Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Pommes frites i airfryer - Frosne kartofler til sprøde pomfritter

Der er intet så lækkert som pommes frites i airfryer, der giver mulighed for at forvandle frosne pomfritter til en lækker og sprød snack eller side order. Det er nemt at lave dem hjemmelavet med en luftfritøse, hvor de bliver ligeså gode på restauranterne og hos grillbaren. Få fingerene i de gode tips herunder.
Af 

Kalorier og tid 

Hvor lang tid skal pommes frites have i airfryer?

Du kan tilberede lækre, sprøde pommes frites i airfryer på kun 12 minutter ved 185 grader. Altid du skal gøre er at smide dine frosne pomfritter, eller måske dine egne udskårne kartofler i airfryeren og give dem en god tur. Ryst eventuelt kurven undervejs og giv lidt ekstra tid, hvis pomfritterne stadig mangler lidt farve og sprødhed. Det er dig, der bestemmer, hvornår de er færdige - måske kan du lide dem lidt lyse, måske skal de helst være lidt mørke - det er heldigvis helt op til dig.

Her kan du se nogle gode airfryer, som er med til at lave de sprødeste pommes.

Kalorier for pommes frites i airfryer
Der er mange fordele ved at vælge at tilberede sine pomfritter i airfryer. Først og fremmest, behøver man ikke at bruge så meget olie som der bruges, når man frituresteger dem i ønskebrønden på restauranten eller grilbaren. I de klassiske grillbar-fritter er der typisk omkring 310 kalorier i en portion på 100 gram. Ved at tilberede dine pommes frites i airfryer, kan du faktisk skære over halvdelen af kalorierne fra og få sprøde fritter med kun omkring 110 kalorier i en portion. På den måde er det helt sikkert værd at bruge airfryeren.
 
For at samle op, så kan det altså rigtig godt betale sig at lave pomfritterne selv. Ved at lave pommes frites i airfryer, sparer du nemlig ikke bare tid på at drøne hen til den nærmeste restaurant, grillbar eller sågar McDonald's for fritter, men også kalorier, da det er væsentligt usundere at købe dem ude fra, end at lave dem selv.

Pommes frites i airfryer opskrift

Mads Jensen
Hurtig aftensmad der er let at lave, på kort tid.
Ingen ratings endnu
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 25 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 person
Kalorier 1310 kcal

Equipment

  • 1 airfryer

Ingredienser
  

  • 1 pose pommes frites
  • salt

Sådan gør du
 

  • Indstil din airfryer til 180 grader. Ud fra din model skal du hælde pommes frites i kurven til din airfryer til du mener der er nok, eller til du når den maksimale grænse.
  • tænd din airfryer og sørg for at den er indstillet til 180 grader. Derefter vent 25 minutter, eller til de er brunede til smag.
  • Dine pommes frites er nu færdige! tilsæt salt eller andre krydderier efter smag og behov.

Video

YouTube video

Noter

Hvis smagen er til det, kan du med fordel overveje at tilføje eksempelvis rosmarin eller oregano. Retten kan laves med hele kartofler eller udskåret til både, tern eller skiver. 

Nutrition

Serving: 1poseCalories: 1310kcal
Keyword Airfryer, French fries, Kartofler airfryer, pommes frites
Tried this recipe?Let us know how it was!
pommes frites i airfryer 1

Frosne pommes frites i airfryer

Du behøver bestemt ikke at være den madglade kokketype, der lige snitter en omgang kartofler ud, forkoger dem, fryser dem, og så videre, inden de smides i maskinen. Du kan nemlig også sagtens bare tage nogle af de frosne kartofler, af enhver art, fra fryseren, og komme dem en tur i luftfritøsen.

At lave pommes frites i airfryer er nemlig ikke nødvendigvis en hel videnskabe eller noget. Det kan også sagtens være en hurtigt ting, du lige smækker sammen, inden resten af måltidet er færdigt, eller måske endda bare som snack. Du kan derfor sagtens lave frosne pommes frites i airfryer.

Og hvem skulle egenligt dømme dig for at lave frosne pommes frites i airfryer? Når du får dem på en restaurant eller grillbar, er de højst sandsynligt alligevel hældt direkte ud af en plastpose fra fryseren og ned i olien, så selv de professionelle bruger frosne pomfritter. Lav eksempelvis også kartofler i airfryer, måske kartoffelbåde eller bagekartofler.

Find de bedste redskaber

Skal du bruge det helt rette udstyr til madlavningen, kan du med fordel finde mere information her. 

Angivelse af kilder og test

  • Find en engelsksproget opskrift på pommes frites i airfryer fra Love and Lemons.
  • Du kan også med fordel finde flere opskrifter med airfryere hos Mooly.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle