Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Robotplæneklipper bedst i test - Guide den bedste plænerobot

Er du på udkig efter den bedste robotplæneklipper? Vores robot græsslåmaskine bedst i test guide hjælper dig med at finde den maskine, der matcher dine behov. Her finder du både produkter med GPS og med og uden kanttråd. Læs med her.
Af 
Bedste robotplæneklipper i test

Det kan være svært at vide, hvad du skal gå efter, hvis du er på udkig efter den bedste plæneklipper. Mange vælger det første og billigste tilbud de ser, men det kan ofte være en stor fordel at undersøge markedet på forhånd, før du træffer den endelige beslutning. 

Robot græsslåmaskiner adskiller sig nemlig fra hinanden, og det er derfor langt fra sikkert, at den første plænerobot du ser, er det rigtige valg for dig. 

Seneste opdatering: 22. NOVEMBER 2023

Vi opdatere løbende vores guide om robotplæneklippere, så du som læser kan være sikker på at få den nyeste viden, om de bedste produkter på markedet. 
I vores seneste ændring, har vi tilføjet 2 nye produkter: Gardena Sileno Minimo og Robomow RK1000.

De 3 bedste robot græsslåmaskiner i test 2023:

Alt efter hvilken have du har, hvor avanceret din maskine skal være, eller noget så lavpraktisk som pris, kan du med stor sandsynlighed finde den bedste robotplæneklipper til netop dig i vores bedst i test guide. 

Med vores bedst i test guide kan du danne dig et overblik over, hvilke produkter markedet har at tilbyde, og vi har gjort det hårde forarbejde for dig. 

Leder du efter en robotplæneklipper med GPS? Eller er det en robotplæneklipper uden kanttråd, der trækker? Vores guide inkluderer mange forskellige modeller, der alle kan noget forskelligt.

Vores anbefaling til bedst i test robotplæneklipper

BOSCH INDEGO M700 - Bedste robotplæneklipper

Bosch Indego M700 robotplæneklipper

Specifikationer

 • Kulfri motor
 • Strømbesparende motor
 • Skræddersyet klippeplan af græsset
 • Høj brugervenlighed
Bedste robotplæneklipper til stort areal

ROBOMOW RK1000 - Distance på op til 1000 m2

Robomow RK1000 robotplæneklipper

Specifikationer

 • Funktionsdygtig på større arealer
 • Kan klippe op til 1000 m2
 • Kulfri motor
 • Fjederophængt klippesystem
Suveræn robot græsslåmaskine for pengene

GARDENA SILENO MINIMO - Bedste plænerobot til prisen

Gardena Sileno Minimo robotplæneklipper

HomeShop

Specifikationer

 • Støjsvag
 • Styring med app via Bluetooth
 • Kommer uden kanttråd
 • Kommer med GPS

Læs mere om Gardena robotplæneklippere her.

Hvorfor købe en robot græsslåmaskine?

Sommeren er på vej, og hvor den for mange mennesker er et symbol på lysere tider, dyp i havet og glade dage, er den for mange haveejere en påmindelse om, at det er tid til at tage hånd om græsplænen igen.

Dette behøver dog ikke at være besværligt, og den bedste robotplæneklipper kan gøre det hårde arbejde for dig, helt uden at du skal tage stilling til andet, end hvilken model du ønsker. 

Du har måske i forvejen en robotstøvsuger, og uanset hvad, kan vi garantere for, at du vil blive glad for din robot græsslåmaskine. Det er penge godt givet ud, da den sparer dig tid, som du kan bruge på så meget andet. 

En af de mange fordele ved en plænerobot er, at du kan tage på ferie med god samvittighed, uden først at have styr på vedligeholdelse af din græsplæne. Når du kommer hjem igen, har din robot græsslåmaskine holdt skansen for dig, og du kan uden problemer læne dig tilbage og nyde din sommer.

Læs også om smarte støvsugere, en robotstøvsuger med gulvvask eller en robotgulvvasker.

Ikke flere skænderier

Hvem slår græs hjemme hos dig? 

Men den bedste robotplæneklipper er det slut med at diskutere, hvem der skal ud i haven og slå græsset. Din plænerobot klarer arbejdet uden sure miner, hvilket er et problem mindre at tage stilling til. 

Du slipper også selv for at skulle bruge weekenden eller de sene eftermiddage efter arbejde på at tage dig af din græsplæne, hvilket vi mener, er en luksus alle fortjener.

Robotplæneklipper bedst i test

Hvad skal du kigge efter ved en robotplæneklipper?

Der findes mange forskellige udbydere af robot græsslåmaskiner, og det kan være en god idé at gå efter et mærke, du i forvejen er glad for. 

Du kan selvfølgelig også bare læse vores bedst i test, og på baggrund af denne træffe et oplyst valg om den bedste robotplæneklipper. Du skal gøre det, som føles rigtigt for dig.

Robotplæneklipper med GPS

En robotplæneklipper med GPS hjælper din plænerobot med at nå rundt i hele haven. 

Herudover finder maskinen den bedste og mest praktiske måde at slå dit græs på, samt opnå de mest effektive resultater af dens energiforbrug.

Robotplæneklipper uden kanttråd

Måske er en robotplæneklipper uden kanttråd det rigtige valg for dig? 

Med en robotplæneklipper uden kanttråd slipper du for at at din græsplæne skal spændes ind i kanttråd. Plænerobotten gør i stedet brug af andre teknologier som satellit navigation, hvilket gør det muligt for maskinen at afgrænse zoner.

Opladning af batteri

Når du er på udkig efter den bedste robotplæneklipper er et andet, men ikke desto mindre, lige så vigtigt parameter, at du går efter en plæneklipper, der har et batteri, som kan nå hele haven rundt på én opladning. Det afhænger naturligvis af størrelsen på din have, men det er en god tommelfinger, at gå efter en model, som kan holde batteri i i hvert fald 80-110 minutter. 

Modeller der klarer sig bedst i test er robotplæneklipper, der netop er i stand til ovenstående. Når din robot plæneklipper ikke har mere batteri vil den, ligesom tilfældet er ved en robotstøvsuger, finde tilbage til sin dockingstation, hvorfra den igen vil stå til opladning indtil næste gang, at den igen skal tages i brug. 

 I flere af de robotplæneklippere, der har vundet bedst i test, følger der en garage med til maskinen. Er det ikke tilfældet kan disse også købes separat. Uanset tilfældet, er den nødvendig at have for, først og fremmest at oplade maskinen, men også for at sikre, at maskinen holder tørt. 

De nyere modeller, der har vundet test på blandt andet funktioner og features, er udstyret med teknologi, der muliggør at du kan connecte maskinen til en app. Således kan du hele tiden holde øje med, hvor meget batteri der er på maskinen - også selvom du ikke er i nærheden af den. 

Fra appen kan du ligeledes indstille maskinens klippefrekvens samt klipning, sådan at den hele tiden er indstillet og ajour med de vejrforhold den kører i. 

Gå efter en støjsvag model

Den effektive maskine arbejder godt nok udenfor, men forestil dig, at du nyder morgensolen og morgenkaffe udenfor i din have en dejlig sensommerdag. Forestil dig så, at det er til den konstante 'brummen' af en robotplæneklipper. Dén forestilling, vil man gerne undgå. 

Heldigvis findes der en lang række forskellige støjsvage modeller på markedet, som kan køre, imens du nyder morgenkaffen - helt uden forstyrrelser. 

En anden mulighed er naturligvis at planlægge klipningen af plænen til tidspunkter hvor hverken du eller dine naboer er hjemme. På den måde undgår du at være til gene for andre - og det er måske noget af det bedste en robotplæneklipper har at byde på. 

Den bedste robotplæneklipper til din have

Når jagten på den bedste plæneklipper går ind, er det ikke uden betydning, at den også udvælges på baggrund af måden, hvorpå din have er indrettet. Der findes et utal af forskellige modeller, men typisk, og i den 'almindelige' have, vil det være tilstrækkeligt at gå efter en model, der kan klare mellem 300 m2 - 1000 m2. 

Selvom der finds modeller, der kan klare helt op til 10.000 m2 er det værd at overveje, om man her i stedet bør overveje om en havetraktor  i stedet er det rette valg, hvis du har en have eller et andet grønt areal af den størrelsesorden. 

Sikkerhed i top

Har du børn eller dyr i haven, kan det være at foretrække at have en model, der er ekstra sikker. Der findes flere af disse modeller, der på hver sin måde udmærker sig i forskellige bedst i test i forhold til netop sikkerhed. 

I praksis betyder det, at modellerne er udstyret med en særlig censor, der gør, at modellen stopper i det den støder på en genstand. Klingerne stopper straks, hvorefter robotten vil fortsætte den anden vej. Det samme gør sig gældende, hvis nogle rør eller løfter modellen, imens den er i gang. 

Du kan således føle dig tryg og sikker, imens den effektive maskine gør sin del af arbejdet. Foruden sikkerheden for dig selv, dine børn eller dyr, er flere af de bedste modeller også udstyret med en tyverisikring, som sikrer dig, at den ikke kommer i hænderne på en med lidt for lange fingre. 

Med modellerne hører en personlig pinkode og et alarmsystem, som giver dig besked i tilfælde af, at nogle kommer i besiddelse af din maskine. 

Gør livet bedre for dig selv

Nu har du læst denne test robotplæneklipper, og har derfor fået et bedre udgangspunkt for, at vælge den bedste model for netop dig. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved den model du har valgt, om det er en robotplæneklipper uden kanttråd, en gps robotplæneklipper eller noget tredje. 

Den bedste robotplæneklipper vil hurtigt blive en dejlig følgesvend i din hverdag, som en ekstra hjælp, der fungerer helt automatisk. Uden at du skal tænke for meget over det, slår den din græs og holder dermed din have pæn og ordentlig, uden du skal løfte en finger. 

Produkt Pris
BOSCH INDEGO M700 7.699,00 kr.
ROBOMOW RK1000 10.186,00 kr.
GARDENA SILENO MINIMO 4.899,00 kr.
RMX500 robotplæneklipper 3.999,00 kr.
Robomow RK1000 10.087 kr.
Worx Landroid M500 WR141E 4.399 kr.
Husqvarna Automower 310 Mark II 10.495 kr.
Alko Robolinho 500 E 4.495 kr.
Worx Landroid S300 3.999 kr.
Gardena SILENO City 600 9.075,00 kr.

Begynd at drømme med den bedste plæneklipper

Har du særlige drømme og visioner for din have? 

Med denne robotplæneklipper bedst i test er du et skridt tættere på. Med den bedste robotplæneklipper, skal du ikke længere bekymre dig om kedelig vedligeholdelse af græsset, men kan tænke større og fokusere på de sjove ting. 

En have kan være lige præcis det, du ønsker. Er det en fodboldbane til dine børn, der trækker? Eller hvad med et dejligt område, hvor du kan sidde i din yndlings havestol, og læse en bog? Slænge dig på en solseng? 

Der er intet som en god havefest, hvor naboer, venner eller familie kan komme forbi og nyde grillmad og et glas vin. Imponer dem med din nye bedste plæneklipper, der holder haven snorlige og pæn. De vil helt sikkert lægge mærke til din nye maskine, der giver omgivelserne et løft. 

En bæredygtig have 

Drømmer du om at gøre noget for miljøet? 

Din have kan være en større hjælp, end du måske går og tror. 

Et mere moderne take på en bæredygtig have, er at lade en del af haven vokse vildt. Det kan være et område, hvor du lader græsset stå, mens din robotplæneklipper uden kanttråd holder styr på en anden del. Det kan også være ved at plante buske og bede, hvor blomster og grene får lov til at boltre sig. På denne måde bliver din have indbydede for diverse insekter, som er så vigtige for vores planet. 

Bier og andre insekter er så vigtige, da de hjælper med at bestøve planter, diverse afgrøder og blomster. Vi skal derfor hjælpe dem med at finde et sted at bo, og det er her, din have kan komme i spil. 

Den bedste robotplæneklipper står ikke i vejen for, at du kan skabe en grønnere og mere bæredygtig have. Tværtimod kan den være en hjælp til at holde styr på dele af haven, så du kan fokusere på andre ting, som blomster med mere. 

Udvælgelse og anmeldelse af produkter

Grundig research fra blandt andet eksterne analyser og anmeldelser fra eksperter ligger til grund for udvælgelse og anmeldelse af produkterne i nærværende artikel. De udvalgte produkter udbydes hos vores forhandlere, og kan derfor variere i pris. Du kan opnå et overblik over, hvor du finder produkterne til den bedste pris i vores pristabeller. Det er vigtigt at pointere, at vores anmeldelser altid er funderet på en samlet vurdering af produktet, trods partneraftaler.

Kriterier for vurdering og sammenligning af produkter

Produkttest udsendt af officielle eller upartiske instanser
Kundeanmeldelser og udtalelser
Vurdering ud fra specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
Kundeservice herunder garanti og omdømme hos udbyderen
Forbrugerens præferencer vurderet på baggrund af indsamlet indsigter

De ovennævnte kriterier sammenstilles med produktets pris og kvalitet, og på baggrund heraf foretages en subjektiv vurdering, som udmønter sig i reelle anbefalinger. Produkterne i nærværende artikel er en gennemgang af de mest populære produkter på markedet, der opfylder forbrugernes behov - og altså ikke en rangering af produkterne fra bedst til værst.

Angivelse af kilder og tests:

t3.com- se kilde her.

zdnet.com - se kilde her.

pcmag.com - se kilde her.

menu-circlecross-circle