Gantt kort - Hvorfor er det smart at bruge dette redskab?

Det populære Gantt kort er en metode eller værktøj til at planlægge og strukturere projekter i en virksomhed. Ofte er det en god måde til at få et overblik over forskellige arbejdsopgaver og planlægning hertil. Er det, fordi du starter ud som iværksætter, eller har du en stilling som projektleder, kan det især være et berigende redskab til netop dig.
Af 
Gantt kort

Gantt kort

Et Gantt kort, også kaldet et “Gantt diagram”, blev udviklet af Henry Laurence Gantt (1861 - 1919), som var ingeniør og management konsulent. Der er en række fordele ved at bruge dette kort. Det gælder, for eksempel, at der er en visuel oversigt over et projekts forskellige faser, aktiviteter, samt milepæle, som giver overblik over projektaktiviteter.

Der er mange fordele ved at planlægge et projekt ved hjælp af et Gantt kort. Det giver overblik over planlægningen, og hvornår forskellige opgaver skal udføres. Derudover er det en god måde, for flere samarbejdspartnere, at få overblik over koordinering og kommunikation.

Hvad kan jeg bruge et Gantt kort til?

Få et nemt overblik over dit projekt med et Gantt kort. Det er altid afhængigt af dit eget projekt, hvad der er behov for, i forhold til koordinering og arbejdsopgaver. Der er forskellige hjemmesider, som udformer diagrammer, der passer til det formål eller projekt, du har.

Teamgantt.com

Er en hjemmeside som ligger online tilgængeligt og er dermed vældig populær inden for projekter og projektledelse. Her er der en masse forskellige skabeloner, så du kan vælge det design, som passer bedst til jeres formål. Du kan se mere om deres Gantt kort her

Canva.com

Er du god til at designe dine egne skabeloner til dine behov? Så er Canva en god løsning til dig. Her er der en trin-for-trin guide til, hvordan du former dit helt eget Gantt kort til dit projekt. Deres udbud er lidt småt, men hvis man selv er god til at designe, er det den perfekte løsning, læs mere her.

Hvor finder jeg en Gantt skabelon?

Der er en del forskellige hjemmesider, som tilbyder velfungerende Gantt skabeloner, samtidig med, at det ligger online, således at de altid vil være opdaterede. Vi har samlet et overblik over dem vi kan anbefale her:

Excel

Er du lidt gammeldags og har ikke noget imod at skabe dit eget Gantt kort på din egen computer, og er der ikke behov for at det ligger online tilgængeligt? Så kan du også sagtens bruge Excel til at skabe dit helt eget projekt - det er der mange guides til, hvordan man gør, men vi synes at denne guide er let og nem at følge.

YouTube video

At udfylde et Gantt kort

Der kan være forskellige behov når man udfylder et Gantt kort, og derfor er det også vigtigt, at man danner sig et overblik over alle de vigtige aspekter, som skal med i overblikket. Her er en hurtig guide til det.

  1. Lav en brainstorm eller et mindmap over alle de opgaver eller aktiviteter, som er nødvendige for projektet.
  2. Beregn tidsforholdene for de forskellige opgaver, samt hvilke aktiviteter, der er afhængige af hinanden, og hvilke der skal afsluttes, før noget andet påbegyndes.
  3. Estimer timer for aktiviteter, samt hvem der skal udføre hvilke

Det var nogle Gantt kort anbefalinger, vi synes er lette og tilgængelige for den gængse computerbruger. Er du ved at få styr på et projekt og har brug for en god og dynamisk medarbejderudvikling, kan du også læse mere om det i vores univers. Hos PK medier skriver vi artikler med fokus på alt inden for marketing, virksomheder, teorier og alt derimellem.

Fanger det din interesse? Kan du nemt og hurtigt blive klogere på alt, der rører sig inden for det, på vores blog.

Angivelse af kilder og test

FAQ om Gantt kort

Hvad er et Gantt kort?
Et Gantt kort eller diagram hjælper dig inden for forskellige projekter eller ledelse, hvor der er behov for at have et overblik over arbejdsopgaver, milepæle, koordinering og alt derimellem.
Gantt kort til projekter
Hvis man skal kaste sig ud i former for projektledelse, kan det være yderst behjælpeligt at benytte et Gantt kort. På denne måde er der skabt et hurtigt overblik til alle der er indblandet, og dermed er koordinering og arbejdsopgaver altid lige til.
Gantt kort skabelon
Brug vores overblik over Gantt kort skabeloner til at få et overblik over dit projekt, så jeres koordinering og planlægning er mere frugtbar og ligetil.
Det kan have klare langsigtede fordele at investere tid og penge i content marketing, da det har højere værdi for brugeren at møde dit brand selvvalgt frem for at blive eksponeret andre steder. Værdifuldt indhold er aldrig en dårlig investering - også for fremtiden.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downmenu-circlecross-circle