Facebook Marketplace i Danmark - Forstå mediet i 2024

Har du givet dig i kast med Facebook Marketplace i Danmark eller overvejer du, hvordan du skal gribe det an? Forstå mediet i 2024, og hvordan du benytter det bedst muligt. Vi guider dig gennem platformen, og hvordan du kan få succes med dine annoncer.

Af 
Facebook marketplace

Facebook er en digital platform med forskellige underkategorier, som for eksempel Marketplace. Det vil sige, at udover at have venner, digitale fællesskaber, begivenheder og meget andet, er det altså også muligt at sælge inde på Facebook. Det er både muligt at sælge herinde som privatperson, men tilmed også som virksomhed.

Når man gør brug af Marketplace i Danmark, så har man mulighed for at opdage, sælge eller købe varer lokalt gennem sin Facebook-konto. På denne måde er det mere tilgængeligt for brugere, som allerede gør brug af dette sociale medie dagligt.

Hvad end du er en privatperson, som forsøger at komme af med gamle møbler, en kaffemaskine, robotstøvsuger eller lignende, eller en virksomhed, så kan man gøre sig synlig på dette medie. Marketplace er nemlig let tilgængeligt i hele Danmark, og her er der en del underkategorier til alle slags forskellige varer, man kan forestille sig at sælge.

Hvis du er en virksomhed, er det både muligt at annoncere virksomheden, produktet eller ydelsen via Facebook Marketplace eller gennem Facebook annoncering, som du også kan lære mere om i vores PK Medier univers.

annoncer facebook

Hvordan sælger man på Facebook Marketplace?

Guide til privatpersoner i Danmark:

Skal du af med nogle af de gamle møbler, en ubrugt og ny robotstøvsuger, tøj, bil, kaffemaskine eller bolig? Ja, der er nærmest ingen grænser på Facebook Marketplace. Der er nemlig masser af forskellige underkategorier, som helt sikkert vil kunne være et tema for, hvad end du forsøger at sælge.

Det er meget nemt at oprette et opslag, som kan nå ud til dit netværk. Når du gør brug af Facebook Marketplace, er der nemlig stor sandsynlighed for, at dit netværk i Danmark, eller hvorend du befinder dig, finder dit opslag synligt. Oftest er det nemlig mennesker i dit område, som kan se dine opslag. Lidt ligesom en lokal anmeldelse blot af produkter du kan købe.

 
Facebook marketplace
Guide til virksomheder i Danmark:

Mange virksomheder ser Facebook Marketplace som et slags loppemarked, men det er overhovedet ikke tilfældet. Du kan sagtens som virksomhed, der sælger en ydelse eller et produkt, gøre dig mere synlig og gøre brug af de muligheder, der er på denne platform.

Hvis du skal have succes i Danmark med Facebook Marketplace, er det essentielt med troværdighed, og du kan allerede gå i gang med det samme, hvis du har en eksisterende virksomhedskonto. Først og fremmest bør du være opmærksom på de handelsbetingelser, som gør sig gældende.

Herefter er det vigtigt at have en stærk sælger profil og vedligeholde det. Facebook udeligerer nemlig badges, som reflekterer over, hvor godt du peformer i lyset af din interaktion med kunderne og deres spørgsmål, som de har mulighed for at stille direkte i Messenger.

Øge virksomhedens synlighed
Ved at bruge Facebook Marketplace har I mulighed for, at øge jeres virksomheds synlighed hos forskellige kunder i Danmark. Hvis I derfor også gør brug af betalte annoncer, er der større mulighed for, at brugere bemærker virksomheden eller jeres produkt.
Facebook marketplace synlighed

Hvorfor gøre brug af Facebook Marketplace?

Fordelen ved at bruge Facebook Marketplace er, at de fleste allerede har en profil. På den måde, behøver du ikke at lave en anden profil eller downloade en app, når du bare kan have det på Facebook-appen, som du sikkert allerede har. Derudover er der utallige kategorier, så du kan finde lige præcis, hvad du er på udkig efter.

Som tidligere nævnt, kan du finde masser af unikke fund i dit lokalområde i Danmark, som du eller andre kan have glæde af. Yderligere er det en god platform for virksomheder, så du kan finde alt fra brugte genbrugsfund til spritnye produkter fra alle former for ydelser og brancher i alt fra smykker, kaffemaskine, robotstøvsuger m.m.

Dog er det altid vigtigt at lave en markedsanalyse, så man lettere kan udforme en markedsføringsstrategi, hvorved Facebook Marketplace eventuelt kan øge trafikken. Har i brug for hjælp til, hvordan i laver en god markedsføringsstrategi? Kontakt os endelig. Hos PK Medier er vi eksperter inden for digital vækst, så hvis jeres marketing trænger til at blomstre, vil vi elske at hjælpe jer videre og besvare jeres spørgsmål.

Angivelse af kilder

  1. Techtarget - se kilde her.
  2. Bigcommerce - se kilde her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 2.6 / 5. Optælling af stemmer: 7

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle