Gratis billeder - Hjemmesider med stock fotos uden betaling

Der kan være mange forskellige grunde til, at du søger efter gratis billeder til download. Det kan være du er studerende, som skal skrive opgave, har en virksomhed, som skal markedsføre en ydelse eller et produkt eller noget helt tredje. Find dine gratis billeder her. 

Af 
Gratis billeder

På mange tidspunkter kan der opstå behov, for at gøre brug af billeder til at understøtte en pointe.

Det kan også være, man har et budskab, som skal nå rigtigt ud til modtageren. Her er det en gratis, hjælpende hånd, for at budskabet kan nå rigtigt ud til folk.

Hos PK medier arbejder vi med digital markedsføring på forskellige måder, og vi ved, at det er vigtigt at nå ud til brugeren med de helt rigtige billeder. Det kan gratis benyttes i reklamematerialer, artikler, blogindlæg, opgaver og meget mere. Det kan nemlig være svært at finde billeder uden copyright, hvis man kigger efter gratis fotos de forkerte steder. 

Billeder er med til at give modtageren et skub i den retning af, hvordan du gerne vil have dit indhold bliver modtaget.

På den måde er det essentielt at have fotos, som fremmer det formål, ens tekst har. Det hjælper brugeren på bedste vis, og hvorfor ikke bare gøre det, hvis det alligevel er gratis billeder på nettet? Vi kender alle til at kigge på billeder af ringe kvalitet - det er no go.

Så hvis du skal gøre oplevelsen suveræn, kan det være en god ide at gøre brug af professionelle billeder uden copyright.

Der er ingen grund til ikke at gøre brug af et lækkert kvalitetsbillede til den tekst, man skriver. Det er ganske gratis og nemt at bruge, så hvis du læser videre er, der gode hjemmesider at finde til det, du mangler fotos til.

Hjemmesider hvor du kan finde gratis billeder uden copyright

Nedenfor kommer der en liste af sider, hvor du gratis kan benytte deres billeder til alle slags formål, herunder er det også tilladt at redigere ved billederne, uden at der er nogen ophavsmand, der behøver at blive krediteret. Find gratis stock billeder her: 

Unsplash.com

Unsplash er en hjemmeside med utallige fotos til alt mellem himmel og jord, mange professionelle gør brug af den, men den er også meget velkendt blandt andet studerende. Over 200.000 fotografer er tilknyttet Unsplash universet. Hjemmesiden er nem at navigere på, og der er gratis billeder til download til alle former for tekster. De har også indelt temaer i segmenter, så det er nemt og overskueligt at finde billeder uden copyright til lige det, man står og mangler.

Se deres hjemmeside her

Dette er tilladt med Unsplash.com:

Alle billeder, kan gratis downloades og anvendes fuldstændig gratis.
Det er tilladt at anvende al indhold der findes på hjemmesiden til kommercielle formål også ikke kommerciel formål
Der behøves ingen tilladelse fra UNsplash eller til skrivning, selvom det vil respekteres af virksomheden hvis det bliver gjort.

Dette er ikke tilladt:

Ingen videresalg af indhold uden væsentlige ændringer er tilladt
Det er ikke tilladt at sammenstykke gratis billeder fra hjemmesiden for at replikere lignende virksomheder eller konkurrenter.
Pixabay.com

Pixabay er endnu en hjemmeside med masser af muligheder. Her er der frit valg på hylderne, hvor der især er et stort udbud af naturbilleder. Yderligere byder hjemmesiden på en god segmentering, så man kan søge efter specifikke illustrationer eller grafiske billeder til hjemmesider og meget mere. Hjemmesiden giver dig rig mulighed for at download 2.6 millioner gratis billeder til hjemmesider, video og musik med kvalitet

Se deres hjemmeside her

Dette er tilladt med Pixabay.com

Alt indhold, som indebære, billeder, video og musik, må downloades gratis til brug af kommercielle og ikke kommerciel formål.
Tilskrivning er ikke påkrævet, men er værdsat hos Pixabay
Al redigering af indholdet du finder, er tilladt.

Dette er ikke tilladt:

Ingen videresalg af gratis billeder du finder hos virksomheden
Ingen salg af uændrede billeder feks. Til plakater eller til fysiske produkter
Identificeredee personer skal respekteres og må ikke fremstilles på en måde der er frastødende
Det er ikke tilladt at anvende indhold fra denne hjemmeside hvor identificerede personer eller brands bliver anvendt til at mislede informationer med et produkt eller service.
StockSnap.io

Stocksnap er en hjemmeside, som har høje kriterier til de billeder, der ligger på hjemmesiden, inklusiv til kommerciel brug. Derfor er det meget professionelle billeder til download, som findes her. Også her er der en nem og overskuelig inddeling af kategorier, så du kan finde lige netop det motiv, du mangler. Det kan være du mangler billeder til din hjemmeside eller andre kreative projekter. Her kan du frit download, det du søger.

Se deres hjemmeside her

Dette er tilladt med StockSnap.io:

Kopiere og redigere
Anvendes til kommerciel brug
Distribuere disse illustrationer i varierende formatter

Dette er ikke tilladt:

Ingen godkendelse eller opbakning fra personer på billeder el. Produkt
Ingen videregivelse af fotograf eller billede
Ikke muligt at sagsøge personen der har kreeret billedet.
Pexels.com

Pexels har et lidt mindre udbud end de tidligere nævnte hjemmesider, dog er kategorierne inddelt på overskuelig vis, og så har de billeder i allerhøjeste kvalitet. Pexels er hjemmesiden til dig der ønsker et sted hvor du kan have alle dine billeder til hjemmesider samlet ét sted. Her kan du få et hav af gratis lagerforto med høj kvalitet, som har tags hvilket gør det nemt og søgbart.

Se deres hjemmeside her

Dette er tilladt med Pexels:

Gratis and anvende foto og videoer
Ingen tilskrivning
Redigering er tilladt af det der er downloaded.

Dette er ikke tilladt:

Identificerede personer, respekteres.
Ingen salg feks. plakat, fysiske produkter osv.
Ingen opbakning fra de identificerede personer på billeder der er downloaded
Ingen vidersalg

Må man bruge alle billeder fra internettet?

Det er altid en god ide at have visualiseringer eller fotografier på en hjemmeside, i en opgave eller i din markedsføring, da det gør dit tekstuelle arbejde mere spiseligt og dragende. Dine budskaber står langt mere tydeligt frem.

  • Et billede siger mere end tusind ord.

Men, når du benytter dig af billeder fra internettet, skal du være opmærksom på, om det er gratis billeder fra sider som ovenstående, eller om det er private billeder, som Google indsamler i sin database.

Du kan risikere at betale bøder på flere tusinde kroner, hvis du overtræder copyright lovgivningen om ophavsret. Fotografen har udelukkende eneret over billederne, og først med samtykke fra ophavsmanden kan billeder blive gratis på udvalgte stock-foto hjemmesider og tilgængelige for offentligheden.

Det er derfor vores klare anbefaling ikke at benytte billeder, fotografier eller visualiseringer offentlig i en markedsføring uden at være helt sikker på, hvorledes det er et gratis billede eller ej. Tag altid udgangspunkt i, at det ikke er gratis, med mindre, at du finder billedet på hjemmesider, der tilbyder gratis stock-foto eller betalte medlemskab for at få adgang til billedet.

gratis billeder

Hvorfor er gode billeder vigtige 

Det er vigtigt at tænke over de billeder, man vælger til eksempelvis en hjemmeside eller reklame. Billeder er nemlig med til at skabe blikfang, hvilket er det, der gør brugeren opmærksom. Det er ofte en god idé at skille sig lidt ud fra mængden, hvilket kan gøres på forskellige måder. Her er nogle eksempler: 

  • Stærke farver 
  • Kendte ansigter 
  • Provokerende indhold 
  • Overraskende indhold 

Alt efter, hvilken målgruppe du prøver at ramme, skal du være opmærksom på de virkemidler, du benytter dig af. Der findes mange gratis billeder til download på nettet, og det er ikke alle, der er lige gode eller passer til netop dit indhold. Når du gør brug af gratis billeder på nettet til markedsføring, skal du derfor sikre dig, at billederne stemmer overens med dit ønskede indhold. Man kan også komme til at skabe negativ opmærksomhed med sine gratis billeder til hjemmesider. 

Billeder fortæller en historie  

Billeder er med til at fortælle en historie. Du skal derfor prøve så vidt som muligt at vælge gratis billeder på nettet, der understøtter dit indhold. Brugerne kan finde det misvisende, hvis de bliver fanget af et billede, der så henviser til noget helt andet.

Dog kan billeder som tidligere nævnt være et stærkt virkemiddel, som også kan være med til at skabe opmærksomhed og kliks. Du skal derfor prøve at vælge gratis billeder til download på nettet, der er spændende og skaber blikfang. Det kan sommetider være en hårfin balance mellem at overdrive sit indhold med gratis stock billeder til markedsføring, som gør det interessant at undersøge mere, og samtidig fremstå som en troværdig afsender. 

Hvordan henter jeg mine gratis billeder til hjemmeside?

Når du er på udkig efter gratis billeder på nettet, og du finder et billede eller flere, du gerne vil bruge på din hjemmeside, meget sandsynligt på en af de hjemmesider vi tidligere har nævnt i det her indlæg, så er der nogle ting, der er vigtige at huske. 

Nogle steder skal man have oprettet en gratis profil for at downloade sine gratis billeder til hjemmeside, mens der på andre sider ikke er behov for at oprette en profil. Når du skal downloade dine gratis billeder uden copyright, så er det vigtigt, at man finder "download" knappen på siden og ikke højreklikker og gemmer. Hvis du gemmer ved højreklik, vil du ofte få et billede med vandmærker eller i dårlig kvalitet. Så husk at downloade billedet rigtigt ned på din computer. 

Når billedet er downloadet ned kan du derefter justere det i størrelsen, så det passer til din hjemmeside, eller det du skal bruge det til. Vi håber, at du kan bruge vores guide til, hvordan du finder gratis billeder uden copyright til din hjemmeside. 

FAQ om gratis billeder

Hvor finder jeg gratis billeder?
Der findes mange forskellige hjemmesider, hvor du finder gratis billeder. Herunder blandt andet hjemmesider som unsplash.com, Pixabay.com, StockSnap.io og pexels.com. Hvor de alle både tilbyder nogle af de samme fotos men også forskellige.
Hvorfor skal jeg bruge gratis billeder?
Hvis du skal bruge billeder i en studieopgave, markedsføring eller noget tredje, er det vigtigt enten at tage billeder selv, betale sig fra billeder eller finde gratis billeder, hvor du ikke bryder “copyright” og ophavsretten til billedet. Brud på ophavsretten er strafbart og giver bøder.
Har gratis billeder høj kvalitet?
Du kan nemt finde gratis billeder med høj kvalitet på hjemmesider, der tilbyder stock-fotos. Hvis du benytter dig af større sider, er du sikret top kvalitet på dine fotografier i mange forskellige opløsninger og størrelser.
Hvad er et stock-foto?
Et stock-foto er en visualisering eller fotografi, som er offentligt og gratis tilgængeligt. Du finder denne type billeder i store databaser og på hjemmesider for gratis billeder.

Angivelse af kilder

  1. Foleon - se kilde her.
  2. Morethandigital - se kilde her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 3.3 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle