider, at siden ikke er sikker. Dette er dog ikke tilfældet ved alle browsere, men kan give brugere en dårlig fornemmelse, når der på siden står “Ikke Sikker”.
Desuden favoriserer Google hjemmesider, der bruger HTTPS, da det krypterer kommunikationen mellem computer og server. Det vil altså sige, at de er to gode grunde til at skifte til en HTTPS-hjemmeside; synligheden på Google og brugeroplevelsen.
I samme forbindelse her, er det gavnligt for din SEO optimering at benytte HTTPS fremfor HTTP på din hjemmeside, da Google finder dig væsentligt mere troværdig og prioriterer din hjemmeside i søgeresultaterne frem for sider med en mere usikker forbindelse.
Er du nysgerrig på mere SEO, og hvordan du kan optimere din hjemmeside efter søgemaskinerne, så du får højere synlighed? Så kan du læse meget mere om SEO i vores indlæg “Hvad er SEO”, og finde endnu flere parametre du kan skrue på i blandt andet dit tekniske set-up.
At skifte til HTTPS er helt smertefrit. Det kræver blot et SSL-certifikat, Secure Lock Layer, som er en digital sikkerhedsgodkendelse, der skaber en krypteret forbindelse, så ingen uvedkommende kan følge med i kommunikationen på websitet. Og dette kan du købe dig til.
Prisen og størrelsen på dette SSL-certifikat varierer alt efter størrelsen på din organisation, da store organisationer har brug for meget sikkerhed.
Helt konkret opsætter du en 301-redirect, som gør at din HTTP hjemmeside diregeres videre til din HTTPS hjemmeside, og det behøver du ikke gøre for hver enkelt underside, men det kan gøres for hele siden på den gang. Du skal dog huske at ændre interne links, som på kryds og tværs henviser på hjemmesiden, de skal nu henvise til HTTPS versionen. Hvis ikke der sker korigering i de links, mister de SEO effekt og din autoritet på siden.
Vær derudover opmærksom på duplikering af indhold, så der pludselig ikke forekommer to sider - både en HTTP og en HTTPS.
Tilføjelsen af S´et i http er som skrevet, det der giver sikkerheden på den hjemmeside du befinder dig på.
Tillid er essentiel når det handler at begå sig på internettet. For at opbygge den tillid er det en vigtig faktor, at der er blevet sat tid af til at sætte sig ind i, hvad https er og hvorfor det er vigtigt for dig og din forretning. Dine besøgende skal være sikker på, at det de klikker sig ind på er krypteret, så de ikke bliver hacket.
Alt der bliver downloadet fra siden vil endvidere gennemgå en kryptering af indholdet.
Men hvordan ser du som besøgende, at den hjemmeside du er ved at klikke dig ind på er sikker?
Det er meget simpelt at finde frem til, der vil på siden af domænenavnet i browseren være markeret med en lille hængelås. Det er det lille ikon du altid skal se efter, da det er en indikation til at det er en sikker hjemmeside, du bevæger dig ind på.
Ydermere støtter Google et sikkert internet, så ved at få https vil du opleve at få en bedre ranking på Google. Så virksomheder der endnu ikke har investeret i et sikkerhedscertifikat, kan med fordel gøre det. Https er god forretning.
Beskyttelse af persondata hacking… en begå sig på internettet bringer en masser risici med sig. At blive hacket er en realitet og sker desværre fortsat for mange, hackere optimere konstant nye varianter af virusser.
Der findes heldigvis flere måder hvorpå du kan tjekke om hvorvidt din enhed er blevet hacket. Et godt antivirus program er første step til at mindske chancen for at du bliver hacket, dog kan det ikke garanteres at det sker.
For at tjekke om det er en realitet, så kan du gennemgå det antivirus program du har på din computer. Det er en tidskrævende process, så afsæt eftermiddagen til det. Du kan fordelagtigt også tjekke op om din mailadresse er blevet misbrugt som afsender.
Et andet råd i forlængelse med det er, at bede dine bekendte om altid at kontakte dig, hvis situationen skulle ske, at du har sendt noget mistænksomt til dem. Yderligere skal du også være opmærksom på hvis dit webcam lyser selv når du ikke bruger det. Dette kan væree en indikation til at der kan være noget på færde.
Hacking kan ske i alle former og størrelse og kan potential koste mange penge. Så gør dig selv den tjeneste, at tjek op om dine private enheder og din virksomheds enheder er er sikkerhedstjekket.