Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Virksomhedspraktik - Regler for praktik i virksomheder

Fordelene ved virksomhedspraktik er mange. Du får mulighed for at opkvalificere dine kompetencer, så du vil fremstå mere eftertragtet på dit CV, når du skal søge job i fremtiden. Det giver dig både erfaring og udvider dit netværk, men vær dog opmærksom på regler.
Af 
Praktik i København

En virksomhedspraktik giver dig mulighed for at generere kompetencer inden for en specifik virksomhed. Denne virksomhed kan både være privat og offentlig. Ofte vil det være personer, der skal have behøver et skub for at komme ud på arbejdsmarkedet eller komme i uddannelse.

Formålet er typisk at afklare eller udvikle på en persons faglige, sproglige og eller sociale kompetencer og at føre personen tættere sit jobmål. Det betyder også, at man får en masse god erfaring, som man kan tage med sig videre i sin jagt på et arbejde i fremtiden.

Skab gode relationer og kompetencer

Med virksomhedspraktik får du mulighed for at udvide dit netværk, så du senere kan få et godt arbejde, som du er kvalificeret til og som interesserer dig. Desuden vil du opnå nogle kompetencer, der kan gavne dig i jagten på det rette job og med at komme videre i dit jobsøgningsforløb.

Et forløb i virksomhedspraktik varer ofte fire uger, men kan også vare helt op til 13 uger. Dette afhænger naturligvis af den enkelte person, den enkelte virksomhed samt andre faktorer. Der er dog nogle regler, der skal tages forbehold for, blandt andet størrelsen på virksomheden samt din indkomst.

Regler for virksomhedspraktik

Der findes forskellige regler for virksomhedspraktik, som er vigtige at overholde. Dette omfatter blandt andet, at der skal være et rimeligt forhold mellem de ansatte i virksomheden og antallet af praktikanter. Dette må nemlig ikke overskride, og derfor er der lavet normer for dette. Eksempelvis må mindre virksomheder kun have ganske få praktikanter, mens større gerne har flere.

Angivelse af kilder og test

  1. Indeed - Se hvordan man skriver en praktikansøgning.
  2. Novo Resume - Eksempler på en praktikansøgning.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle