Markedsføring af restaurant online

Intro til markedsføring af restaurant online

Markedsføring af restaurant online er vigtigt for at tiltrække nye kunder, såvel som at fastholde de gamle. Du kender det måske selv, man kan hurtigt blive fanget i de samme vaner og blive en smule ræd for at træde ud af boksen, når det kommer til at implementere nye markedsføringstiltag. Samtidig kan det være forvirrende, og ikke mindst tidskrævende, at få styr på nutidens mange forskellige marketingplatforme, der i dag indebærer alt fra annoncering på TripAdvisor, Facebook, Google og  meget mere. Hos PK Medier har vi specialiseret os i at hjælpe restauranter online. Vi er godt klar over, at det drive en restaurant kræver lønninger til medarbejdere, husleje, samt udgifter ift. råvarer – derfor ved vi også, hvor vigtigt det er, at den online markedsføring er rentabel og betaler sig tilbage og skaber værdi for både dig og din forretning. For at vi kan sikre at der skabes merværdi, opsættes der defor altid tracking på hjemmesiden, så vi kan måle på den løbende udvikling.

Restaurant Markedsføring

Vær synlig – overalt

Første step i online markedsføring af restauranter er, at din forretning skal være til at finde over det hele. Det betyder, at du skal have oprettet din virksomhed på sociale medier, og hertil få opdateret med jeres egen grafik og løbende poste content, der skaber værdi for dine følgere. En anden ting, som er en af grundstenene, når man skal til at lave online marketing, er at få styr på sin Google My Business-profil. Måske tænker du, hvad i al verden er en Google My Business eller måske har du allerede hørt om det. Uanset hvad, så er det din forretnings Google-profil, der vises hvis folk søger målrettet efter din forretning på Google, eller blot efter en af dine forretnings kerneydelser eller produkter.

På din Google My Business-profil har du mulighed for at informere gæsterne om dine åbningstider, kontaktinformationer, samt dele indhold, der afspejler din virksomhed. Det er vigtigt, at man løbende opdaterer og holder øje med denne Google My Business-profil, da Google-brugere nemlig også selv kan anmode om ændringer, som kan påvirke din virksomhed negativt. Forestil dig, at en bruger anmoder om at ændre dine åbningstider til om natten, men din restaurant kun har åbent om dagen. Eller at der bliver lagt et dårligt billede op, som ikke retfærdiggør din restauranten, så er de vigtigt at få din egen fotograf til at tage nogle lækre billeder, som kan vise brugerne hvordan stemningen, maden og servicen er på din restaurant.

Forkæl Google med SEO

Hvis din restaurant har en hjemmeside, så kan du med fordel arbejde med SEO. SEO kan oversættes til søgemaskineoptimering, og betyder kort sagt, at man skal optimere og tilpasse sit website efter en række udvalgte søgeord, der er relevante for din restaurant online. Har du eksempelvis en restaurant, der ligger på Vesterbro, så kan det være en fordel at ligge nr. 1 på Google. På den måde dukker du op som den første, når folk søger på ”Restaurant Vesterbro”. Hos PK Medier har vi dygtige SEO-eksperter, der kan hjælpe dig med at udarbejde den rette søgeordsstrategi for netop din forretning samt en detaljeret linkbuilding strategi. Dette gør vi blandt andet ved gennem en række professionelle værktøjer at tjekke, hvor mange, der netop søger på de forskellige søgeord, samt hvordan konkurrencen er og meget mere.

Med SEO opretter man dedikerede ”sider” på din hjemmeside, der både skal tilpasses på en række tekniske parametre, der umiddelbart ikke er synlige for det menneskelige øje, men som Google går ind og læser, og tilknytter en værdi til alt efter, hvor godt eller dårligt det appellerer til målgruppen. En stor del af SEO handler også om, at de retter tekster står på din hjemmeside. Samtidig med at det også give mening for brugeren, og er visuelt indbydende. Mangler du noget fængende visuelt materiale, så står vi klar med en fotograf der kan hjælpe med dette. 

Langt hen af vejen er disse tiltag gratis, men kan have stor værdi, når det eksempelvis gælder markedsføring af restauranter. Man foretager en masse ændringer, som over tid vil give afkast med sin dominerende placering på Google, der vil lokke nye kunder til din restaurant uden at du direkte skal betale for dem. Vi anbefaler dog altid, at gøre brug af linkbuilding for at styre hjemmesidens domæneautoritet.

Restaurant Facebook Markesføring

Markedsføring af din restaurant online på Facebook

Markedsføring af din restaurant online på Facebook er et af de stærkeste marketingredskaber, man som restaurant kan bruge. Ligegyldigt om du har én eller otte restauranter, så er der altid rigtig god mulighed for at tiltrække nye kunder i dit lokalområde eller få tidligere kunder til at vende tilbage ved brug af Facebook Business og den indsamlede data fra tracking på hjemmesiden og takeaway modul. 

Fordelen ved at annoncere på Facebook er, at du kan tiltrække kunder, og samtidig kombinere annonceringen med fed branding, der styrker dit brand og antallet af følgere. Du har også frit råde over, hvem det er, du vil ramme og hvornår. En af de vigtigste dele ved annoncering på Facebook er, at du har styr på din Facebook-pixel. Facebook-pixel gør det muligt at gemme data på Facebook-brugeren, der gennem en annonce besøger dit website. Den data kan senere anvendes til remarketing, altså annoncering, der rammer tidligere besøgende.

Du kan også bruge dataen fra den opsatte tracking til at lave lookalike audiences, altså målgrupper på Facebook, der minder om de kunder, der eksempelvis har booket bord gennem din hjemmeside.

Fang dem med Google Ads

Det er også essentielt, at din forretning har annoncer på Google, der byder på de mest relevante søgeord for din restaurant. Disse søgeord skal løbende overvåges, og man skal især overveje, hvilken budstrategi, man vil lægge for sin markedsføring. Vil man gerne ligge øverst blandt Google annoncerne uanset, hvad prisen bliver pr. konvertering, eller vil man blot byde fast med 100 kr. i dagsbudget? Mulighederne er mange, og vi tilpasser altid Google annoncerne løbende, så vi konstant opnår de bedste resultater og skaber flest mulige nye henvendelser til din restaurant.

Google Ads er også genialt at bruge op til bestemte højtider. Omkring nytår kan du blot justere i din annoncering, så din restaurant nu også reklamerer for jeres nytårsmenu eller måske udbringer nytårscatering, og vil gerne have flere kunder hertil. Kort sagt så er mulighederne mange med Google Ads, hvor man nemt kan fange potentielle kunder, der allerede søger målrettet efter noget, hvilket er et tegn på interesse i produktet. Skal vi hjælpe dig med markedsføring af restaurant?

Hvordan kommer du bedst i gang med markedsføring af din restaurant online?

Det er svært for mange både at skulle bestyrere restauranten, måske åbne forretning nr. to, mens at man også jonglerer med online markedsføring og dets mange forskellige aspekter. Derfor findes der i dag heldigvis en række bureauer, som os, der delvist eller fuldstændigt kan overtage den online markedsføring af din restaurant. Fordelen ved dette er, at vi laver det, som vi er allerbedst til, og du får mere tid på hænderne til at kunne gøre nøjagtigt det samme. Det er vigtigt, at du vælger det rette bureau for dig og din virksomhed, da mange bureauer i dag har specialiseret sig inden for bestemte forretningsområder.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies på siden for at forbedre din brugeroplevelse af hjemmesiden. Det sker ved at indsamle data om brugen af hjemmesiden, så vi kan tilpasse og optimere hjemmesiden.