Opdateret 8. februar 2024 af Peter Klitkou

Medarbejderudvikling - skab en bæredygtig udvikling

Skab en bæredygtig virksomhed med medarbejderudvikling i din virksomhed - uanset branche. Ejer du en virksomhed, er du leder eller arbejder du med HR? Så ved du, at medarbejderne i virksomheden er afgørende for forretningen, og det er afgørende, at medarbejderne i virksomheden har det godt og er glade for at gå på arbejde.

Der er mange måder at tage hånd om dette, og dette fokusområder er helt essentiel.

Er du interesseret, så gennemgår vi nogle få elementer i, hvordan man kan komme i gang med systematisk medarbejderudvikling.

Indhold

Hvad er moderne medarbejderudvikling?

Det består af mange elementer og det er ikke nok at afholde MUS-samtale 1-2 gange om året. I dag er medarbejderudvikling meget mere, end det var for bare få år siden. Verden udvikler sig, teknologien udvikler sig og derfor udvikler vores arbejde sig også. I moderne medarbejderudvikling er der flere elementer, man skal tage højde for.

Hold medarbejderne opdateret

Som leder, virksomhedsejer eller HR-ansvarlig er det vigtigt at holde sig opdateret, men det er også vigtigt at sørge for, at dine medarbejdere holder sig opdaterede på sit fag. Både med din motivation, men også af sig selv. Sørg eksempelvis for at dine medarbejdere kommer på relevante kurser, der øger deres medarbejderudvikling.

For dig som leder og for virksomheden gavner det, at medarbejderne er opdaterede med den nyeste viden. Det giver både et bedre resultat og som medarbejder, føler man sig værdsat og at der er værdi i at levere et kvalificeret stykke arbejde.

Teknologien udvikler sig og derfor kan der også være arbejdsopgaver, der forsvinder eller overgår til andre funktioner. Det er endnu en grund til, at det er vigtigt at kontinuerligt vedligeholde sin faglige viden, så man udvikler sig løbende.

Hvordan skal du sætte i gang i medarbejderudvikling?

Det kan være en hård nød at knække, men når den er knækket, er det en succesoplevelse for alle. Vi har lavet en liste med nogle af de vigtigste punkter, der kan bringe dig tættere på medarbejderudvikling – og som altid starter udviklingen hos en selv.

  • Undersøg kurser: Brug tid på research, find uddannelser, kurser mv. til dig selv og dine medarbejdere. Det vil altid være en investering i virksomheden, såvel som det er en god investering at købe computere, der virker.
  • Opsæt nogle mål for dig selv: Tag selv på kursus eller tag en efteruddannelse. Det er en god idé at udfordre sig selv og på den måde, bliver det nemmere at give motivationen videre og inspirere dine medarbejdere. Det vil uden tvivl bringe mere værdi til arbejdspladsen og sætte fokus på medarbejderudvikling.
  • Faglige netværk: Begynd med at opfordre dine medarbejdere til at finde nogle faglige netværk. De faglige netværk er et godt værktøj for finder man de rette netværk, kan medarbejdere hente rigtig meget værdi, sparring, input og meget mere – og det vil med sikkerhed sætte gang i medarbejderudviklingen.

Inddrag dine medarbejdere

Det kan give sig selv, men det er naturligvis vigtigt at inddrage sine medarbejdere, når I skal i gang. En del af en bæredygtig medarbejderudvikling er, netop inddragelsen af medarbejderne selv, så de er med til at præge den kontinuerlige udvikling. Det kan gøres gennem den klassiske MUS, hvor I kan gøre det løbende 1:1, som er blevet en meget moderne metode indenfor den seneste årrække, da man som leder hele tiden har fingeren på pulsen, samtalen er mere uformel og der er ikke noget, der når at hobe sig op.

Ligeledes er denne model også god for medarbejderen, da han/hun løbende kan justere på sin egen medarbejderudvikling, samtidig med at personen føler sig hørt og set af lederen.

Motivér dine medarbejdere

Det er vigtigt at have motivation på arbejdspladsen: er der god motivation og er man som leder god til at motivere andre, så smitter det af på hele virksomheden. Det kan dog nogle gange være udfordrende at holde motivationen oppe. Der er heldigvis mange værktøjer til at opretholde god motivation.

Man kan i sin virksomshed, arbejde med medarbejderudvikling i mange afskygninger. Har du en salgsafdeling, kan en konkurrence eksempelvis give motivation til medarbejderne samtidig med, at det fordrer god medarbejderudvikling. Løbende evaluering og sparring på projekter og arbejdsopgaver kan også være med til at bringe motivationen i top.

Det er vigtigt, at medarbejderen kan finde mening med arbejdsopgaver og det er lederens opgave at bringe denne viden videre til medarbejderen. Netop derfor er vidensdeling vigtigt.

Vidensdeler man de rette informationer i de rette mængder, er det grobund for motivation, da man som medarbejder vil blive inddraget i virksomhedens gøren og laden. Det giver også en følelse af, at man er en del af noget, som er vigtigt.

Er man som virksomhed interesseret i at sætte gang i medarbejderudvikling, kan man med fordel kontakte os, så vil vi glædeligt hjælpe jer videre med denne forespørgsel, så I kan komme i mål med en bæredygtig, systematisk og vedvarende medarbejderudvikling.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle