Twitch affiliate - Få betaling for online streamning

Twitch er et socialt medie, der har eksisteret siden 2011, hvor det blev lanceret med fokus på online streaming og e-games. I dag i 2024 er det en stor forretning for mange, der tjener penge på at være en del af platformen. Som Twitch affiliate kan du tjene penge på at streame online. Vil du blive klogere på hvordan?
Af 
Konverteringsoptimering

Her, over et årti senere, er Twitch en af verdens største streamning platforme for online streamning og udsendelser af e-games og computerspil. Derfor kommer du nok heller ikke som overraskelse, at det nu også er muligt at tjene penge på at streame, som man også har set mange eksempler på på andre platforme, såsom YouTube.

Hvad er en Twitch affiliate?

En Twitch affiliate er en person, der opfylder de requirements, der foreligger for at kunne blive betalt for at sende live på platformen. Disse krav er hverken sat højt eller svære at nå. Dog skal man være opmærksom på, at man binder sig en kontrakt med Amazon, der i sig selv også har sine requirements for betaling, udvikling og samarbejdet.

Requirements, eller kravene, er som følger, for en Twitch affiliate:

Du skal have:

  • En total på mindst 500 minutters udsendelser inden for de sidste 30 dage
  • Mindst 7 unikke udsendelser inden for de sidste 30 dage
  • Et gennemsnit på 3 nuværende seere eller mere over de sidste 30 dage
  • Mindst 50 følgere

Dette er altså ikke uopnåelige krav. Har du derfor lidt succes med din Twitch account, vil det helt sikker være muligt for dig at blive en Twitch affiliate.

pkmedier content billede

Hvis du er interesseret i andre kurser kan du også tjekke et SEO kursus ud. Der findes forskellige kurser, der er delt op alt efter niveau. Så hvis du ikke er nybegynder, men gerne vil lære nogle mere avancerede funktioner at kende, kan du også tage kurser i dette. 

Forskellen på en Twitch affiliate og partner

Den hovedsagelige forskel på en Twitch affiliate og en partner er, at en partner får en større procentdel af indtægterne. Derudover minder de to roller meget om hinanden. Begge har mulighed for at tjene penge på deres streaming og udsendelser, og de har begge lov til at sælge merchandise Twitchs Turbo program.

Indtægterne fra merchandise går direkte og ubeskåret til den enkelte creator. Derfor kan det være en god forrenting for både affiliate og partner at lave eget merch og sælge det igennem deres udsendelser og live-streaming.

Desuden har en Twitch partner langt større mulighed for at streamning, flere dages lagring, fuld adgang til forskellige muligheder, samt mulighed for op til 15 minutters forsinkelse på deres streaming. Det betyder dog ikke, at en affiliate ikke også har gode muligheder.

Læs meget mere om, hvad det indebærer at være affiliate på Twitch her.

Bliv populær på Twitch

Twitch affiliate er en smart måde hvorpå, du kan tjene penge på dine live-streamingstjenester. Dog findes der flere måder hvorpå, du kan tjene penge på denne platform. 

For dem der elsker Twitch, er prikken over i’et helt klart at have mulighed for at tjene penge på det - hvad end der er igennem affiliate eller andet. Dog er det generelt svært at tjene penge på det, og du skal have en populær bruger for at kunne opnå en god indtjeningsevne. 

For overhovedet at kunne tjene penge på det, kræver Twitch, at man som minimun streamer tre gange om uden, og i gennemsnit har mere end 500 seere for at blive partner og dermed få affiliate status. Selvom flere lever godt af Twitch affiliate skal du dog være opmærksom på, at det e rmeget sjældent, at man kan leve af det.

For at blive stor på Twitch og dermed have mulighed for at tjene penge igennem affiliate status, kræver det først og fremmest at du ved, hvad der virker, og hvor der er efterspørgsel. Ligesom alle andre strategier er det altså vigtigt, at du er kendskab til, hvad der virker hos de andre. Dette kan både gøres ved en Google søgning, men du kan altså også finde disse slags informationer manuelt, ved at tjekke hvad de store Twitch konti laver. 

Dernæst skal du altså have opbygget et større fællesskab - og denne del er især svær. Der er mange måder hvorpå, du kan opbygge et stort fællesskab på platformen, men vigtigst af alt er tålmodighed. Det kræver nemlig langt tid og stor erfaring at blive stor på stremaingtjeneste og dermed opbygge affiliate status, hvorfor du må have god tålmodighed. 

Udstyret er også en enorm vigtig forudsætning for, at folk gider at følge med i dine streams. Derfor kræver det altså, at du har et godt kamera, en god mikrofon samt hurtigt software. Når du har styr på udstyret vil dine seere finde det mere attraktivt at følge med i dine live-streams. Udstyret er i mange tilfælde omkostningsfuldt, men er en god forudsætning for at kunne skabe en stærk platform og opnå affiliate status. 

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.2 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle