WordPress er en utroligt brugervenlig platform, der dominerer ca. 1/3 del af alle hjemmesider, der findes på nettet.
WordPress er netop blevet populær fordi den gør det muligt for alle lige fra nybegyndere til eksperter at opsætte og designe en lækker hjemmeside på en nem og intuitiv måde.
WordPress er en Open Source platform, hvilket betyder at det er frit tilgængeligt og gratis at benytte sig af, og det er muligt at tilkøbe ekstra elementer og udvidelser til en billig pris. Derudover er det muligt at bruge en masse forskellige udvidelsesmuligheder, der gør det muligt at integrere alverdens plug-ins – både gratis og betalte.
Det kan f.eks. være for at indbygge kontaktformularer, analyseværktøjer eller diverse drag-and-drop plug-ins til at lave et lækkert visuelt design på din hjemmeside.
Der er, for at sige det helt kort og simpelt, et hav af muligheder, når det kommer til at designe og opbygge en hjemmeside med WordPress, og det er netop derfor, at det er en af de absolut mest populære platforme til netop det.
At lave dit eget domænenavn til din WordPress er alfa og omega, da det gør sandsynligheden for at dine kunder/brugere finder dig på Google større.
Hvis du ikke køber dit eget, separate domæne, er ulempen, at din hjemmeside vil komme til at ligge på WordPress’ egen hjemmeside.
Det betyder, at din hjemmeside kommer til at indeholde WordPress.com i sin URL, og det lyder alt andet lige ikke lige så professionelt, som hvis du WordPress.com ikke indgår.
Når du skal købe dit eget domæne, skal du finde et domænenavn, som er ledigt. Det kan du finde gennem Simply.com, hvor du kan se eksisterende domænenavne.
Det kan være svært at finde på et domænenavn, da mange allerede optagede. Hvis det domænenavn, du ønsker, ikke er ledigt, kan du komme ud over problemet ved eksempelvis at tilføje en bindestreg eller du kan korte ordet.
Et domænenavn har ofte en pris på omkring 50 kr. Vi anbefaler især, at dit domænenavn slutter på .dk, hvis du opretter en dansk hjemmeside, da det simpelthen virker mere troværdigt for dine danske kunder/brugere.
Derudover anbefaler vi, at du ikke bruger de danske bogstaver æ, ø, å i dit domænenavn. Så hvis din virksomhed/hjemmeside hedder Åkande, kan du med fordel kalde dit domænenavn ”Aakande.dk”.
Et sidste råd til et godt domænenavn er at gøre dit domænenavn så simpelt at huske som muligt. Undgå dermed at bruge specialtegn, tal eller andet der unødigt kan forvirre dine kunder/brugere.
Når du skal oprette en professionel WordPress hjemmeside bør du tilkøbe et webhotel til dit domæne. På Simply.com kan du tilkøbe et webhotel til en fordelagtig pris.
Der er flere forskellige webhoteller at vælge imellem med hver en forskellig pris. Du kan ofte få et webhotel til kun 10 kr. om måneden det første år af din WordPress hjemmesides levetid.
Det er ikke nødvendigt at investere i et dyrt webhotel, da du ikke vil få brug for det til at starte med. Når du senere får brug for et webhotel med mere plads, kan du altid købe dette på et senere tidspunkt.
Fordelen ved Simply.com er, at du kan købe både domæne og webhotel samme sted. Med andre udbydere, der tilbyder det samme som Simply.com, skal man aktivere sit domænenavn hos DK Hostmaster.
Det er du fri for, når du gør brug af Simply.com. Derfor anbefaler vi denne udbyder. Når du har foretaget købet, skal du ikke gøre andet end at vente et par timer, hvorefter Simply.com har aktiveret dit domæne og du kan tilgå din hjemmeside og installere WordPress.
Før du kan komme i gang med at designe din WordPress hjemmeside, skal du installere WordPress på dit webhotel. Det kan du gøre på to måder. Vi vil anbefale dig at gøre det via Simply.com, hvor du ikke behøver nogen større teknisk viden for at gøre dette.
Det eneste, du skal gøre, er, at logge ind på Simply.com og installere WordPress via dit kontrolpanel. Når du klikker på ’reference’, popper der en knap frem i menuen, der hedder ’1-click’, som du skal klikke på. Herefter får du mulighed for at installere WordPress.
Hvis du er godt inde i det tekniske kan du også installere WordPress gennem en FTP-klient.
Nu mangler du kun at logge ind, og så kan du gå i gang med at designe din hjemmeside. Du logger ind på WordPress ved at indtaste dit domænenavn i adressefeltet, efterfulgt af ’/wp-login.php’.
Hvis du eksempelvis sælger cykler og har oprettet et domæne, der hedder cykler.dk, skal du skrive ’cykler.dk/wp-login-php’. Nu åbnes din hjemmeside i WordPress, og du kan se alle dine redigeringsmuligheder og tekniske redskaber. Dog vil vi anbefale, at det første du gør, er at installere plugins, som gør din navigation og dine muligheder langt bedre.
Der er et hav af forskellige plugins, du kan installere til din WordPress hjemmeside, men vi anbefaler, at du installerer så få som muligt. Dette fordi, jo flere plugins du installerer, jo større er risikoen for, at din hjemmeside bliver hacket.
Nogle af de plugins, vi vil anbefale at installere til din WordPress hjemmeside, som et must, er Yoast SEO og Wordfence. Med søgemaskineoptimering arbejder du på at forbedre din hjemmesides placering i søgeresultaterne hos søgemaskiner.
Hvis du ikke arbejder med SEO, kan du risikere, at din hjemmeside ender langt nede i søgemaskinens søgeresultater, så når folk søger på det produkt eller de ydelser, du tilbyder, vil der være en større sandsynlighed for, at de vælger din konkurrent, som arbejder med SEO, end at de vælger dig.
Du kan begynde dit SEO-arbejde ved at installere et SEO-plugin. Af de forskellige plugins, der findes på markedet, vil vi anbefale Yoast SEO.
Med Yoast SEO får du hjælp til både den tekniske og den indholdsmæssige del af søgemaskineoptimering.
Yoast SEO hjælper dig eksempelvis med både at tilføje beskrivelser til dine billeder, bruge de rigtige søgeord i det rigtige omfang, ændre sidetitler og metabeskrivelser samt en masse andre brugbare ting – alt sammen med formålet om at skabe mere synlighed og trafik på din WordPress hjemmeside.
Yoast har en gratis version, og den vil dække behovet for de fleste mindre hjemmesider.
I din nye hjemmesides spæde start er det ikke en nødvendighed at arbejde med SEO, men vi vil anbefale, at du begynder SEO-arbejdet så hurtigt som muligt, efterhånden som din hjemmeside udvikles mere og mere.
Hvis du har svært ved at begive dig ud i søgemaskineoptimering selv, kan du altid kontakte et SEO bureau, som kan hjælp dig med at optimere din side eller rådgive dig i, hvordan du selv gør.
Pluginnet Wordfence er et sikkerhedsplugin, som vi vil anbefale dig at installere for at foregribe hackerangreb. Wordfence har en firewall- og malware-scanner, som er bygget til at beskytte din WordPress hjemmeside, og som sørger for, at uberettiget adgang ikke finder sted og blokerer denne form for trafik.
Wordfence er en samling af WordPress medarbejdere, ingeniøre og analytikere, som sidder og researcher og hjælper dig med at undgå sikkerhedsbrud. De har 24 timers service, og hvis problemet skulle opstå kan du kontakte dem.
Det er muligt at tilkøbe ekstra udvidelser til Wordfence til en varierene pris, som afhænger af hvilke udvidelser, du ønsker. Det er en pris værd for at undgå hackerangeb på din WordPress hjemmeside.
Når du er klar til at designe din WordPress hjemmeside er noget af det første, du skal gøre at oprette en menu. Det kan være, at du ikke fra start er helt klar på, hvilke punkter der skal indgå i din menu, men det er ikke noget problem.
Du kan sagtens tilføje og slette punkter senere eller rykke rundt på de forskellige, hvis du finder en mere hensigtsmæssig rækkefølge.
Når du har styr på din foreløbige menulinje, kan du gå i gang med at overveje, hvilket tema, du gerne vil have, at din hjemmeside skal bygges op med og dernæst installere dette til din hjemmeside.
Der er mange forskellige temaer, du kan vælge i mellem. Du kan også designe dit eget, men det vil være en stor mundfuld, hvis du er nybegynder på WordPress.
Det er ikke ligegyldigt, hvilket tema du vælger. De forskellige temaer passer til forskellige behov og ønsker.
Så det tema du bør vælge, afhænger af, hvilke krav du har til din hjemmeside, når det kommer til design og funktioner.
Mange af de temaer, du kan vælge imellem, er gratis, men der findes også premium-temaer, som du skal betale for at anvende. Til en start kan du sagtens nøjes med et af gratis-temaerne, men hvis du ønsker at blive fri for begrænsninger i forhold til opbygning af din WordPress hjemmeside, bør du vælge et premium-tema. Et premium-tema står dog ofte til en pris, og du skal derfor betale for denne type udvidelse.
Vi anbefaler, at du vælger et tema til din WordPress hjemmeside, der kun lige har de funktioner, du gerne vil have – dvs. at du bør vælge et så simpelt tema som muligt uden unødige funktioner, du alligevel ikke får behov for.
Hvis du bruger et omfattende tema til din hjemmeside, hvor du ikke gør brug af alle de funktioner, temaet muliggør, skal både WordPress, din browser og dit netværk bruge flere kræfter end nødvendigt på at rendere og vise sidens indhold.
Det kan betyde, at din hjemmesides hastighed forværres, og at den dermed bliver langsommere om at indlæse siden.
Det har en negativ indvirkning, når det kommer til at opnå favorable placeringer på søgemaskinen. Sites, der loader langsomt, har nemlig sværere ved at opnå de gode placeringer – også selvom de eksempelvis har noget rigtigt godt content.
Desuden risikerer du, at besøgende forlader din side, hvis din hjemmeside er for lang tid om at loade. Hastigheden på din WordPress hjemmeside spiller altså en stor rolle.
Vi anbefaler klart, at du bygger din hjemmeside med øje for mobilversionen, og det er WordPress perfekt til. Der er flere og flere, som benytter sig af sin mobil, når de skal tilgå hjemmesider, sociale medier, nyhedsmedier og alt andet online.
Dermed er der også markant flere som bruger Google på telefonen, og ankommer til din hjemmeside fra mobilen. Det er derfor enormt vigtigt at have et såkaldt responsivt design, som ændrer sig alt efter den enhed hjemmesiden læses på.
En WordPress hjemmeside hjælper dig med at lave dit website responsivt, og du skal ikke selv tænke meget over, hvordan du koder din side til både computer, tablets og telefoner.
Det er også vigtigt for din SEO, at din WordPress hjemmeside er mobilvenlig. Google prioriterer ikke hjemmesider, som ikke er mobilvenlige. Hvis du allerede har en eksisterende hjemmeside, vil vi anbefaler at du tjekker niveauet af mobilvenlighed med Google Search Console.
Du skal på din side også have fokus på at komprimere dine billeder, så de loader ordentligt på mobilen, hvilket optimerer hastigheden.
Når du har fokus på en mobilvenlig WordPress hjemmeside, skal du også tænke over dine sætninger og dit indhold. Her skal du ikke have lange tekststykker, som virker enormt lange på mobilen, og du skal huske at have masser af overskrifter, så din tekst bliver overskuelig.
I opsætningen af din side er det ofte en fordel hurtigt at have nogle interaktionsmuligheder for din læser, da det giver dynamik til siden. Her kan du på din WordPress hjemmeside eventuelt indsætte CTA - Call to action -, som er knapper, der guider din bruger til en vis handling.
Hold også dit design på din WordPress hjemmeside simpelt og brugervenligt, det afspejler både en god brugeroplevelse på computer OG telefonen. Det er godt givet ud at bruge energi og tid på en ordentlig hjemmeside, som sender et godt signal af dit brand.
Hvis du synes, at WordPress-universet virker uoverskueligt, eller hvis du blot har nogle enkelte ting, du er i tvivl om, kan du heldigvis hente hjælp på WordPress egen hjemmeside, forskellige blogs eller på YouTube. Der findes sågar Facebookgrupper, hvor du kan få hjælp af WordPress-kompetente folk.
Du kan også med fordel kontakte vores specialister hos PK Medier.
Vi arbejder ofte med WordPress, når vi udvikler hjemmesider for vores kunder, og vores egen hjemmeside er ligeledes udarbejdet i WordPress. Vi er derfor eksperter på området, og du kan trygt efterlade opbygningen af din hjemmeside i vores kyndige hænder.
Hvis du vil læse mere om at opbygge en ny hjemmeside, så giver vi dig 5 råd lige her. Arbejder du i Shopify har vi også gode råd til Shopify SEO lige her.
En hjemmeside kan være behjælpelig til at få dit budskab, produkt m.m. ud i verden.
Er du i tvivl om, hvorvidt en ny hjemmeside wordpress er det rigtige for dig, vil vi her opstille en liste over de ting, en wordpress hjemmeside kan have af positiv effekt for dit produkt/budskab:
Der er mange ting, som er afgørende for, om din hjemmeside bliver en succes eller ej.
Wordpress hjælp er din måde, at opbygge en god og troværdig hjemmeside på. Men der er også mange andre ting, som er vigtige at have øje for.
Målgruppe: din målgruppe er den gruppe af mennesker, som du ønsker at nå ud til. Det kan både være en stor eller lille målgruppe, men uanset hvad er det vigtigt, at indholdet på din hjemmeside er tilpasset din målgruppe.
Sprog: sproget på din hjemmeside spiller en væsentlig rolle for din modtager. Henvender du dig til unge, kan det være en god idé at skrive i et sprog, som de unge kan genkende. Henvender du dig derimod til ældre mennesker, kan det være en fordel med et mere formelt sprog uden brug af eksempelvis slang.
Farver: farver kan have en større betydning for modtagelsen af dit budskab, end du lige tror. De fleste farver har en betydning tilknyttet til dem, og du kan derfor blive misforstået, hvis du ikke overvejer dette. Den rigtige farve kan derimod også være en forstærkende faktor til dit budskab.
Tip: Ønsker du at sætte fokus på bæredygtighed, kan grøn være en oplagt farve at bruge. Lilla er en nytænkende farve, og rød er en mere alvorlig farve, men kan også betyde kærlighed. Sæt dig godt ind i farvevalg, før du går videre med design af din wordpress hjemmeside.