Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

WiFi forstærker - 5 bedste extendere i test 2022

Er du træt af dårlig internet signal derhjemme? Flere danskere benytter en wifi forstærker til at sikre at signalet er godt hele boligen rundt. Se vores samlede test af de bedste extendere i markedet i 2022.
Af 

Ligemeget om du er professionel gamer eller blot streamer film ind imellem, så er det afgørende med godt signal på hjemmefronten. Typisk er det ikke kun internetudbyderen som afgør dette, men også om dit signal når rundt. Køb din næste forstærker hos blandt Elgiganten.

WiFi forstærker og extendere - bedste på tilbud:

Herunder ser du de bedste wifi forstærkere vi har kunne finde på markedet, testen kigger på din kommende extender og vurdere både styrke, pris og rækkevidde. 

Bag vores test ligger blandt andet denne amerikanske undersøgelse - se her.

Få det bedste trådløs Wifi

Du behøver ikke altid at købe en forstærker til at forbedre til internetforbindelse.

Vi har samlet en række tips til dig, der er træt af langsomt trådløs Wifi og mangler gode råd til, hvordan du selv kan optimere hastigheden, uden at skulle bruge mange penge på en extender.

Placering af din router 

Placeringen af din router kan have stor effekt på, hvor hurtigt dit Wifi er. Routeren har nemlig til formål at sende signal til dine elektroniske enheder, og jo længere væk du er fra din router jo langsommere vil signalet blive. 

Derfor bør du ikke gemme din router væk, selvom den ikke ligefrem pynter, da det kan forværre forbindelsen og dermed dit trådløs Wifi. Rækkevidden vil ofte stå på brugervejledningen - hør forhandleren i f.eks. Elgiganten, hvis du er i tvivl. 

Din router har nemlig en maks rækkevidde, hvorfor den vil miste forbindelse og signal til dine elektroniske komponenter, så snart du befinder dig uden for rækkevidde. 

Har du router antenner? Så er det vigtigt, at du sørger for, at disse står lodret for at optimere kvaliteten af din Wifi. 

I tilfælde af at din router generelt har dårlig forbindelse uanset hvor, du placerer den, er det netop her, at den smarte forstærker kommer ind i billedet. I store huse kan det ofte være svært at finde en udgave, der har en rækkevidde, som kan nå ud i hele huset, og her vil en extender være særlig godt. 

Maks kapacitet

Det er vigtigt at være opmærksom på, at de fleste trådløs Wifi har et maks antal enheder, der kan være connected af gangen. Det betyder med andre ord, at hvis der er for mange enheder forbundet til din Wifi, så vil det alt andet lige svække kvaliteten af signalet og hastigheden.

Antallet af enheder er forskelligt fra trådløs Wifi til trådløs Wifi - det vil ofte fremgå på brugsvejledningen, når du køber produktet. Ellers kan du altid forhøre dig hos din nærmeste Elgiganten eller finde informationer på nettet. 

Jo flere penge du smider efter produktet, jo større kapacitet vil den højest sandsynligt have. De billige varianter kan for det meste holde op til 5 enheder, hvorefter kvaliteten vil blive svækket. 

Det fremgår altid på din Wifi router hvor mange enheder, den kan give forbindelse til. Hvis du er i tvivl om, hvor på produktet det fremgår, kan du altid spørge en ekspert, når du køber din trådløs Wifi router hos din nærmeste Elgiganten. 

En Wifi forstærker kan også hjælpe på at forbedre internettet, hvis man er flere på af gangen. Derfor behøver du ikke nødvendigvis at købe ny router, men i stedet kan du købe en extender hos din nærmeste Elgiganten, som er blandt de bedste i test 2022. 

Husk at opdatere din router 

Selvom man ikke skulle tro det, skal din router ligesom alle andre moderne elektroniske produkter opdateres jævnligt. Hvis du har en gammel udgave, kan med fordel forsøge at opdatere den, før du køber en extender 

Nogen gange kræver det ikke en forstærker til at forbedre din trådløs Wifi, men blot at du sørger for at opdatere routeren til den nyese version. 

Dog bør du stadig udskifte din router efter maks fire år, da den i mange tilfælde kan miste effekt over tiden. Følg vores guide og find de bedste i test 2022. 

Hvis du har købt din router hos f.eks. Elgiganten, kan du også få dem til at hjælpe dig med, hvordan du skal opdatere din router, hvis du er i tvivl. 

Hvordan tjekker du forbindelsen?

Er du på udkig efter en forstærker og nysgerrig efter at vide, hvor dårligt dit Wifi egentlig er? Inden du smutter hele veje til Elgiganten for at købe en extender, kan det nemlig være rart at vide, hvor slemt det egentlig står til.

Langsomt internet behøver nemlig ikke kun at handle om din router - nogle gange kan det også være din udbyder, den er gal med.

Tag en test

Du kan starte med at tage en test af dit trådløs Wifi. Dette gør du ved at åbne en browser på din computer, hvorefter du skal finde en internettest på nettet. Det er en meget simpel proces, hvor der vil være en “start test” knap. Klik på knappen og testen vil starte med at undersøge forbindelsen af din Wifi router.

Efter testen vil internettets hastighed fremgå. Hvis du er i tvivl om hvad, du kan bruge dette tal til, så kan du nemt google dig frem tid, hvor højt eller lavt dette tal er.

En Wifi forstærker fra Elgiganten eller andre forhandlere vil være en god løsning, hvis hastigheden af dit Wifi er dårligt.

Hvor forhandles det smarte produkt?

Efter at have læst vores bedste i test guide er du måske blevet klogere på, hvor du bør købe din næste trådløs Wifi extender.

Det smarte produkt forhandles heldigvis i en lang række butikker som f.eks. Elgiganten, hvorfor du ikke skal lede længe efter et produkt, som forstærker din router forbindelse.

Hos Elginanten er der ofte gode tilbud at hente, hvorfor det kan være særligt smart at købe din extender netop her. Ydermere er medarbejderne Elgiganten udlærte til at kunne vejlede dig, hvis du er i tvivl om, hvilken extender du bør købe.

Elgiganten har desuden en god og brugervenlig hjemmeside, der kan vejlede dig til, hvilken forstærker, der er bedst.

Angivelse af kilder og tests

  • Se Science Focus test her.
  • Cnet har også lavet en gennemgang af de forskellige produkter her.
  • PC Mag - se kilde her.
cogclockmenu-circlecross-circle