Google fotos - Download og opbevar billeder på app og web

Ingen ønsker at miste sine billeder, som man har taget gennem tiden, og derfor er det vigtigt at opbevare disse eksterne steder. Benyt Google Fotos App eller website til både upload og download af billeder.

Af 
google fotos

Google Fotos er en delingsportal, hvor du kan opbevare dine billeder og hurtigt foretage et download af dine billeder fra en anden telefon eller computer. Det giver dig mulighed for at have dine billeder i skyen, hvor de ikke bliver væk.

Denne delingsfunktion blev annonceret tilbage i 2015 i forlængelse af Google+ og nogle af deres tidligere sociale funktioner og platforme til deling. Denne platform (som du også kan bruge som app) hjælper ligeledes med at holde dine fotos organiseret, så du nemt kan foretage et download af billeder fra Google fotos.

Hvordan bruger du enheden?

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en gmail, som du kan benytte til at logge ind. Når du har din mail klar åbner du din Google Fotos app - kan åbnes både på telefon, computer eller tablet.

Du logger nu ind og har fuld adgang til dine billeder. Herinde kan du ligeledes også nemt uploade billeder. Dette er som sådan gratis, i hvert fald de første 15 GB. Du kan herefter altid købe mere lagringsplads til din app. Du kan blandt andet købe 100GB for 16 kr. (i skrivende stund).

Når du skal foretage et download af billeder i Google Fotos finder du blot det, eller de, billeder du ønsker hentet, vælger billedet og klikker på “Download”. 

Denne Google app funktion fungerer lidt som iCloud fra Apple, hvis det sporer dig ind på mulighederne. Men dette kræver blot en gmail. Denne enhed og funktion til upload og download af billeder er derfor god til Android brugere.

Google fotos

Du kan vælge mellem forskellige cloud-løsninger hvad angår fotos. Herunder iCloud, Google Photos og Microsoft.

iCloud vs Google Fotos app

Disse to app og funktioner er nok de største to på verdensplan, og de minder til tider også en masse om hinanden. De har begge opbevaring i deres skytjenester i en begrænset mængde - men gratis. Du får ved Google Fotos 15 GB gratis, hvor iCloud modsat kun giver 5 GB.

Begge app har ligeledes en søgefunktion, som gør din brugeroplevelse bedre. Flere omtaler dog iCloud som havende en lidt dårligere billedsøgning. Det er ikke muligt at synkronisere iCloud med Google Fotos og derfor ikke have download af billeder begge steder samtidig.

Du er selvfølgelige altid velkommen til at uploade dine billeder begge steder manuelt, men der findes ikke en automatisk synkronisering.

YouTube video

Hvad kan den smarte Google app?

Udover at du kan foretage upload og download af billeder til din Google Fotos app, så har du også mulighed for at redigere både billeder og video i din app. Det er nemmest på computer, men er også muligt på telefonen.

Derudover findes der også en smart dele-funktion, så du nemt og effektivt kan sende dine billeder til venner og familie. Det gør en overførsel nem, men denne form for upload og så download af billeder gør også at kvaliteten bibeholdes, og komprimeres ikke, som man ser det ske på Facebook, Instagram og andre sociale medier.

menu-circlecross-circle