Opdateret 18. januar 2021 af Peter Klitkou

Gratis billeder - Hjemmesider til gratis billeder hos PK Medier

Der kan være mange forskellige grunde til, at du søger efter gratis billeder. Det kan være du er studerende, som skal skrive opgave, har en virksomhed, som skal markedsføre en ydelse eller et produkt eller noget helt tredje.

Der er bare lige det, at det kan gå hen at blive dyrt at betale for billeder, man bare lige hurtigt skal bruge.

SEA

På mange tidspunkter kan der opstå behov, for at gøre brug af billeder til at understøtte en pointe.

Det kan også være, man har et budskab, som skal nå rigtigt ud til modtageren. Her er det en gratis, hjælpende hånd, for at budskabet kan nå rigtigt ud til folk.

Hos PK medier arbejder vi med digital markedsføring på forskellige måder, og vi ved, at det er vigtigt at nå ud til brugeren med de helt rigtige billeder. Det kan gratis benyttes i reklamematerialer, artikler, blogindlæg, opgaver og meget mere.

Billeder er med til at give modtageren et skub i den retning af, hvordan du gerne vil have dit indhold bliver modtaget.

På den måde er det essentielt at have fotos, som fremmer det formål, ens tekst har. Det hjælper brugeren på bedste vis, og hvorfor ikke bare gøre det, hvis det alligevel er gratis? Vi kender alle til at kigge på billeder af ringe kvalitet - det er no go.

Så hvis du skal gøre oplevelsen suveræn, kan det være en god ide at gøre brug af professionelle billeder.

Der er ingen grund til ikke at gøre brug af et lækkert kvalitetsbillede til den tekst, man skriver. Det er ganske gratis og nemt at bruge, så hvis du læser videre er, der gode hjemmesider at finde til det, du mangler fotos til.

Udover gratis billeder, kan man også få skrifttyper, som du kan bruge til dit grafiske arbejde.

Hjemmesider hvor du kan finde gratis billeder

Nedenfor kommer der en liste af sider, hvor du gratis kan benytte deres billeder til alle slags formål, herunder er det også tilladt at redigere ved billederne, uden at der er nogen ophavsmand, der behøver at blive krediteret. 

 

Unsplash.com

Unsplash er en hjemmeside med utallige fotos til alt mellem himmel og jord, mange professionelle gør brug af den, men den er også meget velkendt blandt andet studerende. Hjemmesiden er nem at navigere på, og der er gratis billeder til alle former for tekster. De har også indelt temaer i segmenter, så det er nemt og overskueligt at finde billeder til lige det, man står og mangler. 

Se deres hjemmeside her

 

Pixabay.com

Pixabay er endnu en hjemmeside med masser af muligheder. Her er der frit valg på hylderne, hvor der især er et stort udbud af naturbilleder. Yderligere byder hjemmesiden på en god segmentering, så man kan søge efter specifikke illustrationer eller grafiske billeder 

Se deres hjemmeside her

 

StockSnap.io

Stocksnap er en hjemmeside, som har høje kriterier til de billeder, der ligger på hjemmesiden. Derfor er det meget professionelle billeder, som findes her. Også her er der en nem og overskuelig inddeling af kategorier, så du kan finde lige netop det motiv, du mangler. 

Se deres hjemmeside her

 

Pexels.com

Pexels har et lidt mindre udbud end de tidligere nævnte hjemmesider, dog er kategorierne inddelt på overskuelig vis, og så har de billeder i allerhøjeste kvalitet. 

Se deres hjemmeside her

Må man bruge alle billeder fra internettet?

Det er altid en god ide at have visualiseringer eller fotografier på en hjemmeside, i en opgave eller i din markedsføring, da det gør dit tekstuelle arbejde mere spiseligt og dragende. Dine budskaber står langt mere tydeligt frem.

  • Et billede siger mere end tusind ord.

Men, når du benytter dig af billeder fra internettet, skal du være opmærksom på, om det er gratis billeder fra sider som ovenstående, eller om det er private billeder, som Google indsamler i sin database.

Du kan risikere at betale bøder på flere tusinde kroner, hvis du overtræder copyright lovgivningen om ophavsret. Fotografen har udelukkende eneret over billederne, og først med samtykke fra ophavsmanden kan billeder blive gratis på udvalgte stock-foto hjemmesider og tilgængelige for offentligheden.

Det er derfor vores klare anbefaling ikke at benytte billeder, fotografier eller visualiseringer offentlig i en markedsføring uden at være helt sikker på, hvorledes det er et gratis billede eller ej. Tag altid udgangspunkt i, at det ikke er gratis, med mindre, at du finder billedet på hjemmesider, der tilbyder gratis stock-foto eller betalte medlemskab for at få adgang til billedet.

Betalingsbilleder

Du kan, ligesom hjemmesiderne for gratis billeder, også finde hjemmesider, som udbyder billeder af kvalitet mod betaling. Du kan på disse sider betale ophavsmanden og dermed undgå problemer angående copyright. 

Du afregner enten med det samme for download af billederne eller skriver dig op gennem et betalt medlemskab med månedlig afregning.

Herunder vil vi tage dig med rundt til nogle hjemmesider, hvor billederne ikke er gratis men mod betaling til ophavsmanden:

 

123rf.com

Her finder du flere millioner af billeder og visualiseringer, som fint opdeles på siden efter kategorier for at overskueliggøre indholdet. 

Se deres hjemmeside her

 

Colourbox.com

På colourbox finder du både billeder, visualiseringer og videoer i mange forskelligartede kategorier. De hjælper dig gennem hjemmesiden og din søgning med de nyeste og mest populære søgninger. Hvis det kan bidrage med inspiration.  

Se deres hjemmeside her

 

Shutterstock.com

Shutterstock er en af de populære sider for betalte fotos, videoer, musik og visualiseringer. Du finder på deres side over 370 milioner elementer indenfor ovenstående kategorier. De har en meget alsidig portefølje af billeder, videoer og musik.

Se deres hjemmeside her

 

Istockphoto.com

Denne hjemmeside giver dig et mindre udvalg, men hvor billeder og videoer er håndplukket og af højeste kvalitet. Du vil få fingrene i enormt smukke billeder af både natur, mennesker og hverdagens små særligheder. 

Se deres hjemmeside her

FAQ om gratis billeder

Hvor finder jeg gratis billeder?
Der findes mange forskellige hjemmesider, hvor du finder gratis billeder. Herunder blandt andet hjemmesider som unsplash.com, Pixabay.com, StockSnap.io og pexels.com. Hvor de alle både tilbyder nogle af de samme fotos men også forskellige.
Hvorfor skal jeg bruge gratis billeder?
Hvis du skal bruge billeder i en studieopgave, markedsføring eller noget tredje, er det vigtigt enten at tage billeder selv, betale sig fra billeder eller finde gratis billeder, hvor du ikke bryder “copyright” og ophavsretten til billedet. Brud på ophavsretten er strafbart og giver bøder.
Har gratis billeder høj kvalitet?
Du kan nemt finde gratis billeder med høj kvalitet på hjemmesider, der tilbyder stock-fotos. Hvis du benytter dig af større sider, er du sikret top kvalitet på dine fotografier i mange forskellige opløsninger og størrelser.
Hvad er et stock-foto?
Et stock-foto er en visualisering eller fotografi, som er offentligt og gratis tilgængeligt. Du finder denne type billeder i store databaser og på hjemmesider for gratis billeder. 
Selvfølgelig vil der være situationer, hvor folk er heldige, men det er mere fordi, de skaber noget andre ikke gør. Adskillige folk konkurrerer på samme marked, og det er her at SEO gør sig bedst. Et godt eksempel her er affiliate markedsføring. Her er der en million forskellige sider, som fokuserer på at finde goderne ved affiliate markedsføring. For at kunne konkurrere på dette marked, må man have en gennemført forståelse for SEO-marketing. 
Prisen for SEO afhænger af meget. Du kan hyre en professionel til at gøre arbejdet for dig eller udføre alt på egen hånd. Det vil tage væsentligt længere tid på egen hånd og du er selv ansvarlig for læringskurven undervejs. Men hvis du selv sidder med det hele, kan du for det meste gøre det gratis.
Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-down