Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Vegansk proteinpulver test - her er de bedste kosttilskud

Kan man finde dig blandt vægtskiverne i fitnesscenteret, så har du formentlig også stiftet bekendtskab med proteinpulver. Et kosttilskud, der de seneste par år har vundet indpas på mange køkkenhylder i det danske land. Der findes et hav af supplementer med protein - senest er vegansk proteinpulver blevet yderst populært.
Af 
Opdateret d. 16. august 2022
vegansk proteinpulver
Her guider vi dig til den bedste veganske proteinpulver på markedet i følge tests - læs med, og se hvad du skal bruge til din træning og opbygning af muskelmasse.

Vores anbefalinger af bedste vegansk proteinpulver

vegan blend bodylab

Bodylab - Vegan Blend

68 g protein pr. 100 g
Vegansk og laktosefri
Testvinder
soy rice mix vegansk proteinpulver

Nordic Protein Soja/Ris mix

82 g protein pr. 100 g
Soja og ris
Fri for gluten, laktose og kolesterol
Ærte vegansk proteinpulver

Nordic Protein Ærteproteinpulver

85 g protein pr. 100 g
Smagsneutral
Fri for gluten, laktose og kolesterol
vegansk proteinpulver schoko 500g

VegiFEEL vegan proteinpulver

75 g protein pr. 100 g
Vælg mellem smagene neutral eller chokolade
Fri for gluten, sukker og aspartam
De ovenstående vegansk proteinpulver klarer sig alle godt i test, med meget protein pr. 100 gram. Du får noget for pengene når du køber disse som kosttilskud til din træning.
Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Bedste vegansk proteinpulver

Top 1: Bodylab Vegan Protein Blend
Top 2: My vegan Soy Protein Isolate
Top 3: Optimum Nutrition 100% Plant

- Bedst til prisen: My vegan Soy Protein Isolate
- Bedste valg: Bodylab Vegan Protein Blend

My vegan Soy Protein Isolate

My Protein har de seneste år slået sig op på at sælge alt til din træning - herunder vegansk proteinpulver. Det veganske proteinpulver fra My Vegan er produceret på proteiner fra soyabønner - hvor hele 90% af proteinerne i dette kosttilskud kommer fra. My Vegan berømmes i test som værenede blandt de bedste på markedet inden for vegansk proteinpulver. Det skyldes blandt andet, at My Vegan alene er specialiseret i veganske produkter, hvorfor du altså er sikret et 100% vegansk produkt. 

Blandt udvalget af vegansk proteinpulver er My Vegans også blandt de bedste, når det kommer til opløsning. Den opløses nemt i væske og føles, modsat andre brands, ikke grynet efter omrøring.  

Udmærkelser: 

 • Gode opløsningsevner

 • Flere smagsvarianter

 • Glutenfri

 • 90 g. protein pr. 100 g.

Optimum Nutrition 100% Plant

Man kan ikke nævne vegansk proteinpulver uden også at nævne det engelske brand Optimum, der siden 1986, i følge flere test, har leveret noget af det bedste kosttilskud med protein på markedet - herunder også vegansk. 

Optimum Nutrition 100% Plant er vegansk proteinpulver og er lavet på økologiske ingredienser udvundet fra ærter, ris, quinoa, amarantfrø og sacha inchi. Dette kosttilskud kommer desuden i tre smagsvarianter - chokolade, vanilje og bær. 

Optimum Nutrition er et anerkendt brand og blandt de bedste på markedet, og er i en test også godkendt af Informed Sport. Du er derfor garanteret noget af det bedste vegansk proteinpulver, hvis du går med dette kosttilskud fra Optimum Nutrition.  

 • 100% plantebaseret

 • Flere forskellige smagsvarianter

 • Cerficiteret af Informed Sport

 • 68 g. Protein pr. 100 g.

vegansk proteinpulver bodylab

Bodylab Vegan Protein Blend

Missionen med Bodylabs Vegan Blend har fra den spæde start været klar: de vil lave det bedste veganske proteinpulver på markedet. Og den mission har de klaret med bravour. I flere test og blandt eksperter er der nemlig enighed om, at vegansk proteinpulver fra Bodylab er blandt det bedste på markedet. 

Deres opskrift udvikles løbende, så både smag, mundfølelse og proteinindhold er helt i top. Det betyder, at ingredienslisten i dag tæller en blanding af ærteprotein, mandelprotein og hampeprotein, der tilsammen udgør en af de bedste vegansk proteinpulver på markedet. 

Du er desuden sikret masser af god smag, hvis du hopper med på Bodylabs Vegan proteinblend - den kommer nemlig i tre forskellige smagsvariater - herunder chokolade og vanilje. 

Udmærkelser:

 • 68 % planteprotein

 • Indeholder alle essentielle aminosyrer

 • Bedste smag på markedet

 • 68 g. Protein pr. 100 g.

Nordic Protein Soy Protein Vegan Protein

Vegansk proteinpulver fra Nordic Protein er blandt de bedste, hvis du ønsker et plantebaseret kosttilskud baseret på sojaprotein. Nordic Protein beskæftiger sig udelukkende med kosttilskud, hvorfor de i den grad ved, hvad de laver. Det er også tilfældet, når det kommer til vegansk proteinpulver. 

Nordic Proteins produkter er af samme årsag, ifølge eksperter i flere tests, blandt de bedste når det kommer til både smag, kvalitet og råvarer. Mærket har desuden det anerkendte V-label, der overfor forburgerne signalerer, at der her er tale om et 100% vegansk produkt. 

Nordin Protein udmærker sig ikke kun for at være blandt de bedste hvad angår kvalitet. Deres Soy Protein Vegan Protein er desuden fri for gluten, fedt og laktose. Kan du ikke tåle eller forsøger du at undgå gluten og laktose - så er dette produkt blandt de bedste til dig. 

Udmærkelser

 • V-label godkendt

 • 100% plantebaseret

 • Uden fedt, gluten og laktose

 • 90 g. protein pr. 100 g.

Hvorfor vælge vegansk proteinpulver?

Der kan være mange grunde til at vælge vegansk proteinpulver. Måske er du veganer, og derfor lever du en livsstil, der er 100% fri fra animalske ingredienser, eller måske er du allergisk overfor mælkeprodukter, ikke nødvendigvis laktoseintolerant, men intolerent overfor mælk.

Det er naturligvis ikke de eneste grunde til, at man ville vælge vegansk proteinpulver over animalsk protein pulver. En udtømmende list over grunde til, at man ville vælge produkter, hvorpå der står vegan, fremfor noget andet, ville fylde flere sider. Derfor holder vi os kortfattet med et par eksempler.

Uanset hvad, så finde der adskillige produkter, du kan vælge imellem, når det kommer til proteinpulver uden animalsk indhold.

Hvilke typer af vegansk proteinpulver findes der?

Vegansk proteinpulver kan laves på flere forskellige planter, derfor giver vi dig her en oversigt, som forhåbentlig kan guide dig til det rette valg for dig, der lever the vegan life, eller som hellere bare vil være animalske produkter foruden.

Sojaprotein

Proteinpulver baseret på sojabønner kan være et rigtig godt alternativ til animalsk protein, og derfor er det også ét af de mest populære valg af protein pulver, når det kommer til kategorien: vegan.

Når proteinet udvindes af sojabønnen, vil bønnen først blive affedtet og lavet til mel. Når sojabønnen er nedbrudt til sine bestanddele, vil der være sojamel, koncentrat og isolat tilbage. Det er af isolatet, man laver sojabønne proteinpulver.

Risprotein

Protein pulver baseret på ris kommer fra brune ris. Risene vil først blive behandlet med et enzym, der gør, at kulhydraterne adskilles fra det rene protein. Det er så her, at proteinet kan laves til proteinpulver, der kan bruges som vegansk proteinkilde.

Risprotein er især godt til at røre ud i vand, så skal du lave mad, hvori der skal vegansk proteinpulver, vil ris være et rigtig godt valg. Desuden er denne type vegansk protein pulver også relativt smagsløs, så du vil ikke kunne smage proteinet i din ret.

Ærteprotein

Ærteprotein er udvundet af ærter, som ordet indikerer. En af fordelen ved vegansk ærteprotein er, at det hverken indeholde kolesterol eller fedt, der ellers findes i protein pulver baseret på animalsk protein. Derudover indeholde ærteprotein et højt niveau af lysin aminosyre, som skiller den ud fra andre typer af proteinpulver.

Lysin dannes ikke i kroppen, og derfor kan den kun indtages. Så søger du et proteinpulver, hvor du får masser af gode aminosyrer, så vælg ærteprotein.

Hampprotein

Proteinpulver baseret på hamp er udvundet af hampefrø, som giver proteinpulveret en helt unik nøddeagtig smag. Foruden at være fuldstændig vegansk, så er protein pulver af hamp også yderst rigt på fibre, der er godt i enhver kost.

Hamp har længe været, og er også i nogle kredse også stadig, et kontroversielt produkt, men der er slet ingen grund til uro omkring hamp. Det er et sundt produkt, der kan bruge til mange forskellige formål, herunder vegansk protein pulver.

Hampprotein er særligt godt til at blande op med vand, og så er det anbefalelsesværdigt at bruge i smoothies og andre drikke.

FAQ

Hvilket vegansk proteinpulver er bedst?
Der findes mange produkter i denne kategori, hvoraf nogle af de bedste er BodyLab Vegan Blend, Nordic Protein, Plantforce Synergy, MyProtein. De fleste har produktserier med mange forskellige smagskombinationer, og som er fyldt med protein, vitaminer, mineraler og næringsstoffer - og uden tilsat sukker.
Hvad består vegansk proteinpulver af?
Den veganske eller plantebaserede version af dette produkt er lavet på en alternativ proteinkilde, hvor man normalt laver den på valle (fra en mælkeproduktion). Der benyttes proteinkilder i alt fra soya protein, hamp protein, ærteprotein, risprotein, havre, græskar og mange andre.
Hvad koster vegansk proteinpulver?
Du finder ofte vegansk proteinpulver til et sted mellem 130-200 kr. Pr. 400 g. Her varierer det fra produkt til produkt om mængden af protein pr. 100 g. Køb det billigt online, hvor der ofte er gode rabatter eller tilbud at hente.
Er ærteprotein godt?
En af de proteinkilder, som benyttes i vegansk, eller plantebaseret, proteinpulver er ærteprotein, som ofte fås i pulveriseret version, og som er godt, hvis du ønsker muskelvækst eller vægttab. Det absorberes hurtigt i kroppen, og er godt i forbindelse med træning eller som kosttilskud.
Selvfølgelig vil der være situationer, hvor folk er heldige, men det er mere fordi, de skaber noget andre ikke gør. Adskillige folk konkurrerer på samme marked, og det er her at SEO gør sig bedst. Et godt eksempel her er affiliate markedsføring. Her er der en million forskellige sider, som fokuserer på at finde goderne ved affiliate markedsføring. For at kunne konkurrere på dette marked, må man have en gennemført forståelse for SEO-marketing. 
Prisen for SEO afhænger af meget. Du kan hyre en professionel til at gøre arbejdet for dig eller udføre alt på egen hånd. Det vil tage væsentligt længere tid på egen hånd og du er selv ansvarlig for læringskurven undervejs. Men hvis du selv sidder med det hele, kan du for det meste gøre det gratis.

Interesseret i mere kosttilskud?

Spiser eller drikker du kun laktosefri produkter? Måske fordi du intollerant? Så læs om laktosefri proteinpulver, hvis du har brug for kosttilskud som virker.

Få fat i økologisk proteinpulver, hvis du, som mange andre, går op i at de varer du indtager er økologiske produkter.

Læs om valle proteinpulver her på siden.

Brug for det bedste proteinpulver? Så læs vores guide, og find det som passer til dine behov.

Angivelse af kilder og tests

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle