Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Forstå forskellen på: Udskiftning eller renovering af jeres faldstamme

Det kan være svært at vide, hvordan I skal gribe processen an, hvis jeres faldstammer er blevet utætte eller beskadiget. Der findes to oplagte muligheder - Udskiftning eller renovering.
Af 
Opdateret d. 8. september 2022
hvad er en faldstamme

Men først lad os forklare, hvad en faldstamme er. Dette element er et lodret rør, som løber ned langs et etagebyggeri i eksempelvis et bolig kompleks. Dette rør opsamler spildevand fra vask, toilet, bad m.m. og sender det samlet ud i kloakken. Det er derfor et meget væsentligt og funktionelt element i et byggeri.

Spørg en ekspert som Modulett, der kan hjælpe med den smarte, tids effektive og prismæssige fordelagtige løsning. De skaber præfabrikerede vådrumsmoduler som samler faldstammer, rør og installationer i én - klar til montering af entrepenøren.

Udforsk Modulett og deres løsninger her.

Næste spørgsmål er så, hvorfor skal vi udskifte eller renovere dette? Det kan være svært selv individuelt at vurderer om jeres fælles faldstammer behøver renovering eller udskiftning, derfor hvis I fatter mistanker om eventuelle kommende vandskaber m.m., så kontakt en professionel, som kan tage et kig på dem.

Udskiftning og renovering

Udskiftning og renovering kan som sådan godt adskilles, hvis der ved renovering er tale om en delvis renovation. Den delvise renovation vil nemlig beholde den eksisterende faldstamme og foretage en strømpeforing eller relining - hvor man blot renoverer stammen og elementet på indersiden.

Modsat går en udskiftning mere ind under kategorien: totalrenovering. Det indebærer, at I river badeværelset ned og opbygger det igen, blot med nye faldstammer, rør og installationer.

Ved denne renovering kan man både udskifte ved at fræse rør m.m ind i væggen eller ved at benytte sig af en rørskjuler. Hvilket kan give et flot og æstetisk resultat. Ved at inkorporere rørene i en skjuler eller væggen og ikke fritliggende, er der ligeledes fordele, hvad angår rengøring.

Ved du dette i forhold til faldstammer?

Hvad er en faldstamme? Læs med her og se om det er noget du skal have gjort noget ved.

Lugter der hele tiden på dit badeværelse? Så læs om faldstamme udluftning her.

Hvordan vedligeholder I jeres faldstammer?

For at undgå en renovering eller udskiftning af jeres faldstamme kan I med fordel holde den ren og vedligeholde den. Det kan I blandt andet gøre ved i ny og næ at hælde kogende vand i jeres rør og afløb, det renser og tager skidtet med ud i kloakken.

I må aldrig bruge kemikalier til at rense rør og afløb, da det kan skade og opløse indersiderne på rør m.m. Det kan derfor ende med at I skal have foretaget en renovering eller udskiftning. Pas derfor på jeres afløb, det er en essentiel del af byggeriet.

For at vedligeholde må I ikke tilstoppe afløbende ved at lægge følgende i jeres toiletter:

  • Bleer
  • Tamponer
  • Vatpinde
  • Bind
  • Vatrondeller
  • Og lignende uopløselige elementer

Hvis I har skadet jeres faldstamme, skal I ikke selv prøve at udskifte eller renovere. Her er der behov for fagpersoner, som kender til problemerne og løsninger. Start med at kontakte jeres fælles vicevært, som kan kontakte professionelle.

Skal I have foretaget en udskiftning eller renovering, så kan I kontakte Modulett, som er eksperter i præfabrikerede vådrumsmoduler, som prismatcher på markedet. De sikrer jer en kort renoveringsperiode, så I kan bruge toilet og bad hurtigst muligt igen.

Angivelse af kilder og tests

Se mere hos Modulett: https://modulett.dk/

Læs også mere hos Forbes her.

Real Homes har idéer til hvordan dit toilet og badeværelse kan se ud her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle