Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Renovering af faldstamme og udskiftning - Forstå forskel

Det kan være svært at vide, hvordan I skal gribe processen an, hvis I skal have foretaget en udskiftning eller renovering af faldstamme i jeres boligkompleks, hvis denne er beskadiget. Der findes forskellige muligheder. Lad os informere jer om, hvad der er af muligheder.
Af 
hvad er en faldstamme

Men først lad os forklare, hvad en faldstamme er. Dette element er et lodret rør, som løber ned langs et etagebyggeri i eksempelvis et bolig kompleks. Dette rør opsamler spildevand fra vask, toilet, bad m.m. og sender det samlet ud i kloakken. Det er derfor et meget væsentligt og funktionelt element i et byggeri.

Spørg en ekspert som Modulett, der kan hjælpe med den smarte, tids effektive og prismæssige fordelagtige løsning. De skaber præfabrikerede vådrumsmoduler, som samler faldstammer, rør og installationer i én - klar til montering af entrepenøren.

Få 3 tilbud på renovering af faldstamme

Hos 3byggetilbud kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud ved at indsende en formular udfyldt med den opgave du gerne vil have hjælp til. Kontakt dem i dag, og så hører du fra dem inden længe.

Få 3 gratis tilbud her

Udforsk Modulett og deres løsninger her.

Næste spørgsmål er så, hvorfor skal vi udskifte eller lave renovering af faldstamme? Det kan være svært selv individuelt at vurderer om jeres fælles stammer behøver renovering eller udskiftning, derfor hvis I fatter mistanker om eventuelle kommende vandskaber m.m., så kontakt en professionel, som kan tage et kig på dem.

Vær oplyst inden du starter

Det er først og fremmest vigtigt, at I er oplyst inden i påbegynder en proces som denne i jeres boligkompleks, lejligheder eller hvilken bygning, der er relevant for jer. Faldstamme renovering eller udskiftning kan nemlig være en større indgriben i selve bolig konstruktionen, og det er ikke noget som gøres med et snup-tag.

Det er derfor vigtigt, at kende til størrelsen eller omfanget af sit projekt og problem før opstart. Som tidligere nævnt er det derfor også vigtigt at tale med professionelle om netop omfanget og løsningerne. En renovering af faldstamme kan være mindre omfattende end en hel udskiftning af systemet.

Du vil dog opleve, at du spare en masse tid på planlægningen, hvis du tidligt får afstemt dit problem, og får projektplanlagt det korrekt. Men lad os se nærmere på, hvad forskellen på de to processer og metoder egentligt er.

Udskiftning eller renovering af faldstamme

Udskiftning og renovering kan som sådan godt adskilles, hvis der ved renovering er tale om en delvis renovation. Den delvise renovation vil nemlig beholde den eksisterende og foretage en strømpeforing eller relining - hvor man blot renoverer stammen og elementet på indersiden.

Modsat går en udskiftning mere ind under kategorien: totalrenovering. Det indebærer, at I river badeværelset ned og opbygger det igen, blot med nye stammer, rør og installationer.

Ved denne renovering af faldstamme kan man både udskifte ved at fræse rør m.m ind i væggen eller ved at benytte sig af en rørskjuler. Hvilket kan give et flot og æstetisk resultat. Ved at inkorporere rørene i en skjuler eller væggen og ikke fritliggende, er der ligeledes fordele, hvad angår rengøring.

Ved du dette i forhold til faldstammer?

Hvad er en faldstamme? Læs med her og se om det er noget du skal have gjort noget ved.

Lugter der hele tiden på dit badeværelse? Så læs om faldstamme udluftning her.

Hvordan vedligeholder I jeres faldstamme?

For at undgå en renovering eller udskiftning kan I med fordel holde den ren og vedligeholde den. Det kan I blandt andet gøre ved i ny og næ at hælde kogende vand i jeres rør og afløb, det renser og tager skidtet med ud i kloakken.

I må aldrig bruge kemikalier til at rense rør og afløb, da det kan skade og opløse indersiderne på rør m.m. Det kan derfor ende med at I skal have foretaget en renovering af faldstamme eller udskiftning. Pas derfor på jeres afløb, det er en essentiel del af byggeriet.

For at vedligeholde må I ikke tilstoppe afløbende ved at lægge følgende i jeres toiletter:

  • Bleer
  • Tamponer
  • Vatpinde
  • Bind
  • Vatrondeller
  • Og lignende uopløselige elementer

Hvis I har skadet jeres faldstamme, skal I ikke selv prøve at udskifte eller renovere. Her er der behov for fagpersoner, som kender til problemerne og løsninger. Start med at kontakte jeres fælles vicevært, som kan kontakte professionelle.

Skal I have foretaget en udskiftning eller renovering, så kan I kontakte Modulett, som er eksperter i præfabrikerede vådrumsmoduler, som prismatcher på markedet. De sikrer jer en kort renoveringsperiode, så I kan bruge toilet og bad hurtigst muligt igen.

Hvad koster en sådan proces?

Det kan være svært at sætte prissætning på, hvad et projekt med faldstamme renovering koster. Det varierer i alt fra boligtyperne, omfanget af skaden eller slitagen på stammerne, såvel som hvordan denne ligger lodret ned gennem boligerne.

Denne placering kan gøre projektet mere omfattende, hvis der skal flyttes på stammen, eller renoveres en del i de påvirkede lejligheder. Derfor skal I ofte have besøg af fagfolk til vurdering af den specifikke pris.

FAQ - Renovering af faldstamme

Hvad indebærer en renovering af faldstamme?

En renovering af faldstamme kan gøres på flere forskellige måder, og gør at I i jeres forening ikke behøver at udskifte hele stammen. Det kan både være en totalrenovering af badeværelset hvor flere dele tages ud, men modsat også en mindre renovering, hvor der blot er behov for relining eller strømpeforing.

Hvad er forskellen på udskiftning og renovering af faldstamme?

Forskellen på en udskiftning og en renovering af faldstamme ligger i hvor stort et indgreb man foretager i boligens faldstamme system. Med renovering kan man tage få dele ud og skifte eller vedligeholde på flere måder, hvor den store udskiftning gøres hvor alle rør skiftes.

Hvorfor bør man foretage en renovering af faldstamme?

Et boligkompleks bør altid vedligeholde deres rør og faldstamme løbende, og efter mange år bør man foretage enten en renovering eller udskiftning af rørene, da der er stor slitage på dette område. De kan blive gamle og ruste, og blive utætte - hvilket kan ødelægge boligbyggeriet.

Hvad koster en renovering af faldstamme?

Det kan variere enormt meget at renovere faldstamme, derfor bør jeres forening, bygherrer, eller hvem som står for projektet kontakte en fagperson for det præcis tilbud I kan benytte jer af. Pris afhænger af både størrelse på etagebyggeriet, omfanget, beboer og meget andet.

Angivelse af kilder og tests

Se mere hos Modulett: https://modulett.dk/

Læs også mere hos Forbes her.

Real Homes har idéer til hvordan dit toilet og badeværelse kan se ud her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.2 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle